شناسه : 32622162
نگاهی به مواضع چهره‌های اصلاح‌طلب درباره اغتشاشات اخیر

وقتی حتی اصلاح‌طلبان هم اغتشاشات اخیر را نفی می‌کنند


نکته قابل اما جایی است که حتی اصلاح‌طلبان و برخی از کسانی که خودشان در سال 88 حامی اغتشاشات بودند، هم نسبت به اغتشاشات اخیر اعلام برائت کردند.

به گزارش یزد آوا؛ هرچند تجمعات روزهای اخیر که از شهر مشهد آغاز شد در ابتدا با رویکرد اقتصادی و معیشتی بود، اما رفته رفته جریان‌های معاند نظام در مردم معترض رخنه کردند و سمت و سوی تجمعات را به سمت اغراض سیاسی مدنظر خودشان پیش بردند. تا جایی که شب گذشته در تهران و برخی شهرها تجمعاتی رخ داد که در آن تجمعات نه تنها خبری از مردم و مطالبات آن‌ها نبود، بلکه محور اصلی آن تجمعات ضدانقلاب بودند که شعارهای تند و ساختارشکنانه‌ای نیز سر دادند و به تخریب اموال عمومی پرداختند.

نکته قابل اما جایی است که حتی اصلاح‌طلبان و برخی از کسانی که خودشان در سال 88 حامی اغتشاشات بودند، هم نسبت به اغتشاشات اخیر اعلام برائت کردند. به نظر می‌رسد هرچند اصلاح‌طلبان هنوز آن شجاعت و شهامت را ندارند که نسبت به جنایتی که در سال 88 در حق مردم کردند، عذرخواهی کنند و همچنان بر حمایت از سران فتنه اصرار دارند؛ اما با این همه، آن‌ها هم به این واقعیت پی برده‌اند که آتش زدن اموال مردم و حضور در کف خیابان و به طور کلی رفتارهای رادیکال راه‌حل مناسبی برای نیل به خواسته‌ها نیست. در ادامه برخی از مواضع چهره‌های اصلاح‌طلب در نفی اغتشاشات اخیر را از نظر می‌گذرانیم:

محمدعلی نجفی شهردار تهران در واکنش به اتفاقات اخیر تهران گفت: «این حوادث برای ساعاتی خدمت‌رسانی به شهروندان تهرانی را کمی دچار اخلال کرد. خسارت‌های اندکی به تاسیسات و امکانات شهرداری تهران وارد آمد و این نشان می‌دهد عده‌ای با یک حرکت کور این اقدامات را انجام دادند تا آنچه متعلق به همشهریان تهرانی است لطمه بزنند.»

مرتضی مبلغ معاون سیاسی وزیر کشور دولت اصلاحات و از اعضای ستاد موسوی در انتخابات 88، هم در رابطه با تجمع روزهای اخیر گفت: «در مواجهه با اعتراضات مردمی، بهترین راه سعه صدر و گشاده‌رویی ا‌ست. اما باید مراقب گروه‌ها و افراد فرصت‌طلب نیز بود که مطالبات مردم را به انحراف نکشند.»

علی شکوری‌راد دبیرکل حزب اتحاد ملت نیز که در انتخابات 88 از حامیان سران فتنه بود و حتی بازداشت هم شده بود در مصاحبه‌ای گفته است: «تظاهرات اعتراضی نویدبخش دستاوردی عینی برای بهبود وضعیت جامعه و کشور نیست ولی می‌تواند پر هزینه و تبعات آن پردامنه باشد.»

محمدرضا عارف رپیس فراکسیون امید مجلس هم در صفحه شخصی خود نوشت: «رسیدگی به وضعیت معیشتی مردم عزیزمان وظیفه مسئولین، بخصوص دولت و مجلس است و پیگیری اینگونه مطالبات از سوی مردم با سازوکارهای قانونی حق طبیعی آنهاست ولی متوجه باشیم کاری نکنیم که فضای کشور متشنج شود چون این فضا خواست بدخواهان ملت و کسانی است که به دنبال از بین بردن امید مردم هستند.»

محسن هاشمی رفسنجانی نیز در رابطه با اغتشاشات اخیر گفت: «بدیهی است که حق اعتراض قابل قبول است ولی نحوه بیان انتقادات و مطالبات باید در چارچوب قانون باشد. شیوه ابزارهای کف خیابانی غیر قانونی، راهکار مناسبی نیست. نباید تحت تاثیر برخی دروغگویی ها در فضای مجازی قرار بگیریم. زیرا درست ترین مطالبات نیز در اندک فریادهای قانون شکنان و تندروها محو خواهد شد. پیگیری مطالبات بصورت مدنی مناسبترین شیوه بیان مطالبات است.»

علی مطهری عضو فراکسیون امید که در سال 88 معتقد بود که اگر پس از انتخابات دولت اجازه تجمع داده بود هیچگاه چنین اتفاقاتی نمی‌افتاد، در واکنش به اتفاقات روزهای اخیر گفت: «این که مردم احساس آزادی می‌کنند و نظر خود را در قالب تجمع بیان می‌نمایند یک نقطه مثبت اما این که این اظهارنظرهای جمعی توأم با تخریب و اخلال در نظم جامعه می‌شود منفی است.»

محمود صادقی نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و اظهار داشت: «باید عوامل تضعیف اعتماد مردم به حاکمیت را شناسایی کنیم. باید عوامل و زمینه هایی را که امروز باعث ایجاد چنین تظاهرات و بی اعتمادی مردم به نظام و حاکمیت شده اند را شناسایی کنیم و با آنها مقابله و برخورد جدی کنیم. تمام این افرادی که امروز معاند نظام جمهوری اسلامی ایران هستند قبل تر ها جوابشان را گرفته اند و این حرف هایی که امروز از زبان افراد و رسانه های انان خارج می شود حرف های بیهوده ای است و مردم ما به این سخنرانی ها قبل تر ها جواب سخت و دندان شکنی داده اند.»

فیض‌الله عرب‌سرخی از محکومان امنیتی سال 88 نیز در توئیتر خود درباره این اغتشاشات نوشت: «مستقل از همه پشت پرده‌ها، مردم با مشکلات مختلف اقتصادی واجتماعی گسترده‌ای مواجهند و اعتراض حداقل حق قانونی مردم است، همه ارکان صاحب اختیار در نظام، اعم ازدولت، قوه قضاییه و غیرآن باید بابت مشکلات مردم پاسخگو باشند. ضمنا همه دوستداران ایران بدانند که کشور تحمل هزینه‌های یک فروپاشی مجدد را ندارد.»

عباس عبدی فعال اصلاح‌طلب نیز در یادداشتی نوشت: «اعتراضات اخیر یا آنچه که در آینده رخ دهد، جز استهلاک بیشتر سرمایه اجتماعی و از میان بردن نظم و آرامش نتیجه دیگری ندارد.»

انتهای بیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.