شناسه : 24117144
معضلی به نام «مهندسی اجتماعی»؛

مردم یزد مراقب کلاهبرداری اینترنتی با ترفند «مهندسی اجتماعی» باشند


رئیس پلیس فتا استان یزد گفت: مهندسی اجتماعی در واقع در تمامی کلاهبرداری های تلفنی به کار گرفته می شود و نوعی سوء استفاده زیرکانه از اعتماد افراد است که فرد را به فاش کردن اطلاعات یا انجام کار خاصی متقاعد می کند.

رئیس پلیس فتا استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، با بیان اینکه پلیس فضای تولید و تبادل اطّلاعات کشور با نام اختصاری فتا در سال 90 به عنوان یکی از مرجع‌های رسمی در خصوص برخورد با جرایم رایانه‌ای در استان تشکیل شد، اظهار کرد: توسعه‌ خدمات الکترونیک در کشور نظیر دولت الکترونیک، بانکداری الکترونیک، تجارت الکترونیک، آموزش الکترونیک و سایر خدمات از این دست نیز لزوم ایجاد پلیسی تخصصی در مجموعه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران را برای تأمین امنیت، پیشگیری و مقابله با جرایمی که در این فضا به وقوع می‌پیوندند را آشکار می‌کند.

سرگرد ابوطالبی با اشاره به فرمایش رهبری "اهمیت فضای مجازی به اندزه اهمیت انقلاب اسلامی است" افزود: ماهیت اصلی پلیس فتا، عملیاتی است به این معنا که به صورت کاملاً تخصّصی و از طریق تجهیز به منابع ارزشمند نیروی انسانی، دانشی و تجهیزاتی با توان عملیاتی خوب، نسبت به تأمین امنیت فضای تولید و تبادل اطّلاعات با رویکرد مقابله با جرایم از طریق پیش‌بینی، پیش‌گیری و کشف جرم اقدام می‌نماید.

وی گفت: سودجویان، ابزارهای ارتباطی را در راستای اهداف و نیات شوم خود به کار گرفته و از این راه اقدام به فریب هموطنان می کنند. کلاهبرداری های تلفنی و کلاهبرداری های پیامکی از نمونه های رایج اینگونه کلاهبرداری ها هستند که متأسفانه در حال گسترش می باشند. باید توجه داشت که در تمامی این کلاهبرداری ها که با شیوه های مختلفی در حال انجام است سودجویان از یک شگرد خاص به نام «مهندسی اجتماعی» استفاده می کنند.

ابوطالبی ادامه داد: در واقع مهندسی اجتماعی در تمامی کلاهبرداری های تلفنی به کار گرفته می شود. مهندسی اجتماعی، سوء استفاده زیرکانه از اعتماد افراد است. مهندسی اجتماعی مجموعه ای از تکنیک هایی است که فرد را به فاش کردن اطلاعات یا انجام کار خاصی متقاعد می کند. کلاهبرداران  سایبری برای به دست آوردن اطلاعات اشخاص، به خصوص اطلاعات مالی،از این ترفندها استفاده می کنند.

وی ناآگاهی و استفاده ناصحیح از فضای مجازی را عامل ایجاد اعتیاد سایبری دانست و بر فرهنگسازی در این راستا تاكیدكرد و گفت: با ارتقاء سطح آگاهی در خصوص مباحث مرتبط با فضای مجازی آسیب ها و تهدیدها این حوزه( شامل انواع جرائم اینترنتی و راهكارهای صیانت و محافظت كاربران در هنگام كار با اینترنت،  انواع كلاهبرداری های اینترنتی و سرقت هویت و اطلاعات بانكی افراد) می توانیم شاهد کاهش پرونده ها و جرایم و همچنین افزایش امنیت در این فضا باشیم.

رئیس پلیس فتا استان یزد با تاکید بر اینکه افزایش دانش IT کاربران یک ضرورت است، خاطرنشان کرد: تعداد زیادی از قربانیان کلاهبرداران سایبری به دلیل دانش محدود IT در دام این کلاهبرداران می افتند و متضرر می شوند.

وی با بیان اینکه برداشت های غیر مجاز از درگاه های اینترنتی بانکی و غیر بانکی و مزاحمت های اینترنتی از بیشترین جرایم سایبری در استان است، افزود: روش دیگری که مجرمان سایبر در کلاهبرداری های نوین برای سرقت اطلاعات مهم بانکی و محتواهای شخصی، خصوصی و خانوادگی کاربران به کار می برند، ارسال ایمیل های آلوده و ترغیب و تشویق کاربران برای کلیک کردن بر روی لینک های آلوده حاوی بدافزار با هدف اخاذی و سوء استفاده های غیراخلاقی از شهروندان در فضای مجازی است.

سرگرد ابوطالبی با اعلام هشدار به کاربران توصیه کرد: با جدی گرفتن اصل نسبی بودن امنیت در فضای مجازی، عدم اعتماد و اطمینان به غریبه های آنلاین، عدم به اشتراک گذاری محتوای شخصی در شبکه های اجتماعی غیرمجاز مبتنی بر وب و موبایل، دانلود نکردن فایلها از سایت های نامعتبر و غیرمطمئن، بروزرسانی آنتی ویروس و آنتی بدافزار رایانه های شخصی، دقت در وارد کردن نشانی درگاههای پرداخت الکترونیکی بانک ها و توجه به پروتکل امن HTTPS و دارای کلمه نماد، عدم توجه به ایمیل یا لینکهای ناشناس، از بروز و ظهور چنین کلاهبرداری هایی پیشگیری کرده و ضریب امنیت خود را در فضای مجازی افزایش دهند.

وی در پایان با اشاره به ازدیاد جرایم فضای مجازی، از عموم مردم خواست در صورت مواجهه با جرايم اينترنتي مراتب را سريعاً به وب سايت پليس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش تماس با ما گزارش يا با شماره تلفنهاي 3712 – 0352183749 تماس حاصل نمايند.

انتهای پیام/ه




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.