شناسه : 39740826
استاد دانشگاه و کار آفرین یزدی مطرح کرد:

قوانین استخدامی کشور دارای مشکل است/ گرایش مراکز فنی وحرفه ای به سمت مدرک گرایی


کار آفرین یزدی گفت: در شرایط فعلی ارزش و جایگاه یک نیروی فنی و تکنسین در صنعت یزد از نیروهای فارغ التحصیل دانشگاهی بسیار بالاتر است.

محمد رضا اسلامی در گفتگو با خبرنگار یزدآوا، با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 50درصد نیروهای شاغل در صنعت کاشی وسرامیک یزد را افراد غیر بومی تشکیل می دهند اظهار داشت: متاسفانه در شرایطی که صنایع یزد نیاز شدیدی به نیروی کار دارند اما جوانان یزدی حاضر به انجام این کارها نیستند که علت این موضوع را اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد باید ریشه یابی کند.

وی ادامه داد: بخش های آموزشی استان و خانواده ها نتوانستند در جوانان مهارت آموزی را نهادینه کنند و اینکه چگونه جوانان باید کسب درآمد کنند.

بخش های آموزشی و خانواده ها عامل ایجاد صف های طولانی متقاضی شغل در یزد

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه کم کاری بخش های آموزشی و خانواده ها باعث شده در شرایط فعلی با حجم عظیمی از صف فارغ التحصیلان بیکار در استان مواجه باشیم که تنها علاقه مند به شغل های اداری و پشت میزنشینی باشند تصریح کرد: فرهنگ کار در یزد به درستی تنظیم نشده و صرفا به دریافت مدرک اکتفا کرده اند و به هیچ عنوان مهارت آموزی به دانش آموزان و دانشجویان آموزش داده نشده است.

حقوق نیروهای تکنسین در یزد بالاتر از فارغ التحصیلان دانشگاهی است

وی ادامه داد: در شرایط فعلی استان یزد یک نیروی تکنسین و دیپلمه برای صاحبان کار شرط و شروط تعیین و حقوق های بسیار بالایی را مطالبه میکند و صاحبان کار نیز مجبور به پرداخت هستند چون ارزش این نیروها بالاتر از افرادی هست که بعضا حتی دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکتری هستند اما هیچ مهارتی ندارند.

فنی و حرفه ای نیز به سمت مدرک گرایی گرایش پیدا کرده است

اسلامی با بیان اینکه حتی نهادها و مجموعه هایی که وظیفه مهارت آموزی را برعهده داشته اند به سمت مدرک گرایی گرایش پیدا کرده اند خاطرنشان کرد: مجموعه هایی مانند فنی وحرفه ای و هنرستانها و مدارس کار ودانش نیز به مانند گذشته در زمینه مهارت آموزی فعال نیستند و رجوع افراد به این مراکز بیشتر با هدف دریافت مدرک صورت می گیرد و خروجی این مجموعه ها متناسب با هدف درنظر گرفته شده برای آنها نیست.

اسلامی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه در بخش آموزش، جامعه ایران دچار افراط وتفریط شده است خاطرنشان کرد: از زمان قاجار به مرور جامعه ایران در بخش آموزش دچار یک عقب افتادگی شد اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی و مهیا شدن شرایط آموزش برای عموم جامعه، این تصور برای اکثر جامعه ایجاد شد که می توانند با کسب مدرک برای خود یک زندگی راحت و آسوده ایجاد کنند.

کار وتلاش رمز پیشرفت و خوشبختی جوانان است

وی ادامه داد: زندگی راحت و بدون مشقت از نگاه یک جوان یعنی تا ساعت11صبح خوابیدن و تنها روزی چندساعت کار ساده ، اما باید جوانان بدانند با این سبک زندگی ورفتاری هیچ کامروایی برایشان وجود ندارد.

