شناسه : 13363557
جهانگیری در همایش فرمانداران: «یارانه‌ها» داستان پرغصه ایران است

نمیتوانیم پولدارها را شناسایی کنیم


معاون‌اول رئیس‌جمهور با اشاره به مذاکرات هسته‌ای گفت: با نهایت عزت از خطوط قرمز رهبری حراست و حفاظت شده است و مذاکره یک قدم از خطوط قرمز عقب‌تر نرفته است.

به گزارش یزد آوا، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور صبح امروز در نشست فرمانداران که صبح امروز (یکشنبه 10 خرداد ماه) در وزارت کشور برگزار شد، اظهارداشت: باید شرایطی را در کشور به وجود آورده و بیش از پیش در مشارکت کشور و اداره امور نقش آفرین باشیم که بیش از همه شما فرمانداران و مسئولان قادر هستید حماسه‌های مشارکت مردم را زمینه سازی و ساماندهی کنید.

جهانگیری به دو انتخابات پیش‌روی امسال اشاره و اظهارداشت: آنچه در دو انتخابات مهم آینده پیش روی خود داریم که ارکان دو نهاد مهم را تشکیل می‌دهند و نهادهای تصمیم گیرنده در نظام جمهوری اسلامی هستند انتخابات هرچه پرشورتر باشد و مردم حضورشان در انتخابات پررنگ‌تر باشد نظام تقویت و دشمن نسبت به نظام ضعیف می‌شود.

وی افزود: همچنین مدیران از پشتوانه مردمی برخوردار شده و دو نهاد از اقتدار و قدرت بیشتری برخوردار می ‌شود که انتخابات قانونی، شفاف و رقابتی است و همه سلایق در آن وجود دارند؛ چنین انتخاباتی مشارکت مردم را به همراه خواهد داشت.

جهانگیری با بیان اینکه صحبت‌های رئیس جمهور حرف آخر دولت درباره نحوه مواجهه دولت با انتخابات آینده است، اظهار داشت: ما حتما اصرار داریم که تمام مسائل انتخابات و تمام مراحل آن و دستگاه‌های مهمی که در انتخابات دخیل هستند در چارچوب قانون حاکم در کشور عمل کنند.

جهانگیری ادامه داد: فرماندار قدرتمند است خودتان را دست کم نگیرید چرا که فرماندار رئیس اصلی شهرستان است ، گاهی می‌شنویم در یک شهرستانی و در یک نهادی به فرمانداری تعرض و بد برخورد کرده‌اند که من به دلیل مسئولیتی که خودم در استان و استانداری داشتم برایم توجیه پذیر نیست. چرا که همه موظف هستند با فرماندار در شهرستان هماهنگ عمل کنند.

وی گفت: فرماندار باید با اقتدار قدرت دولت را در شهرستان اعمال کند و هیچ کس از مقامات دولتی حق دخالت در کار فرماندار و در امر انتخابات ندارند و نه تنها  دولت بلکه هیچ نهاد اداری حق ندارد که در انتخابات مردم دخالت کند و همه ما موظف هستیم شرایطی را به وجود بیاوریم که انتخابات به خوبی برگزار شود.

معاون  اول رئیس‌جمهور ادامه داد: برخی اوقات دیگران خبر دروغی را می‌سازند و این خبر را در رسانه‌های متکی به خودشان می‌پرورانند و شما و دولت را منفعل بکنند اما فریب نخورید، اینکه می‌گوییم این دولت، دولت افراد مجرب و کارکشته نظام جمهوری اسلامی است به دلیل آن است که با این حرف‌ها نمی‌توانید ما را بترسانید و دولت مصمم است انتخاباتی را در چارچوب قانون برگزار کند و در این موضوع جدی ایستاده‌ایم و همه مراحل باید قانونی باشد.

وی ادامه داد: باید سخن رهبری مبنی بر اینکه رای مردم حق‌‌الناس را نصب‌العین خود قرار دهیم و کاملا دقت کنیم این یک فتوای شرعی است و باید کامل دقت کنیم تا انتخابات خوب و قانون مند برگزار کنیم که مجلس قوی شکل بگیرد و بتوانیم کشور را از مشکلاتی که پیش روی ما است عبور دهیم.

