شناسه : 29310869
واکاوی مهم‌ترین مشکلات در حوزه قرآن و عترت؛

عدم وجود دغدغه فرهنگی و قرآنی در برخی از مسئولان/ کمبود اعتبارات مالی در حوزه قرآن و عترت


متأسفانه در مسئولان ما آن‌چنان‌که باید دغدغه‌ای برای مسائل فرهنگی و قرآنی وجود ندارد و همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب براین امرتانید داشته و معظم له دغدغه‌های فراوانی نسبت به آن دارند باید مسئولان ما نیز دغدغه فراگیری فرهنگ و حاکمیت روح قرآن بر جامعه را داشته و در این زمینه دلسوز باشند.

به گزارش یزد آوا؛ امام باقر (علیه‌السلام ) فرمود: هر چیزى را بهارى است و بهار قرآن ماه رمضان است پس همان‌طور که فصل بهار، فصل رویش طبیعت و جان گرفتن دوباره آن است، نزول قرآن در ماه رمضان نیز حیاتی دوباره بر روح و جان انسان‌هاست .

به همین بهانه در گزارش زیر به سراغ متولیان فرهنگ قرآن و عترت در استان رفتیم تا با مسائل و مشکلات این حوزه و دغدغه‌های آنان بیشتر آشنا شویم

عدم وجود دغدغه فرهنگی و قرآنی در برخی از مسئولان

حجت‌الاسلام علی‌محمد رضایی؛ مسئول اداره امور قرآنی سازمان تبلیغات استان یزد بزرگ‌ترین مشکل این حوزه را کمبود اعتبارات و منابع مالی بیان کرد و افزود: متأسفانه اعتباراتی که از سوی دولت محترم برای اعتلای فرهنگ قرآنی اختصاص پیدا می‌کند کافی نیست به‌طوری‌که اعتبار سال گذشته استان کمتر از یک میلیارد ریال بوده که این بودجه بین 10 استان و یک‌صد و پنجاه موسسه و خانه قرآن تقسیم‌شده و ناگفته پیداست که عدد قابل‌توجهی با این حجم از برنامه‌ها نبوده است.

رضایی ادامه داد: البته در کشور ما دستگاه‌های مختلفی درزمینهٔ قرآن فعال هستند که بودجه‌ها بین این دستگاه‌ها نیز توزیع می‌شود اما متولی اصلی برنامه‌های قرآنی؛ سازمان‌های تبلیغات اسلامی، اوقاف و وزارت ارشاد هستند که متأسفانه عدالت لازم در توزیع بودجه بین همین دستگاه‌ها نیز رعایت نمی‌شود.

وی در واکنش به اینکه آیا در دستگاه‌های قرآنی فعالیت‌های موازی وجود دارد یا خیر هم گفت: این‌که بگوییم انجام فعالیت‌های قرآنی توسط دستگاه‌های مختلف موازی کاری است از یکسو می‌تواند درست و از سوی دیگر اشتباه باشد چراکه اخیراً در تمامی استان‌ها شورای مؤسسات قرآنی در سازمان تبلیغات اسلامی راه‌اندازی شده که خط‌مشی و عملکرد برنامه‌های قرآنی را تبیین کرده و تلاش دارد با نظارت بر فعالیت‌های دستگاه‌های متولی و اجرایی در امور قرآنی وحدت رویه‌ای را به وجود بیاورد اما متأسفانه بودجه و امکانات کافی در اختیار این شورا نبوده و نمی‌توان موفقیت قابل‌توجهی را در این زمینه انتظار داشت.

مسئول اداره امور قرآنی سازمان تبلیغات استان مهم‌ترین وظیفه سازمان تبلیغات اسلامی در حوزه قرآن را کادر سازی عنوان کرد و ابراز داشت: بحمدالله امروزه باوجود 200 قاری و تربیت 3 هزار معلم ، مدرس و مربی قرآنی از وضعیت مناسبی در حوزه قرآن برخورداریم و توانستیم نیروهای لازم برای مؤسسات قرآنی را تربیت کنیم.

رضایی با ابراز گلایه از برخی مسئولان اظهار داشت: متأسفانه در مسئولان ما آن‌چنان‌که باید دغدغه‌ای برای مسائل فرهنگی و قرآنی وجود ندارد و همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب براین امرتانید داشته و معظم له دغدغه‌های فراوانی نسبت به آن دارند باید مسئولان ما نیز دغدغه فراگیری فرهنگ و حاکمیت روح قرآن بر جامعه را داشته و در این زمینه دلسوز باشند.

وی ازمسئولان درخواست کرد در توزیع منابع مالی و بودجه رعایت عدالت را دردستور کار خود قرار دهند.

تجمیع فعالیت‌های قرآنی؛شور و حرارت آن را در جامعه کاهش می دهد

رئیس اداره قران و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هم بابیان اینکه دستگاه‌های متعددی درزمینهٔ مسائل قرآنی دخیل هستند گفت: به‌طور مثال در سال گذشته 23 دستگاه شناسایی شدند که در فعالیت‌های قرآنی نقش دارند اما سازمان‌های اوقاف، تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ازجمله دستگاه‌هایی هستند که مستقیماً در این امر دخالت دارند.

