شناسه : 13918659
گفتگوی تکان دهنده با مدیر کمپ ترک اعتیاد یاران یزد:

ماجرای مردی که معتاد به دنیا آمد!/ معتادانی که همه منتظر مرگشان هستند!


مدیر کمپ ترک اعتیاد یاران یزد گفت: دوهفته پیش یک مراجعه کننده داشتیم که فرد معتاد به دنیا آمده بود پدر و مادر مصرف کننده بودند وی کاملا ناامید از این که نمی تواند قطع مصرف کند.

به گزارش یزد آوا به نقل از یزد ندا؛ در هفته مبارزه با مواد مخدر در پی مصاحبه با یک کمپ دار بعد از کمی پرس و جو شماره فلاح را پیدا کردیم، و به سوی کمپ ترک اعتیاد ره افتادیم، منطقه ای در روستای محمودی، روستایی در نزدیکی شهر یزد اما با کوچه های خراب و ویران که فقط رنگ و بوی محرومیت داشت، بالاخره رسیدیم به کمپ ترک اعتیاد امید، بعد از ورود و کمی انتظار نزد فلاح مدیر کمپ ترک اعتیاد یاران گفتگو آغاز شد.


محمد فلاح مسئول کمپ ترک اعتیاد تولد دوباره یاران در گفتگو با خبرنگار یزد ندا در خصوص آغاز بکار این کمپ اظهار کرد: این مرکز در سال 1386 فعالیت خود را به صورت غیر رسمی و پاره وقت شروع کرد و در سال 1388با تاسیس مرکز بازپروری، به صورت رسمی و حرفه ای وارد کار ترک اعتیاد شد.


وی انگیزه خود را از تاسیس کمپ ترک اعتیاد همخوانی با خدا، رفع مشکلات جامعه، نوعی ادای دین و در مرحله آخر امرار معاش عنوان کرد.


فلاح به نحوه تاسیس کمپ ترک اعتیاد یاران پرداخت و گفت: ابتدای کار با تاسیس یک «خانه بهبودی» راه اندازی شد و بعد با کمک خیرین و علمای یزد کمپ ترک اعتیاد احداث شد.


وی افزود: جمعیت ترک اعتیاد تولد دوباره ابتدا کار خود را در سال 82 آغاز کرد، به طوری که چند معتاد بهبود یافته در یکی از پارک های تهران دور هم جمع شدند و با حداقل امکانات اعتیاد را ترک کردند و از آنجا کار خود را تحت عنوان «جمعیت خیریه تولد دوباره» آغاز کردند، هم اکنون نیز اکثر افرادی که در این جمعیت فعالیت می کنند معتادان موفق در ترک بوده اند.


فلاح گفت: هدف اصلی این جمعیت کمک به انسان هایی بود که می خواهند قطع مصرف کنند و این روش یک روش ارزان قیمت تر نسبت به شیوه های دیگر است و فرد آسیب کمتری می بیند.

جبران خسارت دومین هدف «جمعیت تولد دوباره»


وی افزود: هدف دیگر این گروه همسویی با نظام در بحث مواد مخدر است، و تقریبا یک قدم نو در این زمینه محسوب می شود.


فلاح اظهار داشت: طبیعتا کسی که در بحث مواد مخدر وارد می شود با خرید و فروش آن هم سر و کار دارد و این یک نوع خسارت اجتماعی محسوب می شود و افراد در این جمعیت، یکی دیگر از اهدافشان جبران خسارتی است که به اجتماع زده اند.


به گفته فلاح خدمت به مردم،کشور و معتادین نیازمند و توانمند سازی آنها از دیگر اهداف این جمعیت است.


وی تصریح کرد: شیوه سم زدایی به صورت گروهی برای اولین بار در ایران ابداع شد و با همکاری سازمان ملل و نهاد های بین المللی به کشورهای دیگر هم رسید و یکی از سیستم های مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است.


این مسئول کمپ ترک اعتیاد ادامه داد: نگاه ما نسبت به اعتیاد یک خلاءمعنوی است که فرد معتاد از خداوند که نیروی برتر است فاصله می گیرد و دچار اعتیاد می شود.


فلاح ترک اعتیاد به روش تولدی دوباره را اینگونه توصیف کرد: سیستم ترک یا سم زدایی بدون دخالت خارجی باالهام از فلسفه 12قدم پیش می رود و تقریبا یک نگاه روانکاوانه به اعتیاد دارد و ریشه آن را در گذشته جستجو می کند وقتی هواهای نفسانی بر انسان چیره می شود و برای پر کردن خلا درونی به شیطان پناه می برد و در دام اعتیاد گرفتار می شود.