جهانگیری در ادامه به مسئله مذاکرات هسته‌ای اشاره و خاطرنشان کرد: راجع به هسته‌‌ای در جامعه مسائلی گفته و نقد می‌شود که طبیعی است مهمترین موضوع پیش‌روی نظام است صاحب نظران حق دارند نقد و انتقاد کنند.

وی ادامه داد: مردم به این دولت و این رئیس جمهور مخصوصا به دلیل سابقه‌ ای که در رابطه با موضوع هسته‌ای دارد، رای دادند که این موضوع را با درایت حل کنند و مهمترین مشخصه روحانی نسبت به بقیه کاندیداها اشراف و سابقه وی در موضوع هسته‌ای بود.

جهانگیری با بیان اینکه قوی‌ترین تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی انتخاب شد خاطرنشان کرد: من اصلاً براساس شناخت خودم باور ندارم که در دیپلماسی بین‌المللی تیم قوی‌تری را داریم و این تیم در سطح بین‌المللی جزو قوی‌ترین تیم‌هاست که وقتی مذاکرات انجام شد کسی فکر نمی‌کرد مذاکرات به این سمت برسد و مسائل فنی آن به دست بیاید که ما هم نطنز داشته باشیم با تعدادی سانتریفیوژ و کارهای تحقیق و توسعه، ما اراک را داشته باشیم.

وی ادامه داد: در طی مذاکرات هسته‌ای نمی‌توانیم همه مسائل را بگوییم اما بعد از توافق شرح خواهیم داد و در مذاکره هیچ از خطوط قرمزی که رهبری ترسیم کردند عقب نرفت و تیم مذاکره کننده و آقای رئیس جمهور به طور مرتب مسائل هسته‌ای را با رهبری مطرح می‌کند و از ایشان مشورت می‌گیرند. بنابراین در مذاکرات با نهایت عزت از خطوط قرمز رهبری، حراست و حفاظت شده است و مذاکره یک قدم از خطوط قرمز عقب تر نرفته است.

جهانگیری خاطرنشان کرد: امیدواریم با مذاکرات هسته‌ای اولاً در تاریخ ایران ثبت شود که ایران در یک مذاکره با شش قدرت دنیا توانست هم از حقوق هسته‌ای خودش دفاع کند و هم تحریم‌های ظالمانه را که این کشور را با مشکل روبرو کرده بود، بردارد.

وی ادامه داد: ما همواره گفته‌ایم مشکلاتی که به وجود آمد خصوصا در مسائل اقتصادی زاییده دو مسئله است یک سوء مدیریت و نابلدی مدیران در تصمیم گیری های کلان اقتصادی کشور و عدم کارشناسی و تصمیم گیری‌های کارشناسی و مسئله دوم تحریم‌ها است که سیستم بانکی و سیستم نفت ما را که جزو مسائل اصلی اقتصاد کشور ما هستند را مورد هدف قرارداده است و اینکه سهم کدام بیشتر است حرف دیگری است.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: باید این تحریم‌ها برداشته شود و با امید راجع به مذاکرات پیش می‌رویم و به آینده مذاکرات خوشبین هستیم و امیدواریم که مذاکرات با رعایت خطوط قرمز اعلام شده به نتیجه برسد و تحریم‌های ظالمانه را از پیش روی ملت بردارد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سناریوهای دولت در صورت موفقیت و یا عدم موفقیت مذاکرات هسته‌ای خاطرنشان کرد: ما برای همه سناریوها آمادگی داریم؛ اینکه  اداره کشور بعد از لغو تحریم‌ها چگونه خواهد بود که ما برای این مسئله مهمترین تصمیم‌های اقتصادی را  باید بگیریم چرا که شرکت‌های خارجی اکنون صف کشیده‌اند که به بازار ایران ورود کنند و تقریبا در این ایام با طرف‌های ایرانی مذاکره کرده‌اند که پس از لغو تحریم‌ها همکاری داشته باشند چرا که ایران شرایط ویژه‌ای مانند جمعیت 80 میلیونی و جذابیت های خاصی دارد که در منطقه می‌تواند به قطب اصلی اقتصادی در منطقه برای خود و کشورهای اطرافش باشد بنابراین خیلی از کشورها علاقمند هستند که در ایران کار کرده و فعالیت داشته باشند.

معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: ما نباید اجازه دهیم بازار ایران دوباره در اختیار شرکت‌های خارجی قرار بگیرد و تولید ایران ضعیف شود و تولیدکننده ایرانی مجبور شود جنس خارجی وارد کند، شرکت هایی که می‌آیند باید با آنها مذاکره شود و مهمترین مسئله تولید مشترک در ایران است که ما برای مسائل بعد از تحریم برنامه داریم.

جهانگیری در عین حال گفت که اینکه برخی دوستان با حسن نیت می‌گویند این دولت چشم به خارج دارد دروغ و کذب محض است، این دولت خود را آماده کرده که اگر تحریم‌ها تشکیل شود دولت را اداره کند، ما برنامه نوشتیم و من در میز خودم برنامه‌ای نوشته شده را در سه سناریو برای برداشته‌شدن تحریم‌ها، تشدید و یا استمرار تحریم‌ دارم اینگونه نیست که اگر یکی از این اتفاقات بیفتد ما دست پاچه شویم و ندانیم که چگونه باید عمل کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه بحث‌ها و جلسات بسیاری صورت گرفته است تصریح کرد: اینکه گفته می‌شود وقتی با مسئولین صحبت می‌کنیم می‌گویند بگذاریم ببینیم تحریم‌ها و توافق چه می شود باید بگوییم اولا کسی که فعلا به صورت جدی درگیر توافق است وزارت خارجه است و هیچ دستگاه دیگری درگیر توافق نیست برای هیچ مدیری پذیرفته نیست که چنین واژه‌ای را به کار ببرد. مدیر باید برای توسعه کشور برنامه‌ریزی کند و در همین شرایط تصمیم بگیرد.

جهانگیری ادامه داد: باید در این شرایط به طور جدی کار کنیم که در همین راستا بحث اقتصاد مقاومتی مطرح می‌شود، وقتی تا الان سیاست‌های کلی متعددی را مقام معظم رهبری ابلاغ کردند  مهمترین آن سند چشم‌انداز است که بیش از 10 سال است از 20 سال سند چشم انداز توسعه می‌گذرد و گفته می شود که ایران به قدرت اقتصادی منطقه تبدیل شده است و در آن زمان ما تعبیر می‌کردیم که این یک آینده دوری را روشن می‌کند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه برنامه‌های مختلفی را برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به کار گیریم، خاطرنشان کرد: سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی جزو مهمترین سیاست‌های کلی بود که رهبری در سیاست‌های کلی ابلاغ کردند و خودشان جلسه‌ای گذاشتند و در آن جلسه گفتند که ما از ایران از این سیاست‌های کلی انتظار تحول بزرگ در اقتصاد ایران را داریم که جز بخش واگذاری شرکت‌ها که به بدترین شکل ممکن واگذار شد، چه اتفاق دیگری افتاد یا اینکه چه برنامه‌ای برای سیاست‌های کلی دیده شد یا در سیاست های کلی نظام اداری ما شاهد هستیم که نظام اداری ما دقیقاً نقطه مقابل سیاست های نظام اداری است و‌آنجایی که می‌گوید دولت باید کوچکتر شود شاهد هستیم که دولت بزرگتر شده است.

