شناسه : 30126696
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد خبر داد

عضویت بیش از 10 هزار نفر در کانون پرورش فکری استان یزد/ راه اندازی 4 کتابخانه سیار روستائی


مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد باتشریح فعالیت های کانون در مراکز فرهنگی هنری با پذیرش بیش از 10 هزار عضوٰ از خدمات فرهنگی این مراکز خبر داد.

به گزارش یزد آوا، تابستان که می رسد دغدغه ی خانواده ها برای پرکردن اوقات فراغت بچه هایشان بیشتر می شود . در این راستا یکی ازنهادهای فرهنگی که در پرکردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان، در طول سال به ویژه در تابستان، کارآمد بوده و مورد استقبال قرار گرفته، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که به شکل تخصصی و با آموزش غیر مستقیم با اعضایش کار می کند و درتربیت نسل آینده فعال و مؤثربوده است.

در این راستا عباسعلی دانافر مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد، در مصاحبه با یزد آوا گفت: کانون، برای پرکردن اوقات فراغت، با برنامه های دقیق و حساب شده و البته تخصصی در حوزه ی کودک و نوجوان فعالیت می کند. کتاب خانه‌های کانون، کتاب‌خانه‌های تخصصی کودک و نو جوان در سطح کشور محسوب می‌شوند و می‌توان بهترین منابع کتاب کودک و نوجوان را در این کتاب‌خانه‌ها جستجو کرد.

وی با اشاره به نیم قرن فعالیت کانون درکشور ونیز چهل سالگی کانون استان یزد، افزود: کانون با فعالیت‌های چهل گانه و با رویکرد فرهنگی ،هنری، ادبی ،علمی و مذهبی، به شکل غیرمستقیم در خدمت کودکان و نوجوانان 6تا17 سال می‌باشد و بدون تبلیغ و با آرامش ، مخاطب خاص خودش را دارد و استقبال خوبی از فعالیت‌ها شده و همیشه، ایام تابستان مراکز فرهنگی هنری کانون استان پررونق بوده و در پرکردن اوقات فراغت بچه‌ها نقش به سزایی داشته است.

دانافر ادامه داد: کلیه‌ی فعالیت‌های کانون با محورکتاب و کتاب‌خوانی انجام می‌شود ویکی از کارهای اصلی در مراکز فرهنگی هنری کانون امانت کتاب است که برای مدت یک‌هفته، دوجلد کتاب دراختیار اعضا قرارمی‌گیرد.

مدیرکل کانون استان یزد در مورد مراکز کانون اظهار کرد: در حال حاضر 18 مرکز فرهنگی هنری ثابت، در ایام تابستان به کودکان و نوجوانان خدمات فرهنگی می‌دهند، که اعضا با مراجعه به این مراکز، به فعالیت می‌پردازند. ازسویی چهار کتاب‌خانه‌ی سیار روستاییِ یزد و اشکذر، بافق، مهریز و خاتم نیز، در طول سال و ایام تابستان برای پرکردن اوقات فراغت اعضایی که نمی‌توانند در مراکز ثابت حضور یابند، به روستاها سفر می‌کنند و به شکل رایگان خدمات می‌دهند .ضمن این که، کتاب‌خانه ی پستی هم برای بچه‌های روستایی به دورترین نقاط، کتاب پست می کند و از طریق مکاتبه، بچه‌ها را در فعالیت‌های فرهنگی و هنری، ادبی دعوت می‌کند و خدمات این کتاب‌خانه نیز رایگان می‌باشد.

دانافر در راستای غنی سازی اوقات فراغت بچه ها تأکید کرد: بیش از ده هزار عضو در کتاب‌خانه‌ها و مراکز فرهنگی هنری کانون استان، از فعالیت‌های کانون بهره می‌برند و مربیان با آموزش‌های غیرمستقیم، به دنبال کشف استعدادهای نهفته اعضا می‌باشند. لذاکانون برای جذب بهتر بچه‌ها و جلب توجه آن‌ها و خانواده‌ها ، درکنار فعالیت‌های چهل‌گانه، با فعالیت‌های مختلفی چون رباتیک، سرود وموسیقی، نمایش‌خلاق، نمایش‌عروسکی، پرورش خلاقیت، چرتکه، خوشنویسی، وخیلی از فعالیت‌های مورد نیاز کودکان و نوجوانان که خواسته‌ی والدین بوده، درقالب کلاس‌های ویژه نیز برنامه‌هایی را تدارک دیده و انجام می‌دهد.ضمن این که از تابستان 96 پارک شنی نیز ویژه‌ی کودکان4تا 8ساله را نیزراه‌اندازی کرده و با حضور مشاورین مجرب و مربیان کاربلد، ضمن افزایش شادی و نشاط بچه‌ها، به شکل تخصصی با آن‌ها فعالیت می‌کند.

