مذاکرات ایران و گروه 1+5 تا 10 تیر 94 تمدید شد/متن برنامه مشترک ایران و 5+1 در توافق ژنو/آزادی ماهانه ۷۰۰ میلیون دلار از داراییهای ایران
به گزارش یزد آوا، شهر وین از روز سهشنبه - (27 آبان ماه) میزبان دهمین دور مذاکرات جامع هستهای بین ایران و 6 کشور (آمریکا، فرانسه، روسیه، چین، انگلستان و آلمان) بود.
روز گذشته در شرایطی به پایان رسید که هیئتهای دیپلماتیک مذاکراتی فشرده و سنگین را برگزار کردند و تمام گزارشهای رسانهای حاکی از حساسیت بالای این مذاکرات داشت.روز گذشته هیئت ایرانی با هیئتهای چین، آمریکا و روسیه مذاکراتی را برگزار کرد و نشستی سه جانبه نیز میان هیئت ایرانی با هیئت آمریکایی با حضور کاترین اشتون برگزار شد.
مهمترین دیدار روز گذشته دیدار وزرای خارجه ایران و آمریکا برای اولین بار طی چند روز اخیر بود که به صورت دو جانبه به گفتوگو پرداختند. پس از این دیدار یک مقام نزدیک به تیم مذاکره کننده به خبرگزاری فارس گفت: در ملاقات ظریف و کری در خصوص موضوعات مختلف هستهای و همچنین راهحلهای مربوط به آنها گفتوگو و سناریوهای مختلف نیزمورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت که موضوع نحوه ادامه مذاکرات یکی از آنها بود.
همچنین روز گذشته وزرای خارجه ایران و روسیه به همراه معاونانشان به گفتوگو پرداختند و قرار است امروز ظریف و همتای چینی نیز ساعت 8 صبح دیدار و رایزنی کنند.
دیروز با نزدیک شدن به ساعات پایانی ضرب الاجل چهار ماهه توافق ژنو بازار شایعات هم داغ شد، از یک سو برخی رسانهها از حصول توافق سخن به میان آورند و عدهای هم از حضور حسین فریدون در وین خبر دادند.برخی منابع غربی هم گزارش دادند که ایران و گروه 1+5 روز دوشنبه موافقتنامه شفاهی را تحت عنوان «توافق سیاسی» اعلام کرده و سپس زمانی دو ماهه برای تعیین جزئیات توافق جامع، اختصاص میدهند.
در این میان انتشار خبر دیدار وزیر خارجه آمریکا در وین با وزیر خارجه عربستان و گفتوگو درباره مذاکرات هستهای یکی از مهمترین و جنجالیترین خبرها بود. درهمین حال منابع رسانهای نزدیک به ایران دیدار کری با سعود الفیصل را «غیر سازنده» و در راستای اهداف رژیم صهیونیستی دانستند.
همچنین خوانندگان محترم میتوانند مهمترین اخبار، تحلیلها و گزارشهای مربوط به مذاکرات هستهای ایران و اخبار روز گذشته هستهای را اینجا مشاهده کنند.
