شناسه : 6286032
تجلیل اهالی رسانه و دانشگاهیان از حداد عادل؛

همایش نکوداشت “مرد تقوا و تدبیر”


مراسم تقدیر و تشکر از غلامعلی حداد عادل با عنوان "نکوداشت مرد تقوا و تدبیر" با حضور جمع زیادی از نمایندگان مجلس و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

 به گزارش یزد آوا ، همایش نکوداشت غلامعلی حداد عادل با عنوان" تجلیل از مرد تقوا و تدبیر" با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از شخصیت‌های برجسته فرهنگی و سیاسی در سالن سوره حوزه هنری آغاز شد. 

در این همایش علاوه بر وزیر ارشاد، حمیدرضا مقدم‌فر معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه، علی‌رضا زاکانی، سید علی طاهری، حجت‌الاسلام محمدیان رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، علیرضا مرندی، الیاس نادران، علی‌اصغر زارعی، حسین طلا، بیژن نوباوه، محمد بیرانوند از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، علیرضا طلایی‌نیک جانشین معاونت مجلس شورای اسلامی، سیدنظام‌الدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس، رضا مقدسی مدیرعامل خبرگزاری مهر، مجید قلی‌زاده مدیرعامل خبرگزاری تسنیم، محمدحسین صفارهرندی، آیت‌الله قرهی از اساتید اخلاق و مدیر حوزه علمیه امام مهدی(عج)، سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و مومنی رئیس حوزه هنری تهران نیز حضور دارند. 

 سعید جلیلی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از دیگر شرکت کنندگان در این مراسم است.

 همچنین علاوه بر مدیران خبرگزاری ها ، روزنامه ها و سایت های اصولگرا ، سید محمود دعایی از چهره های اصلاح طلب نیز در  این مراسم حضور دارد.

 وزیر ارشاد: ورود حداد به میدان سیاست یک ضرورت بود

 سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به ویژگی ها و صفات حداد عادل گفت: من درجلسات و نهادهای مختلفی از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی در خدمت آقای دکتر حداد عادل بودم و می دانم که ایشان به مباحث فرهنگی، هنری، فکری و ادبی احاطه و اشراف فراوان دارند و مسئولیت های خطیری را در دانشگاه، حوزه و در سازمان های پژوهشی و برنامه ریزی داشته اند و همین موضوع باعث شده است که ایشان به مسائل مختلف اشراف داشته باشند.

وزیر فرهنگ با اشاره به ورود حداد عادل به انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ گفت: وارد شدن ایشان به میدان سیاست یک ضرورت بود و این موضوع نیز در جریان انتخابات کاملا احساس شد وگرنه آقای حداد حوزه فرهنگ را به دیگر مباحث ترجیح می دهند.

 حسینی با اشاره به مواضع حداد عادل در سال ۸۸ گفت: مواضع شفاف ایشان نسبت به فتنه ۸۸ در حالی که بعضی افراد دو پهلو و چند پهلو موضع می گرفتند و سکوت می کردند، قابل تقدیر است و آقای حداد برای صیانت از ارزش های انقلاب همواره خود را مسیر هجمه ها قرار داده و هیچ گاه منافع شخصی را بر منافع ملی ترجیح نداده اند.

 وی با اشاره به روش تبلیغاتی حداد عادل در انتخابات ریاست جمهوری گفت: همان طور که در این انتخابات نیز شاهد بودیم ایشان هرگز منافع ملی را فدای منافع شخصی و گروهی خود نکرد و در پایان این انتخابات هم شاهد بودیم که به خاطر منافع نظام و انقلاب از جریان رقابتها کناره گیری کرد به همین منظور لوح تقدیری را تقدیم ایشان می کنیم.

 در ابتدای این لوح تقدیر که از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به حداد عادل تقدیم شد، که در آن اشعاری در وصف حداد عادل سروده شده بود. مطلع شعر که وزیر آن را قرائت کرد ، این بود: "به کوره های خرد آبدیده حداد است   به مرزهای تعالی رسیده حداد است"

 و همچنین در این لوح آمده است حداد عادل در شمار آنانی است که از حرفها به جان خرید و از مواضع نبرید . حداد عادل بر آهن نیز به عدالت ضربه می زند و مخالف را نیز از ریشه نمی کند.

