فعالان صنعت طلادر یزد:اخذمالیات برارزش افزوده؛علت رکود در بازار/سازمان امورمالیاتی: دریافت مالیات براساس تفاهم نامه این سازمان و اتحادیه طلا و جواهر کشور است
یزد آوا؛ طلافروشان یزدی از روند کنونی دریافت مالیاتبرارزش افزوده از فعالان این صنف ناراضی هستند چرا که این روند برکاهش تقاضا برای خرید طلا اثر گذار بوده و حتی به تعطیلی کارگاههای طلاسازی این شهر نیز منجر شده است.
به همین دلیل سایت خبری- تحلیلی یزدآوا؛ به سراغ فعالان این صنف و مسئولان ذیربط رفته و به بررسی چند وچون ماجرا پرداخته است؛
مالیات نامتعارف؛علت اصلی تعطیلی واحدهای تولیدی طلا
رئیس اتحادیه صنف طلا،جواهرونقره استان یزدعلت اصلی تعطیلی واحدهای تولیدی این اتحادیه را مالیات نامتعارف دانست و اظهار داشت: در این صنف مالیات به دو دسته مالیات عملکردی و مالیات ارزش افزوده تقسیم بندی می شود که عمده مشکل واحدهای تولیدی استان درزمینه مالیات بر ارزش افزوده است.
محمدرضا نوری زاده افزود: متاسفانه در زمینه مالیات بر ارزش افزوده سلیقه ای عمل می شود و علی رغم اینکه مالیات بر ارزش افزوده باید از اجرت گرفته شود اما از ارزش کل معامله یعنی قیمت طلا و اجرت دریافت شود که این امرسبب کسادی بازار و در نتیجه تعطیلی بسیاری از کارگاههای طلاسازی شده و کارگران بسیاری را بیکار کرده است.
نوری زاده ادامه داد: طلای خام یا اصل طلا که از آن مصنوعات طلا ساخته میشود کالا ی مصرفی نبوده و سرمایهای تلقی میشود از این رو نباید از اصل طلا مالیات بر ارزش افزوده دریافت شود و تنها باید ازکارمزد و سود فروشندگان، مالیات بر ارزش افزوده دریافت شود.
وی با یادآوری تبصره2 ماده ۱۱۷ برنامه پنج ساله پنجم توسعه گفت: در این ماده قانونی آمده است؛ دولت مکلف است با اجرای کامل قانون مالیات بر ارزش افزوده، نرخ این مالیات را از سال اول برنامه سالانه یک واحد درصد اضافه نماید؛ بهگونهای که در پایان برنامه، نرخ آن به هشتدرصد (8%) برسد که سهم شهرداریها و دهیاریها از نرخ مزبور سه درصد (3%) (به عنوان عوارض) و سهم دولت پنج درصد (5%) تعیین میشود.
مالیات 9درصدی ارزش افزوده خلاف قانون
این زرگر یزدی خاطرنشان کرد: اما متاسفانه دولت در سال گذشته، نرخ ماليات وعوارض ارزش افزوده را 9 درصد (6 درصد ماليات و 3 درصد عوارض) اعلام کرد که (1)درصد بیشتر از نرخ مصوب در برنامه پنجم است .
وی قطع بیمه صنایع دستی برای کارگاه های طلاسازی را یکی دیگر از دلایل تعطیلی کارگاه ها عنوان کرد و گفت: کارگاهی که از یک طرف با کاهش درآمد روبرو بوده و از طرف دیگر چندین کارگر داشته و باید بیمه آن ها نیز بصورت آزادپرداخت کند نمی تواند دوام چندانی بیاورد و در نتیجه منجر به تعطیلی کارگاه می شود.
رئیس اتحادیه صنف طلا،جواهرونقره استان بااشاره به اینکه هر واحد طلاسازی یا طلا فروشی معیشت حدود 40 تا 50خانوار را تامین می کند گفت: دولت محترم برای ایجاد هر شغل باید هزینه گزافی پرداخت کند آیا بهتر نیست دولت به جای ایجاد شغل، از مشاغل موجود حمایت کند تا به جمعیت بیکاران کشور اضافه نشود؟
وی با ابرز گلایه از نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی گفت: در جلساتی که با وی داشتیم بیشتر سنگ دولت را به سینه زده به گونه ای که به نظرمان رسید به جای اینکه مدافع مردم باشد مدافع دولت است.
