شناسه : 24583152
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان یزد مطرح کرد

عمده‌ترین مشکلات باغداران انار استان یزد/ هجوم آفات و خشکسالی تولید انار را کاهش داده است


مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد، وجود باغات در هم، کوچک و غیر تجاری، کمبود آب به خاطر خشکسالی، غیر اقتصادی بودن باغات، نبود صنایع تبدیلی مرتبط به انار و ... را عمده مشکل باغداران انار در استان یزد عنوان کرد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، وجود باغات در هم، کوچک و غیر تجاری، کمبود آب به خاطر خشکسالی، شور شدن آب‌های موجود، غیر اقتصادی بودن باغات به دلیل کاهش عملکرد و همچنین قیمت پایین انار و  نبود صنایع تبدیلی مرتبط به انار را عمده مشکل باغداران انار در استان یزد عنوان کرد.

یدالله جواد پور، خسارات آفتاب سوختگی، آفات و اختلاف شدید درجه حرارت در شب و روز که باعث ترکیدگی انارها می شود، پیر شدن کشاورزان و کاهش نیروی کار و کمبود سرمایه لازم در بخش کشاروزی و عدم پرداخت تسهیلات کم بهره به باغات را از دیگر مشکلات باغداران انار استان برشمرد.

وی با بیان اینکه بسیاری از انارهای تولید استان مشتری صادراتی ندارد، افزود: به دلایل مختلف میزان کمی از انارهایی که صادر می شده نیز مشتری‌های خارجی خود را از دست داده است و نبود پایانه صادراتی می‌تواند یکی از دلائل عمده کاهش صادرات باشد.

جوادپور با اشاره به میزان برداشت امسال انار در استان گفت: برداشت انار در سال جاری به دلائل عدم آبیاری به موقع باغات در پی خشکسالی و هجوم آفات علیرغم اینکه خسارت سرمازدگی زیاد نبوده کاهش داشته است و با توجه به سطح زیرکشت و عملکرد در واحد سطح برای امسال انتظار تولید 92 هزار تن محصول انار را در استان داشتیم.

وی پائین بودن قیمت فروش انار،  نبود انبارهای سردخانه‌ای برای ذخیره سازی محصولات، بی انصافی دلالان در موقع وفور تولید و نبود صنایع کافی تبدیلی برای فرآوری محصول و عدم صادرات آن را به عنوان مشکلات باغداران انار استان پس از برداشت و برای فروش رساندن محصول عنوان کرد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد تصریح کرد: قیمت انار نسبت به سال قبل افزایش قابل ملاحظه‌ای نداشته است ولی هزینه‌های کارگری و برداشت محصول حداقل 10 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است و  بنابراین با توجه به مشکلات،  در سال جاری درآمد خوبی نصیب باغداران نشده است.

جوادپور با اشاره به خدماتی که سازمان جهادکشاروزی به باغداران ارائه می‌دهد، گفت: توصیه‌های فنی چون مسائل تغذیه‌ای باغات، مبارزه با آفات، آبیاری و تسهیلات اصلاح باغات و اجرای آبیاری تحت فشار از جمله خدماتی است که این سازمان در اختیار کشاورزان قرار داده است و همچنین باغداران از طریق مدیریت‌های جهاد کشاورزی، مراکز خدمات جهاد کشاورزی، شرکت‌های خدمات مشاوره‌ای و کلینیک‌های گیاه پزشکی می‌توانند مشکلات فنی خود را پیگیر کنند

وی اذعان کرد: با توجه به قانون مالکیت موجود و وجود کشاورزی به عنوان اشتغال،کوچک بودن سطح اراضی و تعدد محصولات کشت شده در یک باغ فعلا امکان تجمیع باغ‌ها ی انار در استان و نظارت کارشناسان کشاروزی بر آن وجود ندارد ولی به عنوان یک راهکار خوب در آینده می‌تواند مطرح شود.

انتهای پیام/ ف




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.