مراکز مشاوره خانواده در یزد راهاندازی میشود/ سه اتهام اول استان یزد
به گزارش خبرنگار یزد آوا، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان یزد صبح امروز در نشستی خبری با اصحاب رسانه گفت: ایجاد امنیت اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از راهبردهای اساسی در قوه قضائیه است.
سید علی اصغر رفاهی با بیان اینکه اجرای عدالت یکی از وظایف قوه قضائیه است، ادامه داد: منظور از عدالت تنها عدالت قضائی نیست و باید به شاخههای دیگر عدالت از جمله عدالت سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، ساختاری، مدیریتی و .. توجه داشته باشیم.
وی با اشاره به ضرورت اجتماعی شدن قوه قضائیه افزود: باید در کنار پیشگیری از جرایم و آسیبهای اجتماعی به بحث اجتماعی شدن نیز توجه کنیم، به مردم اتکا داشته باشیم و با اقداماتی که انجام میدهیم اعتماد مردم را جلب کنیم.
قرار گرفتن استان یزد در جایگاه عالی در بحث پیشگیری از وقوع جرم
رفاهی با بیان اینکه استان یزد در بحث پیشگیری از وقوع جرم در کشور در درجه عالی قرار دارد، گفت: معاون اجتماعی و پیشگیری از قوه قضائیه در بحث پیشگیری از وقوع جرم 5 استان را با درجه عالی و 8 استان را با درجه توانمند معرفی کرده است که استان یزد در دسته اول قرار دارد.
وی با اشاره به به اجرای 70 برنامه در سال گذشته در معاونت اجتماعی دادگستری ادامه داد: با توجه به اینکه طلاق، اعتیاد، حاشیه نشینی و مسائل اخلاقی و امنیت اخلاقی از آسیبهای اجتماعی اولویتدار در کشور و استان یزد است اقدامات انجام شده در راستای این آسیبها است.
معاون اجتماعی دادگستری استان آموزشهای پیش از ازدواج برای دختران و پسران را از جمله برنامههای پیشگیری از اختلافات خانوادگی و آسیبهای خانواده عنوان کرد و گفت: باید کسب این آموزش ها با توجه به اینکه قانونی نیز برای آن وجود ندارد در میان مردم نهادینه شود و با اطلاع رسانی از آن استقبال شود.
رفاهی آموزش انتخاب صحیح همسر و همچنین آموزش به افرادی که در پنج سال اول ازدواج قرار دارند را نیز از دیگر برنامههای معاونت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مانند طلاق عنوان کرد.
راهندازی مراکز مشاوره خانواده در استان یزد
وی با اشاره به تشکیل مرکز تحکیم بنیان خانواده از سال 91 با همکاری معاون دادگستری و بهزیستی گفت: قرار شد امسال در دادگستریهای سراسر استان همکاران در معاونت اجتماعی، مراکزی را تحت عنوان مرکز مشاوره خانواده در راستای قانون حمایت از خانواده تشکیل دهند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با اشاره به استقبال بسیار چشمگیر از فراخوان تشکیل مراکز مشاوره خانواده در استان از در نظر داشتن تشکیل سه تا چهار مرکز در شهر یزد خبر داد و افزود: در نظر داریم در هر شهرستان استان یک مرکز مشاوره خانواده افتتاح کنیم و تا زمانی که این مراکز تشکلی نشده است براساس قانون حمایت از خانواده مردم میتوانند از ظرفیت بهزیستی استفاده کنند.
رفاهی راه اندازی مراکز مشاوره خانواده را در کاهش چشمگیر اختلافات خانوادگی مؤثر دانست و تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که در کشور وجود دارد این است که بستری برای اینکه اختلافات خانوادگی از همان ابتدا قضایی نشود وجود ندارد و با وجود این مراکز با کمک مشاوران، متخصصان، مددکاران، روانشناسان و روانپزشکان امکان حل مشکلات خانوادگی وجود دارد.
