شناسه : 6289263
یادداشت/ رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان یزد:

نگاهی به خدمات شهید صدوقی(ره) قبل و بعد از پیروزی انقلاب


رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان یزد گفت: شهید صدوقی از همان قبل از انقلاب ملجأ و پناه مردم استان یزد و منطقه جنوب کشور قرار گرفت و اگر در هرکجای ایران بالاخص جنوب کشورحوادث طبیعی و غیر مترقبه ای اتفاق می افتاد اول کسی که حضور می یافت شخص ایشان و یا نمایندگان وی بودند.

به گزارش یزد آوا ، حجت الاسلام محمد فخرالدینی از جمله مبارزان دوران قبل از پیروزی انقاب اسلامی و رزمندگان دوران جنگ تحمیلی است که هم اکنون نزدیک به ۱۰ سال است که ریاست نهاد انقلابی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان یزد را عهده داراست، به مناسبت سالروز شهادت شهید صدوقی(ره) و جمعه خونین دیار دارالعباده بر اساس خاطرات بسیاری که از این شهید بزرگوار قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی داشته ، یادداشتی را در اختیار این سایت قرار داده است:

شهید آیت الله محمد صدوقی(ره) قبل از انقلاب اسلامی

چهارمین شهید محراب حضرت آیت الله محمد صدوقی(ره) یکی از شخصیت های برجسته انقلاب و از کسانی است که حضرت امام خمینی(ره) یک نظر ویژه و خاصی قبل از انقلاب نسبت به ایشان داشتند و موقعی که در یزد به عنوان حاکم شرع حاضر شدند ازجمله روحانیون شاخصی بودند که زبانزد خاص و عام شد .

ایشان از همان قبل از انقلاب ملجأ و پناه مردم استان یزد و منطقه جنوب کشور قرار گرفت و اگر در هرکجای ایران بالاخص جنوب کشورحوادث طبیعی و غیر مترقبه ای اتفاق می افتاد اول کسی که حضور می یافت شخص ایشان و یا نمایندگان وی بودند.

اگر زلزله و حوادث غیر مترقبه ای بودایشان حضور فعالی داشت از جمله طبس که زلزله شده بود و شهید صدوقی اولین اکیپ را مستقر کرد ونیروهای شاهنشاهی با مشکل روبرو می شدند و با ساختمان سازی و اکیپ پزشکی و تهیه غذای گرم مردم را مساعدت و مداوا می کردند.

یکی از ابعاد شخصیتی این شهید بعد علمی و فقاهتی است که حضرت امام(ره) پس از اطلاع از خبر شهادت ایشان در همان روز دهم رمضان ۱۴۰۲ قمری با صدور پیامی فرمودند : اسلام خدمتگزاری متعهد و ایران فقیهی فداکار واستان یزد سرپرستی دانشمند را از دست داد

حوزه های علمیه یزد قبل از انقلاب و بعد از پیروزی، افتخار حضور ایشان را داشت وایشان در مسایل تدریس و هدایت روحانیون نقش بسزایی داشتند و موقعی که ما نگاه می کنیم می بینیم که اکثر روحانیون شاخص یزد از شاگردان بارز وی بودند و با حضور شهید صدوقی(ره) حوزه علمیه یزد چشم گشود و اساتید مجربی از قم برای پرورش طلبه و مسایل دینی دعوت شدند.

مدرسه عبدالرحیم خان متروکه بود تعمیر کرد.مدرسه خان قسمت سوم را که خراب بود درست و کل مدرسه را بازسازی کرد و جلوتر از زمان شاه برنامه های عمرانی و ساخت و ساز مراکز علمی و فرهنگی را داشت.

امور عمرانی وی بسیار مفصل است. بنیاد صدوق را تأسیس کرد. قطعه زمینی را در قم تهیه کرد که پایگاه علمی جهان اسلام بشود و شاه اعلام کرد چرا ۸ کیلومتر را گرفته و ساخت و ساز دارد.

اکنون در اکثر استانها ی کشور و شهرستانها که ما نگاه می کنیم مدرسه علمیه ای به نام شهید صدوقی(ره) درست شده است و در اکثر مناطق ده بالا، طزرجان و منشاد جای پای کارهای عمرانی شهید را می بینیم.

شهید محراب یک چهره دفاع از مظلومین را از خود نشان داد و در زمان طاغوت برخی از مبارزان که در بند ساواکگرفتار بودند این شهید با صدور اطلاعیه هایی به افشاگری اقدامات رژیم می پرداخت و با تشکیل گروهی از خانواده زندانیان دلجویی و سرکشی می کرد و به صورت نامحسوس به خانواده های آنان کمک می کرد.

شهید محراب با تکیه به خدا و روحیه عالی که داشت حکومت وقت طاغوت هم اگر می خواست حرکتی علیه مبارزان انجام دهد از شهید صدوقی(ره) می ترسید و یکی از برنامه های مبارزاتی ایشان مراسمی بود که به یاد چهلم شهدای ۱۹ دی قم در مدرسه عبدالرحیم خان گرفت و در آن جلسه آقایان واعظی و انواری منبر رفتند و تعدادی از نیروهای کلانتری ریختند در مدرسه. شهید صدوقی بااقتداری که داشت جلوی اقدام آنها را گرفت حتی رییس شهربانی وقت هم همراهشان بود. ابتدا در مجلس نشستند و شهید صدوقی به سخنران گفت شما ادامه دهید و با آن مدیریت حکیمانه ایشان آسیبی به شرکت کنندگان نرسید و پس از خروج نیروهای امنیتی باز درایت شهید صدوقی(ره) باعث شد که افراد شرکت کننده و برگزار کنندگان را و از جمله حقیر که به عنوان قاری جلسه بودم به دستور ایشان همه با لباس مبدل از مجلس خارج شدیم تا شناسایی نشویم.

