شناسه : 6937026
رئیس جمهور در مراسم روز صنعت و معدن:

هیچ بندزنی نمی‌تواند کاسه شکسته تحریم را به حالت قبل برگرداند/بسته حمایتی دولت برای تولید تا پایان تیر ماه


رئیس جمهور در همایش روز صنعت و معدن با تاکید بر اینکه مذاکرات برد- برد تنها با خارجی ها نیست، گفت: دولت با بخش خصوصی، تولیدگران، قانونگذاران باید مذاکرات برد- برد داشته باشد تا ببینیم مشکل از کجاست. ما نیاز به سرمایه طبیعی، سرمایه انسانی، اجتماعی داریم.

به گزارش یزد آوا، حسن روحانی در مراسم روز صنعت و معدن که صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، ضمن تبریک ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن گفت: روز صنعت و معدن روز تلاشگران، تولیدگران، صنعت‌گران، کارآفرینان و آنهایی که کشور را در مسیر توسعه و پیشرفت قرار داده اند و می دهند صمیمانه تشکر می‌کنم و این روز را خدمت شما تبریک می گویم.

وی با اشاره به کشورهای صنعتی بیان کرد: بسیاری از کشورهایی که صنعتی شده اند بخاطر آن بوده است که منابع گازی و معادن غنی در اختیار داشتند، بسیاری از کشورهایی که صنعتی شده اند بخاطر آن بوده است که در کنار آب های آزاد قرار داشتند و با جهان خارج در ارتباط بودند، بسیاری از کشورها صنعتی شدند به دلیل آنکه در منطقه جغرافیایی خاصی قرار گرفتند و می توانستند کشورهای مختلف را بهم متصل کنند و توسعه انسانی داشتند، دانشگاه های بزرگ، اساتید، محققان و تلاشگرانی داشتند و کشور ما نیز دارای همه این محاسن و ویژگی ها هست، هم توسعه انسانی دارد و هم دارای بزرگترین مخازن گاز و نفت جهان است و کشوری است که 2 هزار کیلومتر به آب های آزاد جنوب و شمال متصل است.

وی با طرح این سوال که کشور ما با داشتن سابقه بیش از نیم قرن حرکت صنعتی، چطور است که هنوز صنعتی نشده است، گفت: باید ببینیم اشکال از کجاست آیا اشکال از برنامه های اول، دوم، سوم، چهارم و پنجم است؟ آیا اشکال از برنامه ریزی دولت است؟ اشکال از قانون مجلس است؟ اشکال از سیاست های کلی و چشم انداز بیست ساله است؟ باید کلاه خودمان را برای یکبار قاضی کنیم و ببینیم اشکال از کجاست.

روحانی خطاب به صنعت گران تصریح کرد: از این جمله ای که می خواهم بگویم آن را گزنده تلقی نکنید اگر ما انرژی را به قیمت جهانی تحویل تولید دهیم، آیا تولید کشور ما قدرت صادرات دارد؟ اگر دروازه های کشور را باز بگذاریم و تعرفه را کنار زنیم، تولید کشور ما توان رقابت با منطقه و جهان را دارد؟

رئیس جمهور با بیان این نکته که مگر می شود در یک کشور برای همیشه از صنعت حمایت کرد، اظهار داشت: نوزاد، و نوجوان نیاز به حمایت دارد، اما جوان بالغ، توانمند و رشیدی که بیش از 40 سال از عمرش گذشته باز هم نیاز به حمایت دارد؟

وی با تاکید بر اینکه اگر در کنار حمایت، رقابت نباشد حمایت مخرب است، گفت: چرا بسیاری از صنایع ما بعد از 40 تا 50 سال سابقه قدرت رقابت ندارند و تمام نامه هایی که در این چند ماه بدست ما رسیده این است که اگر دو مرکز بزرگ برای فلان صنعت وجود دارد مبادا مرکز دیگری تاسیس شود؟

روحانی تصریح کرد: چرا و تا به کی باید از یک صنعت حمایت شود؟، صنعت چگونه باید روی پای خود بایستد؟ آنهایی که تجربه بلند و طولانی در تولید صنعت دارند، بیایند با یکدیگر گفتگو کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه مذاکرات برد برد ما تنها با خارجی ها نیست، ادامه داد: دولت و بخش خصوصی، دولت و تولیدگر و قانون گذار و تولیدگر اینها همه باید مذاکرات برد برد داشته باشند و در کنار یکدیگر بنشینند و مذاکره کنند.