اخبار مرتبط با مذاکرات هستهای تا سوم آذر ماه را در زیر ملاحظه میکنید (با کلیک بر روی ساعت خبر، متن کامل گزارش قابل دسترسی است)
متن کامل برنامه مشترک هستهای بدین شرح است:
برنامه اقدام مشترک
مقدمه:
هدف این مذاکرات رسیدن به یک راه حل جامع مورد توافق و بلند مدت است به نحوی که تضمین کند برنامه هستهای ایران کاملاً صلح آمیز باقی خواهد ماند. ایران اعلام مینماید تحت هیچ شرایطی به دنبال دستیابی یا گسترش سلاح هستهای نیست. راه حل جامع مذکور مبتنی بر این اقدامات اولیه بوده و به یک گام نهایی منجر خواهد شد که دوره زمانی آن مورد توافق قرار گرفته و به رفع نگرانیها میانجامد. این راه حل جامع، ایران را قادر می سازد تا به طور کامل از حقوق خود در بهره گیری از انرژی هستهای برای اهداف صلح آمیز بر اساس مواد مرتبط در معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای و با رعایت تعهدات خود بر طبق معاهده از آن برخوردار شود. این راه حل جامع متضمن یک برنامه غنی سازی با تعریف مشترک و محدودیتهای عملی و اقدامات شفاف ساز به منظور تضمین ماهیت صلح آمیز برنامه هستهای میباشد. این راه حل جامع به مثابه یک مجموعه منسجم خواهد بود که هیچ بخشی از آن مورد توافق قرار نمیگیرد مگر آنکه در مورد تمامی بخشهای آن توافق حاصل شود. این راه حل جامع شامل یک فرایند متقابل و قدم به قدم میباشد و به رفع همه جانبه تمامی تحریمهای شورای امنیت، تحریمهای چندجانبه و تحریمهای ملی مربوط به برنامه هستهای ایران میانجامد.
در فاصله میان گامهای اولیه و گام آخر، گامهای دیگری از جمله پرداختن به قطعنامههای شورای امنیت با هدف پایان رضایت بخش بررسی موضوع توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد وجود خواهد داشت. 3+3 یا 1+5 و ایران مسئول نهایی کردن و اجرای قدمهای مورد توافق میان- مدت و راه حل جامع با حسن نیت خواهند بود. یک کمیسیون مشترک از 3+3 و ایران برای نظارت بر اجرای اقدامات میان مدت و بررسی مسائلی که ممکن است پدید آیند، تشکیل خواهد گردید، در حالی که آژانس مسئولیت راستی آزمایی اقدامات مربوط به موضوع هستهای را بر عهده خواهد داشت. این کمیسون مشترک برای تسهیل حل و فصل مسائل مورد نگرانی گذشته و حال با آژانس همکاری خواهد کرد.
عناصر گام اول
گام اول دارای دوره زمانی شش ماهه خواهد بود و با توافق متقابل قابل تمدید میباشد. در این دوره همه اعضاء،با حسن نیت، در جهت حفظ فضای سازنده در مذاکرات فعالیت خواهند کرد.
ایران اقدامات داوطلبانه زیر را به انجام خواهد رساند:
- نیمی از اورانیوم موجود غنی شده 20 درصد را به صورت اکسید 20 درصد برای تولید سوخت راکتور تحقیقاتی تهران ذخیره نماید. بقیه UF6 20 درصد را به مواد کمتر از 5 درصد رقیق نماید. خط برگشت پذیر نیز وجود نداشته باشد.
- ایران اعلام میکند که برای این دوره 6 ماهه، اورانیوم را به سطح بالاتر از 5 درصد غنی سازی نکند.
- ایران اعلام میکند که فعالیتهای خود در تاسیسات سوخت هستهای نطنز، فوردو و یا راکتور اراک را که توسط آژانس با نام IR-40 شناسائی میشود، بیش از این گسترش نخواهد داد.
- همانگونه که ایران در برنامه عملیاتی کردن تاسیسات تبدیل مواد، به آژانس اعلام کرده است، با آغاز خط تبدیل مواد UF6غنی شده تا 5 درصد بهUO2، ایران تصمیم دارد موادUF6 جدیدا غنی شده تاسطح 5 درصد طی 6 ماه آینده را به اکسید تبدیل کند.
- محلهای جدید برای غنی سازی ایجاد نمیشود.
- ایران برنامه تحقیق و توسعه (R & D) تحت نظارت، از جمله برنامه تحقیق و توسعه جاری غنی سازی خود را که با هدف انباشت اورانیوم غنی شده صورت نمیگیرد، ادامه خواهد داد.
- عدم بازفرآوری یا ساخت تاسیساتی که توانایی بازفرآوری داشته باشند.