جهانگیری با بیان اینکه در زمینه اقتصاد مقاومتی جلسات متعددی را با حضور حداقل 10 یا 20 معاون و وزیر تشکیل داده ایم خاطرنشان کرد: این جلسات را در سازمان مدیریت تشکیل دادیم تا موارد آن را بررسی کنیم و برخی از جلسات را در شورای اقتصاد برگزار کردیم که وزیران  نسبت به عملکرد خود در این زمینه گزارش می‌دهند.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه در جلسه شورای اقتصاد مسئولان دستگاه‌ها گزارش می‌دهند که چه اقداماتی را در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی انجام دادند تصریح کرد: یک عده از اقتصاد این را می‌دانند که اگر مردم گندم را درو کردند کار بسیاری بزرگی اتفاق افتاده است، بله خدمت کردن خوب است اما اقتصاد ایران چیز دیگری است و جزو چند اقتصاد بزرگ دنیا قرار دارد و نمی‌شود همین طور رفتار کرد.

جهانگیری با بیان  اینکه اقتصاد مقاومتی اقتصادی درون زا و برون نگر است تصریح کرد: اقتصاد درون‌زا و برون گر به این معنی است که در مرزهای کشور حبس نمی شود و با دنیا صادرات و واردات می‌کند همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند ما باید اقتصاد ایران را در مقابل تکانه‌های اقتصادی مقاوم کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه دولت سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را به صورت واقعی و علمی دنبال می‌کند تصریح کرد: از ابتدای سال 94 کاهش تورم را به صورت جدی در دستور کار قراردادیم بعضی وقت‌ها گفته می‌شود که قیمت‌ها بالا رفته پس چگونه تورم کاهش پیدا کرده است. ما مدعی نشدیم که قیمت‌ها را کاهش دادیم بلکه گفتیم تورم را کاهش دادیم یعنی رشد قیمت‌ها را پائین آوردیم البته ما این را به حساب کار اقتصادی دولت نمی‌گذاریم و افزایش اعتماد مردم موجب چنین امری شده و مردم نسبت به آینده امیدوار شده‌اند.

جهانگیری با بیان اینکه مأیوس کردن مردم خیانت به کشور است،‌ خاطرنشان کرد: ما امروز باید برای پاسخگویی به اشتغال و نیاز نسل جوان تحصیل‌کرده به سمت رونق حرکت کنیم. فرمانداری باید با بخش خصوصی خودش ارتباط داشته باشد و به مشکلات آنان توجه کند و فرمانداری که با بخش خصوصی خودش ارتباط نداشته باشد فرماندار وظیفه‌شناسی نیست،‌ ما با شجاعت از بخش خصوصی حمایت می‌کنیم چرا که اقتصاد ایران جز با بخش خصوصی راه نمی‌افتد.

وی با اشاره به ضرورت اقدامات فرهنگی در جهت مصرف کالاهای داخلی توسط مردم تصریح کرد: باید به لحاظ فرهنگی اقداماتی را انجام دهیم که مردم کالاهای داخلی را مصرف کنند و در دولت هم مصوب کردیم که دستگاه‌های دولتی حق مصرف کالاهای خارجی را ندارند.

معاون اول رئیس‌جمهور صادرات کشور را به عنوان جهت‌گیری اصلی و اولویت دولت دانسته و تصریح کرد: بنده در ماه‌های اخیر از مرزهای قوی بازدید کردم و گفتم از هیچ مدلی پذیرفته نیست که بتواند موانع صادرات را برطرف کند اما این کار را انجام ندهد چرا که کشورهای همسایه ما پتانسیل‌های زیادی دارند و باید بتوانیم از اینها استفاده کنیم وخدماتمان را ارسال کنیم.

جهانگیری به بحث بودجه کشور و یارانه‌ها اشاره کرد و تصریح کرد: شرایط بودجه کشور مشخص است. درآمدهای نفتی در بودجه اصلی‌ترین بخش درآمد دولت است اما به دلیل شرایط تحریم درآمدهای نفتی کاهش پیدا کرده و در این زمینه دست دولت بسته شده و دولت در مضیقه است، یکی از کارهای خیلی بدی که در گذشته انجام شد این بود که نفت را به اشخاص دادند تا ببرند و بفروشند و پول آن را به ما بدهند اما پول آن را ندادند و امثال بابک زنجانی شکل گرفت که هم اکنون در زندان است و باید ببینیم چه می‌شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه این دولت خودش نفت را صادر کرد تصریح کرد:‌ ما باید در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنیم و در روزهای گذشته گفتیم که باید حدود 6هزار میلیارد صرفه‌جویی صورت گیرد و باید سفرهای خارجی کم شود و هزینه‌ها کاهش یابد اما درباره طرح‌های عمرانی چون نیاز کشور است به هر میزانی که توانستیم باید پرداخت کنیم و مهمترین سیاست ما در این بخش واگذاری طرح‌های عمرانی به بخش خصوصی است.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: استاندار و فرمانداری موفق است که در پایان سال اعلام کند چه تعداد طرح را به بخش خصوصی واگذار کردند.

