ممنوعیت عرضه مرغ فراوری شده در فروشگاههای توزیع مرغ استان یزد
به گزارش یزد آوا، اگرچه اداره کل دامپزشکی استان عرضه گوشت مرغ فراوری شده را ممنوع کرده است اما ذائقه مردم باعث شده که عرضه مرغ قطعهبندی شده در فروشگاههای استان ادامه یابد.اداره کل دامپزشکی استان در اطلاعیهای از فروشگاههای عرضه مرغ استان خواست از هر گونه اقدام برای فراوری گوشت مرغ اعم از قطعهبندی، بیاستخوان کردن، فیله کردن، تبدیل آن به شنیسل، جوجه کباب و زعفرانی کردن خارج از ضوابط سازمان دامپزشکی کشور در فروشگاههای استان خودداری کنند.
این اطلاعیه با تاکید بر اینکه فراوری گوشت مرغ فقط در صورت دریافت مجوزهای لازم از دامپزشکی مجاز است، اعلام کرد: فقط کشتارگاههای صنعتی طیور که دارای شرایط بستهبندی هستند، برای این اقدام مجوز دارند.
بر این اساس کارگاههای بستهبندی مجاز با داشتن مسئول فنی بهداشتی میتوانند به قطعهبندی و بستهبندی مرغ در استان اقدام کنند.اما مشکل اینجاست که شهروندان یزدی به مصرف گوشتهای مرغ فراوری شده به ویژه تفکیک ران و سینه علاقهمند هستند و این امر باعث شده است که فروشگاههای عرضه کننده مرغ همچنان به این اطلاعیه بیتوجه باشند.هنوز مردم یزد گوشت مرغ مورد نیاز برای تهیه جوجه کباب را به صورت فیله و زعفرانی شده از فروشگاههای عرضه مرغ تهیه میکنند.
این در حالی است که اداره کل دامپزشکی استان معتقد است مرغهایی که بعد از گذر تاریخ مصرف آن به فروش نمیرسند، برای تامین نیاز مردم ازسوی فروشندهها قطعهبندی و زعفرانی میشوند؛ از این رو اجرای طرح برخورد با متخلفان فراوری گوشت مرغ، در نهایت به نفع سلامت شهروندان است.
مقرون به صرفه بودن قطعه بندی گوشت مرغ
رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی مرغداران استان درباره عرضه مرغ فراوری شده در فروشگاههای مرغ استان میگوید: این فروشگاهها بر اساس سلیقه مردم به قطعهبندی مرغ اقدام میکنند.
«مهدی دشتی» میافزاید: در اثر قطعهبندی، برخی از ضایعات مرغ از جمله بال، گردن، سربال و... که در پخت غذاهای خانگی کاربردی ندارد از گوشت مرغ تفکیک میشوند.
وی عقیده دارد که این شیوه مصرف گوشت مرغ به نفع مصرف کننده است و میافزاید: به این ترتیب متقاضیان این بخشها هم میتوانند نیاز خود را تامین کنند.
به گفته رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی مرغداران استان با این قطعهبندی، مردم میتوانند بخش مورد سلیقه خود از مرغ را خریداری کنند.
دشتی درباره تفاوت غیرقانونی قیمت عرضه هر کیلوگرم گوشت ران و سینه مرغ نیز میگوید: قیمت هر کیلوگرم سینه مرغ بدون استخوان 1/5برابر قیمت هر کیلوگرم مرغ است.
رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی مرغداران استان اما عقیده دارد که تولید و توزیع جوجههای زعفرانی در فروشگاههای عرضه مرغ باید با نظارت بیشتری صورت گیرد.
بروز تخلفات بهداشتی متعدد در مراکز عرضه مرغ
مدیر نظارت بر امور غذایی و بهداشتی دانشگاه علومپزشکی شهید صدوقی یزد از بروز تخلفات گوناگون بهداشتی در واحدهای عرضه گوشت مرغ فراوریشده خبر میدهد.
«رضا مورکیان» با تایید علاقه مردم به مصرف گوشت مرغ قطعهبندی شده، ادامه میدهد: بسیاری از این واحدها گوشت مرغی را که از تاریخ مصرف آن گذشته است به صورت قطعهبندی، فیله و کبابی به مردم عرضه میکنند.
وی میافزاید: استفاده از رنگ به جای ترکیب زعفران از دیگر تخلفاتی است که در فروشگاههای عرضه مرغ به چشم میخورد.