نظارتهای بیشتر:
- ارائه اطلاعات مشخص به آژانس بینالمللی انرژی اتمی، شامل اطلاعات در خصوص طرحهای تاسیسات هستهای ایران، توصیف ساختمانها در هر یک از سایتهای هستهای، توصیفی از سطح عملیاتی که در هریک از اماکن که به فعالیتهای هستهای مشخص اشتغال دارند، اطلاعات در خصوص معادن و تخلیص و اطلاعات در خصوص منابع اولیه.
- ارائه پرسشنامه جدید فنی راکتور اراک به آژانس بینالمللی انرژی اتمی که توسط آژانس با نام IR-40 شناسایی میشود.
- اتخاذ گامهای لازم برای موافقت با آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای انعقاد "رهیافت پادمان" در مورد راکتور اراک که توسط آژانس با نام IR-40 شناسایی میشود.
- دسترسی روزانه بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به فردو و نطنز با هدف بررسی فایلهای ضبط شده دوربینها در مواقعی که آنها برای بازرسی دورهای موسوم به DIV ،IIV ،PIV و بازرسیهای سرزده در سایت حضور ندارند.
- دسترسی هدایت شده بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به:
o کارگاههای مونتاژ سانتریفیوژ
o کارگاههای تولید روتورسانتریفیوژ و محلهای نگهداری،
o و معادن اورانیوم و تخلیص اورانیوم
در مقابل، 3+3، اقدامات داوطلبانه زیررا انجام خواهند داد:
- توقف تلاش برای کاهش خرید نفت خام ایران به نحوی که مشتریان فعلی بتوانند میانگین میزان کنونی خرید نفت خام خود از ایران را کماکان ادامه دهند. بازگشت مبالغ مشخص از عواید فروش نفت ایران در خارج از کشور به ایران. در مورد معاملات نفتی مذکور، تحریمهای اتحادیه اروپا و آمریکا بر بیمه و خدمات حمل و نقل مرتبط، تعلیق میشوند.
- تعلیق تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا بر:
o صادرات پتروشیمی ایران و نیز تعلیق تحریم خدمات مرتبط
o طلا و فلزات گرانبها، وتعلیق تحریم خدمات مرتبط
- تعلیق تحریمهای آمریکا بر صنعت خودرو و تعلیق تحریمهای خدمات مرتبط
- صدور گواهی عرضه ونصب قطعات یدکی برای ایمنی پرواز هواپیماهای غیرنظامی ایران و خدمات مرتبط.
- صدور گواهی بازرسیهای مرتبط با ایمنی و تعمیرات در ایران و همچنین خدمات مرتبط
- عدم صدور قطعنامههای جدیدتحریم هستهای توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد
- عدم صدور قطعنامههای جدیدتحریم هستهای از سوی اتحادیه اروپا
- دولت امریکا، در چارچوب اختیارات قانونی رئیس جمهور و کنگره ازتحمیل تحریمهای جدید هستهای خودداری خواهد کرد.
- یک کانال مالی به منظور تسهیلات تجارت امور انساندوستانه برای تامین نیازهای داخلی ایران با استفاده از درآمدهای نفتی ایران در خارج از کشور ایجاد خواهد شد.
- تجات امور انساندوستانه شامل مراودات تجاری مرتبط با تولیدات غذایی و کشاورزی، دارو، تجهیزات دارویی و مخارج پزشکی بیماران خارج از کشور خواهد بود. این کانال مالی شامل بانکهای خارجی مشخص و بانکهای ایرانی غیرتحریم شده خواهد بود که به هنگام ایجاد این کانال مشخص خواهند شد.
o کانال مزبور همچنین موارد را در بر میگیرد
- نقل و انتقالهای مالی مورد نیاز برای پرداخت تعهدات ایران به سازمان ملل متحد
- پرداخت مستقیم شهریه به دانشگاهها و دانشکدهها برای دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور تا مبلغ توافق شده برای یک دوره شش ماهه.
- افزایش آستانه برای اخذ مجوزهای اتحادیه اروپا جهت تبادلات مالی تجارت موارد غیرتحریمی تا مبلغ مورد توافق.
