هنر زیلوبافی میبد در دست 200 بافنده/ برگزاری دومین همایش ملی زیلوی در میبد
به گزارش یزد آوا، صبح امروز نشست مشترکی با حضور مدیران جهاد دانشگاهی، شرکت شهرکهای صنعتی و معاونت صنایع دستی استان، فرماندار و جمعی از مدیران و زیلوبافان شهرستان میبد در محل فرمانداری برگزار شد.
در این نشست مشترک طرفین به بحث و بررسی پیرامون هنر صنعت زیلو پرداخته و در پایان این نشست با امضای تفاهم نامه همکاری مابین جهاد دانشگاهی و شرکت شهرکهای صنعتی استان خوشه زیلو در شهرستان میبد راه اندازی شد.
حسین فلاح فرماندار میبد در حاشیه این دیدار در گفت و گو با خبرنگار میبد خبر در رابطه با این نشست بیان داشت: با این حرکت قطعا هنر صنعت زیلو بصورت فنی تر، دقیق تر، ظریف تر و کد دار دنبال می شود.
وی افزود: ورود وزارت صنعت، معدن و تجارت برای رونق بخشی به خوشه زیلو حمایتهایی را برای این هنر صنعت در پی خواهد داشت و امیدواریم با توجه به نگاه خوب زیلوبافان و گروههایی که در این زمینه دستی بر آتش داشته و همکاری و همراهی نهادهای متولی بتوانیم گامهای موثری برای رونق و توسعه این هنر صنعت برداریم.
فلاح با اشاره به این موضوع که تلاش های بسیار خوبی برای توسعه و احیای زیلو شده، اظهار داشت: در سالهای گذشته تعداد زیلوبافان کمتر از انگشتان دست بود و لی در حال حاضر با تلاشهای صورت گرفته 200 زیلو باف در این هنر صنعت مشغول به فعالیت می باشند و از میراث فرهنگی تقاضا داریم همچون گذشته توجه بیشتری به این هنر صنعت داشته و در این راستا قرار است دومین همایش ملی زیلوی میبد در جهت جهانی شدن آن در سال جاری در شهرستان برگزار شود.
مهدی باصولی مدیر جهاد دانشگاهی استان نیز در ادامه گفت و گو ابراز داشت: جهاد دانشگاهی از سال 1387 با راه اندازی خانه زیلو در میبد سعی داشت این هنر صنعت را با توجه به اینکه به دلایلی رو به زوال بوده و از تعدا زیلوبافان نیز کاسته می شد، در سطح استان و کشور احیا کند.
باصولی ادامه داد: در این راستا برای احیای این هنر صنعت برنامه هایی نظیر تربیت زیلوبافان و تغییر کاربری زیلو از حالت زیر انداز به محصولات دیگر در دستور کار قرار گرفت و خوشبختانه توانستیم 28 محصول متنوع را از زیلو تولید کنیم.
مدیر جهاد دانشگاهی یزد اذعان داشت: در ادامه کار روی قیمت تمام شده زیلو نیز کار شد تا در این زمینه بتوان قیمت تمام شده زیلو را در بازار رقابتی با سایر زیر اندازها کاهش دهیم که نتیجه این تلاشها رونق و توسعه این هنر صنعت و افزایش کارگاهها، فروشگاه ها و زیلوبافان متعدد بود.
وی در رابطه با انعقاد این تفاهم نامه نیز بیان داشت: از یکسال گذشته بحث راه اندازی خوشه زیلو با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی مطرح شد و با توجه به اقدامات جهاد دانشگاهی در این زمینه عاملیت توسعه جهاد دانشگاهی انتخاب شد و امروز نیز با امضای این تفاهم نامه همکاری و همراهی مجموعه استان و تمام کسانی که در این امر دخیل هستند بتوانیم گام های موثری را در رشد و توسعه هنر صنعت زیلو برداشته و در سالهای آینده شاهد باشیم که زیلو یکی از مبناهای اقتصادی شهرستان شود.
سید مسعود عظیمی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان نیز در این راستا اظهار داشت: با امضای این تفاهم نامه همکاری امور اجرایی خوشه زیلو به جهاد دانشگاهی واگذار و پشتیبانی از برنامه های خوشه نیز به شرکت شهرکهای صنعتی سپرده شد.
انتهای پیام/اد
مطالب مرتبط:
- اجرای طرح خوشه زیلو می تواند این هنرصنعت را متحول کند
- نخستین نمایشگاه تخصصی زیلو، حصیر و زیراندازهای سنتی در یزد برگزار میشود
- نبود دغدغه حمایت از زیلوبافی در بین مسئولین استان/ زیلو نباید به سرنوشت سفالگری میبد دچار شود
- نقش بستن پرچم آمریکا و انگلیس بر زیلو؛ خیانتی بزرگ به هویت هزاران ساله این صنعت است
- شرایط کنونی ادامه پیدا کند کارگاه زیلوبافی را تعطیل می کنم/ سنت فرش کردن مساجد با زیلو به فراموشی سپرده شده است
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|