واردات کالاهای آمریکایی به ایران 5 برابر افزایش یافت!/باریدن ابر برجام در آمریکا
به گزارش یزد آوا، پس از اجرای برجام بود که مقام معظم رهبری در طی نامهای به رئیس جمهور، پیگیری همه جانبه اقتصادمقاومتی، تقویت تولید ملی، جلوگیری از واردات بیرویه و پرهیز از واردات مواد مصرفی از آمریکا را مطالبه کردند.
رهبر معظم انقلاب در نامه خود خطاب به رییس جمهور آوردهاند: «.... به تقویت تولید ملی توجه ویژه صورت گیرد و نیز مراقبت فرمائید كه وضعیت پس از برداشته شدن تحریمها، به واردات بیرویه نینجامد، و بخصوص از وارد كردن هرگونه مواد مصرفی از آمریكا جداً پرهیز شود.»
به دنبال تصریح رهبر معظم انقلاب مبنی بر ممنوعیت هر گونه مواد مصرفی از آمریکا، سازمان توسعه تجارت طی بخشنامهای واردات 227 قلم کالای مصرفی از آمریکا را ممنوع اعلام کرد که براین اساس پوشاک و متعلقات آن، انواع لوازم التحریر، تمبر، شامپو، فرآوده های آرایشی و اصلاح صورت، اشیاء جشن کریسمس، مجسمه، اشیاء دست ساز از استخوان، دستمال سفره، بامبو یا نخل رونده، تابلو نقاشی و متعلقات آن، اشیاء کلکسیونی و اشیاء عتیقه از کالاهای ممنوعه وارداتی از آمریکا هستند.
علی رغم ممنوعیت واردات کالاهای مصرفی از آمریکا اما آمار گمرک ایران در سال 95 نشان میدهد که همچنان ورود کالاهای مصرفی از ایالات متحده آزاد است و اجناس مصرفی متعددی از مبدا آمریکا به ایران وارد شده است به طوری که مطابق با آمار رسمی گمرک کشور در سال 95، 192 هزار و 428 تن کالا به ارزش 284 میلیون و 968 هزار و 465 دلار از کشور آمریکا به ایران وارد شده که نسبت به سال 94 از نظر وزن حدود 30 درصد و از نظر ارزش بیش از 91 درصد افزایش داشته و همچنین در مقایسه با سال 93 از نظر وزنی بیش از 430 درصد افزایش داشته است.
گفتنی است در سال 93 میزان واردات کالا از آمریکا به ایران 36 هزار بوده و این رقم در سال 94، 149 هزار تن بوده است.
بر اساس گزارش رسمی گمرک، کالاهایی مانند مکمل های غذایی ودارویی ،میگو مولد زنده ،تخم سبزیجات برای کشت،خون انسان و حیوان، گاو شیری، دوربین عکاسی، اره و دریل، فرآوردههای آرایشی، اسپرم گاو، هدفون، تشک مواج، کاغذ دیواری، مودم، لنز نامرئی، دستگاه های پزشکی،مفصل های مصنوعی،دریچه قلب، پروتزهای دندان، سرنگ، مرکب چاپ، فرچه ریشتراشی، بروس مو و ناخن و .... از کالاهای وارداتی از ایالت متحده آمریکا هستند که بسیاری از آنها در زمره کالاهای مصرفی قرار داشته و علی رغم ممنوعیت واردات آنها همچنان صورت میگیرد.
واردات کالاهای مصرفی از آمریکا نشان می دهد که دولت یازدهم علی رغم تاکیدات رهبری، حساسیت چندانی نسبت به ورود کالاهای وارداتی از آمریکا ندارد و بخشنامه وزارت صنعت و معدن در جهت قفل شدن سیستم واردات کالاهای آمریکایی در آبان ماه سال 94 یک مانور رسانه ای و نمایشی بوده است.
بر خلاف تصور عموم مردم از این که پس از اجرای برجام، گشایش های اقتصادی در کشور به وجود میآید اما متاسفانه با افزایش چند برابری واردات رسمی از کشوری چون امریکا نه تنها رونقی در اقتصاد کشور ایجاد نشده بلکه واردات گسترده سبب تعطیلی و فلج شدن بسیاری از صنایع در کشور شده است.
انتهای پیام/ق
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|