شناسه : 11602758
یادداشت/علیرضا زارع شهرآبادی

متضرر اصلی مذاکرات هسته‌ای ایالت متحده امریکا است!!


اما چشم ها را باید شست جور دیگر باید دید، باید نگاه خود را به فرهنگ و فرهنگ سازی سوق داد و مبنایی‌تر و عمیق تر با مسئله روبرو شد.

یزد آوا؛ آنکه بیش از همه در این مذاکرات ضرر می کند جمهوری اسلامی ایران نیست بلکه ایالت متحده امریکا است.در این مقاله سعی بر آن دارم این ادعا را با منطق واستدلال و همه ی گزینه های روی میز به اثبات برسانم.

جا دارد اول کمی به عقب برگردیم و یک نگاه کلی بر امتیازات و تعهدات داده شده و گرفته شده داشته باشیم.

در اینجا امتیازات و تعهدات داده شده توسط کشورمان به گروه 1+5 و همچنین برعکس را در جدولی آورده ام:

توافق ژنو

تعهدات ایران

تعهدات 1+5

1.       196 کیلوگرم مواد 20 درصد ایران کلا خنثی می شود با این تفاوت که نیمی از آن قابل غنی سازی مجدد است.

2.        غنی سازی بالای 5 درصد کلا تعلیق می شود.

3.        فعالیت در اراک و نطنز و فردو گسترش نمی یابد.

4.        در نطنز ماشین جدید نصب نمی شود.

5.        ماشین های جدید نصب شده ولی فعال نشده، فعال نمی شود.

6.        ماشین های خراب در فردو و نطنز صرفا با ماشین هایی از همان نوع جایگزین می شود.

7.       4 آبشار  در فردو اورانیوم را تا 5 درصد غنی می کند.

8.       12 آبشار دیگر در فردو فعال نمی شود.

9.       در فردو ارتباطی بین آبشارها برقرار نمی شود.

10.    در اراک آب سنگین به تاسیسات حمل نمی شود.

11.    هیچ نوع فعالیت بازفرآوری انجام نمی شود.

12.    هیچ نوع تاسیسات بازفرآوری ساخته نمی شود.

13.    راکتور اراک سوخت گذاری نمی شود.

14.    سوخت جدید برای راکتور اراک تولید نمی شود.

15.    سوخت تولید شده برای راکتور اراک تست نمی شود.

16.    مواد 5 درصد بیش از 10 هزارکیلوی فعلی که در آینده تولید می شود اکسید خواهد شد.

17.    اطلاعات مربوط به طرح‌ و نقشه‌های ایران برای تأسیسات هسته‌ای به آژانس ارائه می شود.

18.     توصیف و شرحی کامل از ساختمان هر یک از سایت‌های هسته‌ای ارائه می شود.

19.     توصیف و شرحی کامل از گستره عملیات‌های هر یک از تأسیساتی که به طور خاص به فعالیت‌های هسته‌ای مشغول هستند ارائه می شود.

20.     ارائه اطلاعات در مورد معادن

21.     ارائه اطلاعات درباره شرکت‌های نورد اورانیوم

22.    ارائه اطلاعات درباره منبع مواد

23.     نهایی کردن توافق درباره پادمان ها در اراک

24.     دسترسی به بایگانی دوربین های آفلاین

25.     دسترسی به کارگاه های مونتاژ

26.    دسترسی به تولید چرخنده های سانتریفیوژ

27.    عدم تولید ماشین بیشتر در کارگاه ها جز برای جانشینی

 

1.       فراهم کردن امکان ماندن صادرات نفت ایران در حد فعلی و توقف روند کم کردن 20 درصد از آن هر 6 ماه و دریافت مقدار مورد توافقی از پول نفتی که از این پس فروخته می شود.

2.       برقراری بیمه حمل و نقل برای ثادرات نفت ایران با میزان فعلی

3.        تعلیق تحریم صادرات پتروشمی ایران

4.        تعلیق طلا و فلزات گرانبها

5.       تعلیق تحریم خودرو

6.       تعلیق تحریم قطعات هواپیما

7.        تعلیق تحریم خطوط هوایی بویژه ایران ایر

8.       عدم اعمال تحریم جدید در شورای امنیت

9.       عدم اعمال تحریم جدید در اروپا

10.    عدم اعمال تحریم جدید در امریکا

11.     ایجاد یک کانال مالی با استفاده از عواید نفتی خود ایران که در خارج از این کشور مسدود شده برای خرید محصولات خوراکی و کشاورزی، دارو، ادوات پزشکی و خسارات پزشکی که در خارج بر ایران تحمیل شده است.

 

 

 

اینها مستنداتی بود که با مذاکره از زمان دولت تدبیر و امید و به دست عهده گرفتن مسئولیت وزارت خارجه توسط آقای ظریف با مستکبرین به ثبت رسیده است و البته بعضی از موارد در تعهدات داده شده از طرف دشمنان فقط به صورت کاغذی به ثبت رسیده و در عرصه عمل یا اصلا نیامده و یا عکس آن عمل شده است و انسان با کمی تامل وقتی دو کفه ترازو امتیازات گرفته و داده شده را می نگرد هرچه هم بخواهد اعماض به خرج دهد باز هم چیزی جز سنگینی کفه امتیازات داده شده قابل درک نیست.

اما چشم ها را باید شست جور دیگر باید دید، باید نگاه خود را به فرهنگ و فرهنگ سازی سوق داد و مبنایی تر و عمیق تر با مسئله روبرو شد.