این مسئول همچنین از استفاده نامناسب ضایعات مرغ برای تولید روغن و استفاده از آن در ساندویچفروشیها خبر میدهد و میافزاید: فروشگاههای عرضه مرغ، مجوزی برای فراوری گوشت مرغ ندارند.
مجاز نبودن هر نوع عملیات فراوری
مدیر کل دامپزشکی استان، عرضه گوشت مرغ فراوری شده را تنها در صورت تولید در واحدهای صنعتی بستهبندی مجاز میداند.
«علیاکبر حدادزاده» میافزاید: فروشگاههای عرضه مرغ مکلف هستند که گوشت مرغ را به صورتی که از کشتارگاهها تحویل میگیرند، بدون دستکاری به مصرفکننده عرضه کنند.
وی ادامه میدهد: تفکیک سینه و ران، فیله و بدون استخوان کردن گوشت، کبابی و زعفرانی کردن گوشت مرغ در واحدهای عرضه، ممنوع است و تخلف محسوب میشود.
این مسئول با بیان اینکه نزدیک به 4هزار واحد عرضه مواد خام پروتئینی زیرنظر اداره کل دامپزشکی استان فعالیت میکنند میگوید: بازرسان اداره کل دامپزشکی استان با جدیت با متخلفان فراوری کننده مرغ، برخورد میکنند.
حدادزاده یکی از اصلیترین دلایل اجرای این طرح را جلوگیری از عرضه گوشت مرغ تاریخ مصرف گذشته بیان میکند و میافزاید: تاریخ مصرف گوشت مرغ از اول دیماه به 3روز افزایش مییابد و گوشت مرغی که در این بازه زمانی بعد از کشتار فروخته نشود، غیرقابل مصرف است.
وی از اجرای طرح بارکد گذاری روی لاشه مرغ از اول دیماه خبر میدهد و میگوید: به این ترتیب مشخصات واحد تولید، کشتار، حمل و عرضه گوشت مرغ روی آن درج میشود و تخلفات به شکل سریعتری قابل پیگیری خواهد بود.
مدیر کل دامپزشکی استان درباره نظارت بر واحدهای فراوری غیرمجاز گوشت مرغ نیز میگوید: هر چند نیرو و تجهیزات برای نظارت بر همه واحدهای استان محدود است، اما به گزارشهای مردمی در اسرع وقت رسیدگی میشود.وی با اشاره به بازدید سرزده بازرسان اداره کل دامپزشکی استان از واحدهای عرضه مرغ، میافزاید: نظارت اداره کل دامپزشکی استان با ابلاغ این اطلاعیه با توان بیشتری انجام میشود.
مرغ فراوری شده در قالب بستهبندی
مدیر کل دامپزشکی استان از صدور مجوز به واحدهای صنعتی برای فراوری بهداشتی گوشت مرغ خبر میدهد. «علیاکبر حدادزاده» میافزاید: اگر مردم به مصرف گوشت مرغ به صورت قطعهبندی و کبابی علاقه دارند، بهتر است این محصولات را به صورت بستهبندی از شرکتهای معتبر غذایی تامین کنند.
وی درباره تازگی محصولات بستهبندی شده نیز میگوید: محصولاتی که به صورت بستهبندی تولید میشوند، نسبت به محصولاتی که به صورت غیرمجاز در واحدهای عرضه قطعهبندی میشوند، کیفیت بهداشتی بهتری دارند.
- فراوری گوشت مرغ فقط در صورت دریافت مجوزهای لازم از دامپزشکی مجاز است.
یزدرسا/
مطالب مرتبط:
- گوشت و مرغ شب عید یزدیها تامین شده است+ قیمت
- گرانی 109 درصدی گوجه فرنگی/ مرغ ارزان شد
- بانک مرکزی اظهارات وزیر جهادکشاورزی درباره قیمت مرغ را تکذیب کرد
- افزایش 51 درصدی قیمت مرغ در بازار یزد/ تولید مرغ هورمونی کذب است
- ۱۰۰ هزار تن مرغ آماده ورود به بازار در آستانه ماه رمضان
- مراکز توزیع مرغ شمال در یزد/قیمت مرغ و انواع تخم مرغ + جدول
- موردی از آنفلوآنزای پرندگان در استان یزد مشاهده نشده است
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|