عناصر گام نهایی راه حل جامع*
گام نهایی راه حل جامع که اعضا قصد دارند مذاکره در خصوص آن را در کمتر از یک سال بعد از تصویب این سند، به پایان رسانده و اجرای آن را شروع کنند، عبارتنداز:
- دارای دوره زمانی بلندمدت مشخصی خواهد بود که مدت آن مورد توافق قرار خواهد گرفت.
- بیانگر حقوق و تعهدات اعضاء معاهده عدم گسترش سلاحهای هستهای و موافقتنامههای پادمان آژانس بینالمللی انرژی اتمی باشد.
- بطور همه جانبه تحریمهای هستهای شورای امنیت سازمان ملل متحد و تحریمهای چندجانبه و تحریمهای ملی را برداشته و از جمله گامهایی برای دسترسی به حوزههای تجاری، فنآوری، مالی و انرژی را بر مبنای یک برنامه تنظیمی که در خصوص آن توافق به عمل خواهد آمد را اتخاذ نماید.
- متضمن یک برنامه غنی سازی باشد که توسط طرفین تعریف میگردد، برنامهای که شاخصههای آن با موافقت طرفین و منطبق با نیازهای عملی، با محدودیتهای مورد توافق در خصوص دامنه و سطح فعالیتهای غنی سازی، ظرفیت غنی سازی، محلهایی که در آن غنی سازی انجام میشود و ذخایر اورانیوم غنی شده برای دوره زمانی که مورد توافق قرار میگیرد، تعیین میگردد.
- نگرانیهای مرتبط با رآکتور اراک که توسط آژانس با نامIR-40 شناخته میشود، را کاملا برطرف نماید. بازفرآوری و یا احداث تاسیساتی که قادر به بازفرآوری باشد، ایجاد نخواهد شد.
- اقدامات شفاف ساز و با نظارت بیشترمورد توافق را به طور کامل به اجراء درآورد. پروتکل الحاقی در چارچوب اختیارات رئیس جمهور و مجلس شورای اسلامی تصویب و به اجراء درآید.
- شامل همکاری بینالمللی هستهای غیر نظامی باشد، که این همکاریها از جمله در خصوص دستیابی به راکتورهای مدرن آب سبک قدرت و تحقیقاتی و تجهیزات مرتبط و نیز عرضه سوخت هستهای مدرن و برنامه های تحقیق و توسعه (R&D) مورد توافق میباشد.
به دنبال اجرای موفق گام نهایی راه حل جامع و با سپری شدن کامل دوره زمانی گام نهایی، با برنامه هستهای ایران مانند برنامه هر کشور غیرهستهای دیگر عضو NPT رفتار خواهد شد.
* در خصوص گام نهایی و هر یک از گامهای میانی، این اصل اساسی که «تا در مورد همه چیز توافق نشود، در خصوص هیچ چیزی توافق حاصل نشده است» اعمال میشود.
***
در این توافقنامه بندی وجود دارد که توضیحاتی در ذیل سند (پی نوشت) ارائه شده است.
- ایران اعلام میکند که فعالیتهای خود در تاسیسات سوخت هستهای نطنز (1)، فوردو (2) و یا راکتور اراک (3) را که توسط آژانس با نام IR-40 شناسائی میشود، بیش از این گسترش نخواهد داد.
1- به این معنی که طی شش ماه، ایران به سانتریفیوژهایی که نصب شدهاند ولی غنی سازی اورانیوم انجام نمی دهند گاز UF6 تزریق ننماید. سانتریفیوژهای اضافی نصب ننماید. ایران اعلام میکند که طی شش ماه اول سانتریفیوژهای موجود را با سانتریفیوژهایی از همان نوع جایگزین میکند.
2- در چهار آبشار سایت فردو که در حال حاضر غنی سازی اورانیوم انجام میدهند، از این پس غنی سازی بالای 5 درصد انجام نخواهد گرفت و ظرفیت غنی سازی افزایش نخواهد یافت. گاز UF6 به دوازده آبشار دیگر تزریق نمی شود تا در وضعیت غیرعملیاتی باقی بمانند. بین آبشارها اتصال وجود نخواهد داشت. ایران اعلام میکند که طی شش ماه اول، سانتریفیوژهای موجود را با سانتریفیوژهای همان نوع جایگزین میکند.
