فروش نمایشگاه کتاب بهگرمی بازدیدکنندگانش نبود/ گرانی عامل تشدید فاصله مردم از کتاب
به گزارش یزد آوا، هفتمین نمایشگاه کتاب یزد در حالی به کار خود پایان داد که با وجود استقبال گستردهتر نسبت به دورههای قبل، ناشران از وضعیت فروش، رضایت چندانی نداشتند.
همشهری نوشت:بازار کتاب نیز طی سالهای اخیر، بیش از قبل سرد شده است که شاید بتوان یکی از مهمترین دلایل آن را شرایط اقتصادی نامناسب مردم دانست؛ نمایشگاه کتاب استان نیز از این وضعیت مستثنی نشد، به نحوی که ناشران نتوانستند بهره کافی را از این رویداد فرهنگی ببرند. در این میان حتی تخفیف 40درصدی کتاب در این نمایشگاه هم چندان کارساز نشد و فقط غرفههای عرضهکننده کتابهای درسی، روزهای پرفروشی را سپری کردند.
استقبال از کتابهای درسی و کمک درسی
یکی از ناشران شرکتکننده در این دوره از نمایشگاه گفت: متاسفانه با وجود اینکه مکان برگزاری نمایشگاه نسبت به سالهای قبل که در محیط دانشگاه برگزار میشد، مطلوبتر بود اما فروش به مراتب کمتر از سالهای پیش بود.
وی که نخواست نامی از او برده شود، افزود: تنها ناشران برندهای خاصی از کتابهای درسی و کمک درسی در این نمایشگاه فروش خوبی داشتند و بقیه ناشران راضی نیستند.
این فعال حوزه نشر از کیفیت کتابهایی که در این دوره از نمایشگاه به معرض فروش گذاشته شده بود ابراز رضایت کرد.
به گفته وی، برگزاری نمایشگاه کتاب در روزهای پایانی سال که مردم درگیر تامین نیازهای سال نو هستند، زمان مناسبی نیست و به نظر میآید که باید زمان نمایشگاه تغییر کند.
ناکارآمدی نمایشگاه امسال برای حمایت از ناشران
یکی دیگر از ناشران حاضر در نمایشگاه کتاب که او نیز تمایلی به بیان نام خود نداشت، میزان خرید از غرفههای نمایشگاه را به نسبت بازدیدکنندگان و حاضران در نمایشگاه اصلا مناسب ندانست.
وی گفت: متاسفانه ناشران از حداقل حمایتهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی محروم هستند و برگزاری نمایشگاه کتاب، جرقه امیدی برای فروش بیشتر کتابهاست اما امسال اصلا در این رابطه کارآمد عمل نشد.
یکی دیگر از ناشران شرکتکننده در نمایشگاه با اشاره به فروش خوب ناشران درسی و آموزشی خواستار حمایت بیشتر از ناشران غیردرسی شد.
به گفته وی، متاسفانه وزارت ارشاد برنامه خرید حمایتی از ناشران را نیز به فراموشی سپرده است که امیدواریم هر چه زودتر دوباره احیا شود چرا که درغیر این صورت ناشران زیادی غیرفعال خواهند شد.
وی تورم موجود در کشور را در چگونگی استقبال مردم از خرید کتاب موثر خواند و اظهارکرد: متاسفانه این تورم بر نرخ کتاب نیز تاثیر زیادی گذاشته است و به این ترتیب نمیتوان انتظار داشت که مردم معاش خود را کنار بگذارند و به سراغ کتاب بیایند.
این ناشر گفت: فرهنگسازی و مناسب شدن قیمت کتاب، راههای اصلی قرار گرفتن این محصول فرهنگی در سبد خرید خانوادههاست.
گرانی عامل تشدید فاصله مردم از کتاب
یکی از بازدیدکنندگان از نمایشگاه کتاب هم از گرانبودن کتابها گلایه کرد و گفت: هر چند مردم از کتاب خواندن فاصله گرفتهاند اما قیمت بالای عرضه کتابها نیز با وجود تخفیف 40 درصدی این فاصله را تشدید کرده است.