 آیت‌الله قرهی: حداد عادل با از خود گذشتگی کناره‌گیری کرد

 آیت‌الله قرهی مدیر حوزه علمیه امام مهدی (عج) در همایش تقدیر از حداد عادل نکته برجسته در این مراسم را تجلیل از اخلاق و خلق و خوی الهی عنوان کرد و اظهار داشت: صورت ظاهری این برنامه تجلیل ازشخصیت با عظمت دکتر حدادعادل است.

  آیت الله قرهی با بیان اینکه اگر مسئولان بخواهند در نظام جمهوری اسلامی توفیق داشته باشند باید متخلق به اخلاق الهی باشند تصریح کرد: یکی از خصوصیات بزرگ ماه رمضان این است که انسان را عبد الهی می‌کند.

  این استاد اخلاق ادامه داد: در جریان انتخابات اعمال و کردار حداد عادل نشان دهنده اخلاق وی بود؛ اولیای خدا می‌فرمایند: مردان معتقد به اخلاق الهی خود نگر نیستند، لذا هرکس ولو به اندازه لحظه‌ای تصور کند که کسی شده است، همان لحظه، لحظه سقوط اوست و خصوصیات این مرد بزرگوار این است که تصور نکرد کسی شده است.

  وی با یاد آوری دفاع حداد عادل در آرمان‌های انقلاب در بحبوحه انتخابات گفت: وی هیچ‌گاه برای مطرح کردن خود به دیگران هجمه نبرد و منصفانه از کارهای انجام شده دفاع کرد هر چند گله‌هایی وجود دارد اما او می‌دانست که جامعه بین‌الملل این بحث‌ها را می‌بیند .

  آیت‌الله قرهی به تلاش حدادعادل برای تحقق وحدت در جامعه اشاره کرد و افزود: در مناظره سوم که رای او بیش از دیگران بالا رفت او برای وحدت از خود گذشتگی کرد.

 این استاد اخلاق با بیان اینکه هرجا احتمال وارد شدن خدشه‌ای به اصولگرایان وجود داشته است، حداد عادل برای حفظ نظام سکوت کرده است، گفت: در نظام مهدی همه باید از دو ویژگی ادب و اطاعت برخوردار باشند.

 حجت‌الاسلام خاموشی: مامور به تکلیف هستیم نه مسئول نتیجه

 حجت‌الاسلام خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی که در همایش نکوداشت مرد تقوا و تدبیر در سالن حوزه هنری سوره سخن می‌گفت با بیان اینکه از شاگردان آقای حدادعادل هستم، گفت: آقای دکتر حدادعادل شخصیتی اخلاقی، دینی، انقلابی و ولایتمدار دارد.

 وی با بیان اینکه عرصه سیاست در اسلام عرصه خدمت است گفت: طبق نظر امام راحل ما مامور به تکلیفیم نه مسئول نتیجه؛ لذا باید به تکلیف خودمان عمل کنیم و خیلی به نتیجه فکر نکنیم.

 خاموشی با بیان اینکه حدادعادل شخصیتی مردمی دارد که با همگان همدلی می‌کند، افزود: گرچه یک نماینده مجلس مسئول اجرایی نیست اما آقای حدادعادل در پاسخ به مشکلات مردمی با آنها همدلی می‌کند.

 وی با اشاره به همکار بودنش با حدادعادل در شورای عالی انقلاب فرهنگی‌ افزود: مواضعی که از آقای حدادعادل به عنوان شخصیتی بزرگوار دیده‌ام همواره برای من درس بوده است.

  خاموشی با اشاره به حضور موثر حدادعادل در عرصه‌های فرهنگی به نگارش ترجمه قرآن توسط وی اشاره کرد و گفت: آقای دکتر حدادعادل ترجمه قرآن را می‌نویسند و به بزرگان می‌دهند تا آنها نظراتشان را بگویند و سال به سال ایرادات را بررسی می‌کنند. ایشان پنج‌شنبه‌ها تفسیر قرآن می‌نویسند چون این خلأ را احساس می کنند.

