پاساژهای مدرن به محلی برای فروش کالاهای خارجی تبدیل شدهاند
به گزارش یزد آوا؛ رئیس سازمان بسیج اصناف کشور در گفتگو با خبرنگار آوایاقتصاد با اشاره به اهمیت و تاثیرگذاری بازاریان در جامعه گفت: برای داشتن یک بازار اسلامی که بتوان آن را به عنوان الگو به جهان معرفی کرد کار بسیار است . بازار امروز ما بسیار ضعف دارد و حتی نسبت به گذشته نقاط ضعف و کاستیهایمان بیشتر نیز شده است.
غلامرضا حسنپور با اشاره به ویژگیهای شاخص بازاریان قدیمی اظهار داشت: احیای فرهنگهای قدیمی ، جریانسازی و فرهنگسازی در بازار از اولویتهای بسیج اصناف است و این توانمندی وجود دارد که با سرمایهگذاری روی نسل جدید، بازار کشور را ارتقا داد و آن را به عنوان الگو به جهانیان معرفی کرد.
وی با بیان این که از تشکیل بسیج اصناف به عنوان یک واحد مجزا پنج سال میگذرد اظهار داشت: برنامهریزیهای انجام شده در بسیج اصناف بر اساس مبانی قرآن و اهل بیت است و یک چشماندازی در نظر گرفتهشده و تمام سعیمان آن است که به این چشم انداز دست یابیم. در این راه شعار اصلی ما "کمک به تقوای اقتصادی و جهاد اقتصادی" است.
حسنپور با اشاره به اهمیت برنامهریزی در امور گفت: برای پیشرفت باید دید جهانی داشت؛ برنامهریزی دقیق برای دستیابی به اهداف تعیین شده ضروری است چرا که بدون برنامه ریزی کارها پیش نمیروند و هر کاری هم انجام شود روزمرگی است و نتیجهای در بر نخواهد داشت
وی با اشاره به اهمیت آموزشهای فقه بازار اظهار داشت: در بحث تقوای اقتصادی آموزش های فقه بازار از سال 88 از استان یزد آغاز و در سال 90 به کل کشور ابلاغ شد و با پیگیریهایی که صورت گرفت؛ در سال 92، مجلس قانون لزوم آموزشهای فقه بازار برای اخذ و تمدید پروانه کسب را در قانون صنفی کشور تصویب کرد.
حسنپور اعلام کرد: دورههای شش ساعته آموزش فقه بازار با همکاری اتاقهای اصناف در سراسر کشور برگزار و بالغ بر 300 هزار نفر از کسبه در این دورهها شرکت کردهاند. برای برگزاری دورههای آموزش فقه بازار در سطح تکمیلی و اختصاصی نیز برنامهریزیهای لازم انجام شده است.
رئیس سازمان بسیج اصناف کشور با بیان این که در تقوای اقتصادی، اخلاق و رفتار بازاریان بسیار مهم است افزود: باید به سمتی حرکت کنیم که کسبه اخلاق را سر لوحه کار خود قرار دهند و فضای بازار را بیش از پیش اسلامی کنند.
حسنپور تاسیس پاساژ و مجتمعهای خرید متعدد را یکی از نگرانیهای بسیج اصناف دانست و افزود: تاسیس قارچ گونه پاساژهای مدرن حتی در شهرهای کوچک از دو جهت مشکلساز است؛ یک آن که این مراکز اغلب با فضای اسلامی و فرهنگی کشور ناآشنا هستند و از سویی دیگر در وضعیتی رکودی کشور که تولید وضعیت مناسبی ندارد این مراکز صرفاً به محلی برای فروش کالاهای خارجی تبدیل شدهاند.
وی تشکیل پایگاههای بسیج و یا شورای فرهنگی در پاساژهای جدید التاسیس را از دیگر برنامههای بسیج اصناف اعلام کرد و ادامه داد: امروزه بازارهای نمود بعضی از بد حجابیها است و در واقع افراد را به داشتن حجاب کم دعوت میکنند. از این رو طرحی در حال اجرا است که از کسبه متدین خواسته شده افراد محجبه را تکریم کرده و در مقابل به افراد بد حجاب بستههای فرهنگی در مورد عفاف وحجاب بدهند.
حسنپور با اشاره به وضعیت نامطلوب فرهنگی در بازار اذعان داشت: با توجه به وضع موجود اگر خود بازاریان وارد عمل شوند میتوانند در بهبود وضعیت فرهنگی و ترویج حجاب موثر واقع شوند چرا که نیروی انتظامی به تنهایی نمیتواند کاری از پیش ببرد.
رئیس سازمان بسیج اصناف کشور این آیه از قرآن را که " پاک مردانی که هیچ خرید و فروشی آنان را از یاد خدا غافل نمیکند " چراغ راهنمای کسبه دانست و افزود: تعطیلی مغازهها و بازار برای برپایی نماز اول وقت در ایران یکی از مسائلی است که نسبت به سایر کشورهای اسلامی کمرنگتر است. البته حرکتهای در کشور شروع شده اما افت و خیز زیاد دارد. از دلایل عدم تحقق این حرکت مسائل امنیتی و حتی نبود مسجد و روحانی در بازارهای ما است.
حسنپور از شناسایی 11 هزار شهید اصناف در سراسر کشور خبر داد و ادامه داد: تدفین شهدای گمنام را در بازار تهران و حسینیه امیرچقماق یزد دنبال و اجرا کردیم البته مخالفتهایی در خصوص تدفین شهدا در حسینیه امیرچقماق یزد مطرح شد که اسناد مربوط به واکنش و موضعگیریهای افراد مختلف را در زمان مشخص منتشر خواهیم کرد.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|