3- ایران اعلام می کند که برای رفع نگرانیهای مربوط به احداث راکتور اراک برای شش ماه به راکتور سوخت تزریق نخواهد شد، یا آب سنگین را به سایت راکتور منتقل نمیکند و سوخت جدید را آزمایش نکرده یا سوخت بیشتر برای راکتور تولید نخواهد شد و تجهیزات اصلی باقی مانده نصب نخواهد شد.
4. مطابق برنامه های ایران، تولید سانتریفیوژ در ایران در این شش ماه مخصوص به جایگزینی سانتریفیوژهای آسیب دیده خواهد بود.
5. «تحریم خدمات مرتبط» به معنی هرگونه خدمات موضوع تحریمهای اجرایی آمریکا یا اتحادیه اروپا، از قبیل بیمه، حمل و نقل یا مالی میباشد، تا جایی که هر یک از خدمات مذکور، مرتبط با تحریم بوده و برای تسهیل نقل و انتقالات مالی مورد نظر لازم باشد. این خدمات میتواند شامل نهادهای ایرانی تحریم نشده باشد.
6. رفع تحریمها میتواند دربرگیرنده هر خط هوایی ایرانی تحریم نشده و نیز ایران ایر شود.
***
19:40 عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه رفتار غرب در مذاکرات اخیر نشان داد که امید بستن به اصلاح روند فکری آنها نابجاست گفت: حداقل عایدات از مذاکرات اخیر عدم صدور قطعنامه جدید بود.
19:29 وزیر خارجه فرانسه پس از پایان دور تازه مذاکرات گفت هدف این کشور در گفتوگوها تغییری نکرده است.
19:13 کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه تا زمانی که غرب نگاه تهدیدآمیز و بیاعتمادی به ایران دارد، حصول نتیجه مرضیالطرفین صورت نمیگیرد، گفت:توافق نهایی باید با ظرافت و مبتنی بر تجارب یکسال اخیر مذاکرات باشد.
19:06 یک دیپلمات ارشد غربی به شبکه بیبیسی گفته است در صورتی که مذاکرات پیشرفت مناسبی داشته باشد، میتوان حتی پیش از ضربالاجل جدید، به توافق هستهای جامع دست یافت.
18:56 فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس در حال ترک وین تاکید کرد که گروه 1+5 برای حفظ شتاب روند مذاکرات با ایران به گفتوگوها ادامه میدهند.
18:44 یک نماینده پارلمان کانادا مدعی شد، ایران باید کلیه فعالیتهای گذشته هستهای خود را به اطلاع جامعه جهانی برساند.
17:40 آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش ماهانه خود گزارش داده است که میزان ذخایر اورانیوم با غنای پایین ایران در ماه جاری کاهش یافته است.
17:15 قرار است بیانیه مشترک دهمین دور مذاکرات جامع هستهای تا ساعتی دیگر توسط وزیر امور خارجه ایران و هماهنگ کننده 1+5 قرائت شود.
17:08 وزیر خارجه آمریکا در روز پایانی مذاکرات وین قرار است با همتایان روس و ایرانی خود دیدار داشته باشد.
16:56 هفتمین و آخرین روز رایزنیهای ایران و شش کشور در دهمین دور مذاکرات جامع هستهای لحظاتی پیش پایان یافت.
16:49 روسای جمهور ایران و روسیه در حالیکه گروه 1+5 در وین در حال مذاکره هستند با یکدیگر تماس تلفنی برقرار کردند و رئیسجمهور روسیه به حسن روحانی اطمینان داد که مذاکرات تا بینهایت ادامه نخواهد داشت.
