شناسه : 15927289
معاون سابق سیاسی امنیتی استاندار یزد:

وجود «رکود کم سابقه‌» و توجیه دست‌های پشت صحنه تصمیم‌ساز دولت


معاون سابق سیاسی امنیتی استاندار یزد گفت: موضوع رکود به رغم برخی مشکلات و عوامل واقعی، اما بیشتر تحت تاثیر خواسته‌های جناحی و علایق سیاسی است و لذا اینگونه نیست که واقعا دولت با مانع اساسی در اقتصاد و رونق افزایی در آن مواجه باشد.

غلامحسین دشتی معاون سابق سیاسی امنیتی استاندار یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا گفت: وجود رکود کم سابقه‌ در بازار واقعیتی انکارپذیر است، بخش از بازار فعال است و بخش قابل توجهی از بازار خدمات و تولید با رکود قابل توجهی دست به گریبان است.

وی با بیان اینکه بخشی از رکود نتیجه کاهش شدید قیمت نفت و متعاقب آن درآمدهای دولت و رکود در بازار کشورهای منطقه به عنوان خریدان کالاهای  ایران است، یادآور شد: بخشی از رکود محصول سیاستگذاری های اقتصادی و نتیجه  عملکرد و تصمیمات دولت، تیم اقتصادی، مشاوران و تصمیم‌سازان پشت صحنه دولت است  که نقش مهم و اساسی در رکود موجود دارند و نظریه کم سابقه بودن رکود در سی سال گذشته از زبان رئیس اتاق بازرگانی را می‌تواند، توجیه کند.

دشتی گفت: طی یک و سال نیم کذشته تلاش دولت متمرکز بر کاهش تورم تا 15 درصد کنونی بوده است که بخش بیشتری از آن مربوط به رکود دوره اخیر است.

وی ادامه داد:  کشور هم اکنون دارای رکود تورمی است که کار را سخت و دشوار کرده  و نامه چهار وزیر دولت و هشدا آنها ناظر به این واقعیت است و دولت با جمع بندی از این وضعیت درصدد اعلام سیاست‌های جدید اقتصادی برای برون رفت از این وضعیت در روزهای آینده خواهد بود.

کارشناس مسائل سیاسی استان، عوامل فنی و تخصصی در حوزه اقتصادی نظیر مباحث پولی و مالی، عدم حمایت مناسب از تولید، فقدان برنامه اجرایی در حوزه مسکن و رکود بی سابقه و تاثیرگذار آن بر بخشی از بازار وعواملی مانند بازار نفت، ارز و بورس که باید صاحب نظران اقتصادی به آن بپردارند، را یکی از عوامل عدم موفقیت دولت در خروج ار رکود عنوان کرد.

دشتی با بیان اینکه بُعد دیگر رکود حاکم بر بازار مربوط به نگرش‌های سیاسی و مدیریتی است، افزود: اولین سناریو که در این زمینه وجود دارد این است که دولت یازدهم با چند فرصت ارزشمند روبرو است که استفاده مناسب از آن می تواند تحول بنیادین و مقطعی برجسته را در تاریح کشور رقم بزند.

وی نفت را به عنوان پایه متزلزل و تهدید کننده اقتصاد نام برد و خاطرنشان کرد: عدم اتکا به نفت و اقتصاد نفتی به دلیل کاهش بی سابقه قیمت و بروز ماهیت غیر قابل اعتماد آن  می‌تواند فرصت تحمیلی ارزشمندی برای دولت یازدهم باشد که در شرایط کنونی مهم است.

 

تحلیلگر برجسته مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه فرصت تبدیل ایده اقتصاد مقاومتی و متکی بر ظرفیت‌های داخلی یک برنامه و نقشه راه توسط رهبر و نیز گفتمان قابل قبول در این زمینه در سطح نخبگان و برخی مدیران اجرایی است، تصریح کرد: مشکل اساسی در این زمینه این است که مدیران ارشد اقتصادی دولت انگیزه و تجربه این نوع از اقتصاد درون زا، مبتکرانه و کارآمد را ندارند.

وی ادامه داد: گرایش و تجربه علمی و فکری بخشی از تیم اقتصادی به ویژه مشاوران دولت همان اقتصاد رایج مدرسه‌ای و سرمایه‌داری است و انتقال از این نگرش به مدل جدید ملی و استقلالی کشور زمانبر خواهد بود.

دشتی تأکید کرد: باید با طرح مطالبات و بیان تجربیات تلخ و شوم وابستگی به اقتصاد سرمایه داری و عاریتی قبل از انقلاب و در دهه های اخیر این نکرش را در جامعه به ویژه برخی نخبگان و دست اندرکاران متحول کرد.

 معاون سابق سیاسی امنیتی استاندار یزد گفت: سناریوی دوم آن است که  موضوع رکود به رغم برخی مشکلات و عوامل واقعی، اما بیشتر تحت تاثیر خواسته‌های جناحی و علایق سیاسی است و لذا اینگونه نیست که واقعا دولت با مانع اساسی  در اقتصاد و رونق افزایی در آن مواجه باشد.

وی ادامه داد: عناصر ذی نفوذ داخل و خارج دولت تحت تاثیر عوامل بیگانه و یا به دلیل غفلت درصدد هستند موضوع مذاکرات هسته‌ای و برجام را با فشار مضاعف بر مردم از سطح تاکتیک و یک مسئله معمولی و مقطعی به یک روند و یک استراتژی تبدیل کرده و حل مشکلات اقتصادی را تنها در چارچوب نظریه به وابستگی به غرب بدون اتکا به ظرفیت‌های فکری-تجربی و منابع انسانی بسیار مستعد داخی القا کنند.

دشتی با بیان اینکه این سناریو بسیار خطرناک است، افزود: این عناصر می‌خواهند در همین راستا تحولات سیاسی جاری به ویژه انتخابات پایان سال را مهندسی نمایند و اگر علایم بیشتر از آن در کشور بروز کند باید ازآن نگران بود و آن را زمینه ساز نفوذ دانست و با آن جدی تر برخود و  جامعه را در جریان آن قرار داد.

وی تصریح کرد: به نظر می رسد هشدار وزاری دولت طی نامه ای به ریاست جمهوری و عکس العمل ناشی آن در سخنران اخیر روحانی مبنی بر اعلام برنامه های جدید برای مقابل  با رکود و رکود تورمی برای این است که  سناریوی دوم که سوء استفاده از شرایط کنونی برای باز کردن راه تسلط بیکانگان است توسط عوامل ناآشنا به اندیشه های انقلاب و نظام به فراموشی سپرده شود و شاهد گشایش در اقتصاد کشور باشیم.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.