هم صحبتی با دوستان اولویت اوقات فراغت دانشجویان خوابگاهی
به گزارش یزد آوا، از آنجایی که تعطیلات نوروز یکی از مهمترین اوقات فراغت دانشجویان به شمار می آید، بر آن شدیم آخرین نتایج تحقیقات دانشگاهیان درباره چگونگی گذراندن اوقات فراغت دانشجویان در دانشگاه های مختلف را منتشر کنیم.
مقاله «نحوه گذران اوقات فراغت دانشجویان و رابطه آن با متغیر جنسیت (مطالعه مورد؛ پردیس دانشگاه خوارزمی)» نوشتهمرجان کیان استادیار گروه مطالعات برنامه درسی دانشگاه خوارزمی است.
این مقاله در نشریه «پژوهش های آموزش و یادگیری (دانشور رفتار)» منتشر شده است.
پژوهش حاضر نحوه گذران اوقات فراغت دانشجویان ساکن پردیس کرج دانشگاه خوارزمی و نیز رابطه آن با متغییر جنسیت را در سال تحصیلی ۹۳-۹۲ بررسی کرده است. پژوهش از نظر ماهیت کمی و نیز توصیفی از نوع پیمایشی است.
از جامعه آماری دانشجویان ساکن خوابگاه با جمعیت بالغ بر ۳۰۰۰ نفر، نمونه آماری به تعداد ۳۴۰ نفر برآورد و با روش نمونه گیری تصادفی، انتخاب شده است. داده ها در دو سطح آماری توصیفی و نیز استنباطی انجام شده است.
یافته ها نشان داد ؛ دانشجویان بیشترین زمان فراغت خود را به هم صحبتی با دوستان و شنیدن موسیقی اختصاص می دهند.
همچنین در زمینه فعالیت های ورزشی و هنری میان دانشجویان دختر و پسر تفاوت معنادار وجود دارد به گونه ای که دانشجویان پسر بیشتر به فعالیت های ورزشی مانند فوتبال و بدن سازی می پردازند در صورتی که دانشجویان دختر اوقات فراغت خود را صرف نقاشی می کنند .
هدف این مطالعه، بررسی چگونگی گذراندن اوقات فراغت توسط دانشجویان دختر و پسر ساکن در خوابگاه دانشگاه خوارزمی واحد پردیس کرج بوده است .
براساس یافته های پژوهش حاضر مشخص شده است که مهمترین فعالیت فراغتی جاری که دانشجویان به طور روزمره انجام می دهند گپ و گفت و هم صحبتی با دوستان شان در محیط دانشگاه است. همچنین شنیدن موسیقی نیز از اموری است که آنها در زمان فراغت خود انجام می دهند.
بنابراین به نظر می رسد دانشجویان در طول روزمره و یا هفتگی زمان چندانی به سایر فعالیت های مناسب برای پرکردن فراغت خود نمی پردازند.
یافته دیگر پژوهش حاضر نشان داد که مهمترین نوع فعالیت ورزشی دانشجویان به طور مشخص، پیاده روی در فضاهای باز و محیط دانشگاه است . همچنین شنا کردن دومین فعالیت دانشجویان است که به دلیل برخوردای واحد پردیس کرج دانشگاه خوارزمی از استخر مجهز و امکانات مربوط به آن، دانشجویان در فرصت های آزاد خود از این محیط و ورزش های مناسب آبی به ویژه شنا استفاده می کنند.
از سوی دیگر در میان فعالیت های هنری و فرهنگی که دانشجویان انجام می دهند می توان به شعر خوانی و ادبیات اشاره کرد. انجام عکاسی به ویژه با دوربین های تلفن همراه نیز از سرگرمی های دیگر دانشجویان معرفی شده است.
بر اساس یافته های آزمون این پژوهش مشخص شد که نحوه گذراندن اوقات فراغت در میان دانشجویان دختر و پسر تفاوت معناداری وجود دارد. به گونه ای که ورزش کردن در بین دانشجویان پسر رایج تر است ولی در بین دانشجویان دختر ملاقات با اقوام و آشنایان در سطح بالاتری قرار دارد.
از نظر نوع فعالیت های ورزشی، تفاوت بین دانشجویان دختر و پسر نیز قابل توجه است . در همین راستا می توان براساس یافته های پژوهش اذعان داشت که دانشجویان دختر در فعالیت های ورزشی پیاده روی و بدمینتون فعالیت بیشتری نسبت به پسران دارند . اما دانشجویان پسر در فعالیت های ورزشی دیگر مانند فوتبال، شنا و بدنسازی پیشروتر از دختران هستند.
یکی دیگر از یافته هایی که بر اساس پژوهش حاضر بدست آمد نشان داد که فعالیت های هنری- فرهنگی که توسط دانشجویان دختر و پسر در دانشگاه خوارزمی صورت می گیرد به صورت معناداری باهم تفاوت دارد.
این تفاوت نشان داد که به ترتیب فعالیت های نقاشی، عکاسی در میان دانشجویان دختر رایج تر است اما به ترتیب فعالیت های شعرخوانی، موسیقی در میان دانشجویان پسر بیشتر انجام می شود. همچنین دانشجویان دختر به فعالیت صنایع دستی نسبت به دانشجویان پسر بیشتر می پردازند.
بنابراین براساس یافته های پژوهش حاضر می توان اذعان داشت که نحوه گذراندن اوقات فراغت با متغیر جنسیت رابطه معناداری دارد و نوع فعالیت هایی که دانشجویان دختر در زمان اوقات فراغت انجام می دهند با نوع فعالیت های ورزشی و هنری و فرهنگی که دانشجویان پسر انجام می دهند، تفاوت معناداری وجود دارد.
از جمله نتایج پژوهش حاضر این است که دانشجویان به موانعی برای استفاده مناسب از زمان فراغت خود اشاره کرده اند که فقدان امکانات و تسهیلات کافی در محیط دانشگاه و به ویژه خوابگاه های دانشجویی مهم ترین آنها محسوب می شود.
منبع: مهر
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|