شناسه : 28257909
در جلسه هماهنگي براي حضور احتمالي رياست جمهور مطرح شد

مسئول اداره محيط زيست اردکان: با استقرار دو واحد کارخانه کاشي مخالفم/رییس مرکز بهداشت اردکان: بايد براي مردم شفاف سازي شود/نماينده مردم اردکان: نمي توان همه چيز را رسانه اي کرد!


رياست محيط زيست اردکان گفت: آلودگی آب و خاک و دفع نامناسب فاضلاب صنایع مبحث مهمی است که بر روی مواد غذایی تاثیر زیادی داشته است گرچه گزارش مستندی وجود ندارد اما باید برای عموم شفاف سازی شود.

به گزارش یزدآوا به نقل از اردکان گویا، جلسه ای تحت عنوان شورای برنامه ریزی و توسعه استان یزد در خصوص معرفی طرح های مهم براای سفر احتمالی رئیس جمهور در اردکان و با حضور مسئولین این شهرستان برگزار شد.

در این جلسه حضار به بررسی مشکلات زیست محیطی پرداخته و در پایان با اراعه طرح هایی سعی در بهبود وضاع اردکان کردند.

شهرداراردکان درخصوص مشکلات محیط زیستی گفت: متاسفانه در حوزه محیط زیست کار پژوهشی و تحقیقاتی شاخصی دررابطه با  گود کردن و دفع وتفکیک زباله صورت نگرفته و شهرداری تمام اقدامات لازم جهت همکاری و دفع  وتفکیک صحیح زباله را در اولویت خود قرار داده است.

وی همچنین در مورد معضل سگ های ولگرد افزود: شهرداری آمادگی آن را دارد تا هزینه جهت پاکسازی محیط شهری ازسگ های ولگرد را انجام دهد اما هیچ گونه مرکزی جهت نگهداری , عقیم سازی و اقدامات دیگر که بتوان بصورت اصولی در شهرستان وجود ندارد واگر راهکاری مناسب پیش رویمان قرار بگیرد استقبال می کنیم. 

حلوائی بخشدار بخش مرکزی در خصوص معضلات صنعت گفت: روستای ترک آباد اردکان به دلیل همجواری با کارخانه ها با مشکلات زیادی رو برو است و وجود این کارخانه ها باعث رنجش اهالی این روستا شده است.

وی عنوان کرد: خوشبختانه دو کارخانه نساجی شمیم و آفرین همکاری خوبی داشته اند اما دیگر کارخانه ها همچنان باعث مشکلاتی برای مردم روستا می شوند.

در ادامه ی این جلسه پایدار بخشدار منطقه عقدا تاکید کرد:عقدا در منطقه ای واقع شده که از لحاظ صنعتی و حیات وحش دارای گنجینه های مناسبی است و بارها گزارشاتی از شکار غیرمجاز در مناطق مختلف بخصوص در مجاورت قلعه خرگوشی گزارش شده که متقابلأ به اداره محیط زیست اردکان گزارش شده است.

پایدار ادامه داد: مسافت طولانی بین اردکان تا عقدا و محدودیت نیروی انسانی که بر همه مشهود است باعث می شود تا اقدامی درست در جهت حفظ این گنجینه ها صورت نگیرد. تنها راه موثر برای جفظ این گنجینه ایجاد یک پاسگاه محیط زیست در منطقه است.

وی همچنین از شکایت های مردمی از آلودگی شبانه و فقدان گشت زنی محیط زیست جهت کنترل شبانه کارخانجات گلایه کرد و افزود: وضعیت جذب نیروی انسانی در محیط زیست بسیار کم است و  با این وضعیت احداث پاسگاه محیط زیست محقق نمی شود.

دکتر پور هاشمی دیگر مسئول حاضر در این جلسه اظهار داشت: بیشتر نگرانی مردم بحث آلودگی و ارتباط آن با سقط جنین است که هنوز در این رابطه نمی توان اظهار نظر دقیق کرد.

ریاست مرکز بهداشت گفت: نگرانی مردم باید رفع شود. نصب دو نمایشگر آلودگی در شهر کافی نیست و باید تعداد آنها افزایش یابد.

وی عنوان کرد: مبحث آلودگی آب و خاک و دفع نامناسب فاضلاب صنایع مبحث مهمی است که بر روی مواد غذایی تاثیر زیادی داشته است گرچه گزارش مستندی وجود ندارد اما باید برای عموم شفاف سازی شود.