«رضا ابراهیمی» افزود: مردم فقط از سر اجبار و برای دانشآموزان خانواده کتاب میخرند، در حالی که متناسب با هر سلیقه و نیازی، کتاب در بازار موجود است. وی با تاکید بر اینکه برگزاری نمایشگاه کتاب کار مناسبی برای تقویت فرهنگ کتابخوانی است از مسئولان و متولیان فرهنگی استان خواست نسبت به ارتقای کیفیت کتابهای ناشران یزدی اقدام کنند.
وی به ضعف کیفیت در نشریات استان اشاره کرد و افزود: متاسفانه ناشران یزدی، کتابهای قوی به بازار عرضه نمیکنند و همین امر باعث عقبماندگی آنها در حوزه نشر شده است.
ارتقای فرهنگ کتابخوانی در نمایشگاهها
یکی دیگر از بازدیدکنندگان از نمایشگاه کتاب یزد نیز گفت: این نمایشگاه فرصت مناسبی برای آشنایی با ناشران یزدی بود، اما به نظر میآید که ناشران، در این نمایشگاه قوی حاضر نشدند.
«زهراسادات میرحسینی» با تاکید بر اینکه بیشترین استقبال در این نمایشگاه از کتابهای کودک و کتابهای درسی بود، از غرفه اهدای کتاب نمایشگاه نیز تقدیر کرد.
وی خواستار حرکات نو در نمایشگاه کتاب، برای ارتقای فرهنگ کتابخوانی میان مردم شد و افزود: متاسفانه رسانههای مجازی فاصله مردم با کتاب را افزایش داده است و نمیتوان با این تاثیر، مقابله کرد. این شهروند یزدی با تاکید بر اینکه بازدید از نمایشگاه قابل توصیف نبود، این حضور را فقط مربوط به تامین کتابهای درسی و کمکدرسی دانشآموزان و دانشجویان دانست.
به گفته وی ناشران زیادی در این نمایشگاه در انتظار مشتری در غرفهها بیکار بودند، اما شاهد صفهای طولانی و ازدحام جمعیت در مقابل غرفههای کتابهای کمک درسی بودیم.
تغییر زمان برگزاری نمایشگاه از سال آینده
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، برگزاری نمایشگاه کتاب را فرصت مناسبی برای فعال کردن ناشران استان برشمرد و افزود: بیش از 80 ناشر دارای کارت انتشارات در استان فعالیت میکنند که همگی آنها فعال نیستند.
«حسن مفیدی» درباره اشکالات محل و زمان برگزاری نمایشگاه نیز گفت: متاسفانه یزد، فاقد مکان مناسب برای فعالیتهای فرهنگی مانند برگزاری نمایشگاه است و همین موضوع در زمانبندی و کیفیت کار تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: با پیشبینیهای انجام شده قرار است که نمایشگاه سال آینده در نیمه دوم مهرماه برگزار شود که در این خصوص پیشنهاداتی به وزارتخانه ارسال شده است.
این مسئول درباره حمایت از ناشران با خرید کتابهای آنها، گفت: با فعال شدن شرکت تعاونی یا اتحادیه ناشران استان، روند حمایت از ناشران با جدیت و اهتمام بیشتری دنبال خواهد شد.
مطالب مرتبط:
- صدور ۶ رای برای ناشران متخلف/ ۸ کتاب از سطح نمایشگاه جمع آوری شد
- فرار رو به جلوی ارشاد با دعوت رسمی از رهبر انقلاب!
- بن رایگان فقط به ۳ گروه تعلق میگیرد؛ وزیر و وکیل هم نداریم
- افتتاح نمایشگاه بزرگ دستاوردهای اقتصاد مقاومتی استان یزد در حسینیه ثارالله +تصاویر
- نمايشگاه اسناد موضوعي مجلس در يزد
- روند رو به رشد نشر کتاب یکی از توفیقات نظام است/چاپ 70 هزار عنوان کتاب تا پایان امسال
- افتتاح نمایشگاه بزرگ کتاب یزد به روایت تصویر
- معتقدم هر کسی باید تلاش کند تا یاد شهیدان جاودانه باشد/پیام رهبری مرا شرمنده کرد
- آیا «صدور مجوز قبل از چاپ کتاب»در یزد به معنای لغو ممیزی است؟!
- نمايشگاه «اسناد محرم» در یزد برپا شد
- نمایشگاه تصاویر و زندگینامه علمای یزد برپا میشود
- برگزاری نخستین نمایشگاه توانمندی روستاییان یزد
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|