این فعال صنعت طلا در استان، از پیشنهاد زرگران یزدی به دولت مبنی بر پرداخت ارزش افزوده توسط این صنف خبر داد وگفت: در صورتی که دولت مالیات بر ارزش افزوده را طبق قانون از کارمزد و سود فروشندگان بگیرد صنف زرگر آمادگی دارد تا برای کمک به چرخیدن چرخ این صنعت بدون دریافت مالیات بر ارزش افزوده از مردم، آن را از جیب خود بپردازد.
مالیات بر ارزش افزوده و قاچاق طلا؛مهمترین مشکل صنعت طلای ایران
نائب رئیس اتحادیه صنف طلا،جواهرونقره استان یزد هم مهمترین مشکل صنعت طلای ایران واستان یزد را مالیات بر ارزش افزوده و قاچاق طلا عنوان کرد و گفت:قطعا اخذ مالیات از اجرت و طلا به سود این صنعت نخواهد بود و اگر همین روال ادامه پیدا کند با کاهش قدرت خرید مردم مواجه شده و عمر این صنعت پایان می پذیرد.
حسین منتظری ضمن اعلام خبر پیشنهاد کمیسیون تخصصی طلا و جواهر ایران مبنی بر دریافت مالیات ارزش افزوده از اجرت به کمسیون اقتصادی مجلس گفت: در لایحه ای که دولت به مجلس ارائه داده مالیات بر ارزش افزوده از صنف زرگر 3درصد قیمت طلا و اجرت درنظرگرفته شده که این لایحه به علت ایجاد اختلاف بین صنف زرگر و سایر صنوف مشکل ساز خواهد شد.
منتظری با اشاره به اینکه طلا پشتوانه پول ملی است و در چرخه کشور از بین رفتنی نیست به ضرورت حمایت از سرمایه حمایت ملی تاکید کرد.
وی قاچاق طلا را یکی دیگر از مشکلات این صنف دانست و گفت: اینکه دولت با جمع آوری چند قطعه مصنوعات طلای قاچاق بخواهد جلوی قاچاق را بگیرد صحیح نیست چرا که اکثر کارهای قاچاق از کشورهای پاکستان،هند وامارات دارای کد ایرانی بوده و طلافروشان متوجه تقلبی بودن آن ها نمی شوند بنابراین باید مبارزه با قاچاق از مجاری ورودی کشور صورت گیرد.
منتظری تاکید کرد: در این زمینه نیزکمیسیونی در بیسج اصناف کشور تشکیل شده و دولت می تواند با کمک گرفتن از پتانسیل بسیج برای مبارزه با قاچاق تلاش کند.
حذف بیمه صنایع دستی
زینل پور دیگر تولیدکننده صنعت طلای استان نیز گفت: از زمانی که قانون مالیات بر ارزش افزوده برطلا و اجرت اجرایی شد روز به روز برکساد بازار اضافه و بر روند فروش نیز تاثیرگذاشت.
وی ادامه داد: زمانی طلا اولین گزینه مردم در خرید و آخرین گزینه درفروش بود اما در حال حاضر این رابطه نسبت عکس دارد زیرا خریدار درهنگام خرید به غیر از بهای طلا ،مقادیری را اعم از اجرت ،حق ویترین و مالیات بر ارزش و افروده پرداخت می کند که درهنگام فروش همه آن ها را باید به عنوان ضرر از جیب پرداخت کند.
این فعال صنعت طلا افزود: کارگاهای تولیدی در حال حاضر یا تعطیل شده اند و یا با 30درصد ظرفیت خود کار می کنند.
زینل پور حذف بیمه صنایع دستی وقاچاق طلا را از دیگر معضلات صنف خود دانست و گفت: در حال حاضرتنها بیمه در این صنعت، بیمه استاد-شاگردی است که زمزمه هایی مبنی بر قطع شدن این بیمه نیز به گوش می رسد.
وی ابراز امیدواری کرد: دولت در زمینه قاچاق هم عزمی راسخ داشته باشد تا بدین گونه از تولیدکنندگان حمایت کند.
حاضریم مالیات بر ارزش افروده را خودمان از جیب پرداخت کنیم
هاتفی یکی دیگر از تولیدکنندگان صنعت طلای استان شیوه اخذ مالیات بر ارزش افزوده از این صنعت را نا درست خواند و گفت: به دلیل اینکه مردم از گذشته به طلا به عنوان یک کالای سرمایه ای نگاه می کردند در حال حاضر به علت اینکه قیمت خرید و فروش اختلاف فاحشی دارد کمتر اقدام به خرید طلا می کنند و در نتیجه تولیدمصنوعات طلا کاهش یافته و هزینه های کارگاه ها افزایش پیدا می کند که در آینده ای نه چندان دور می تواند صنعت 400ساله استان را با تهدیدی جدی روبرو کند.