نادر پیری فعال محیط زیست در اردکان در این جلسه از کمبود نیرو در بخش محیط زیست گلایه کرد و افزود: با پنج تا شش نفر نیرو چطور می شود همزمان پارک ملی سیاه کوه، منطقه حفاظت شده دره انجیر و مناطق عقدا و حاجی آبادرا حفاظت کرد؟

محقق اردکان شناس گفت: شکارچیان بسیاری در این منطقه به شکار غیر مجاز می پردازند که مقابله با آنها نیاز به نیروی زیادی دارد.

دکتر محمدرضا اقبالی در ادامه بحث تاکید کرد: پارک ملی سیاه کوه میراث و هدیه ای برای نسل های آینده است ولی متاسفانه 9 سال است که از ثبت این پارک ملی میگذرد اما هیچ کاری برای بهتر شدن فضا این محیط صورت نگرفته است.

وی عنوان کرد: پارک ملی زیادی در کشور وجود دارد اما هیچ یک به میزان پارک سیاه کوه اردکان محقر نیست.

پدر پارک سیاه کوه اردکان اظهار داشت: اداره محیط زیست میبد بسیار باشکوه و مجهز به تاکسیدرمی و آزمایشگاه و.. است ما نمی گوییم چرا این تجهیزات را دارند، حرفمان این است چرا اردکان نباید مانند میبد مجهز باشد.

اقبالی گفت: هر مسئول و شهروندی مسئولیتی در قبال محیط زیست دارد ومن هم وظیفه دارم و تا توانسته ام خدمت کرده و ادامه میدهم. پنج سال است که چاه آب کشاورزی ام را وقف پارک ملی کردم  اما همچنان این پارک رها شده شده است.

دکتر اقبالی با اشاره به وجود دامداران در منطقه حفاظت شده گفت: مرتع برخی از این دامداران در پارک سیاه کوه واقع شده است که باید به انها مرتع جایگزین معرفی کرد تا خشکسالی این پارک با چرای دام بیشتر نشود.

وی با شاره به نماینده اردکان تاکید کرد: با تلاش شما پارک سیاه کوه ثبت شده است و حال با تلاش شما امکانات آن تامین می شود.

ریاست محیط زیست با تاکید به مخالفت خود بر استقرار دو واحد کارخانه کاشی در اردکان  گفت: بحث پایش آنلاین در استان برای اولین بار در شهرستان اردکان در فولاد ارفع و ثامن اتفاق افتاد. برای گشت زنی و پایش آلودگی شبانه کارخانجات باید وسیله نقیله مجزا اختصاص داده شود و تجهیزات لازم تهیه شود. 

عزیزی ادامه داد: باید فکری به حال ساختمان محیط زیست شود چرا که این ساختمان برای پذیرایی از مهمانان اصلا مناسب نیست و باعث شرمساری اردکان است. 

موسوی مدیر کل محیط زیست استان آسیب های محیط زیستی استان را ناشی از اشتباه در آمایش دانست و افزود: برای برون رفت از مشکلات زیست محیطی کمیسیون زیر بنایی  در بحث استقرار پهنه صنعتی صورت گرفته است و واگزاری زمین در سه سال گذشته 80 درصد کاهش پیدا کرده است.

 وی تاکید کرد: با وجود کم آبی منطقه اردکان و یزد باید دور قطب سازی فولاد خط قرمز کشید و اردکان و یزد را به سوی صنایع پاک و توریست و طبیعت گردی سوق داد.

نماینده مردم اردکان که در این جمع حضور داشت با ابراز تاسف از وضع موجود گفت:چرا مرکز تحقیقات در شهرهای بافق،  مهریز و بهاباد باشد در اردکان نباشد؟ محیط زیست اردکان همیشه یکی از دغدغه های من بوده و هست.

وی افزود: دو نمایشگر موجود در اردکان  آنجور که باید عمل نمی کند و تمام حرف ها را نمی شود رسانه ای کرد!

محمدرضا تابش اظهار داشت: چرا کارخانه هایی با سود بالا نباید سهمی برای محیط زیست پرداخت کنند؟!

رئیس فراکسیون محیط زیست با اشاره به جذب نیروی صنایع در فرمانداری و کمبود نیرو در محیط زیست گفت: کمبود نیروی انسانی باید رفع شود و ساختمان محیط زیست و مشکلات آن را 10 روزه حل خواهیم کرد، خرابی دستگاه ها حل و مسائل قبل از سفر خانم ابتکار به اردکان رفع خواهد شد.

انتهای پیام/ح.ا

 



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.