حسین دشتی افزود:هرچند دستگاه‌های متعددی درزمینهٔ قرآن و عترت فعالیت دارند اما این فعالیت‌ها را نمی‌توان موازی کاری نامید چراکه تمام فعالیت‌های قرانی در کشور تحت نظر شورای توسعه فرهنگی فعالیت‌های قرآنی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد صورت می‌گیرد و تمام خط‌مشی‌ها و دستورالعمل‌های فعالیت‌های قرآنی در این شورا تعیین، تبیین و ابلاغ می‌شود.

دشتی با اشاره به این مطلب که در سال‌های گذشته دستگاه‌های مختلفی نسبت به صدور مجوز مؤسسات قرآنی اقدام می‌کردند خاطرنشان کرد: البته در سال‌های اخیر اقدامات خوبی برای پرهیز از موازی کاری در حوزه فعالیت‌های قرآنی صورت گرفته که یکی از این اقدامات، تشکیل شورای رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن عترت در اداره کل فرهنگ و ارشاد استان‌ها بوده و با این اقدام مؤسسات قرآنی از سردرگمی درآمده و می‌دانند که تنها مرجع صدور مجوز فعالیت این شورا است.

وی کثرت برگزاری فعالیت‌های قرآنی توسط ارگان‌ها و دستگاه‌های مختلف را اقدامی ارزشمند تلقی کرد و گفت: این کار اقدام خوبی است چراکه هر ارگان و دستگاهی در خود شور و هیجان قرآنی برپا می‌کند و به نظر ما تجمیع این فعالیت‌ها تبعات منفی داشته و شور و شعف قرانی را در جامعه کاهش می‌دهد.

رئیس اداره قران و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با تأکید براین نکته که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت‌های لازم را برای برگزاری فعالیت‌های قرآنی توسط دستگاه‌های دیگر را انجام می‌دهد ابراز کرد: اعزام داور، ارائه مشاوره در خصوص نحوه برگزاری مسابقات و اقداماتی نظیر این را برای کمک به بالا بردن سطح کیفی مسابقات ارگان‌های دیگر با همه توان انجام می‌دهیم.

وی با اشاره به نگاه ویژه مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به فعالیت‌های قرآنی اذعان داشت: هرچند اعتبارات این حوزه ناکافی است اما مسئولان کنونی بودجه معاونت قران و عترت را تا سه برابر افزایش دادند.

دشتی تخصیص اعتبارات را در سه حوزه برگزاری آزمون‌های سراسری قران و عترت، جشن رمضان و جشنواره آیات عنوان کرد و گفت: آزمون‌های سراسر قران و عترت هرساله برگزارشده و در پایان به برگزیدگان جوایزی اهدا می‌شود، جشن رمضان نیز در قالب محافل تفسیر و تبیین قرآن کریم، نمایشگاه قرآنی و برنامه‌هایی است که عامه مردم با آن سروکار داشته و با استقبال آنان صورت می‌گیرد

کمبود اعتبارات مالی در حوزه قرآن و عترت

محمدحسین کاظمی رئیس اداره امور قرآنی اداره کل اوقاف استان؛ هم اعتبارات قرآنی را کافی ندانست و گفت: جامعه قرآنی استان در این زمینه با مشکلات متعددی دست‌وپنجه نرم می‌کند.

وی عدم استقبال دستگاه‌های متولی در حوزه قرآن برای ساماندهی و انجام فعالیت‌های واحد را علت تعدد برنامه‌های قرآنی دستگاه‌های مشارکت‌کننده عنوان کرد و اظهار داشت: برخی دستگاه‌ها معتقدند که تجمیع مسابقات و فعالیت‌های قرآنی شور و حال قرآنی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و به همین دلیل روی خوشی نسبت به این قضیه نشان نمی‌دهند اما به دنبال آن هستیم تا سازوکار واحدی را برای فعالیت‌های قرآنی استان در نظر بگیریم.

رئیس اداره امور قرآنی اداره کل اوقاف استان؛ نخبه پروری قرآنی را از اهداف مهم اداره کل ارشاد استان عنوان و ابراز داشت: معتقدیم باید درزمینهٔ کشف و پرورش استعدادهای دانش آموزان در رشته‌های مختلف قرآنی اصولی کارکنیم تا در آینده با کمبود فعال قرآنی مواجه نباشیم.

کاظمی تربیت مربی و توانمندسازی قاریان را از دیگر برنامه‌های اداره متبوعش برشمرد و گفت: به دنبال تربیت مربیانی زبده برای آینده جامعه قرآنی هستیم ضمن اینکه تلاش می کینم از قاریان کنونی نیز به‌صورت مالی و تأمین فضای آموزشی تمام ظرفیت‌های خود را به‌کارگیریم.

انتهای پیام/ح




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.