این فعال صنعتی استان با ذکر این نکته که برعکس فرهنگ کاری که در بین جوانان یزدی وجود دارد، مهاجرین و نخبگان استانهای دیگر که با انها در ارتباط هستیم فرهنگ خلاف این دیدگاه داشته و موفقیت خود را جز در کار و تلاش جستجو نمی کنند ابراز داشت: متاسفانه رسانه ها نتوانستند این دیدگاه رسوخ یافته در ذهن جوانان و خانواده های یزدی را تغییر دهند و امروز دچار مشکلات متعددی از این لحاظ ایجاد شده است.

افسوس که فرهنگ استاد شاگردی در ایران کمرنگ شده است

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه متاسفانه فرهنگ های خوب و اثر گذاری که در نسل های قبل وجود داشته به مرور و به دلایل متعددی از بین رفته است و این درشرایطی است که کشورهای پیشرفته در سالهای اخیر برای بهبود فرهنگ کار در کشورهای خود به رسوم گذشته ایرانیان مراجعه و آنها را در کشور پیاده سازی کرده اند تصریح کرد: در سالهای دور استاد شاگردی در فرهنگ ایران وجود داشت که شاگرد می بایست تمام فعالیتهای مغازه را به مانند نظافت و حمل بار و... را انجام دهد که همین موضوع باعث میشد که آینده این جوان برای انجام کارهای خاص در آینده آماده شود.

وی ادامه داد: این فرهنگ و آداب در مدارس کشور ژاپن در حال پیاده سازی است و آنها متوجه شده اند که حفظ کردن اولویت اول یک دانش آموز نیست بلکه آموزش اعتماد به نفس و کسب مهارت آموزی برای خود دانش آموز و کشور اولویت دارد.

قوانین استخدامی کشور دارای مشکل است/ قوانین استخدامی عامل تنبلی جوانان است

این کارآفرین یزدی در ادامه با انتقاد از قوانین استخدامی موجود کشور اظهار داشت: با قوانین موجود موقعی که یک نفر استخدام می شود دیگر انگیزه لازم را برای فعالیت ندارد و می داند که تحت هر شرایطی 30سال در این فعالیت مشغول خواهد بود و اخراج نخواهد شد که آیا واقعا هدف مسئولان از تنظیم قوانین استخدامی این موضوع بوده است و برای برطرف شدن آن فکری کرده اند؟

وی ادامه داد: با قوانین فعلی فرهنگ تنبلی را در بین جوانان رواج می دهیم و همین عامل موضوعی می شود که جوانان خواهان حضور در مشاغل دولتی باشند.

اسلامی با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا یک نیرو استخدام دولت می شود و در طول 30سال ممکن است سازمانها و بخشهای مختلف را تجربه کند تصریح کرد: این موضوع باعث می شود یک فرد تجربه های جدید و مهارت های جدیدی را فرابگیرد و در عین حال سازمان نیز با نیروهای متعهد برخورد خواهد داشت و از بی انگیزگی نیروها نیز جلوگیری می شود.

مهارت آموزی حلقه مفقوده سیستم آموزشی کشور

این استاد دانشگاه مهارت آموزی را سرمایه گذاری برای نسل آینده دانسته و اظهار داشت: در سیستم آموزشی و استخدامی کشور مهارت آموزی مغفول مانده است و برای اکثر مسئولان این تصور وجود دارد که سرمایه گذاری تنها تحصیل کردن است.

اسلامی در پایان صحبت های خود وضع کسب وکار را مطلوب ندانسته و ابراز داشت: علت این موضوع هم از سمت صنعت و هم از سوی جوانان جویای کار ایجاد شده  که باعث شده هر دوطرف صدای نارضایتی شان بلند شود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه جوانان باید آگاه باشند که بهترین تفریح برایشان کار و خطرناک ترین چالش برای آنها بیکاری است خاطرنشان کرد: برای ترمیم فرهنگ کار در استان یزد با در قدم اول رسانه ملی توجه مسئولان را به این موضوع جلب کند و در مرحله بعد سبک آموزش و قوانین تغییر یابد و در نهایت نگاه به فرهنگ کار باز آفرینی شود که انشاالله بتوانیم به مرور مشکلات بیکاری و فرهنگ کار را در استان ترمیم کنیم.

انتهای پیام/ک




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.