اجرای طرح آینه برای بیش از 1800 نفر از قشرهای مختلف در استان یزد
وی با اشاره به اجرای طرح آینه در استان یزد برای پیشگیری از جرایم و آسیبهای اجتماعی و ارتقا و تحول فردی و اجتماعی در جامعه گفت: در سال گذشته این طرح برای بیش از یک هزار و 800 نفر از قشرهای مختلف از جمله افراد متقاضی طلاق، زندانیان و ... در استان یزد و امسال نیز این طرح در 17 کارگاه برای بیش از 350 نفر اجرا شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با اشاره به اینکه استان یزد تنها استانی است که در نزدیک به سه سال طلاق از دعوای اول آن خارج شد، ادامه داد: با پیشگیریهای انجام شده در سال گذشته 1/5 درصد کاهش جمعیت کیفری در استان وجود دارد.
ضرورت همکاری دستگاهها در راهاندازی مرکز کنترل خشونت در استان
رفاهی با اشاره به برنامههایی که برای پیشگیری از خشونت در استان وجود دارد، افزود: می توان در یزد مرکز کنترل خشونت برای بالا بردن آستانه تحمل مردم تشکیل داد که یکی از معضلات آن نبود بودجه است و به همکاری دستگاههای مختلف و نهادهای فرهنگی نیاز دارد.
لزوم تقویت مراکز مراقبت بعد از خروج زندانیان
وی ضمن تأکید بر تقویت مراکز مراقبت بعد از خروج زندانیان گفت: پیگیری اشتغال خانگی برای خانوادههای زندانیان، استفاده از دفاتر کاریابی و انعقاد قرارداد با آنها در خصوص کار زندانیان و پیگیری اشتغال زندانیان بعد از آزادی از مضصوباتی است که در این زمینه وجود دارد.
سرقت مستوجب تعزیر، ضرب و جرح عمدی و تصادفات، سه اتهام اول استان
رفاهی در بخش دیگری از سخنان خود سرقت مستوجب تعزیر، ایراد ضرب و جرح عمدی و تصادفات را از سه اتهام اول استان اعلام کرد و گفت: توهین به اشخاص عادی، تهدید، نگهداری و مالکیت مواد مخدر، کلاهبرداری، تخریب، خیانت در امانت، صدور چک بلامحل، سرقت فاقد شرایط اجرای حد، افتراء، تصرف عدوانی، مزاجحمت تلفنی، حمل مواد مخدر، استعمال مواد مخدر، فروش مال غیر، مفقودی چک، ترک انفاق و تحصیل مال از طریق نامشروع به ترتیب در جایگاههای بعدی قرار دارند.
رتبه 29ام استان در طلاق توافقی
وی همچنین اعلام کرد: استان یزد در مطالبه خسارات دادرسی، تأمین خواسته، مطالبه وجه چک و مطالبه خسارت تاخیر تادیه رتبه اول، کلاهبرداری رتبه چهارم، صدور چک بلامحل و نگهداری و مالکیت مواد مخدر رتبه پنجم، خیانت در امانت رتبه هفتم، تصادفات رتبه هشتم، تخریب و مطالبه وجه رتبه 20ام، ایراد ضرب و جرح عمدی رتبه 22ام، سرقت مستوجب تعزیر و تهدید رتبه 21ام و در طلاق توافقی رتبه 29ام را داراست.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با اشاره به استفاده از مجازی ادامه داد: چندین کانال و شبکه اجتماعی از جمله کانال خانواده مطهر مخصوص پیشگیری از جرم توسط معاونت اجتماعی دادگستری یزد در فضای مجازی تشکیل شده است.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
- بنگاههای املاک استان یزد به زودی ساماندهی میشوند
- کمیته رصد فضای مجازی در زمان انتخابات تشکیل میشود/ رتبه سوم معاونت دادگستری استان یزد در کشور
- کار گروه کاهش تصادفات در استان یزد تشکیل شد/ کاهش 40 درصدی آمار تصادفات استان از اولویتهای امسال
- بازیهای رایانهای خشن زمینهساز بروز جرایم است
- همگرایی در دستگاههای یزد برای تقویت مراکز تحکیم خانواده نیست
- اختلافات خانوادگی نباید وارد روند قضایی شود/ ضرورت ایجاد مراکز مراقبت پس از آزادی زندانیان در استان
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|