شناسه : 11626437
استاندار یزد مطرح کرد؛

مخلوط آب چاه با آب انتقالی علت بدمزگی آب یزد


استاندار یزد با بیان این مطلب که ۱۰ طرح برای رفع معضل آب در یزد تدوین شده، گفت: ۵۰ درصد آب استان یزد از چاه‌ها برداشت می‌شود و انتقال آب از بهشت آباد به تصویب رسیده و باید به صورت جدی پیگیری شود.

به گزارش یزد آوا، سیدمحمد میرمحمدی صبح امروز در نشست شورای اداری استان یزد اظهار داشت: گرچه نمی‌توان تمام نیازهای مردم را به صورت کامل فراهم کرد اما همین که آنها بدانند مسئولان برای رضایت آنها تلاش می‌کنند، راضی هستند.


تسنیم نوشت:میرمحمدی افزود: چالش‌هایی که در استان یزد با آن مواجه بوده و هستیم، در مهمترین مورد، بحث خشکسالی‌های پی‌در‌پی است که به ویژه در آب شرب استان یزد را با مشکل مواجه کرده است.


استاندارد یزد افزود: حدود 50 درصد آب شرب مردم استان یزد از چاه‌هایی است که برداشت می‌شود و با آب انتقالی مخلوط می‌شود، به همین دلیل کیفیت آب تغییر می‌کند.

 


میرمحمدی ادامه داد: اگر نتوانیم آب با کیفیت برای استان یزد تامین کنیم و به سرعت آب به میزان کافی منتقل کنیم، در آینده با مشکل مواجه می‌شویم.


وی بیان کرد: بیکاری، به ویژه بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی یکی دیگر از معضل‌هایی است که در استان یزد با آن مواجه هستیم، البته نسبت به دیگر استان‌ها نرخ بیکاری یزد پایین است ولی باز هم برای استان یزد زیاد است.


استاندارد یزد خاطرنشان کرد: مهاجران غیر مجاز اتباع خارجی یکی دیگر از مشکلاتی است که در استان یزد وجود دارد، این شرائط جمعیتی، اشتغال، فرهنگ و مسائل و ناهنجاری‌های اجتماعی را تا حدودی دامن می‌زند.


میرمحمدی اظهار داشت: استقرار صنایع آب بری که در گذشته انجام شده و با آن مواجه هستیم از دیگر مشکلات استان یزد است، ما الان این صنایع را هم باید تحمل و حتی باید تقویت کنیم چرا که کارگران این واحدها زندگیشان از این طریق سامان پیدا کرده و نمی‌توانیم نسبت به این موضوع بی تفاوت باشیم.


وی اظهار داشت: آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از استقرار این صنایع در یک محدوده مشخص، ترانزیت قاچاق کالا به عنوان یکی از مصیبت‌های بزرگ جامعه ما، خام‌فروشی برداشت‌های معادن استان که به یک روال عادی تبدیل شده به همراه مشکلات اجتماعی و فرهنگی از دیگر معضل‌های پیش روی استان یزد است.


استاندارد یزد با بیان این مطلب که اولویت‌های استان یزد در زمینه مشکلات مطرح شده ابتدا در ارتباط با انتقال آب است، گفت: انتقال آب از بهشت آباد به تصویب رسیده و باید به صورت جدی پیگیری شود.


میرمحمدی خاطرنشان کرد: موضوع بعدی انتقال آب از خلیج فارس است که ناچار به اجرای آن هستیم، اگر بخواهیم زندگی در استان یزد با رشد جمعیتی قبل ادامه داشته باشد، باید این طرح اجرایی شود.


وی عنوان کرد: ما باید پراکنش جمعیتی متناسبی در کل کشور داشته باشیم و برای این موضوع هم راهی نداریم جز اینکه امکانات لازم را برای همه این مناطق تامین کنیم.


استاندارد یزد گفت: اولویت بعدی مدیریت مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی است که باید مد نظر قرار گیرد، طرح مربوط به این موضوع ارائه شده اما در مرحله تصمیم‌گیری معطل مانده و در صورتی که این طرح اجرایی شود، در مدت 10 سال، 289 میلیون متر مکعب آب صرفه‌جویی می‌شود.


به گفته میرمحمدی، صنعت و معدن یکی از ظرفیت‌های بزرگ استان یزد است که پشتوانه مهمی برای تداوم و رشد زندگی و اقتصاد در استان یزد به حساب می‌آید.


وی عنوان کرد: در این زمینه تلاش بر این است که به سمت صنایع های‌تک رفته و بهره‌وری را تا حد ممکن بالا بریم.


استاندارد یزد با اشاره به اینکه 21 سال دانش‌آموزان استان یزد در کنکور سراسری رتبه اول را از آن خود کرده‌اند، گفت: برای پاسخگویی به این استعدادها راهی در ارتباط با حوزه فناوری، آی‌تی و آی‌سی‌تی را دنبال می‌کنیم.


میرمحمدی با بیان این مطلب که یکی دیگر از پتانسیل‌های مناسب یزد، گردشگری است، گفت: انرژی خورشیدی پتانسیل مهمی است که در گذشته استفاده نمی‌شده و ما باید استفاده از آن را در دستور کار خود قرار دهیم.


وی‌ به اهمیت حفاظت از محیط زیست در یزد اشاره کرد و گفت: در استان یزد ما مناطق چهارفصلی داریم و باید از ویژگی‌های آن استفاده لازم را داشته باشیم، حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی باید به یک مطالبه در استان یزد تبدیل شود.


استاندارد یزد افزود: افزایش 30 درصدی مصرف انرژی در صنایع استان یزد به وجود آمده که نشان از رونق و تحرک واحدهای صنعتی علیرغم شرائط کشور دارد که نشان می‌دهد واحدهای نیمه فعال و نیمه تعطیل تا حدودی فعال شده‌اند.


میرمحمدی ادامه داد: صدور 157 فقره پروانه بهره‌برداری صنعتی با سرمایه‌گذاری بیش از 300 میلیارد تومان، پیگیری ایجاد واحدهای صنعتی جوار معدنی در مقابله با خام فروشی، تصویب منطقه ویژه علم و فناوری استان یزد در شورای عتف، ایجاد شعبه پژوهشگاه رویان در استان یزد، بهره‌برداری از شهرک تخصصی فناوری ارتباطات و اطلاعات و تشویق بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی از جمله اقداماتی است که در استان یزد صورت گرفته است.


وی احداث واحدهای بهداشتی درمانی به ظرفیت 724 تخت را از جمله دیگر اقدامات مهم انجام شده در استان یزد دانست که با حضور وزیر بهداشت به بهره‌برداری رسید.


میرمحمدی عنوان کرد: رسانه‌های استان یزد نقش مهمی در پیشرفت‌های استان یزد داشته‌اند، اصحاب رسانه با نقدهای خود، مشکلات و ضعف‌ها را به مسئولان یادآوری کرده و به دنبال رفع آن بوده‌اند.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.