شناسه : 23587933
آیت‌الله مدرسی:

عزاداری یک سرمایه برای استان یزد است/ وجود سبک‌های نادرست، عزاداری‌ها را به تماشاخانه تبدیل می‌کند


امام جمعه حومه شرقی یزد عزاداری در یزد را یک سرمایه برای استان و توسلی به سیدالشهدا(ع) دانست و گفت: همانگونه که اگر باورهای دینی یک ملت از آن گرفته شود هویت آن سلب می‌شود، چنانچه عزاداری را نیز از مردم یزد گرفته شود هویت مردم استان از آنها گرفته خواهد شد.

آیت‌الله سید محمد کاظم مدرسی در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، استفاده از عزاداری  برای تعمق بخشیدن به فرهنگ شهادت و رشادت را از ویژگی‌های ماه محرم عنوان و اظهار کرد: متأسفانه برخی دوست دارند عزاداری را از جامعه یزدی به بهانه افسردگی کمرنگ و حذف کنند.

 وی افزود: در مراسمی که اخیرا در یزد با حضور مهمانان بیرون از استان برگزار شد برخی از این افراد رسما عزاداری در ایام مختلف سال در یزد را نشان عدم توسعه یافتگی در استان یزد اعلام می‌کردند در حالی که استان یزد بیشترین اشتغال را دارد، بیشترین مالیات‌ها از این استان پرداخت می‌شود ، بیشترین کمک‌های مردمی را به دولت و نهادهای دولتی دارد و مردم یزد به عنوان یکی از پر رفت و آمد ترین مردم به حساب می‌آیند.

امام جمعه حومه شرقی یزد عزاداری در یزد را یک سرمایه برای استان و توسلی به سیدالشهدا(ع) دانست و تصریح کرد: همانگونه که اگر باورهای دینی یک ملت از آن گرفته شود هویت آن سلب می‌شود، چنانچه عزاداری را نیز از مردم یزد گرفته شود هویت مردم استان از آنها گرفته خواهد شد.

آیت‌الله مدرسی در توصیه به عزاداران حسینی اظهار کرد: عزاداری باید با خلوص نیت انجام شود چرا که اگر موضوع در نظر گرفته نشود عزاداری‌ها نمی‌توانند اثربخشی خود را داشته باشند و همچنین باید در چارچوب باید‌ها و نبایدهایی که مراجع عظام تقلید و کارشناسان دینی بیان کرده‌اند، باشد.

وی با اشاره به این فرموده امام(ره) که «این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشت»، خاطرنشان کرد: یکی از ظرفیت‌های عزاداری در ایام محرم هیئت‌هایی مملو از جوانان برومند و شیفته و علاقمند اهل بیت است و مسئولان نیز باید تلاش کنند که جوانان ما هر چه بیشتر با فرهنگ سیدالشهدا(ع) آشنا شوند.

امام جمعه حومه شرقی یزد افزود: یکی از نکاتی که باید در هیئت‌ها وجود داشته باشد آموزش‌های فرهنگی و دینی توسط کارشناسان دینی و روحانیونی با عنصر انقلابی است  که حوزه‌های علمیه این آمادگی را دارند که طلبه‌های جوان با حضور در هیئات مذهبی به فرهنگ دینی و عاشواریی جوانان تعمق ببخشند.

آیت‌الله مدرسی ضمن بیان این نکته که نباید عزاداری‌ها  و پخش آن از بلندگو موجب آزار و اذیت مردم شود، اذعان کرد: سبک‌هایی که در مداحی و عزاداری‌ها استفاده می‌شود باید از سبک‌های سنتی عزاداری و دارای حزن واندوه و همراه با پیام باشد چرا که ملودی‌ها و سبک‌های ناردست نه تنها موجب تقویت عزاداری و تعمیق بخشیدن به فرهنگ دینی نیست بلکه مجالس عزاداری را به تماشاخانه تبدیل می‌کند.

انتهای پیام/ف




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.