این مقام مسئول در ادامه، درباره‌ی فعالیت کانون زبان ایران عنوان کرد: کانون زبان زیرمجموعه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است و دراستان یزد با هشت مرکز آموزشی،چهارمرکز دریزد و چهارمرکز در شهرهای میبد، ابرکوه، مهریز و زارچ فعالیت می‌کند که مجموعا هشت هزار زبان‌آموز در این مراکز، مشغول به فراگیری زبان‌های انگلیسی،عربی و فرانسه هستند و حدود چهارهزار نفرهم، به دلیل محدودیت مکان و فضای آموزشی و جذب مدرس، منتظر شروع ترم جدید هستند. ضمن این که یک مرکز از بین هشت مرکز مذکور، به کودکان و نوجوانان در شهر یزد، تعلق دارد.

عباسعلي دانافر از توجه خاص به کودکان و نوجوانان با نيازهاي ويژه، خبر داد و اظهار کرد: کانون پرورش فکری کودکان، ضمن توجه به بچه های عادی، نگاه ویژه ای به بچه ها با نيازهاي ويژه، (ناشنوا، نابینا، کم توان ذهنی، جسمی وحركتي) دارد. لذا با احداث مرکز فراگیر شرايطي را فراهم آورده تا در کنار بچه های عادی فعالیت کنند.

وی خاطر نشان کرد: ایجاد مرکز فراگیر و فعالیت کودکان و نوجوانان با نيازهاي ويژه، در کنار سایراعضاي كانون، کمک بسیار زیادی به خودباوری این عزیزان می کند و به همین خاطر، رضایت و خرسندی والدین آن ها را در پی داشته است. البته مرکزفراگير در بهمن 94 در منطقه ي آزادشهر خيابان فداييان اسلام در مركز فرهنگي هنري شماره چهار يزد افتتاح شده است  و طبیعی است مشکلات و کمبودهایی هم نیز وجود دارد اما امکانات در حد معمول مثل کتاب بریل  و رايانه برای نابینایان و ديگربچه‌ها با نيازهاي ويژه، فراهم شده است.

مدیرکل کانون استان یزد با اشاره به مراکزعرضه و فروش محصولات کانون ابراز داشت: کانون در کنارهمه‌ی فعالیت‌های فرهنگی هنری، تولید‌کننده کتاب و اسباب بازی و نوشت افزار می باشد و در این راستا کاملا تخصصی برای کودکان ونوجوانان با نظارت و هدایت شوراهای مربوطه، محصولات فرهنگی تولید می کند.

وی با اشاره به شورای نظارت براسباب بازی و سرگرمی، بیان کرد: کانون در امر تولید اسباب بازی قدمتی دیرینه دارد ودرحال حاضر به عنوان شورای نظارت براسباب بازی کشور، نسبت به سامان دهی و ثبت الکترونیکی مراکز عرضه و فروش اسباب بازی، با هماهنگی وزارت صنعت،معدن وتجارت و با همکاری اتحادیه ها و اصناف مربوطه برعملکرد تولید، عرضه، فروش و واردات اسباب بازی، نظارت می کند تا بچه ها از اسباب بازی‌هایی مناسب و استاندارد، ازلحاظ محتوایی و بهداشتی و ... بهره‌مند شوند.

عباسعلی دانافر مدیر کل کانون استان در پایان، با اشاره به این که در کلیه‌ی شهرستان‌های استان، به غیراز شهرستان اشکذر مراکز فرهنگی، هنری کانون دایر است ودر شهرستان های اردکان و میبد و ابرکوه و خاتم نیز، دو مرکز فرهنگی هنری فعالیت می کنند، از دیگر برنامه‌های این نهاد فرهنگی، به کانون‌نمایش و پخش فیلم‌های کوتاه و بلند کانون، برگزاری جشنواره قصه گویی، نمایش عروسکی، جشنواره فرهنگی هنری رضوی در بخش کودک ونوجوان باهشت موضوع، فعالیت‌ کتاب‌خوانی، فعالیت‌پژوهشی و گرامی‌داشت هفته‌های کودک، کتاب و پژوهش، برگزاری ویژه برنامه های یاد آذر گرامی داشت  پیر نیک اندیش ادبیات کودک ونوجوان، زنده یادمهدی آذریزدی، دوپنجره دولبخند با حضور نویسندگان و شاعران کشوری همراه با نقد و بررسی و عهده داربودن مسئولیت کمیته ی کودک و نوجوان ستاد دهه فجر، اشاره کرد.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.