وی با تاکید بر اینکه ما نیاز به سرمایه طبیعی، انسانی و اجتماعی داریم، خاطر نشان کرد: اگر سرمایه طبیعی نباشد، اگر معادن نباشد، جایگاه جغرافیایی کشور و اتصال به آب های آزاد، راه آهن، جاده و مسیر هوایی نباشد، دچار مضیقه بزرگی بودیم اگر توسعه انسانی نبود این همه دانشجو، تحصیلکرده و مراکز فنی و حرفه ای وجود نداشت و ما امروز دچار مشکل بودیم، اما در کنار این دو سرمایه نیاز به سرمایه اجتماعی هم داریم.

روحانی افزود: ما باید به هم و آینده اعتماد داشته باشیم و باید همه به قانون احترام بگذاریم و ثبات و امنیت را در آینده کشور ببینیم.

رئیس جمهور با تاکاید بر اینکه این دولت، دولتی نیست که در یک جلسه و بدون مشورت و مطالعه تصمیم گیری کند، گفت: باید مطمئن شویم ملت ما توانمند است و قادر است ثبات و آرامش در بازار را نگه دارد.

وی با اشاره به تورم در کشور و با بیان اینکه دولت در موضوع تورم به آنچه قول داده است، عمل کرده است، بیان کرد: امروز تورم نقطه به نقطه به 14.7 درصد رسیده است یعنی ما تورم را از 43 درصد به زیر 15 درصد رسانده ایم و این باید برای صاحبان صنعت و کارآفرینان ما اطمینان‌بخش باشد.

روحانی با بیان اینکه روند کاهشی تورم در سال جاری ادامه خواهد داشت، گفت: در ماه خرداد مواد خوراکی نه تنها افزایشی نداشته بلکه در مواردی کاهش هم داشته است و این یک خبر خوش برای ملت ایران و ایجاد ثبات در کشور است.

رئیس جمهور تصریح کرد: نرخ تورم ماهانه به طور متوسط حدود یک درصد و یا زیر یک درصد بوده مثلا در خرداد 8 درصد بوده و در برخی از ماه ها یک و یا 1.2 درصد بوده و در کل تورم ماهانه یک درصد بوده است و این به معنای اطمینان به جامعه ما است که می خواهد کار و تلاش کند و این نوعی ثبات و حرکت معقولانه، کنترل شده و روبه جلو است.

وی با اشاره به وجود رکود و تورم توأم باهم در کشور اظهار داشت: دولت برای از بین بردن هر کدام از اینها می خواست اقدام کند، اعتراض می کردند که چرا در آن یک بخش حرکتی نشده است. مثلا اگر به دنبال شکستن رکود بودیم به تورم اعتراض می کنند. بنابراین ما نیز با مشورت با کارشناسان گفتیم که به این موضوع نظر دهید که در زمانی که تورم بسیار فزاینده است و حرکت سریع رکود را نیز همزمان داریم، در قدم اول باید تورم را مهار و بعد رکود را بشکنیم و امروز می توانیم بگوییم اولین قدم برای شکستن رکود برداشته شده است.

روحانی گفت: وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که رشد تولید در خودروی سبک، پتروشیمی، تولید و لوازم خانگی به معنای آن است که اولین قدم برای شکستن رکود برداشته شده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه در زمینه گاز و نفت قدم های بزرگی برداشته ایم، افزود: چهار فاز را در بخش گاز در پارس جنوبی تا پایان سال به تولید خواهیم رساند و چهار فاز آن نیز در سال آینده و در کنار آن نیز رشد تولید نفت شروع شده و ادامه خواهد یافت.

وی با اشاره به اهتمام دولت در اجرای بند ق گفت: وزیر نفت اعلام کرده است که سرمایه کافی برای تغییر همه وسایل‌های گازسوز در اختیار گذاشته می شود و در بخش حمل و نقل مترو نیز چنین است.

روحانی گفت: ما ناچاریم یکسری خودرو با سوخت کم وارد کنیم چراکه ناوگان ما نیاز به تحرک دارد ما نمی توانیم مدام خواهش کنیم و بگوییم در زمینه خودرو یک حرکت کیفی رخ دهد و این حرکت رخ ندهد.

رئیس جمهور با اشاره به یکسری محدودیت ها در صنعت خودرو بیان کرد: برخی از این محدودیت ها به نفع صنعت خودرو و برخی از آنها به ضرر است.