16:45 وزرای خارجه ایران و شش کشور به همراه کاترین اشتون امروز در وین توافقنامه ژنو را تا 10 تیر ماه سال آینده تمدید و توافق کردند که مذاکرات برای دستیابی به توافق به زودی برگزار شود.
16:40 مسکو و لندن تایید کردند که مذاکرات ایران و 1+5 تا اول جولای تمدید شده است.
16:26 توافق ژنو تا 10 تیر ماه تمدید شد/مذاکرات برای دستیابی به توافق به زودی آغاز میشود/قرار شد 4.2 میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده ایران طی هشت قسط پرداخت شود.
16:09نشریه فرانسوی «20 مینوت» طی گزارشی با اشاره به زمان محدود باقیمانده تا ضربالاجل تعیین شده، تمدید مجدد مذاکرات هستهای ایران را از لحاظ سیاسی بسیار خطرناک خواند.
16:09 نشست وزرای خارجه ایران و 6 کشور به همراه کاترین اشتون در هتل پله کوبورگ شهر وین پایان یافت.
16:02 خبرنگار بی بی سی گزارش داد که توافق ژنو ۳ تا ۵ ماه تمدید میشود و داراییهای بیشتری از ایران آزاد خواهد شد.
15:48 خبرگزاری شینهوا چین به نقل از یک منبع آگاه مدعی شده است که مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 تا اول جولای سال 2015 تمدید میشود.
15:34 سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که رسیدن به توافق قابل قبول تا مهلت ۲۴ نوامبر هنوز امکانپذیر است و گفت که هیچکس خواستار از هم پاشیدن شدن مذاکرات نیست.
15:28 نخستوزیر رژیمصهیونیستی روز دوشنبه همزمان با ضربالاجل مذاکرات هستهای گفت تمدید گفتوگوها گزینه مورد ترجیح تلآویو است و این رژیم امیدوار است که فشار بر ایران ادامه یابد.
15:06 در آستانه پایان آخرین دور از مذاکرات هستهای و رسیدن به ضربالاجل توافق میان ایران و 5+1، خبرگزاری فارس با جمعی از کارشناسان و تحلیلگران بینالمللی پیرامون مذاکرات و سرنوشت آن به بحث و گفتوگو پرداخته است.
14:52 بعد از نشست دو جانبه وزرای خارجه ایران و آمریکا، نشست وزرای خارجه گروه 1+5 با ریاست «کاترین اشتون» در وین آغاز شد.
14:52 نشست وزرای خارجه ایران و 1+5 دقایقی پیش در وین آغاز شد.
14:43 یک دیپلمات غربی تمدید توافق ژنو را تایید و گفت که تا ساعات آینده یک بیانیه سیاسی در زمینه پیشرفت مذاکرات هستهای منتشر خواهد شد.
14:24 طبق یک منبع نزدیک به هیأت ایرانی در مذاکرات، مهلت رسیدن به توافق جامع هستهای بیش از چند ساعت یا چند روز تمدید نمیشود.
14:14 دومین رایزنی دوجانبه ظریف و کری در دهمین دور مذاکرات جامع هستهای پایان یافت.
14:10 در آخرین روز مذاکرات هستهای پیش از ضرب الاجل سوم آذر(امروز) خبرگزاری رویترز از عدم موفقیت طرفین به حصول توافق و احتمال تمدید مذاکرات خبر داد.
14:07 منابع نزدیک به مذاکرات به رویترز اعلام کردند، در حالیکه مذاکرات به روز دوشنبه موکول شده است، احتمالاً هیچ کاهش جدید تحریمها برای ایران نخواهیم داشت.
13:53 شنیدهها از تمدید توافق ژنو حکایت دارد ولی هنوز مدت زمان آن در حال رایزنی است.
13:37 العربیه به نقل از خبرگزاری رویترز مدعی شد که دور آینده مذاکرات هستهای در نیمه دوم ماه آینده در مسقط برگزار خواهد شد.
13:22 وزرای خارجه ایران و آمریکا برای بار دوم طی 7 روز گذشته دیدار میکنند.