 خاموشی با اشاره به توصیه‌های سیاسی امیرالمومنین(ع) به حاکمان گفت: دفاع از مظلوم توصیه امیرالمومنین است ما باید از فلسطین دفاع کنیم و در مقابل نظام سلطه بایستیم چرا که حضرت امیر رعایت حقوق مردم را به ما توصیه کرده است.

 صفارهرندی: همه کارهای حدادعادل قابل تقدیر است

 محمدحسین صفارهرندی که در همایش نکوداشت مرد تقوا و تدبیر در تالار سوره حوزه هنری سخن می‌گفت به غلامعلی حدادعادل که این آیین نکوداشت برای وی برپا شده به سبب به دست آوردن دل اصحاب رسانه تبریک گفت.

 وی افزود: جماعت اهل رسانه بیشتر آسیب‌شناس هستند و مشکل‌پسند و لذا بیشتر مته به خشخاش می‌گذارند و سخت کسی را می‌پسندند.

 صفارهرندی البته توضیح داد که بخشی از این سخت‌پسندی نیز طبیعی و برخواسته از جایگاه رسانه است که می‌خواهد جامعه را تحریک کند و این از کارکردهای رسانه برای جبران غفلت‌ها و خطاهاست.

 عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مدیریت از نگاه کسانی که متولی امر حج و زیارت هستند در دشواری‌ها معلوم می‌شود و ۳۰ روزی که یک زائر در کاروان حضور دارد یک طرف و ایام تشریعا در منی یک طرف که می‌توان با آن مدیر را شناخت.

 صفارهرندی افزود: برای سنجش عیار سلامت یک مدیر سیاسی باید وی را در بحبوهه حوادث و شرایط رصد کرد والا در شرایط عادی همه می‌توانند رئیس و مدیر باشند.

 وی ادامه داد: وقتی سلامت نفس یک انسان موجب می‌شود که از حق عادی و طبیعی خود عبور کند، میزان توانمندی وی برای مدیریت مشخص می‌شود و حدادعادل در زمره کسانی است که گوهر وجودی اش و آنچه انسان را با او می‌شناسیم بارها در شرایط خاص و حساس کشف شده است.

 صفارهرندی خاطرنشان کرد: یکی از شرایطی که باعث روشن شدن عیار حدادعادل شد قضایای انتخابات اخیر بود که البته امر نادری در سیره وی نبود و مکرر برایش اتفاق افتاد و شاهد آن بوده‌ایم.

 وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلام ی گفت: حدادعادل که شأن او تراز مدیریت‌های کلان کشور است وقتی مدرسه فرهنگ را راه‌اندازی کرد نیز باید ستایش کننده او باشیم.

 صفارهرندی افزود: او چارچوب‌های معمول را کنار گذاشت و خود را موظف به انجام کاری دید که دیگران از آن غفلت کردند و پاداش عمل او نزد خداوند کمتر از هدایت‌های سیاسی و اجتماعی او نیست.

 وی اضافه کرد: حدادعادل همچنین به واسطه نوشتن یا هدایت مجموعه اقداماتی که موجب باروری حوزه فرهنگ شده و سابقه تمدنی ما را نیز ارتقا داده باید مورد ستایش قرار گیرد.

 صفار هرندی این کار را مدیریت تدوین دانشنامه جهان اسلام ذکر کرد وی گفت که روزی نیست که برای دریافت شماره جدید آن لحظه شماری نکند چرا که آن را گمشده بسیاری از پویندگان طریقت فرهنگ، تفکر و معرفت می‌داند.

 عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: حدادعادل را به واسطه داشتن روحیات نرم و لطیفی که در کنار مسئولیت‌های سخت و سنگین داشته باید شناسایی کرد.

 وی افزود: طبع سیاست که معطوف به قدرت خشن و سخت است اگر آمیخته به اخلاق شود از سختی آن کاسته شده و قابل تحمل می‌شود و حدادعادل سختی سیاست را به نرمی اخلاق و شعر منزوج کرد.

 صفارهرندی افزود: بارها وقتی در حوزه خدمت‌گزاری در فرهنگ و ارشاد حضور داشتند به کمیسیون فرهنگی مجلس فراخوان می‌شدند.