وی افزود: در زمینه تولید اگر پیچ و خم های غیرضرور برای دادن مجوز باشد به معنای محدودیت های غیراخلاقی است. اگر در بخش های اداری، فساد و رانت وجود دارد نیز به دلیل محدودیت های ناصحیح و غیرعقلانی است که دولت باید با آن مقابله و آن را برطرف کند.

روحانی ادامه داد: اما یکسری از محدودیت ها عقلانی و درست است مانند محدودیت ها برای سلامت هوا و سلامت زیست محیطی؛ چراکه هدف نهایی از صنعت، نفع مردم است صنعت باید به نفع مردم تمام شود اگر صنعتی محیط را آلوده می کند باید برای آن محدودیت قائل شویم.

رئیس جمهور با اشاره به محدودیت ها برای خام فروشی ادامه داد: اگر در جایی که امکان پذیر است، خام فروشی نکنیم محدودیت برای خام فروشی یک محدودیت عقلانی است و ارزش افزوده می دهد.

وی با بیان اینکه ما در شرایطی هستیم که تولید با مشکلاتی مواجه است گفت: برخی از این مشکلات جزئی از وظایف دولت است که آن را برطرف کند.

روحانی تصریح کرد: ما باید فضای روابط خارجی را فضای مناسبی قرار دهیم تا صنعت گران و تولیدگران راحت تر بتوانند مواد اولیه و تکنولوژی وارد کنند و در زمینه پولی و مالی تبادل داشته باشند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دولت در زمینه سیاست خارجی قدم های درستی در ظرف 11 ماهه گذشته برداشته است، بیان کرد: ما در این مدت شرایط را برای تولید مناسب تر کرده ایم؛ چراکه برخی از مشکلات تحریم توانست در بعضی از بخش ها حتی در صنعت خودرو که سابقه ای طولانی دارد، اثر بگذارد و امروز قدم هایی در این زمینه برداشته شده و قدم های بعدی نیز برداشته خواهد شد.

وی تاکید کرد: کاسه تحریم شکسته شده و هیچ بندزنی قادر نیست این کاسه شکسته را به صورت اول برگرداند.

روحانی گفت: ما به همه دوستان، ارزشمندان و عزیزان با زبان بسیار آرام و روان می گوییم ما نیز انقلابمان را می شناسیم، ارزش ها و عزت ملی را می دانیم خیلی غصه نخورید می دانیم چکار می کنیم.

رئیس جمهور افزود: وزارت خارجه ما و تیم مذاکره کننده تخصص لازم را برای حرف زدن در برابر 6 قدرتی که روبروی ما قرار گرفته اند، سبک و سیاق مذاکره را می دانند، تجربه دارند. می دانیم کار سخت است، اما کار را تا موفقیت نهایی ادامه می دهیم.

وی همچنین با تاکید بر اینکه رابطه یمان را با کشورهای همسایه نزدیک تر خواهیم کرد، اظهار داشت: اگر یکی دو همسایه داریم که هنوز آنها تمایل نشان نداده اند، ما علامت لازم را برای یک رابطه خوب به آنها داده ایم و می خواهیم با همسایگان روابط دوستانه، برادرانه با حسن همجواری داشته باشیم و این را به نفع کشور، همسایگان و ملت منطقه می‌دانیم و برای ایجاد ثبات و آرامش و جلوگیری از جنگ در منطقه تمام توان خود را بکار گرفته و می گیریم.

روحانی تاکید کرد: ما می دانیم افراطی گری، خشونت طلبی، درشت گویی و دخالت در امر این و آن به نفع هیچ کشوری نیست.

رئیس جمهور با بیان اینکه روابط خوب با کشورهای منطقه و برقراری امنیت و ثبات نه تنها برای صنعت کشور بلکه برای آرامش مردم و منطقه ضروری است، گفت: ما راهمان را همچنان ادامه می دهیم و می دانیم برای آنکه شاهد رونق در تولید باشیم، دولت باید به بخش تولید کمک کند.

 

وی با بیان اینکه بانک های ما توان لازم را برای کمک به بخش تولید ندارند، خاطر نشان کرد: بانک ها باید توانمند شود و برای این کار جلسات متعددی برای تامین آنچه شما سرمایه و گردش می نامید، برگزار شده است.