مردم یزد یکپارچه بودند و ایشان را قبول داشتند و می گفتند اگر صدوقی بگوید هر چه دارید کمک کنید ما بدون هیچ اعتراضی کمک می کنیم. مردم در آن زمان فقط به شهید صدوقی اعتماد می کردند.

پس از شروع جنگ تحمیلی شهید صدوقی(ره) کار بازسازی را انجام می داد و بقیه استان ها هم الگو گیری می کردند.

می گفت:جنگ تحمیلی به خاطر استقلاب طلبی ماست و می گفت هر چه ما را تحریم کنید روزه می گیریم و با نان خالی می سازیم و هرچه کشور ما را تخریب کنید می سازیم و دوباره آباد می کنیم.

اگر ما می بینیم تیپ پیروز ۱۸ الغدیریزد وارد نبرد می شد بیشترین بار جنگ بر عهده شهید صدوقی(ره) بود. حتی از استانهای دیگر منزل ایشان می آمدند و جلسات متعددی می گرفتند و مشکلات و مسایلشان را مطرح می کردند و شهید صدوقی با گفتار و بیانیه اش یا با مساعدت های مالی آنها را یاری و مساعدت می کرد و مسایل امنیتی بود که ایشان طرح های خوبی در جنگ می داد.

شهید صدوقی(ره) برای هر کسی که در جبهه شهید می شد برنامه ای داشت که از خانواده شهدا سرکشی می کرد و به روش های مختلف از خانوادها دلجویی می کرد.

اگر امام جمعه ای در کشور با مشکل مالیبرای منطقه اش روبرو می شد به سراغ شهید صدوقی(ره) می آمد. شهید اشرفی اصفهانی امام جمعه منطقه کرمانشاه بود و ارتباط خاصی با شهید صدوقی(ره) داشت و اگر مشکلی پیش می آمد مطرح می کرد و شهید صدوقی به مرزهای غربی که می رفت با اشرفی اصفهانی ملاقات می کرد

وی قاطع بود و از مرگ نمی هراسید. سخن معروف ایشان را مردم دارالعباده به خاطر دارند که می فرمود: مرغابی را از آب نترسانید.

به میدان آمده بود و عاقبت الامر به خواسته دیرینه خودش و نسل جوان و بانوان از حرکتی که بنوان وخانواده ایبشان هم نسبت به ایام مبارزاتی ایشان بانوان ما سرمشقی از همسران شهید صدوقی هم داشته باشند.

اگر شهید صدوقی(ره) موفق بود به خاطر ایثار و فداکاری و همدلی همسرش بود.

امیدواریم را ه شهید را که را همان راه اسلام و راه دفاع از محرومین و مظلومین بود دنبال کنیم و منافقین کوردل که فکر می کردند با شهادت این افراد به جایی می رسند در خواب و خیالی بیش نبودند و می بینیم که بعد از ۳۰ سال که گذشته در کنار ارامگاه این شهید حضور می یابند.

منافقان که روزی با شهادت بزرگان انقلاب اسلامی از جمله شهدای محراب دستغیب، اشرفی اصفهانی، مدنی و شهید صدوقی در پی بقا بودند ولی امروز دربدر و بیچاره شده اند.

 کارهای عام المنفعه آن شهید بزرگوار

۱- تأسیس حوزه‌های علمیه شهرهای بم، تاکستان و شهر کرد.

۲- احداث کتابخانه در مسجد حظیره

۳- تأسیس دفتر تبلیغات اسلامی در یزد و صندوق قرض الحسنه حضرت ولی‌عصر (عج)

۴- احداث صندوق خیریه امام رضا (ع) در جهت دادن مقرری و رسیدگی به امور رفاهی افراد بی‌سرپرست و یتیم .

۵- احداث خانه‌های رایگان برای اسکان جنگزدگان در محله تخت استاد و خواجه خضر.

۶- خدمات پزشکی و درمانی:

الف – احداث بیمارستان سیدالشهداء(ع) با کلیه تجهیزات پیشرفته

ب – تأسیس درمانگاههای زارچ و حیدرآباد و مشتاق.

ج- تأسیس بیمارستان سوانح سوختگی آیت الله صدوقی و مرکز تحقیقات اعصاب و روان .

۷- کمک و خدمات شهید و حضور مستمر آن بزرگوار در بروز زلزله شهرهای طبس کرمان و مشهد .

۸- آثار دینی و عمرانی:

الف : احداث مسجد حظیره که این مکان پایگاه مهم انقلاب اسلامی در جریان مبارزات ملت مسلمان یزد بشمار می‌رفت و هم اکنون پایگاه امت مسلمان می‌باشد .

ب- مسجد ملااسماعیل که محل برقراری نمازهای جمعه و مکان شهادت آن بزرگوار بوده است به همت ایشان احداث شده است .

ج- احداث مساجد طهماسب /صاحب الزمان (عج)/ ولی عصر/ اتابکی/ قندهاری/. ابوالفضل سرجمع / و دهها بنای دیگر




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.