شناسه : 32744702
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان یزد مطرح کرد

نبود سند نهایی آمایش استان دلیل عدم تکمیل نقشه جامع‌سرمایه‌گذاری استان یزد


مدیرکل اقتصاد و دارایی استان یزد گفت: تدوین نقشه جامع سرمایه‌گذاری استان، نیازمند اطلاعات دقیق و کاملی از وضعیت آمایش استان، استراتژی‌های توسعه استان، اولویت‌های سرمایه‌گذاری منتج شده از این اسناد، محل استقرار صنایع مختلف و ... است لذا تا زمانیکه، اسناد بالادستی استان مانند سند آمایش استان نهایی و اجرایی نشود، تدوین نقشه جامع سرمایه‌گذاری استان، امکان‌پذیر نخواهد بود.

مدیرکل اقتصاد و دارایی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزد آوا در خصوص تدوین نقشه جامع‌سرمایه‌گذاری استان یزد گفت:  با توجه به مصوبه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان مبنی بر تهیه نقشه راه جذب سرمایه‏گذاری استان یزد و با عنایت به اینکه این موضوع جزواولویت‏های پژوهشی برای توسعه استان قرار دارد این اداره کل در حال تهیه شرح خدمات این پروژه است.

علی نمازی که نبود نقشه جامع سرمایه‌گذاری را مشکل پیش‌روی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی می‌داند، دلیل نهایی نشدن تدوین سند را تاکنون اینگونه عنوان کرد: تدوین نقشه جامع سرمایه‌گذاری استان، نیازمند اطلاعات دقیق و کاملی از وضعیت آمایش استان، استراتژی‌های توسعه استان، اولویت‌های سرمایه‌گذاری منتج شده از این اسناد، محل استقرار صنایع مختلف و ... است لذا تا زمانیکه، اسناد بالادستی استان مانند سند آمایش استان نهایی و اجرایی نشود، تدوین نقشه جامع سرمایه‌گذاری استان، امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی افزود: با تهیه نقشه جامع سرمایه‌گذاری منطبق با اسناد بالادستی در استان، می‌توان مسیرهای مختلف شناسایی و جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی و سهم هر یک از منابع تامین مالی ( سیستم بانکی، بازار سرمایه، تامین مالی خارجی، مشارکت بخش خصوصی و دولتی، اعتبارات دولتی و ...) را برای رفع نیازهای مالی و سرمایه‌گذاری استان را ردیابی و پیگیری کرد.

نمازی در خصوص کلیات این نقشه اظهار کرد: همانگونه که از نام این طرح پیداست، نقشه و راهنمای سرمایه‌گذاری در استان یزد، باید ابعاد گوناگون سرمایه‌گذاری و چشم‌انداز آن را برای تمامی فعالان، سرمایه‌گذاران، مدیران و مسئولان استان و ... روشن و آشکار سازد.

مدیرکل اقتصاد و دارایی استان یزد ادامه داد: آنچه در تهیه این نقشه مد نظر قرار خواهد گرفت آن است که تهیه این نقشه منجر به مدیریت فرآیند سرمایه‏گذاری در استان شده و برای همه ذی‌نفعان، راهگشا باشد؛ بر این اساس، از جمله مهمترین مطالب قابل ارائه در این نقشه می‌توان به شناسایی پهنه‏های مختلف استان در زمینه فعالیت‌های اقتصادی، شناسایی پتانسیل‏ها و کمبودهای استان در هر منطقه، بررسی استراتژی‌های سرمایه‏گذاری استان در هر بخش، فراهم آوردن زیرساخت‏های مناسب هر منطقه با توجه به پتانسیل‏های شناسایی شده در هر منطقه و تدوین بسته‏های فرصت آماده سرمایه‏گذاری در استان اشاره کرد.

وی اذعان کرد: به طور مشخص خروجی این طرح باید به فرصت‌های سرمایه گذاری منجر شود که تنها مشکل اجرای آنها در استان کمبود منابع مالی بوده، اجماع فرا سازمانی برای اجرای آنها در استان وجود داشته و برنامه بازارایابی مناسب و کاربردی برای تأمین منابع مالی مورد نیاز آنها در یک بازه زمانی مشخص ارائه شده باشد.

کم‌آب‌خواه بودن مهمترین اولویت قبول طرح‌های اقتصادی

نمازی در خصوص ملاحظات آب استان و مسائل زیست محیطی در تدوین نقشه جامع سرمایه‌گذاری گفت: یکی از زیرساخت‌های اصلی این طرح، شناسایی پتانسیل‌ها و محدودیت‌های استان در مناطق مختلف است، آب به عنوان پاشنه آشیل توسعه استان، یکی از این محدودیت‌هاست که قطعا در نقشه مذکور مورد توجه قرار خواهد گرفت؛ چراکه با مطالعه دقیق و همه جانبه موضوع آب و بررسی نقاط ضعف، قوت، تهدیدها و فرصت‌های این بخش می‌توان مسیر صحیح سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف و مناطق گوناگون استان را شناسایی کرد و به سرمایه‌گذار معرفی کرد.

وی با بیان اینکه استان یزد یکی از پر ظرفیت‏ترین استان‏های کشور است تصریح کرد: یزد از نظر تنوع فرصت‏های سرمایه‏گذاری در کشور همواره جزء استان‌های پیشرو در کشور بوده است و با توجه به محورهای اصلی توسعه استان مطابق با اسناد توسعه‌ای استان، اولویت نخست استان در جذب سرمایه‏گذاری، صنایع با فناوری بالا و کم آب خواه و خدمات برتر تعریف شده است.

نمازی ادامه داد: متقاضیان سرمایه‏گذاری در استان در جلساتی که به منظور راهنمایی و مشاوره در خصوص طرح‏های سرمایه‏گذاری در استان برگزار می‏شود، از طریق نمایندگان تام الاختیار دستگاه‌های اجرایی مربوطه عضو مرکز خدمات سرمایه‌گذار، با موانع و محدودیت‏های موجود در اجرای طرح آشنا می‌شوند.

وی عنوان کرد:  بر اساس اطلاعات موجود کنونی، میزان آب مصرفی در پروژه‏های مختلف، در جلسات متقاضیان سرمایه‏گذاری در استان، مورد بحث و بررسی قرار می‏گیرد و مسیرهای گوناگون جهت تامین آب مورد نیاز پروژه مطرح شده، پیشنهاد می‌شود.

انتهای پیام/ز.ک

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.