روحانی با اشاره به اینکه برای کمک به بخش تولید نمی توانیم همه را یکسان و یک چشم ببینیم، گفت: آنهایی که در سخت ترین شرایط کشور، تحریم ها و مشکلات توانستند خود را نگه دارند و به تولید ادامه دهند و ارزش افزوده ایجاد کنند، برای کمک در اولویت هستند.

رئیس جمهور افزود: اولویت دوم مربوط به بخش های تولید است که دچار مشکل شدند، اما مشکل آنها از درون نبوده بلکه از بیرون به آنها تحمیل شده است مانند تحریم ها که این موضوع باعث شده معوقات بانکی داشته باشند و در این معوقات طرف مقصر نبوده و ما باید او را یاری کنیم. البته در برخی از موارد هم مقصر بوده و باید تاوان تقصیر خود را هم پرداخت کنند، اما نمی توان همه را با یک چشم نگاه کرد.

وی در ادامه خبر از تشکیل کارگروهی برای ایجاد رونق در بازار و شکستن رکود  داد و گفت:  این کارگروه چندین جلسه تشکیل داده و به کار خود ادامه می دهد. در برخی از موارد با آنان اتفاق نظر و یا اختلاف نظر دارم و در شورای هماهنگی اقتصادی موارد اختلافی را بررسی می کنیم و انشاء الله تا آخر تیرماه این بسته حمایتی برای رونق و شکستن رکود آماده و اجرایی خواهیم کرد.

رئیس جمهور تاکید کرد: دولت بر این اعتقاد خود ثابت است که باید تولید قدم به قدم در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد، البته تولید ما با تولید دنیا متفاوت است چرا که برخی از بنگاه های ما بزرگ متولد شده اند و برخی از بنگاه ها نیز رشد نکرده اند و در دوران نوجوانی مانده اند و این یکی از مشکلات ما در بخش خصوصی است که بنگاه های کوچک به سمت بنگاه های بزرگ حرکت نکرده اند.

وی با اشاره به ضرورت استفاده از شرکت های چند ملیتی گفت: اگر شرکت های چند ملیتی وارد کشور می شوند باید به این شرط باشد که تکنولوژی را وارد کنند و ما نیز آن تکنولوژی را بومی کنیم و بعد به دنبال نوآوری باشیم.

وی با تاکید بر اینکه ما باید در همه زمینه به دنبال برند ایرانی باشیم اظهار داشت: باید دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و بخش خصوصی همه دست به دست هم دهند تا تولید رونق یابد  و باز هم پرچم عظمت صنعت ظریف و غیرظریف ایرانی یک بار دیگر در  قله های ایران به اهتزاز در بیاید.

روحانی تاکید کرد: والله بالله تالله سال های 84 تا 92 گذشت و دیگر تکرار نمی شود. دولت یازدهم خود را خادم مردم می داند و هیچ تصمیم فردی بدون مشورت آن هم مشورتهای چند باره اتخاذ نمی کند.

وی گفت:  اگر دولت اشتباه کرد آنهایی هم که فریاد بزنند و اشتباه دولت را بگویند هم احترام و تواضع می کنیم و هم دست آنها را می بوسیم.

وی با تاکید بر این که بانکها باید برای کمک به تولید کمربندها را ببندند گفت: بنگاه های کوچک که توان سرمایه گذاری ندارند در بازار سرمایه باید به بانک متکی شوند و بانکها نیز قدم به قدم دست از بنگاهداری بردارند و واسطه میان مردم و بنگاه های اقتصادی باشند.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت اصلاح روش بانکها گفت:  بازار سرمایه باید فعالتر شود. البته ما نیز زمینه را برای ورود سرمایه گذاری خارجی آماده می کنیم چرا که سرمایه داخلی برای صنعتی شدن کافی نیست و ایرانی ها نیز باید سرمایه خارجی خود را به داخل بیاورند و دولت نیز آنچه که لازم است برای تشویق، کمک و تقویت انجام خواهد داد.

وی با اشاره به وحدت نظر میان دولت و مجلس و قوه قضائیه گفت: امروز هیچ اختلاف نظری میان قوا و سیاست های کلی ابلاغی رهبری از جمله اقتصاد مقاومتی نیست و هدف ما شکستن رکود و ایجاد رونق اقتصادی و صنعتی کردن کشور است.

روحانی با بیان این که در سال 93 باید رشد ما مثبت شود گفت:  در سال 91 ما رشد منفی 6.8 درصد داشتیم و در سال 93 رشد ما مثبت خواهد بود و در مسیر رونق حرکت خواهد کرد.

منبع: مهر وفارس




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.