شناسه : 36640219
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری یزد:

طرح شهرك بازيافت يزد معطل تصميم‌گيري‌هاست/ وجود 500 كارگاه ضايعاتي در سطح شهر يزد


ئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری یزد با گلايه از طولاني شدن تصمیم‌گیری‌ها در خصوص شهرك بازيافت اذعان داشت: براي تشكيل اين کارگروه‌ها و تصمیم‌گیری‌ها خيلي معطل مانديم و همين باعث به تعويق افتادن کار شده است.

به گزارش یزدآوا، موضوع ساماندهي مراكز خریدوفروش ضايعات و تسلط اتباع بيگانه بر اين مراكز سال‌ها است كه در استان يزد بلاتكليف مانده است.موضوعي كه سبب اعتراض و گلايه شهروندان نيز شده است چراکه باوجود همه آلودگی‌های بصری، بهداشتي و محیط‌زیستی که دارند در کوچه و پس‌کوچه‌های شهر جهانی یزد دیده می‌شوند و بعضاً محل فروش اموال مسروقه، خریدوفروش مواد مخدر، رفت‌وآمد اتباع بیگانه و ... هستند که ازنظر امنیتی نیز دارای مشکل هستند ازاین‌رو نارضایتی شهروندان را به دنبال داشته است.

هرچند موضوع ساماندهی مراکز خریدوفروش ضایعات و اختصاص زمین برای تجمیع آن‌ها در یک مکان توسط شهرداری مطرح‌شده اما تاکنون این امر محقق نشده و خریدوفروش ضایعات در شهر یزد نه ساماندهی و نه کنترل‌شده است.

طرح شهرك بازيافت يزد معطل تصميم‌گيري‌ها

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری یزد در گفتگو با خبرنگار یزدآوا، در خصوص ساماندهي مراكز خریدوفروش ضايعات در سطح شهر يزد گفت: از سال 95  تاکنون به‌طور جد پيگير ساماندهي اين مراكز هستيم كه براي اين كار بايد زميني براي ايجاد شهرك بازيافت به شهرداري تحويل داده شود تا كليه کارگاه‌های ضايعاتي را در آن مركز تجميع و ساماندهي شوند.

حمیدرضا رحیمدل اظهار داشت: مکان‌یابی براي ايجاد شهرك بازيافت انجام‌شده و زميني به متراژ 150 هكتار در نزديكي كارخانه كمپوست براي اين منظور در نظر گرفته‌شده است و كليه مراحل قانوني آن در اين چند سال طي شده اما همچنان شهرداري معطل تحويل اين زمین‌مانده است.

وي با اشاره به روند طولاني اخذ مجوزهاي مختلف براي اين طرح گفت: در جلسات و کارگروه‌های مختلفي مانند كارگروه برنامه‌ريزي استان، شوراي تأمین استان و ... اين موضوع مطرح‌شده و حتي مكاتباتي با سازمان مختلف محیط‌زیست و منابع طبيعي داشتيم و از تهران نيز استعلامات لازم اخذشده است و نهایتاً اعلام‌شده كه بايد اين موضوع در كميته مستندسازي استان نيز  مطرح شود و بعد اين زمين تحويل شهرداري داده خواهد شد.

رحيمدل با گلايه از طولاني شدن تصمیم‌گیری‌ها در خصوص شهرك بازيافت اذعان داشت: براي تشكيل اين کارگروه‌ها و تصمیم‌گیری‌ها خيلي معطل مانديم و همين باعث به تعويق افتادن کار شده است. شهرداري نيز تا مكاني را براي ساماندهي کارگاه‌های ضايعاتي نداشته باشد بلاتكليف است و نمی‌تواند اقدام مؤثری را در اين خصوص انجام دهد.

وی تصریح کرد: نظرات شخصی و بعضاً غیرکارشناسی برخی در مورد زمین اختصاص یافته برای این کار روند کار را طولانی تر کرده است که نهایتا با توجه به طی شدن تمامی موارد قانونی از سوی شهرداری، برای رسیدگی هر چه سریعتر به این موضوع، درخواست خود را  به مقامات قضایی استان داده ایم تا از این طریق به نتیجه برسیم.

براي انتخاب محل زمين شهرك بازيافت كار كارشناسي صورت گرفته است

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری یزد در خصوص انتقاداتي مطرح‌شده در خصوص محل در نظر گرفته‌شده براي شهرك بازيافت گفت: براي انتخاب زمين كار كارشناسي صورت گرفته، ارزيابي‌هاي محیط‌زیستي نيز انجام‌شده است و تمام موارد و شاخص‌های لازم را مدنظر قرار داده‌ایم. بايد توجه كرد كه با توجه به نوع فعاليت کارگاه‌های بازيافتي نمی‌توان مكاني را در داخل شهر براي اين كار در نظر گرفت.

رحيمدل در توجيه انتخاب مكان شهرك بازيافت گفت: كار خدمات شهري يك كار زنجیره‌ای و به‌هم‌پیوسته است و مركز دفن، پردازش، سايت بازيافت اداره موتوري و ماشین‌آلات شهرداري در اين مسير قرار دارد و قرار گرفتن اين شهرك در كنار اين مراكز در كاهش هزینه‌ها نقش زياي دارد و علاوه به راین كه نظارت بهتري نيز می‌توان بر کارگاه‌های ضايعاتي داشت.

اعطاي امتيازات ويژه براي استقبال بيشتر

وي در خصوص استقبال از محل شهرك بازيافت شهرداري اذعان كرد: هر تغييري مخالفت‌های خاص خود را دارد شايد شروع كار سخت باشد اما براي استقبال واحدها می‌توان يكسري تسهيلات و امتيازات ویژه‌ای را براي اين مكان در نظر گرفت.

رحيمدل تصريح كرد: طرح شهرك بازيافت در حوزه معاونت شهرسازي دنبال شده و اكنون طرح اجرايي آن آماده است و اعتبار لازم براي اين كار در حد 2 ميليارد تومان در بودجه سال 98 دیده‌شده است.

وجود 500 كارگاه ضايعاتي در سطح شهر يزد

وي بابیان این‌که اكثر کارگاه‌های ضايعاتي در انتهاي شهر سمت بلوار استقلال و كشاورز مستقر هستند ادامه داد: تخمين زده مي‌شود كه بين 400 تا 500 كارگاه ضايعاتي در سطح شهر يزد وجود داشته باشند كه با راه‌اندازی شهرك بازيافت همگي بايد به اين مكان منتقل شوند.

اين مقام مسئول اظهار داشت: کارگاه‌های ضايعاتي اكثراً به‌صورت غیرمجاز و توسط اتباع بيگانه در سطح شهر فعال هستند و علاوه بر این‌که نازیبایی‌هایی را در سطح شهر ايجاد كرده‌اند به پايگاهي براي وقوع جرائم مختلف تبدیل‌شده‌اند و علاوه بر اين دائماً گلايه و شكايت شهروندان به دليل فعاليت اين کارگاه‌ها در مناطق مسكوني گزارش می‌شود.

رحيمدل افزود: در كارگاه‌ها، مواد مختلفي مانند نان خشك و بعضاً مواد فاسدشدني نيز جمع‌آوری و انبار می‌شود كه باعث تجمع حشرات و حيوانات موذي شده و ساير مسائل بهداشتي نيز رعايت نمی‌شود و چون اغلب در مناطق مسكوني هستند حق با شهروندان است.

انتهاي پيام/ق

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.