 وی تصریح کرد: کمیسیون فرهنگی محل حساب کشی بود. اما با حضور حدادعادل در راس آن محیطی برای محاسبه سنجیده و دقیق قضایا فراهم شده بود و فرصتی می‌یافت تا هر از گاه ضمن پاسخگویی درباره حوزه ماموریت خود شاهد لطافت و زیبایی در عرصه مدیریت باشد.

 صفارهرندی خاطرنشان کرد که غلامعلی حدادعادل مانند مولایش که خود را مفتخر به غلامی او می‌داند، در اوج سختی سیاست از خود نرمشی نشان می‌دهد که باعث مهار و ایجاد آرامش در سیاست می‌شود. 

 عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش پایانی سخنانش که آن را ابراز ارادت به حق و اخلاق عنوان کرد گفت: با اشاره به آیاتی از سوره مبارکه بقره و داستان تالوت و جالوت گفت: وقتی خداوند شخصی را برای زعامت و فرماندهی مردم برگزید پیامبر خدا در وصف او تصریح کرد که نشانه ملک و زعامت او یک صندوقچه یا بستر که درون آن آرامش است.

 صفارهرندی در پایان خاطرنشان کرد ‌که غلامعلی حدادعادل مصداق این آرامش‌آفرینی است.

  جلیلی: دلیل حضور حداد عادل در انتخابات تحقق مبانی نظری انقلاب بود

 سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ظهر با حضور در همایش تقدیر از حداد عادل که در حوزه هنری در حال برگزاری است با بیان اینکه بنده ۴ سال پیش توفیق داشتم که از استاد عزیزم جناب آقای حداد کتابی را هدیه بگیرم اظهار داشت: آقای حداد در عرصه‌های مختلف مقالات ارزشمندی را نوشته و هر یک از این مقالات را به پاس ادب و بزرگداشت به استادی هدیه کرده بود و این کتاب به نظرم یک نماد و نمونه‌ای از یک عمر سلوک رفتاری آقای حداد است.

 جلیلی ادامه داد: اگر امروز ما به احترام آقای حداد جمع شده و وی را شایسته احترام می‌دانیم، به خاطر این است که او عمری تلاش داشته تا به آن چه که مورد احترام این ملت است، احترام بگذارد که این فضیلت بزرگی است.

 دبیر شورای عالی امنیت ملی به نیم قرن تلاش حداد عادل برای تحقق ارزش‌های انقلاب اشاره کرد و گفت: اگر می‌گوییم باید به نیم قرن تلاش وی  ادای احترام کرد این یک ادا نبوده بلکه یک همت جانانه و تکلیف بوده است.

 وی با بیان اینکه این ادای احترام یک مبنای عمیق ارزش و منصفانه و عادلانه دارد، خاطر نشان کرد: می‌توان تلاش‌های استاد را در این سالها در سه محور تقسیم بندی کرد.

 

 وی بر همین اساس افزود: اول تلاش شایسته آقای حداد در احترام به بزرگان این سرزمین و نگاه منصفانه‌ای است که از آن برخودار بود و از سوی دیگر اجازه نداد اگر فضایی در کشور غالب می‌شود در پرتو آن فضا برخی چهره‌های ارزشمند از یاد بروند.

 جلیلی با تاکید بر اینکه حداد عادل در همین فضا بسیار تلاش کرد تا فضاهای شبه روشن فکری باعث نشود که چهره‌های انقلابی مورد غفلت قرار گیرند یاد آور شد: این اعتدال از ویژگی‌های بارز استاد حداد عادل است.

 جلیلی با اشاره به محور دوم ادامه داد: آنچه که وی نسبت به تحقق آن همت گماشته است علم و ادب و دانش این کشور است که باعث شده وی بدون هیچ قیدی در این عرصه ورود کند.

 کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به ترتیب احداث دبیرستان فرهنگ، رشته ارتباطات و فعالیت در فرهنگستان از سوی حداد عادل اشاره کرد و افزود: او در عرصه‌هایی که احساس خلا کند به تنهایی در آن اقدام می‌کند.

 وی عرصه سوم را تلاش مجاهدانه در احترام به گفتمان انقلاب اسلامی  و اسلام ناب عنوان کرد و افزود: اینکه فردی سعی می‌کند تمام ظرفیت خود را برای احترام به انقلاب اسلامی بکار گیرد تلاش کمی نیست.