13:21 یک روزنامه آمریکایی گزارش کرد که با رسیدن مهلت ۲۴ نوامبر، رسیدن به توافق نهایی هستهای بین ایران و ۱+۵ امکانپذیر نیست و احتمال تمدید مذاکرات وجود دارد.
12:52 تحلیلگر برجسته روزنامه انگلیسی ایندیپندنت نوشت، نقش ژئواستراتژیک ملت تاریخی و بزرگ ایران در آینده خاورمیانه و جنوب شرق آسیا، دغدغه غرب است.
12:44 یک شبکه رادیویی فرانسوی طی گزارشی با اشاره به بنبست در مذاکرات هستهای جاری میان ایران و گروه 1+5 در وین اعلام کرد که این مذاکرات راه به جایی نخواهد برد و حصول نتیجه و توافق قابل قبول طرفین همچنان دور از دسترس قرار دارد.
12:31 کنگره آمریکا در اقدامی تازه به رئیسجمهور آمریکا هشدار داد هرگونه توافق با ایران که به تهران اجازه دهد ظرفیت تولید سلاح هستهای را حفظ کند یا هرگونه تلاش برای لغو تحریمهای ایران بدون تأیید نمایندگان کنگره را رد میکند.
12:17 وزرای خارجه گروه ۱+۵ درصدد هستند روز سهشنبه (امروز) به منظور گفتوگوهای بیشتر درباره موضوع هسته ای ایران با وزیر خارجه ایران در «وین» تشکیل جلسه دهند.
12:11 ﺩﻳﺪاﺭ ﻇﺮﻳﻒ و ﺧﺎﻧﻢ اﺷﺘﻮﻥ اﺯ ﺳﺎﻋﺖ ﻧﻪ ﺩﺭ ﺟﺮﻳﺎﻥ اﺳﺖ و همچنین وزیر خارجه کشورمان برای دومین بار با همتای آمریکایی خود دیدار خواهد کرد.
12:05 وزیر خارجه چین بعد از دیدار با وزیر خارجه روسیه در «وین» تصریح کرد که به واسطه مشکلات فنی، زمان بیشتری را باید به مذاکرات هستهای ایران و 1+5 تخصیص داد.
11:38 وزرای خارجه چین و روسیه نیز درباره روند مذاکرات هستهای در وین دیدار و گفتوگو کردند.
11:25 خبرگزاری رویترز طی گزارشی با اشاره به نقش کلیدی ایران در مبارزه با عناصر داعش و اهمیت این کشور در حفظ ثبات خاورمیانه، اعلام کرد که شکست مجدد مذاکرات عواقب سختی درپی دارد که دیپلماسی فرانسه با آگاهی از آنها نمیخواهد بار دیگر مسئول این شکست باشد.
11:13 وزیر خارجه چین که صبح دوشنبه به مذاکرات هسته ای ملحق شده است به خبرنگاران گفت که دو امکان وجود دارد؛ توافق یا تمدید.
11:06 وزیر خارجه آمریکا در توئیتر خود اعلام کرد که با وزیر خارجه چین دیدار میکند تا وی را در جریان روند مذاکرات قرار دهد.
10:50 در آخرین روز مذاکرات هستهای ایران و 1+5 پیش از ضربالاجل سوم آذر، بازارهای اروپایی چشم به نتیجه مذاکرات دوختهاند.
10:28 وزیر خارجه چین لحظاتی پیش در محل مذاکرات با وزیر خارجه کشورمان به گفتوگو پرداخت.
10:16 در هفتمین روز از مذاکرات راهحل جامع هستهای ایران و 1+5، وزیر خارجه چین لحظاتی پیش وارد پایتخت اتریش شد تا به این مذاکرات بپیوندد و هماکنون صبحانه کاری وی با وزیر خارجه ایران در «وین» در حال برگزاری است.
09:08 رئیس اسبق موساد ضمن تهدید خواندن توافق احتمالی هستهای ایران با گروه 5+1 افزود که در صورت توافق اسرائیل مخالفت خود را اعلام خواهد کرد.
