شناسه : 10474022
خطیب جمعه شاهدیه:

وحدت؛ لازمه حیات بشری/ تفرقه حکومت بزرگ عثمانی را به 48 کشور کوچک تقسیم کرد


خطیب جمعه شاهدیه با اشاره به آغاز هفته وحدت گفت: بعضی امور لازمه حیات بشری است و ربطی به اعتقادات و دین ندارد. وحدت یکی از این امور است. هر مجموعه و نهادی فارغ از تفکرات مختلف، برای بقا نیازمند وحدت رویه است.

به گزارش یزد آوا به نقل از عصر فرهنگ، حجت الاسلام علی اکبرابراهیمی بشکانی ، امام جمعه  شاهدیه، با اشاره به آغاز هفته وحدت گفت: بعضی امور لازمه حیات بشری است و ربطی به اعتقادات و دین ندارد. وحدت یکی از این امور است. هر مجموعه و نهادی فارغ از تفکرات مختلف، برای بقا نیازمند وحدت رویه است.

 

خطیب جمعه شاهدیه، تصریح کرد: با نگاهی به تاریخ می توان دریافت هیچگاه اندیشمندان دنیا به تفرقه دامن نزده اند.برای مثال می توان به اشعار اقبال لاهوری شاعر سنی مذهب اهل پاکستان اشاره کرد که همه امت اسلام را به وحدت دعوت می کند.

 

وی با ذکر این نکته که تفرقه ذاتا مخرب و ویرانگر است، تاکید کرد: ظرفیت ادیان، یک ظرفیت فرا ملیتی است. کما اینکه امروز ما شاهدیم پیروان حضرت موسی فقط در فلسطین اشغالی حضور ندارند، یا مسیحی ها صرفا در اروپا حضور ندارند. به همین دلیل می گوییم ادیان ظرفیت وحدت دارند و تبدیل این ظرفیت به اختلاف یک انحراف محسوب می شود.

 

بشکانی، عنوان کرد: پیامبر اسلام و ائمه اطهار نیز هواره اصرار داشته اند، مسائلی که باعث تفرقه می شود و ذکر آن ها تاثیری در بهبود وضعیت امت اسلام ندارد مطرح نشود. مخالفت با تعصبات و قومیت گرایی اعراب جاهلیت شاهدی بر این مدعاست.

 

وحدت در اسلام

این روحانی برجسته، اظهار داشت: در اسلام مومن درجات و رتبه ای دارد و نسبت به کسانی که ایمان ندارند برتراست به همین تربیت مومنین هم در بین خود هم به رده ها و جایگاه های مختلف تقسیم بندی می شوند. ولی این اختلاف طبقه بندی ها اجازه تحقیر و تخریب دیگران را نمی دهد. در 3 قرن ابتدایی  ظهور اسلام اصلا چنین مسائلی نبود، چون خود ائمه مانع بودند. این اختلافات در دوره های بعدی در دوران صفویه و غزنویان شکل گرفت.

 


حجت الاسلام بشکانی با دعوت افراد به مطالعه سیره امیرالمومنین افزود: خود ایشان می فرماید اگر کسی شعار تفرقه بدهد ولو زیر عمامه من باشد مستحق مرگ است. حتی شخصی از حضرت پرسید حق با شما بود یا با خلفای سه گانه؟ حضرت فرمود به تو چه ارتباطی دارد؟ این مساله مربوط به گذشته است به مسائل روز بپرداز.

 

وی ادامه داد: منصور دوانقی دشمن و قاتل امام صادق می خواست برای یادگیری علم سکه زنی چند نفر را به روم بفرستد، امام صادق زمانی که این ماجرا را شنید از این کار ممانعت کرد و فرمود: مسلمین را ذلیل نکنید من خودم به شما آموزش می دهم. امام نگفت چون شما دشمن من هستید برایم مهم نیست که چه می کنید.

 

نقش استعمار در ایجاد تفرقه
حجت الاسلام بشکانی، در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به تلاش استعمارگران برای دامن زدن به تفرقه میان مسلمین، بیان داشت: در میان مسیحیان هم فرقه های مختلف شامل کاتولیک پروتستان و ارتدوکس وجود دارد، چرا هیچ زمانی این فرقه ها با هم نمی جنگند؟ چرا در مسلمین باید این اختلاف ها باشد؟

 

وی با اشاره به اعترافات مستر همفر در کتاب خاطرات خود، گفت: دسیسه های عجیب و پیچیده ای که استعمار برای ایجاد تفرقه طراحی کرد، سرانجام حکومت عثمانی را به 48 کشور کوچک تبدیل کرد.

 

بشکانی، افزود: ریچارد نیکسون در کتاب «فرصت ها را دریابیم» میگوید، باید از کوچکترین مشکلات مسلمین برای پیروزی بر آنها استفاده کنیم.

 

این خطیب توانا با به اهداف و منافعی که غربی ها را به دامن زدن به اختلافات سوق می دهد اشاره کرد و گفت: سیک های هند با 12میلیون جمعیت، دولت 900 میلیونی هند را به زانو در آورده اند، ولی همین دولت مرکزی مسلمین را با 150 میلیون جمعیت قلع و قمع می کند. ما امروز شاهدیم تمام صهیونیست ها و یهودی ها مجموعا 15 میلیون بیشتر جمعیت ندارند با این حال بر تمام دنیا حکمرانی می کنند.

 

روحانی برجسته استان، با اشاره به شبهه های مبنی بر ناصبی بودن مردم فلسطین، عنوان کرد: علامه طباطبایی و علامه مطهری پیش از انقلاب با تشکیل صندوق کمک به مردم فلسطین به دنبال کمک به این مردم مظلوم بودند. ولی الان صهیونیست ها با حربه تفرقه سعی دارند کمک های سایر ملل را محود کنند.

 

خطیب جمعه شاهدیه، خاطر نشان کرد: اگر اختلافی هست باید در جلسه های علمی بحث شود، نه در بین عمو م مردمی که امکان بررسی و مطالعه در این خصوص را ندارند.

 

وی در پایان در خصوص روحانیون شیعه ای که به این تفرقه ها دامن می زنند، خاطر نشان کرد: ایالت دالاس از سال 1362 میزبان دانشکده ای برای شناخت شیعه و آموزش روحانیون افراطی شیعه است. این روحانیونی که به تفرقه دامن می زنند خروجی همین دانشکده ها هستند.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.