وضعیت بازار مسکن یزد در آستانه فصل اجاره/ مستاجرانی که توان پرداخت اجاره را ندارند
به گزارش یزد آوا به نقل از آوای اقتصاد، با نزدیک شدن به اواخر فصل بهار فصل نقل و انتقالات اجاره نشینان نیز آغاز میشود. مستاجران هنوز مدت قرارداد اجاره تمام نشده یابد جستجوی خود را برای یافتن خانه شروع میکنند. آنها باید سبک و سنگین کنند که چقدر درآمد دارند و چقدر میتواند اجاره بدهند.
این روزها پیدا کردن یک واحد مسکونی در بازار اجاره با نرخ منصفانه کاری دشوار است؛ چرا که قدرت و توان مالی مردم به شدت ضعیف شده و از سویی دیگر صاحبان خانه نیز برای جبران و کسب درآمد خود خواستار افزایش نرخ اجارهها هستند.
کارشناسان معتقدند سال 95 سالی آرام برای بازار اجاره مسکن خواهد بود زیرا که معیار اصلی در تعیین اجاره بهاء قیمت مسکن است و قیمت مسکن نیز در سال گذشته و همچنین دو ماه نخست امسال در وضعیت ثبات و تقریبا رکود کامل به سر میبرد از این رو بازار اجاره مسکن امسال، بازاری با ثبات و بدون افزایش خواهد بود.
همچنین انتظار میرود قیمت مسکن در ادامه سال جاری نیز ثبات داشته و هیچ گونه افزایشی در آن را نداشته باشیم و بازار اجاره مسکن نیز به تبعیت از آن بازاری آرام و بدون افزایش در نرخ اجاره بهاء خواهد بود.
برای بررسی وضعیت بازار اجاره مسکن در یزد باید به سراغ مشاورین املاک رفت تا از اوضاع بازار اجاره بهاء در شروع فصل نقل و انتقالات آگاهی یافت.
نورسته یکی از مشاورین املاک در خصوص فصل اجاره در یزد گفت: فصل اجاره مسکن در یزد نیز مانند سایر استانها تقریبأ از نیمههای خرداد آغاز میشود و تا آخر شهریور ماه ادامه دارد اما اصولا مستاجرین و موجران زودتر از موعد پایان قراداد برای یافتن خانه به املاکیها مراجعه میکنند.
وی در خصوص وضعیت اجاره بهاء در سال جدید اظهار داشت: صاحب خانه ها که خواستار افزایش نرخ اجارهبهاء هستند اما قدرت مالی مردم بسیار کم شده و نمیتوان بر مستاجران فشار آورد و در این جا این مشاوران املاک هستند که سعی می کنند اجاره بهاء افزایش نیابد.
نورسته با بیان این که یزد شهری صنعتی بوده و تعداد زیادی مهاجر از سایر استانها در آن زندگی میکنند افزود: اکثر قریب به اتفاق این مهاجران، مستاجر هستند و در وضعیتی که اکثر کارخانهها تعطیل شده و حقوق کارگران را پرداخت نکردهاند مستاجران نیز در پرداخت اجاره بهاء با مشکل مواجه هستند.
این مشاور املاک اذعان داشت: با توجه به کاهش نرخ سود بانکی موجران اجاره را بر رهن ترجیح میدهند اما مستاجران به دلیل درآمد کم خود ترجیح میدهند مبلغ رهن را افزایش داده و اجاره را کاهش دهند تا درآمد بیشتری در ماه برایشان باقی بماند.
دهقان یکی دیگر از مشاورین املاک در خصوص افزایش اجاره بهاء در سال جدید گفت: اکثر قراردادهای اجاره با همان نرخهای سابق منعقد میشود و افزایشی قیمتی ندارند و در محدود قراردادهای اجاره نیز فقط حدود 7 الی 10 درصد افزایش اجاره بهاء داریم.
وی با اشاره به وضعیت رکودی در بازار مسکن اظهار داشت: طبق عرف همیشگی، نرخ تورم معیار اصلی در افزایش نرخ اجاره بهاء بوده است و موجران نیز انتظار دارند اجاره بهاء حداقل به اندازه نرخ تورم افزایش یابد اما امسال به دلیل مشکلات معیشتی مردم نمیتوان اجارهها را افزایش داد.
دهقان ادامه داد: میزان اجارههای کنونی نیز در توان مستاجران نیست، کارگر کارخانه ای که ماهیانه 800 هزار تومان حقوق میگیرد؛ چگونه میتواند ماهی 500 و حتی بیشتر برای یک خانه کوچک پرداخت کند. در وضعیت امروز زن و مرد هر دو با هم کارکنند بازهم نمیتوانند مخارج زندگی را تامین کنند.
این مشاور املاک اذعان داشت: متاسفانه در شرایط کنونی تعداد چکهای برگشتی مستاجران بسیار زیاد شده به این معنی که درصد قابل توجهی از مستاجران توان پرداخت اجاره را ندارند و موجران نمیتوانند چکهای اجاره را نقد کنند.
دهقان ادامه داد: هر چند بازار مسکن در رکود بوده و قیمت مسکن و اجاره بهائ افزایش نداشته است اما به دلیل وضعیت بد اقتصادی و درآمدی باز هم مردم در پرداخت اجاره با مشکل مواجه هستند.
نرخ اجاره در برخی محلههای یزد
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|