وجود آرامش و ثبات نسبی در بازار/ میزان ذخایر کالاهای استراتژیک دو برابر نیاز کشور است
به گزارش خبرنگار یزد آوا، حسین مدرس خیابانی ظهر امروز در نشست کارگروه تنظیم بازار استان یزد با بیان اینکه رتبه خوب این کارگروه در کشور نشاندهنده عزم و توجه جدی یزد به مقوله تنظیم بازار است، گفت: همراهی و درگیر همه دستگاههای استان و حتی مردم در بحث تنظیم بازار یزد قابل تقدیر است.
وی با بیان اینکه بنا به سخنان نماینده ولی فقیه در یزد، دشمن، بیکاری جوانان و نارضایتی از وضعیت معیشت مردم را مورد هدف قرار داده است، ادامه داد: ما میتوانیم این ادعا را داشته باشیم که نه تنها تولید متوقف نشده است بلکه در همه گروههای تولیدی بین 7 تا 13 درصد تولید رشد داشتیم و در این شرایط تحریم، طی 9 ماهه اخیر 32 میلیارد دلار صادرات داشتیم که به لحاظ وزنی 19 درصد افزایش وزن و به لحاظ ریالی نیز افزایش قابل توجهی در این میزان صادرات وجود داشته است.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی تصریح کرد: در بحث معیشت آن چیزی که در چند ماهه اخیر اتفاق افتاده این است که آرامش و ثبات نسبی در اکثر کالاهای بازار وجود دارد به این دلیل که در سیاست تنظیم بازار فراوانی کالا مقدم بر قیمت کالا شده است چرا که از فراوانی کالا آرامش بازار به دست میآید اما با کنترل صرف قیمت، موجودی کالا به دست نمیآید.
مدرس خیابانی افزود: امروز به اضافه مصرف جاری و موجود، میزان ذخایر کالاهای استراتژیک دو برابر نیاز کشور است که این ناشی از همین سیاستی است که دنبال میکنیم و با هر اتفاق و رویداد پیش رو در قبال این یزان ذخیره، قابل پاسخگویی است.
وی ادامه داد: اگر بتوان در زمینه بازار کالاهای اساسی و ضروری آرامش برقرار کرد بقیه کالاها نیز از این موضوع تبعیت می کنند و خوشبختانه هم اکنون در بخش عظیمی از کالاها ثبات نسبی برقرار است.
مدرس خیابانی عنوان کرد: تنظیم بازار یک کار فرابخشی است و موضوع یک دستگاه نیست و این ساده لوحی است که فکر کنیم فقط وزارت صنعت معدن تجارت باید بازار را تنظیم کند، اعضای کارگروه تنظیم بازار 14 دستگاه هستند که باید با عمل به وظایف خود این اقدام را انجام دهند و تنظیم بازار موضوع عمومی دنیا نیز هست.
وی گفت: بخش عمدهای از تنظیم بازار حمایت از تولید است و پیچیدگی بازار به خاطر حمایت از تولید و مصرف است اما در جایی که لازم باشد حمایت از تولید در اولویت قرار میگیرد چرا که معتقدیم از محل حمایت از تولید، در درازمدت حتماً مصرف کننده نیز حمایت خواهد شد و این سیاستی است که در حوزه بازرگانی دنبال میشود.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی تصریح کرد: تأمین، توزیع، نظارت و اطلاع رسانی چهار حلقه در تنظیم بازار است که هر کدام از این موارد دستخوش مشکل شوند، تنظیم بازار به مشکل میخورد، دو شاخص موجودی و قیمت در کنترل بازار موثر است اگر یکی از این شاخص دچار مشکل شود یعین وضعیت بازار خوب نیست.
مدرس خیابانی با بیان اینکه برای برنامههای تنظیم بازار از سه اهرم دولت و نهادهای دولتی، نهادها و تشکلهای دولتی و همراهی مردم استفاده میشود گفت: عدم درج قیمت و گران فروشی بیشترین تخلفات در واحدهای صمفی محسوب میشود که همراهی مردم و رسانهها در ارائه گزارش تخلفات و همچنین عدم خرید از واحدهایی که درج قیمت ندارند، میتواند جلوی عمده تخلفات را بگیرد.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|