شناسه : 32758188
مدیرکل امور مجلس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز:

هیچ کشوری نتوانسته قاچاق را به صفر برساند


پورکاظم گفت: باید دانست هیچ کشوری نتوانسته قاچاق را به صفر برساند ولی اگر بتوانیم حجم قاچاق را آنچنان کاهش دهیم که بتوانیم این پدیده را در مهار داشته باشیم موفق بوده ایم.

به گزارش یزد آوا؛ مصطفی پورکاظم شایسته صبح امروز در همایش تبیین مبارزه با قاچاق کالا و ارز یزد، قاچاق را یک آسیب سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی 84 ساله توصیف کرد و گفت: پدیده قاچاق هنوز هم موضوعیت داشته و در طی سال های گذشته مشکلاتمان افزایش پیدا کرده است.

مدیرکل امور مجلس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز  گفت: علاوه بر دیرپا بودن موضوع قاچاق در کشور به طوری که اولین قانون در رابطه با قاچاق در سال 1312 به تصویب رسید، امروز با گستردگی قاچاق نیز مواجه هستیم. در هیچ کجای جهان، کشوری با این حجم از کالاهای هدف برای قاچاق روبرو نیست، ولی در ایارن فقط 16 کالای هدف داریم.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات اساسی در بحث قاچاق به صرفه بودن در مقایسه با تجارت قانونی و در مقابل خطر پذیری حداقلی قاچاق است.

پورکاظم خطر پذیری حداقلی، کشفیات ناچیز و رسیدگی غیر بازدارنده به پرونده ها را از دیگر عوامل مقابل مبارزه با قاچاق کالا دانست و اظهار کرد: میزان وصولی جرایم بین 27 درصد تا 32 درصد بوده، به طوری که در نه ماهه 96 بیش از هزار میلیارد رای جریمه های مرتکبین قاچاق بوده ولی وصولی ما 189 میلیارد تومان بوده است.

این مقام مسئول اذعان داشت: هنوز نظام، ساختار سیاسی و امنیتی کشور از ما با نگاه پلیسی و قضایی مطالبه مبارزه با قاچاق می کند.

وی با بیان اینکه برای بیش از 80 درصد پرونده هایی که در این زمینه تشکیل می شود حکم تبرئه صادر می شود، بیان داشت: در نتیجه نگاه پلیسی و قضائی امروز پدیده ای به عنوان ظن قاچاق به وجود آمده که می تواند هر تجارت رسمی را معیوب کرده و آن را با این ظن متوقف کند، در مقابل وقتی تسهیل تجارت رسمی دچار مشکل می شود قاچاق افزایش می یابد.

پورکاظم گفت: سه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی ما البته با سهم متفاوت اکنون دچار آلودگی به قاچاق هستند.

مدیرکل امور مجلس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز  تصریح کرد: گران بودن هزینه واردات قانونی، مالیات، موانع غیر تعرفه ای، گرانی تسهیلات و سرمایه در گردش و غیر رقابتی بودن کمی و کیفی تولیدات داخلی که ناشی از تکنولوژی قدیم و هزینه های تولید بالاست، از جمله دیگر عوامل دخیل در بحث قاچاق کالا هستند.

وی خاطرنشان کرد: الان بحث توسعه مناطق آزاد و ویژه مطرح است اما مطمئناً این کار مساوی است با توسعه یک فرآیند در کنار تجارت رسمی، فرآیندی بین قاچاق و تجارت رسمی.

این مقام مسئول گفت: این علامت سوال وجود دارد که چرا شما با کوله بری و ته لنجی برخورد می کنید، ما با رویه ها برخورد می کنیم، چرا که در حال حاضر 5.5. تا 6 میلیارد یعنی تقریباً 50 درصد قاچاق کشور از طریق همین رویه ها به کشور قاچاق می شود. اگر این رویه ها گسترش یابد می تواند قاچاق را گسترش دهد.

وی تصریح کرد: عده ای می گویند شما که ادعا دارید عدد و رقم میزان قاچاق را هم می دانید چرا آن را به صفر نمی رسانید، باید دانست هیچ کشوری نتوانسته قاچاق را به صفر برساند ولی اگر بتوانیم حجم قاچاق را آنچنان کاهش دهیم که بتوانیم این پدیده را در مهار داشته باشیم موفق بوده ایم.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.