وی ادامه داد: در این شیوه عشق کمک کردن به انسان ها حکم فرماست، متوسل شدن به زور در این شیوه هیچ جایگاهی ندارد، ابتدا فرد یک هفته در اتاق سبز یا سم زدایی ، که بزرگترین اتفاقات آن جا رخ می دهد، می ماند و در این یک هفته لایه های انکار افراد شکسته می شود و ترسش می ریزد، مثل اینکه تمام پل های پشت سرش ریخته و امید به مواد کاملا قطع می شود وهم چنین کسانی را می بیند که مثل خودش بوده اند و چند روز است مصرف نکرده اند و این به فرد معتاد روحیه می دهد. فرد می تواند بدون دارو قطع مصرف کند زیرا درد شدیدی نیست و قابل تحمل است، مددیاران اعتیاد نیز به حرف های فرد گوش می کنند و در اتاق سبز خیلی ساده سم زدایی انجام می گیرد.

اعتیاد؛ «بیماری خانوادگی» و نیازمند درمان خانوادگی است


بعد به اطاق زرد منقل می شوند و در اینجا افرادی که در حال بهبودی هستند و تحصیلات مرتبط دانشگاهی در زمینه مدد یاری و مشاوره دارند به معتادان کمک می کنند.


کار گاه آموزشی در رابطه با بیماری اعتیاد برای معتادان و خانواده آنها برگزار می شود.


در مورد عوامل لغزش، راه وشیوه مواجه شدن با زندگی واقعی ومهارت های زندگی با معتاد صحبت می شود، بعد از ظهر هر روز، فرد در جلسه مشارکت صحبت می کند و از مشکلات خود و درد هایش می گوید.


فلاح گفت: اعتیاد یک بیماری خانوادگی  است به همین خاطر درمان خانوادگی می خواهد.


وی اظهار داشت: یک جلسه هم سه شنبه ها ساعت 10 صبح توسط مددیاران برای خانواه ها به منظور کمک به معتادین برگزار کرده و شیوه های حمایت سالم و ناسالم را به آنها آموزش می دهند.

مراجعه کنندگانی از از 7 سال تا 62 سال برای ترک اعتیاد!


عضو انجمن خیریه تولد دوباره گفت: مهم ترین آفتی که روش ایمان مدار و پرهیز مدارباآن مواجه است که به نوعی برداشت غلط از فلسفه تو لد دوباره است بحث اجبار است، فرد در اصل باید با میل و خواست خودش این شیوه ترک را انتخاب کند و هیچ اجباری نباید باشد.


فلاح اظهارداشت: ما مراجعه کننده از 7 سال تا 62 سال برای ترک داشته ایم اما بیشتر مراجعین در رنج سنی 19 تا 42 سال هستند.


وی در خصوص وارد نشدن نجات یافتگان اعتیاد در مسائل سیاسی گفت: در حقیقت ما تخصصمان سم زدایی است و توصیه خاصی به معتادان بهبود یافته در مورد ورود یا عدم ورود به مسائل سیاسی نداریم.


مدیر کمپ ترک اعتیاد یاران در خصوص مسائل مذهبی اظهار داشت: بعد از اینکه فرد خودش را شناخت، مذهب اصول مذهبی و باور های مذهبی قبل از مصرف می توانند یکی از بهترین راه های کنترل و جلوگیری از بازگشت به مصرف باشد.


فلاح خاطر نشان ساخت: اعتیاد علت های زیادی دارد، یک عامل مشخص ندارد و معمولا علت عمده آن دوری از خداوند است و ریشه در قطع ارتباط با خدا در دوران کودکی است.


وی ادامه داد: شخصیت یک انسان در شش سال اول زندگی شکل می گیرد وقتی پدر و مادر با رفتارشان اصول اعتقادی فرزندشان و باورش به خدا را تخریب می کنند، این بچه در دوران نوجوانی، جوانی و یا میانسالی و پیری نمی تواند با مشکلات مواجه شود و برای پر کردن خلا های درونی خود به اعتیاد پناه می برد.

سرکوب احساسات؛ اولین ریشه اجتماعی اعتیاد 


فلاح اظهار داشت: اولین ریشه اجتماعی اعتیاد سرکوب احساسات است ، مراجعان ما همسالان، محیط و خانواده مصرف کننده ، در دسترس بودن مواد، نداشتن شغل واختلافات خانوادگی را علت اعتیاد خود می دانند.


فلاح در پاسخ سوال خبرنگار یزد ندا، مبنی بر اینکه تا چه اندازه این روش در پاک ماندن و ترک اعتیاد موثر بوده و میزان بازگشت به اعتیاد در این روش تا چه اندازه بوده است؟ گفت: ازنظر آمار قطع مصرف متفاوت بوده است، به طوریکه طبق پی گیری های70تا75 درصد تا سه ماه پاک می مانند، 45تا50 درصد تا شش ماه، 20 درصد هم بالای یک پاک مانده اند.