 جلیلی به تلاش‌های حداد عادل نسبت به تعریف کتب درسی در دهه اول انقلاب علی رغم توانمندی‌های وی اشاره کرد و گفت: وی تلاش کرد تا از این مسیر ارزشهای انقلاب را به نسل جدید منتقل کند از این رو تلاش وی برای محترم دانستن گفتمان اسلام ناب انقلاب اسلامی امری سترگ و بزرگ است. 

 دبیر شورای عالی امنیت ملی به ترجمه ارزشمند قرآن کریم ازسوی حداد عادل اشاره کرد و یاد آور شد: وقتی آقای حداد یک جلد از ترجمه خود را به بنده هدیه کرد گویا انسان گمشده خود را در آن ترجمه پیدا می‌کرد.

 وی با تاکید بر اینکه حداد عادل فقط به مباحث نظری اکتفا نکرد. به ورود حداد به ساحت مجلس در دهه هفتاد پرداخت و تصریح کرد:آقای حداد در فضایی که می‌خواستند گفتمان انقلاب را کمرنگ کنند وارد عرصه شد و نشان داد انچه برای او اهمیت دارد حضور در این عرصه و نه رتبه و درجه است.

 جلیلی با یاد آوری مواضع انقلابی حداد عادل در دفاع از جمهوریت و اسلامیت نظام در سال ۸۸ خاطر نشان  کرد: دفاع او از آرای مردم و جمهوریت نظام بسیار برجسته است ضمن اینکه وی در عین مراعات انصاف و عدالت دچار محافظه کاری مقطعی هم نشده است.

 دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه آقای حداد مبانی نظری را برای تحقق در جامعه می‌خواهد ادامه داد: دلیل حضور آقای حداد در انتخابات برای تحقق مبانی نظری انقلاب اسلامی بود.

 وی در پایان خاطر نشان کرد: احترام استاد به این عرصه‌ها باعث شده که ما دور هم جمع شویم و این حاصل شکری بوده که وی نسبت به خداوند داشته است؛ هفته گذشته که خدمت آقای حداد رسیدم، مقام رضایت و شکر ایشان برایم بسیار جالب بود و انشاالله مانیز بتوانیم شکر الهی را نسبت به چنین چهره‌هایی به جا آوریم.

 مادر حدادعادل: از کودکی برای فرزندم دعا می‌کردم

 فاطمه مصدقی مادر غلامعلی حدادعادل در مراسم تجلیل از فرزندش گفت: ‌از ساعات اول که فرزندم متولد شد برای صالح بودن وی دعا می‌کردم.

 وی افزود: زمان شیرخوارگی غلامعلی همواره وضو داشتم و برای اینکه وی مردی صالحی شود بسیار دعا کردم.

 مادر حدادعادل همچنین در رابطه با خصوصیات اخلاقی فرزند شهیدش مجید حدادعادل اظهار داشت: مجید به اندازه‌ای باهوش بود که در ۵ سالگی به مدرسه رفت و در زمان ۱۸ سالگی در ۳ دانشکده قبول شد که برای تحصیل در دانشگاه صنعتی شریف مشغول شده و سپس ازدواج کرد و پس از تولد نخستین فرزندش به لندن رفت.

 وی اضافه کرد: مجید حدادعادل در زمان انقلاب برای یاری امام خمینی(ره) از لندن به ایران آمد و تا زمانی که زنده بود در برابر انقلاب، اسلام و رهبری متعهد ماند.

 مصدقی افزود: در شش ماه زمانی که مجید حدادعادل در جبهه بود به وی دسترسی نداشتیم زیرا خارج از مرز بود و آنگاه که بازگشت، تمام بدنش زخمی بود.

 وی ادامه داد: مجید حدادعادل پس از بازگشت به تهران مدتی استاندار بود و سپس به کرمانشاه رفت و در آنجا نیز فرماندار شد که پس از تولد فرزند دومش مجدد به جبهه رفت و به شهادت رسید.

 غلامعلی حدادعادل در مراسم گرامیداشت خود در حوزه هنری سوره پس از سخنرانی مادر از جا برخاسته و بر دستان وی بوسه زد.

   




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.