نیمی از کارگران یزدی در زمان کار استرس دارند
به گزارش یزد آوا به نقل از یزد رسا؛ «محمدحسین ریاحی» در دومین جلسه «ستاد فرهنگی، اجتماعی مدیریت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی استان» در سال جاری که به ریاست «سید محمد میرمحمدی» استاندار یزد برگزار شد، ادامه داد: شیوع مشکلات روانشناختی به روش تعادل بهینه یا در صورت بدبینانه در کشور 61 درصد و در استان 69.6 درصد است.
وی با اشاره به یافتههای این پژوهش صورت گرفته، اظهار کرد: شایعترین مشکلات محیط کاری در کارکنان مراکز تولیدی و صنعتی در استان، تفاوت زیاد بین حقوق و دستمزد کارگران با مدیران، فقدان یا کمبود تسهیلات پزشکی در محیط کار و خستگی جسمانی ناشی از کار است.
ریاحی مهمترین مشکلات محیط کاری در کارکنان این جامعه را سر و صدای زیاد محیط کار، نگرانی از تامین هزینه مسکن و نبود تسهیلات و برنامه های مشاوره روانشناختی عنوان کرد.
وی همچنین در ادامه به عوارض و پیامدهای استرس اشاره کرد و افزود: خستگی بیش از حد، اضطراب و نگرانی و بی حوصلگی از شایعترین نشانگان استرس در کارکنان جامعه کار و تولید در استان می باشد که با شایعترین نشانگان موجود در کشور تاحدودی شباهت دارد.
این مقام مسئول در ادامه براساس یافته های پژوهش ارائه شده، شدیدترین نشانگان استرس شغلی کارکنان مراکز تولیدی و صنعتی استان را خستگی بیش از حد، احساس دلتنگی و غمگینی و نیز کمردرد خواند.
وی با بیان اینکه سازمان جهانی بهداشت پیش بینی کرده است که تا سال 2020 ، 15 درصد از معلولیت های انسانی مربوط به بیماری های روانی عصبی خواهد بود گفت: افسردگی به تنهایی مسئول 5.7درصد آن میباشد. همچنین از 10 علت عمده معلولیتها در سراسر جهان، 5 مورد آن مربوط به بیماریهای روانی مانند افسردگی، اسکیزوفرنیا و... است.
ریاحی بر توجه بیشتر به مشکلات سلامت روانی کارگران در استان اشاره کرد و در نظر گرفتن راهکارهایی به منظور کاهش استرس را از موارد اولویت دار خواند.
وی ادامه داد: طبق بررسی های صورت گرفته در حوزه مشکلات سلامت روانی بر حسب نوع کار، کارگران ساده و سپس کارگران نقلیه به صورت همزمان، بیش از دیگر کارکنان مراکز صنعتی و تولیدی استان درگیر مشکلات سلامت روانی هستند.
این مقام مسئول در ادامه این جلسه اعلام کرد: یافتهها حاکی از این است که در استان شیوع اختلالات و مشکلات روانشناختی در زنان، شاغلین قراردادی، کارگران روزکار و افراد مجرد بیشتر از گروه های مقابل است.
وی ادامه داد: شایع ترین مشکلات شناسایی شده در کشور نیز به ترتیب فقدان تسهیلات و برنامههای مشاوره روانشناختی، فقدان تسهیلات مشاوره پزشکی در محیط کار و تفاوت زیاد بین حقوق و دستمزد کارگران با سرپرستان و مدیران است که در استان نیز 8 مورد از این مشکلات با موارد شایع در کشور مطابقت دارد.
ریاحی افزود: به لحاظ میزان اهمیت و شدت فشارزا بودن مشکلات، فقدان تسهیلات و برنامه های مشاوره روانشناختی، نگرانی از تامین هزینهی مسکن و سر و صدای زیاد در محیط کار رتبه های اول تا سوم را به خود اختصاص داده اند و همین عوامل در استان نیز 1 تا 3 رتبه اول را تشکیل میدهند که تا حدودی با وضعیت کشور منطبق است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در بخش دیگری از سخنانش احترام آمیز بودن رفتار مدیر با کارکنان، توانایی مشخص کردن کیفیت عملکرد از طریق نتیجه عملکرد خود و برخورداری مدیر یا سرپرست از توانایی ها و صلاحیت های لازم را از مطلوب ترین آیتم های کیفیت زندگی کاری کارکنان مراکز تولیدی و صنعتی استان خواند.
مساعدت دستگاه های متولی در کاهش مشکلات سلامت روانی کارگران
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در ادامه جلسه بررسی وضعیت سلامت روان و کیفیت زندگی کاری کارکنان مراکز صنعتی و تولیدی استان، خواستار مساعدت دستگاه های متولی همچون بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی و مدیریت درمان تامین اجتماعی در خصوص مشاوره روانشناختی رایگان به جامعه کار و تولید شد.
وی همچنین مساعدت دستگاه قضایی در خصوص مشاوره رایگان حقوقی به جامعه کار وتولید، توسعه مجموعه های فرهنگی، تفریحی و ورزشی کارگران در شهرک های صنعتی شهرستانهای فاقد مجموعه و برنامه ریزی در خصوص ساخت مسکن های اجتماعی از سوی شرکت شهرک های صنعتی، انجمن صنفی کارفرمایان، مسکن و شهرسازی را نیز خواستار شد.
ریاحی تسهیل در استفاده از اماکن اقامتی، گردشگی، تفریحی و زیارتی برای جامعه کار و تولید به ویژه از سوی خانه کارگر، میراث فرهنگی، انجمن های صنفی کارفرمایی و شورای اسلامی کار در کاهش مشکلات سلامت روانی کارگران استان را موثر خواند و پیشنهاد داد: خانههای بهداشت کارگری توسعه یافته و کارفرمایان به تست سالیانه کارگران از نظر سلامت با همکاری مدیریت درمان تامین اجتماعی و دانشگاه علوم پزشکی بیش از پیش توجه شود.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
- کاهش 63 درصدی حوادث ناشی از کار در استان یزد/ عدم نظارت کارفرما، علت اصلی بروز حوادث در کارگاهها
- 60 درصد جمعیت استان یزد را جامعه کارگری تشکیل میدهد
- ارائه كارت سلامت به منظور بررسي وضعيت جسماني و رواني كارگران
- اجرای طرح روستا– تعاون از امروز در استان یزد/تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو فراهم آوردن زیرساختهای مناسب برای تعاونیهاست
- آسیبهای ناشی از محیط کار در یزد باید به حداقل برسد
- مهلت 12 روزه برای ویرایش اطلاعات کارآفرینان در در جشنواره کارآفرینان برتر
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|