وی ادامه داد: ماحاضریم برای کمک به رونق این صنعت، مالیات بر ارزش افروده را خودمان از جیب پرداخت کنیم به شرطی که این رویه اصلاح شده و مالیات از اجرت گرفته شود.
این فعال صنعت طلای استان،وضعیت این صنعت را در حال اغما دانست و گفت: ادامه این وضعیت تبعات سنگینی را برای این صنعت در پی خواهد داشت و اگر دولت از آن حمایت کند فعالان آن می توانند با ورود تجهیزات و استفاده از دانش روز با کشورهای صاحب نام در این صنعت رقابت کرده و زرگران یزدی توانایی این کار را در خود می بینند و اگر از این صنعت حمایت نشود از قافله عقب می مانیم.
وی ادامه داد: منظور ما از حمایت پرداخت تسهیلات و یا اقدامات خاصی نیست بلکه حل و فصل مالیات بر ارزش افزوده و جلوگیری از قاچاق طلا و برقرای بیمه صنایع دستی می تواند از تعطیلی کارگاه ها و بیکاری افراد جلوگیری کند
هاتفی تاکید کرد: هرچند درحال حاضر مالیات ارزش افزوده از کارگاه ها گرفته نمی شود ولی این مالیات به علت کاهش تقاضای خرید بر روند تولید ما اثرگذاشته است.
این زرگر یزدی خاطر نشان کرد: طلاسازان یزدی در صورت حمایت مسئولان در ارتقا دانش و کیفیت کار می توانند نقش جدی در صادرات غیر نفتی داشته باشند.
جوابیه سازمان امورمالیاتی در خصوص مالیات برارزش افزوده صنف زرگر
درادامه تهیه گزارش به سراغ سازمان امور مالیاتی استان رفتیم تا نظر این دستگاه متولی را نیز در خصوص صحبت های صنف زرگر جویا شویم که سازمان مذکور در پاسخ به این اعتراضات جوابیه ای را به شرح زیر ارسال کرد؛
مطابق فراخوان های اعلامی نظام مالیات بر ارزش افزوده اشخاص فعال در زمینه فروش طلا و جواهر و سایر فلزات زینتی مکلف به رعایت مقررات قانون مالیات بر ارزش افزوده از تاریخ مشمولیت می باشد و به استناد ماده 14 قانون مذکور مآخذ محاسبه مالیات بهای کالا یا خدمات مندرج در صورتحساب خواهد بود که به استناد تفاهم نامه شماره 27523/200مورخ03/12/1390بین سازمان امور مالیاتی کشور و اتحادیه کشوری طلا و جواهر شامل ارزش طلا و سود کارمزد ساخت می باشد که این اداره کل تمامی مساعی و همت خود را جهت رعایت قانون و تکریم ارباب رجوع به کار گرفته است.
در این جوابیه تاکید شده است: علی رغم عدم استقبال این صنف در نصف صندوق فروش، حداکثر مساعدت قانونی در جهت بخشودگی جرایم مالیاتی و تقسیط بدهی ها بعمل آمده و به اطلاع می رساند که واحد های طلا سازی با توجه به داشتن پروانه صنایع دستی از پرداخت هرگونه مالیات بر درآمد و ارزش افزوده معاف و مالیاتی پرداخت نمی کنند،ضمن آنکه در سایر صنوف چلوکباب و رستوران ها ارزش افزوده از کل بهای فاکتور اعم از مواد اولیه و اجرت پخت محاسبه و اخذ می شود.
انتهای پیام /ح
مطالب مرتبط:
- شیرینی فروشی ها؛دارای بیشترین پرونده شکایت در بین اصناف یزد/دریافت مالیات بر ارزش افزوده توسط رستوران ها قانونی است
- تعطیلی نیمی از کارگاههای طلاسازی در یزد/ قانون مالیات بر ارزشافزوده مشکل عمده طلاسازان
- یزد صادرکننده طلا به جهان می شود؟
- جدول/ آخرین بروزرسانی قیمت طلا و سکه 2 آذر ماه
- حذف حریم صنفی؛ بزرگترین معضل اتحادیه کیف و کفش یزد/ مالیات بر ارزش افزوده کمر مردم را خم کرده است
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|