وی گفت: اعتیاد درمان نمی شود و همه ابعاد وجودی انسان را در بر می گیرد، فرد هم از نظر جسمی و روحی صدمه می بیند، بدنش هر لحظه آمادگی دارد که برگردد به مصرف زیرا تاثیرات جسمی از بین نمی رود، از طرفی مصرف مواد با اختلالات روانی همراه می شود که قسمت عمده بیماری اعتیاد است، در نتیجه بیمار مداوم مراقبت می خواهد، انقدر تخریب دوران مصرف زیاد است که آمادگی وارد شدن به مسائل پرتنش و استرس زا را ندارد، لذا باید محیط امن و آرامی برایش فراهم شود.


وی خاطر نشان کرد: ارتباطات ناسالم با جنس مخالف به خصوص بعد از قطع مصرف و در دسترس بودن مواد از عوامل مصرف دوباره است.


مسئول کمپ ترک اعتیاد یاران گفت: انجمن های 12 قدمی هزینه ای ندارند و کاملا رایگان هستند وهیچ گونه وابستگی نیز به سازمان یا نهاد خاصی ندارند اما هزینه اتاق سبز و کار حرفه ای که ما داریم برای دوره های 21 تا 28 روزه 550هزار تومان است که عمدتا از طریق خانواده، دوستان فرد ویا خیرین تامین می شود، و زیر یک درصد از افراد بعد از دوره به بهزیستی مراجعه می کنند و کمک هزینه خیلی ناچیز دریافت می کنند!


وی در خصوص تلخی ها کار خود گفت: رودررویی با یک معتاد تلخ است مواجه شدن با انسانی که درد و رنج می کشد سخت است، در بعضی مواقع یک سری افراد خاص می آیند اینجا و نمی شود برای آنها کاری انجام داد و این دردناک است.


فلاح عنوان کرد: به عنوان مثال پسر هفت ساله ای که هروئین مصرف می کرد یا دو برادر9ساله و 13ساله که مراجعه کردند برای قطع مصرف واقعا لحظات دردناکی را برایم رقم زدند.


وی ادامه داد: دوهفته پیش یک مراجه کننده داشتیم که فرد معتاد به دنیا آمده بود پدر و مادر مصرف کننده بودند وی کاملا ناامید از این که نمی تواند قطع مصرف کند.


فلاح افزود: زجر آورترین چیزی که من با آن مواجه شدم در اینجا فرد مصرف کننده شیشه بود که در گیر توهمات بود، تمام امنیت های خودش را در خطر می دید و هیچ جای امن برای او وجود نداشت، گریه می کرد و می گفت:« نمیدونم چکار باید انجام دهم» نسبت به خانواده مردم و اجتماع بد بین بود وهیچ کاری نمیشد برایش انجام داد.


فلاح گفت: بهترین چیزی که این کار برایم دارد این است که خنده را بر لبان نجات یافتگان و خانواده های آنها ببینم و این بازگشت به زندگی معتادان برایم حس خیلی قشنگی است،  در این 8 سال حدود 9 هزار نفر مراجعه کننده داشته ایم و اگر در این میان 10 درصد پاک مانده باشند یعنی 1000 زندگی از این بلا نجات یافته و دوباره آغاز شده است.

یک گلایه از صدا و سیما!


وی از صدا و سیما در این گفتگو گلایه کرد و عنوان کرد: درب مجموعه ما به روی همه باز است، اما از صدا و سیما گلایه داریم، رسانه باید نگاهی دو سویه داشته باشد هم مراکز ترک اعتیاد خوب و ببیند وهم مراکز بد را، بعضی مراکز هستند که خیلی راحت به اسم کمپ به گونه ای افراد را شکنجه می دهند و صدا سیما این هارا خیلی واضح ورسا بیان می کند واین باعث تبلیغ منفی شده و یک راه به روی کسانی که نیاز به کمک دارند بسته می شود.


مسئول کمپ ترک اعتیاد یاران گفت: مشکل افراد و حاد بودن کارآنها در مقاطع مختلف فرق می کند و خطر ناک ترین اعتیاد را مصرف همزمان هروئین وشیشه و متادن و شیشه دارد ، شاید 10الی 15 درصد مراجعان ما تریاک مصرف می کنند و زیر یک درصد ککائین ، اما حدود 80 تا85 درصد هروئین مصرف می کنند و در حال حاضر مصرف شیشه و هروئین تقریبا عمومیت دارد.


فلاح اظهارداشت: غیر ممکن وجود ندارد اما سخت ترین دوره اتاق سبز را کسانی که مِتادُن با شیشه مصرف می کنند، را دارند و اگر با ما همکاری کنند و حاضر به دریافت کمک های تخصصی باشند ما می توانیم به آنها کمک کنیم.

معتادانی که همه منتظر مرگشان هستند!


وی افزود: برخی مصرف کنندگان شیشه در بیمارستان روانی موسی بن جعفر(ع)  تفت هستند که هیچ امیدی به آنها نیست و همه فقط منتظر مرگ آنها هستند.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.