وی ادامه داد: ما در مدارس خدمت کردیم هر دانش‌آموزی که به مدارس غیرانتفاعی معرفی شد از ما حدود 600 هزار تومان گرفتند در حالیکه مدارس دولتی یک میلیون و 800هزار تومان می‌گرفتند واین معنایش این است که کشور گران اداره می‌شود و باید راهکارهایی پیدا کنیم تا با این مسئله مقابله شود.

جهانگیری یارانه‌ها را داستان پر غصه جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت در مورد یارانه‌ها بندهایی را بر دستان جمهوری اسلامی بسته‌اند که گرفتار شود و این گرفتاری هم باقی بماند. به ما می‌گویند پولدارها را حذف کنید اما ما از کجا باید پولدارها را بشناسیم، دولت از حذف پولدارها نمی‌ترسد ما حذف می‌کنیم اما آنهایی که حذف نکردند قهرمان مردم می‌شوند.

وی ادامه داد: برخی می‌گویند دولت جرأت تصمیم‌گیری ندارد، اینهایی که می‌گویند دولت جرأت تصمیم‌گیری ندارد دقت کنند که دولت دو بار قیمت بنزین را افزایش داد، صد در صد درآمدهای حاصل از این افزایش‌ها 34هزار میلیارد تومان می‌شود در حالیکه یارانه‌ای که دولت از روز اول پرداخت کرده 42هزار میلیارد تومان است بنابراین ما مجبور هستیم از طرح‌های عمرانی که موجب امید مردم است دست برداریم تا ماهی 45هزار تومان به مردم بدهیم.

وی ادامه داد:‌ در سختی‌ها هیچ کس به دولت کمک نمی‌کند کسانی که ما را تشویق کردند و گفتند که به میدان بروید زمانی که ما رفتیم سکوت کردند و آنهایی که خوب نبودند از طریق رسانه‌ها دولت را اذیت کردند.

وی در بخش نهایی سخنان خود به موضوع مفاسد اقتصادی اشاره و تصریح کرد: مفاسد اقتصادی به صورت سیستمی در این کشور ورود پیدا کرده است، بیش از 2 میلیارد دلار را پول کشور را بردند و آن فرد یک سال هم در بند است و نمی‌گوید پول کجاست. دقت کنید برخی کشورها بودجه سالانه‌شان 2میلیارد دلار نیست و این دولت مصمم است که پیشگیری جدی‌ای را در ارتباط با مبارزه با مفاسد اقتصادی داشته باشد و در همه وزارتخانه‌ها کمیته‌هایی را در این زمینه درست کردیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه مبارزه با مفاسد مثل غده سرطانی است خاطرنشان کرد: اگر ما آن را از بین نبریم، او ما را از بین می‌برد و خوشبختانه در این جهت با قوه قضائیه کاملاً هماهنگ هستیم، در زمینه معوقات بانکی دو نوع بدهکار هستیم که یک بخش خصوصی خوب داریم که به دلیل شرایط اقتصادی گرفتار شده و توان بازپرداخت وام خود را ندارد یک عده گردن کلفت داریم که پول‌ها را بردند، گردن‌کلفتی می‌کنند و نمی‌دهند.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: اگر سیستم بانکی ضعف دارد باید اصلاح شود درباره زمین‌خواری هم افرادی با سودجویی زمین‌های کشور را برده‌اند و تصرف کردند و در برخی‌ جاها هم حکم می‌گیرند که باید به عنوان فرماندار در این زمینه حساسیت نشان ‌دهید.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه راهبرد اصلی ما این است که نظامی مدرن با استفاده از فناوری‌های روز شکل بگیرد خاطرنشان کرد: مصمم هستیم تا در همین دولت اول روحانی دولت الکترونیک را اجرایی کنیم و گلوگاه‌های فسادپذیر را شناسایی کنیم و جلوی آن را بگیریم.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه در دولت طرح تحول نظام اداری را تثبیت کردیم خاطرنشان کرد: این طرح به دستگاه‌ها ابلاغ شد و نیازمند به این هستیم که نظام اداری کشور را اصلاح و باید روی تربیت مدیران آینده وقت بگذاریم و انتظارمان از فرمانداران این است که اگر در مرکز ضعفی وجود دارد شما باید آن را جبران کنید و باید ارتباطتان با مردم قوی و صمیمی باشد. همچنین به روستاها توجه ویژه‌ای داشته باشید چرا که روستاها مرکز تولید کشور هستند.

