شناسه : 10114506
پشت پرده مذاکرات هسته ای؛

نقشه رمز آلود آمریکایی-اسرائیلی برای مذاکرات / ضرورت هوشیاری مذاکره کنندگان هسته ای


مذاکرات ایران و 1+5 در حالی ادامه دارد که شواهد نشان می دهد پشت پرده مذاکرات هسته ای نقشه رمز آلود آمریکایی، اسرائیلی نهفته است تا توافقی بر خلاف نظر رژیم صهیونیستی شکل نگیرد.

به گزارش یزد آوا به نقل از پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، مذاکرات هسته ای ایران در یک سال اخیر تنها با زیاده خواهی های غرب  روبرو شده است و غربی ها در طول این سال ها درک صحیحی از خواسته های ملت ایران به دست نیاورده و تنها به گستاخی هاو پا فشاری های خود در مذاکرات ادامه داده اند.

در جریان مذاکرات بارها کشور ما از سوی مقامات آمریکایی به داشتن سلاح هسته ای متهم شده و همچنین چندین بار تحریم هایی علیه شرکت ها واشخاص به تصویب رسیده است ، همین موضوع نشان از این دارد که طرف آمریکایی بدون هیچگونه حسن نیت  پا در میدان مذاکرات نهاده است و تنها منطقی که برای خود فراهم کرده منطق فشار علیه مردم ایران است.

در جریان آخرین مذاکرات هسته ای که ضرب الاجل ۳ آذر نیز تعیین شده بود  توافق جامع امضا نشد  و طرفین ساز و کار مذاکره را در پیش گرفتند، بر مبنای گفته های مقامات دیپلماتیک و منابع آگاه، اختلافات طرفین در سطحی بود که امیدی به حل همه آنها در چند روز باقی مانده نبود و البته هیچ کدام از طرفین از اتمام مذاکرات و اعلام بی نتیجه بودن آن خشنود نبودند.

در همان زمان نیز در این زمینه بسیاری از منابع خبری غربی نیز استناد خود را بر پایه سخنان مقامات غربی و از جمله باراک اوباما که گفته بود هنوز شکاف های زیادی در مذاکرات با ایران به صورت حل نشده باقی مانده است، قرار دادند.

غربی ها در مذاکرات هسته ای حاضر به هیچگونه امتیاز دهی به ایران نیستند و منظور رئیس جمهور آمریکا نیز از سخنان خود و شکاف های موجود، تحریم ها و غنی سازی ایران است البته به گفته برخی مقامات  بیشترین اختلاف ها و چانه زنی ها در نحوه و زمان برداشته شدن تحریم ها بود ه است.

در همین خصوص احمد شوهانی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگویی با اشاره به زیاده خواهی های آمریکایی ها  افزود: اگر غربی ها بر درخواست های نامعقول خود سماجت داشته باشند مذاکرات متوقف می شود و طرفین به نتیجه دلخواه خود نمی رسند.

شوهانی در ادامه با اشاره به تحریم‌های ظالمانۀ وضع شده از سوی ایالات متحدۀ آمریکا گفت: آمریکایی‌ها در این زمینه مدعی شده‌اند که برداشتن تحریم های شورای امنیت، اتحادیه اروپا و کنگره کار دشواری است؛ در حالی که فراموش می‌کنند که برخی از این تحریم‌ها به صورت یکجانبه بدست شخص رییس جمهور آمریکا و یا کشورهای اروپایی وضع شده است و بنابراین رفع آن‌ها نیاز به طی شدن فرآیندهای پیچیده ندارد، به نظر می‌رسد که غربی‌ها در زمینۀ رفع تحریم‌ها بیشتر بهانه تراشی می‌کنند.

این بهانه تراشی ها تاکنون نیز ادامه داشته است، گزارش ها حاکی از آن است که غربی ها بر این اعتقاد هستند که در فرآیندی بلند مدت تحریم ها علیه ایران لغو شود ولی مقامات و مذاکره کنندگان ایران از حق خود کوتاه نیامده اندو ظریف وزیر خارجه کشورمان گفته است باید طی یک سال تمامی تحریم ها علیه کشورمان رفع شود.

این درحالی است که وندی شرمن معاون وزارت خارجه آمریکا طی یک گفتگوی تلویزیونی و در پاسخ این سوال که به نظر شما برای رسیدن به توافق همه جانبه به چه مدت زمان نیاز است؟ 5 سال؟ 10 سال؟ یا 25 سال؟ گفت: طول مدت رسیدن به چنان توافقی از موضوع‌های مورد گفت‌وگو است. من در این باره چیزی نمی‌گویم چون بناست درباره‌اش گفت‌وگو صورت بگیرد. بدیهی‌ست جامعه بین‌المللی مدتهاست نگران است و اعتمادسازی، زمان‌بر است.

از سوی دیگر آمریکایی ها در سخنان خود همیشه بر حمایت از اسرائیل تاکید داشته اند این حمایت ها در حالی ادامه داشته است که، رژیم صهیونیستی روز یک شنبه اعلام کرد نقشی اساسی در ممانعت از دستیابی به توافق میان جامعه بین المللی و ایران در پرونده هسته ای ایفا کرده است. نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از نقش بازدارنده اسرائیل در مذاکرات سخن به میان آورده و تصریح کرد:ما به دنبال توافق بد هستیم.

بر همین اساس جان کری وزیر امور خارجه آمریکا بخش اعظم سخنرانی خود در مجمع سابان را به بحث مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به 1+5 اختصاص داد و گفت: به اثر تحریم‌های ضدایرانی مفتخرم و در حال حاضر نیز  ایران هسته مرکزی سیاست خارجی اوباماست.

وی با اشاره با اختلافات کاخ سفید با تل آویو اظهار داشت: اختلافات آمریکا و  تل‌آویو تنها در خصوص تاکتیک به کار رفته است و هدف ما  توافق ظرف ۴ - ۳ ماه آینده خواهد بود.

آمریکا و طرف های غربی شدیدا به دنبال امنیت اسرائیل هستند و به نظر می رسد در پشت پرده مذاکرات هسته ای نقشه ی آمریکایی و اسرائیلی وجود دارد که نتیجه ای حاصل نشود و یا یک توافق کاملا یک طرفه به سود اسرائیلی ها بسته شود  همین موضوع ایجاب می کند که دیپلمات های ایران کاملا هوشیارانه عمل کنند و در برابر نقشه های  شوم واقع بین باشند.

دراین میان برخی سیاستمداران و کارشناسان داخلی بر این عقیده هستند که آمریکا نمی خواهد باور کند که ایران درحال حاضر به عنوان یک قدرت منطقه ای و جهانی ایفای نقش می کند، اعتقاد این کارشناسان بر این است که قدرت های جهانی در حال حاضر منزوی شده اند و کشورهایی مانند ایران با ایستادگی و مقاومت توانسته اند سد محکمی در مقابل این زورگویان باشند.

بی شک می توان گفت که مذاکرات هسته ای ایران دوئلی برای اثبات حقانیت ایران در عرصه بین المللی و رویارویی با مجموعه ی عظیم استکبار جهانی پس از انقلاب اسلامی است که آمریکایی ها نیز بر این اعتقاد هستند، که حال ایران پای میز مذاکره نشسته است باید تصفیه حساب کنند و از این طریق امنیت رژیم صهیونیستی را تامین کنند ، اما همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند باید آمریکایی ها این را بدانند که چه توافق هسته‌ای بشود و چه نشود، اسرائیل روز بروز ناامن‌تر خواهد شد.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.