امریکا به عنوان کشوری که با جمهوری اسلامی ایران مذاکره می کنند دارای ویژگی هایی از جمله غیر قابل اعتماد ، غیر منطقی ، عدم صداقت در برخورد و... می باشد، امریکا کشوری است که با همان سازوکار تقسیم دنیا به ظالم و مظلوم فقر ،فساد ،جنگ و.. را گسترش می دهد در حالیکه اسلام می گوید: لا تَظلِمونَ وَ لا تُظلَمون ، یعنی همه این عوامل را نفی می کند و چالش ودعوای اصلی ما وامریکا اینجا ست.امریکا کشوری است که می گوید در مقابل جمهوری اسلامی ایران ما باید مردم را بسیج کنیم ،که البته این حماقتی محض بیش نیست چرا که این معنایش این است مردم را در مقابل مردم قرار بدهند ، مگر چنین چیزی ممکن است؟نظام جمهوری اسلامی نظامی است که متکی به آراء، عواطف، ایمان و حمایت قاطع مردم می باشد ؛ امریکایی هنوز نتواسته اند بفهمند که با یک چنین نظامی با این راه حل ها نمی شود مقابله کرد.

هدف و مقصود واقعی و اصلی استکبار و غرب در مقابله با ایران، جلوگیری از عزت و تلاش روز افزون آن است.دشمنی دشمنان ما به خاطر این است که نظام جمهوری اسلامی ایران در مقابل نظام سلطه و همچنین عادت بد تقسیم بد دنیا به سلطه گر و سلطه پذیر ایستاده است، بقیه چیزها بهانه ای  بیش نیست، امروز بهانه هسته ای است فردا ها بهانه حقوق بشر، حقوق زنان،به رسمیت شناختن ژریم جعلی صهیونیست و.... است.

از همین جا باید درک کرد عامل طرح مسئله ی تحریم ها انرژی هسته ای نیست بلکه زمین زدن ملت ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است و کسانی که خیال می کنند اگر ما مسئله ی انرژی هسته ای را حل کنیم مشکلات حل خواهد شد دچار خطا شده اند، اینجا مسئله مسئله فشار است و هدف به زانو در آوردن و به زمین زدن این ملت و انقلاب است .

رابطه با امریکا جز در موارد خاص برای جمهوری  اسلامی ایران نه تنها نفعی ندارد بلکه ضرر هم دارد و  حال باید پرسیدکدام آدم عاقلی به دنبال  بی منفعتی می رود؟

در باب مذاکرات جای سخن بسیار  است اما باید گفت که با دور میز نشستن و مذاکره کردن با امریکایی ها مشکل حل نمی شود و نه تنها فایده ای عاید نمی شود بلکه گستاخ تر،بی ادب تر، تندتر، اهانت آمیز تر برخورد می کنند و توقعات طلبکارانه بیشتری را بیان می کنند و همچنین در خور توجه است که نشست و برخاست با ایالت متحده در کم کردن دشمنی ها بی فایده است.

نکته ی مهم دیگر در این باب وجود دارد این است که مذاکرات ما را در افکار عمومی و دولت ها به تذبذب متهم می کند و غربی ها هم با تبلیغاتشان جمهوری اسلامی را دچار انفعال  و دوگانگی جلوه می دهند.

البته که تحرک و حضور دیپلماسی کار بسیار لازمی است ، اما می بایست بر روی مسائل و ظرفیت های داخل تکیه کرد و در عرصه دیپلماسی هم آن کشوری موفق هست که بر روی نیروی دورن زای خود متکی شود و در عرصه تعامل با دنیا باید طرف مقابل را شناخت، ترفندها و شگردهای او را دانست و در ضمن هدف های اساسی و کلان را مد نظر داشت.

حال به جمله ابتدای مقاله بر گردیم و با توجه توضیحات و مدلل شدن مدعا بایدگفت: آنکه بیش از همه در این مذاکرات ضرر می کند جمهوری اسلامی ایران نیست بلکه ایالت متحده امریکا است چرا که یکی از برکات این مذاکرات این است که دشمنی آمریکایی ها با ایران و اسلام ومسلمین آشکار شد ، دیگر برکات آن این است که ویژگی های از جمله غیر منطقی بودن و غیرقابل اعتماد بودن ،خود برتربین بودن و... برای ملت ومسئولین ان شاءالله که مبین شده است و این را هم متوجه شده اند که راه حل مشکلات را باید در داخل جست و آن راه حل ها هم واضح و مبرهن است ازجمله اینها راه حلها مثلا در بحث اقتصادی، اقتصادمقاومتی است.

باید توجه کرد که این برکات تجربه های ذی قیمتی هستند که باید در فرهنگ ما جای بگیرد و مبادا این تجربیات که هزینه های گزافی در قبالش داده ایم به فراموشی سپرده شود.

در آخر باید بگوییم لازم است ملت بیدار شوند و بدانند چه اتفاقی در حال به وقوع پیوستن است تا بعضی از تبیلیغات چی های مواجب بگیر دشمن و بعضی از تبلیغات چی های بی مزد و مواجب، از روی ساده لوحی نتوانند افکار عمومی را گمراه کنند و این بیداری و متنبه شدن ملت و امت وظیفه خواص و نخبگان است، مبادا غفلت کنید و امام خود را به مسلخ ببرید مبادا جام زهری دیگر را به امام خود بنوشانید که دیگر...

یا زهرا (سلام الله علیهما)

منبع: یزد رسا




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.