وی با بیان اینکه اسنجام داخلی کشور را جدی بگیرید اظهار داشت: امروزاین انسجام و آرامش بهترین شرایط برای تصمیم‌گیری‌های جدی است و باید فرمانداران اقتدار و مدیریت خود را نشان دهند و اصلاً قابل قبول نیست که سخنرانی و برنامه مجوزداری لغو شود.

وی به موضوع بحران آب و خشکسالی اشاره و خاطرنشان کرد: در این زمینه بحران جدی داریم و باید تلاش کنیم مشکلات کشور حل شود و امیدواریم با صرفه‌جویی و مدیریت مصرف صحیح آب در هیچ نقطه از کشور مشکل مصرف آب نداشته باشیم.

جهانگیری در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه مردم انتظار دارند اساس حاکم بر آنها قانون باشد، اظهار داشت: مردم حکومت‌ها را مقید به قانون می‌دانند و می‌خواهند کشورشان از فساد و ناکارآمدی دور باشد، بحث‌هایی که در مورد فساد شکل گرفته بود مردم به شدت متنفر بودند که ببینند یک عده با رانت به پول‌های میلیاردی دست پیدا می‌کنند و یک عده به سختی نان در می‌آورند.

وی ادامه داد: مردم می‌خواستند اقتصادشان رونق یابد و فرهنگشان از ریا، دروغ و تظاهر به دور باشد. مردم می‌خواستند امید به آینده به میانشان بازگردد و همه اینها به معنیش این است که مردم به یک تغییر می‌اندیشدند لذا ما به عنوان کارگزاران نظام مکلف هستیم تا به خواسته‌های مردم عمل کنیم و مردم هم باید احساس کنند که این تغییر اتفاق افتاده است.

معاون اول رئیس‌جمهور مهمترین کار دولت تدبیر و امید را بازسازی سرمایه‌های اجتماعی کشور عنوان کرد و افزود: سرمایه اجتماعی مهمترین ثروتی است که هر دولتی در اختیار دارد و ما موظفیم اعتماد عمومی را به جامعه بازگردانیم.

اعتماد به مردم به نظام اسلامی کارآمدی است که قادر است گره‌های مهمی را از زندگیشان باز کند و این بسیار اهمیت دارد.

جهانگیری با بیان اینکه دولت باید خودش را در مقابل ملت و حقوق اساسی آنها پاسخگو بداند تصریح‌کرد: شهروندان باید احساس کنند که به دولت اعتماد دارند و این دولت نیز از حقوق اساسی آنان حمایت می‌کند؛ دولت تدبیر و امید از ابتدای کارش سه جهت بازگشت به قانون، مبارزه با فساد و تقویت حفظ دولتداری را در سرلوحه خود قرار داد و مردم نیز باید باور کنند که دولت دارند چرا که تضعیف حفظ دولتداری منجر به بر هم خوردن نظم اجرایی کشور می‌شود.

منبع: فارس و باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.