فیشهای نجومی را بیخیال؛ حاشیهها را بچسب
یزد آوا به نقل ازعصر سیاست؛ «یک مطلب هم دربارهی مسائل داخلی کشور، موضوع این حقوقها و برداشتهای غیرمنصفانه و ظالمانه از بیتالمال است -که امروز در بین مردم رایج شده است که خبرش را دهانبهدهان نقل میکنند- این برداشتها نامشروع است، این برداشتها گناه است، این برداشتها خیانت به آرمانهای انقلاب اسلامی است. قطعاً در گذشته کوتاهیهایی شده است، غفلتهایی شده است، بایستی جبران بشود؛ اینجور نباشد که ما سروصدا بکنیم و بعد قضایا را تمام بکنیم و بکلّی به دست فراموشی بسپریم؛ باید دنبال بشود. خوشبختانه رئیس جمهور محترم و رؤسای محترم دو قوّهی دیگر، متعهّد شدهاند که این مسئله را دنبال کنند؛ باید با جدیّت دنبال بشود؛ دریافتهای نامشروع باید برگردانده بشود، و اگر کسانی بیقانونی کردهاند مجازات بشوند، و اگر سوءاستفادهی از قانون هم شده است بایستی اینها را از این کارها برکنار بکنند؛ اینها کسانی نیستند که لیاقت این را داشته باشند که در این مراکز قرار بگیرند.» اینها بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب است که در خطبههای عید فطر در رابطه با حقوقهای نجومی مدیران دولت ایراد کردند. تاکید ایشان بر این بود که نباید سر و صدایی صورت بگیرد و بعدا این مسئله فراموش شود: «اینجور نباشد که ما سروصدا بکنیم و بعد قضایا را تمام بکنیم و بکلّی به دست فراموشی بسپریم؛ باید دنبال بشود.»
معالاسف آنچه در رابطه با مسئله فیشهای حقوق نجومی رخ داده، همین مسئله است. یعنی بعد از مدتی که رسانهها به این مسئله پرداختند و مسئولان دولتی هم در واکنش به رسانهها مطالبی را طرح کردند و چند نفری برکنار شدند و تعداد اندکی نیز استعفا دادند؛ دیگر اتفاق خاصی رخ نداد و همان روال گذشته ادامه یافت.
در حالی که رئیسجمهور خودش در کرمانشاه تعداد مدیران نجومی بگیر را تا 300 نفر هم ذکر کرد و مسئولان نظارتی تعداد آنها را تا 950 نفر هم گفته اند، اما تا کنون فقط چند نفر جابجا شدهاند و اصلا خبری از وضعیت بقیه مدیرانی که دریافتهای نجومی داشتهاند نیست. این چند نفر هم البته به لطف افشاگریهای رسانهها بود که الان دیگر در مسئولیت نیستند، وگرنه اگر به اراده خود دولت بود، قرار نبود به این زودی این مدیران از سمت خود برکنار شوند.
این در حالی است که چندی قبل مصطفی کواکبیان نماینده اصلاحطلب مجلس گفته بود: «آماری وجود دارد که حدود 3 هزار فیش بین 20 تا 50 میلیون تومان وجود دارد که قانونی نیست، البته 300 فیش هم بالای 50 میلیون تومان داریم که پوشش قانونی ندارد.» حال اگر بر اساس این گفته جناب کواکبیان، برای این آمار حدودی میانه اعداد را در نظر بگیریم یعنی تعداد مدیران درجه یک را 250 نفر با حقوق حداقل 50 میلیون و مدیران درجه 2 را 2500 نفر با حقوق 35 میلیون تومانی لحاظ کنیم و از حقوقهای چند صد میلیونی مدیران بانکهای رفاه و تجارت و صادرات و... هم فاکتور بگیریم، تنها این طبقه مدیران دولت ماهانه 100 میلیارد تومان حقوق دریافت میکنند و در 3 سال دولت روحانی 3600 میلیارد تومان حقوق گرفتهاند؛ مبلغی که میتوان با آن حداقل 36 هزار شغل در کشور ایجاد کرد، آن هم در دولتی که آمار ایجاد اشتغال در آن رسما منفی است. هرچند آمار نهادهای رسمی از حقوقها و پاداشهای نجومی بیش از این ارقام است. این مبلغ یعنی 600 میلیارد تومان بیشتر از آن پرونده مالی کذایی.
در چنین شرایطی، مسئولان دولتی نه تنها با مدیران متخلف برخورد نمیکنند و آنها را مورد تعقیب قرار نمیدهند، که حتی سعی میکنند با حاشیهسازی و دامن زدن به مباحث بیاهمیت و ساختگی، فضا را به سمت دیگری ببرند و افکار عمومی را از حرامخواریهای مدیران منحرف کنند. طرح مباحث ساختگی و غیرواقعی مانند «احتمال ردصلاحیت روحانی در انتخابات 96»، «توهین به رئیسجمهور» و دامن زدن به مسائلی چون «لغو کنسرت ها» و امثالهم که این روزها مورد توجه ارتش رسانهای دولت قرار گرفته و روزنامههای زنجیرههای آنها را تیتر یک خود میکنند، همگی در همین راستا است.
نویسنده: ارسلان پورذهبی
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|