طرح انتقال کورههای آجرپزی یزد همچنان بلاتکلیف است
به گزارش یزد آوا، مرغوبيت خاک يزد برای استفاده در ساخت آجر و سفال، سبب شد تا كورههای آجرپزی يكی پس از ديگری در مناطق مختلف شهر يزد بنا شوند اما با گذشت زمان و گستردگی شهر، منازل مردم با كورههای آجرپزی سنتی و دستی همجوار شدند و مشکلات متعددی را برای مردم به وجود آورد.
کورههای آجرپزی به دلیل استفاده از سوخت نامناسب، قدمت بسیار و سنتی بودن فرآیند تولید و عدم استفاده از روشهای کاهش آلایندگی جزو منابع عمده و مهم آلودگی هوا به شمار آمدند و به معضلی در یزد تبدیل شدند.
به دنبال رسانهای شدن معضل کورهها در شهر یزد و بالا گرفتن اعتراض مردم نسبت به فعالیت آنها، مسئولان نیز متوجه حجم آلایندگی بالای آنها و مصرف زیاد آب از سوی این کورهها شدند و به منظور به حداقل رسانیدن آثار مخرب کورهها طرح انتقال آنها به عنوان راهکار بلند مدت کاهش آلودگی مطرح و تصویب شد.
این طرح با هدف تجمیع کورهها و کنترل و نظارت بهتر در امر تولید آجر، استفاده بهینه از منابع خاک و حفظ محیط زیست و اجرای روشهای کاهش اثرات سوء زیست محیطی طراحی شده بود.
قرار بود در این طرح 600 هکتار زمین در منطقه فهرج برای کورههای آجرپزی در نظر گرفته شود و با ابطال پروانه هر شش کوره دستی و تجمیع آنها مجوز فعالیت یک کوره صنعتی صادر شود اما این تصمیم عملی نشد.
رئیس اتحادیه صنف فخار یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، در خصوص انتقال کورهها گفت: در زمان فرمانداری «سیفی» با توجه به تصمیماتی که گرفته شد از سایت 600 هکتاری فهرج بازدید و جهت انتقال کورهها در نظر گرفته شد و مجری این طرح موسسه کوثر بود اما به دلایلی این اقدام انجام نگرفت.
عزیز عسکری ادامه داد: «شاکری شمسی» فرماندار سابق یزد در بازدیدی که از منطقه فهرج داشت این منطقه را نزدیک به شهر دانست و انتقال کورهها به این منطقه را منحل کردند و اکنون برای انتقال کورهها هیچ برنامهای اعلام نشده و مشخص نیست چه اقدامی قرار است انجام گیرد.
وی تصریح کرد: اکنون وضعیت انتقال کورهها بلاتکلیف مانده و جایی برای این منظور در نظر گرفته نشده است و درخواستی نیز از جانب ما ارائه شده تا زمینی برای انتقال کورهها در نظر گرفته شود که تاکنون جوابی به آن داده نشده است.
تمام کورههای فعال در یزد گازسوز هستند/ کارخانجات با وجود آلایندگی زیاد، همچنان مجوز فعالیت میگیرند
عسکری با بیان اینکه تقریبا تمام کورههای آجرپزی فعال گازسوز شدهاند، گفت: اکنون تقریبا دو سال است که کورهها دیگر مازوت مصرف نمیکنند، 140 ایستگاه برای کورههای دستی و 40 ایستگاه برای کورههای صنعتی زده شده ولی به دلیل وضعیت بازار تعدادی از کورهها تعطیل هستند و آن تعداد از کورههایی که تولید دارند از سوخت گاز استفاده میکنند.
رئیس اتحادیه صنف فخار یزد با اشاره به وضعیت تولید در کورهها نیز گفت: از 280 کورهای که در یزد وجود داشت تقریبا 80 کوره به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی و وضعیت بازار تعطیل شده اند و بسیاری از آنها نیز نیمه تعطیل و یا با بسیار پایینتر از ظرفیت تولید در حال فعالیت هستند.
وی در خصوص وضعیت آلایندگی کورهها گفت: از نظر ما آن زمان که کورهها از سوخت گاز نیز استفاده نمیکردند شاید 20 درصد از آلودگی هوا را شامل میشدند و بسیاری از آلودگیها مربوط به کارخانجاتی مانند کاشی و فولاد هستند که روز به روز بر تعداد آنها افزوده و مجوز راهاندازی به آنها داده میشود.
عسکری با بیان اینکه اکثر کورهها در منطقه اکرم آباد قرار گرفتهاند، تصریح کرد: آن میزان آلودگی که مربوط به کورهها بود با تغییر سوخت آنها بسیار کاهش یافته علاوه بر آن با وجود شرایط اقتصادی و کاهش تولید کورهها این اطمینان را میتوان داد که آلایندگی ناشی از کورهها از بین رفته است.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|