05:23 عضو کمیته امور خارجی و دفاعی سنای فرانسه در گفتوگو با خبرگزاری فارس، گفت امیدوار است که این بار اقدامات و تحرکات تلآویو بر مواضع پاریس در مذاکرات هستهای، اثر نگذارد.
05:01 تحلیلگر برجسته نشریه «نیویورکر» با بیان اینکه احتمال شکست مذاکرات بسیار اندک است، میگوید اثرات توافق احتمالی، هم برای ایران و هم برای غرب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
04:40 وزرات خارجه روسیه در بیانهای تاکید کرد که وزرای خارجه روسیه و آمریکا درباره امکان رسیدن به توافق با ایران گفتوگو کردند.
04:25 یک مقام ایرانی به یک خبرگزاری روسیهای گفته که ایران و 5+1 ترجیح می دهند در وین به توافق برسند.
04:09 یک مقام ایرانی در گفتوگو با خبرگزاری رویترز، با بیان اینکه تهران در صورت شکست مذاکرات «طرح جایگزین» دارد، گفته است در آن صورت ایران همکاریهای خود با روسیه و چین را افزایش میدهد.
02:17 یک دیپلمات اروپایی به پایگاه خبری المانیتور گفته است که در جریان دیدارهای روز یکشنبه پیشرفتی صورت نگرفته است.
02:14 وزیر خارجه آمریکا در گفتوگو با روزنامه «هاآرتص»، مذاکرات را دشوار توصیف کرد، اما گفت طرفین سخت در تلاش هستند تا گفتوگوها به نتیجه برسد.
01:56 وزیر خارجه فرانسه پس از پایان روز ماقبل نهایی مذاکرات هستهای در شهر وین اتریش، گفت توافق هستهای با ایران اثرات مثبتی داشته و اجازه رسیدن به صلح را میدهد.
00:41 خبرگزاری فارس در گزارشی با عنوان «چرا سعود الفیصل را به وین دعوت کردند؟» نوشت: غربیها میخواهند بنبست در مذاکرات را به سعودیها بفروشند و در این میان این عربستان و دیگر شیخ نشینها خواهند بود که باید هزینه زیاده خواهی آمریکا در مذاکرات را پرداخت کنند.
00:20 خبرگزاری تاس روسیه به نقل از منابع آگاه گزارش داده است که مواضع اسرائیل و عربستان بر مذاکرات اثر گذاشته است.
00:17 مذاکرات هستهای وین مانند آب و هوای این روزهای ایران بیشتر نیمهابری است و همچنان خبرهای چندانی از چگونگی پیشرفت آن به گوش نمیرسد.
00:15 سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه به خبرگزاری اینترفاکس این کشور گفته که امروز ولادیمیر پوتین و حسن روحانی گفتوگوی تلفنی خواهند داشت
00:13 وزیر خارجه انگلیس که برای شرکت در مذاکرات هستهای در وین حضور یافته، گفت طرفین همچنان اختلاف زیادی دارند و در صورتی که صبح فردا نتوانند پیشرفتی داشته باشند،گزینههای دیگر را مورد بررسی قرار میدهند.
00:06 یک تحلیلگر سیاست خارجه آمریکا در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به مذاکرات هستهای بین ایران و 1+5 گفت نتیجه مذاکرات هرچه باشد نه تنها بر ایران و 1+5 بلکه بر تمام جامعه جهانی اثرگذار است.
00:03 خبرگزاری فارس در تحلیلی با عنوان «مصاحبه اوباما در کشاکش مذاکرات؛ از تعریف «توافق موفق» تا قانع کردن جمهوریخواهان» نوشت: سوال اینجاست که آقای اوباما با چه مکانیزمی جمهوریخواهان را در خصوص توافق قانع خواهد کرد؟ جمهوریخواهان اصولا حرفهای اوباما را بهچیزی حساب نمیکنند و از ژانویه، مجلسین کنگره آمریکا را در اختیار خواهند داشت.
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|