پرداخت سه هزار و 500 فقره تسهیلات به شرکتهای فناور در استان یزد
به گزارش خبرنگار یزد آوا، محمد سپهر پیش از ظهر امروز در نشست خبری آنلاین با اصحاب رسانه استان یزد در تشریح اقدامات و فعالیتهای صندوق پژوهش و فناوری های استان یزد گفت: این صندوق اواخر سال 83 با سرمایه 10 میلیارد ریالی تاسیس و راهاندازی شد که شرکت سهامی خاص و مستقل است و دارای ۱۷۷ سهامدار از سهامداران بزرگی چون پارك علم و فناوری يزد، دانشگاه يزد، دانشگاه علوم پزشكی يزد، شرکت پیشگامان و ... است و عمده فعالیتهای آن در قالب ارائه تسهیلات، سرمایه گذاری خطر پذیر و صدور ضمانت نامه است.
وی ادامه داد: صندوق 14 نوع تسهیلات را جهت ایجاد، توسعه، پیشبرد فعالیت و سرمایه در گردش در اختیار شرکتهای دانش فناور قرار میدهد، همچنین به صدور ضمانتنامه برای تسهیل در فرآیندهای عملیاتی شرکت های دانشبنیان و فناور میپردازد و به دلیل دارا بودن از سرمایه مادی و معنوی به سرمایهگذاری خطرپذیر میپردازد که همین سرمایهگذاری دلیل رشد کشورهای پیشرفته است.
سپهر افزود: این صندوق اکنون اقدام به سرمایهگذاری خطرپذیر حدود 19 میلیارد تومان در 14 طرح کرده است که در پنج مورد از این طرحها با بازگشت ۳۰ تا ۳۰۰ درصدی سرمایه با موفقیت خارج شده، در دو مورد شکست قطعی داشته هفت طرح دیگر نیز همچنان در جریان است و برای امسال نیز برای سرمایهگذاری در طرحهای جدید هدف گذاری صورت گرفته است.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان یزد عنوان کرد: طبق آخرین صورت مالی متعلق به سال 98، صندوق پژوهش و فناوری استان در سال گذشته پرداخت 70 میلیارد تومان تسهیلات را مصوب کرده که با توجه به پرداخت مرحلهای تسهیلات، تاکنون 56 میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
سپهر ادامه داد: این صندوق همچنین در سال گذشته چهار فقره سرمایهگذاری با ارزش حدود 7.5 میلیارد تومان انجام داده و همچنین در این مدت 200 مورد ضمانت نامه از طریق بانکهای همکار برای شرکتهای دانشبنیان صادر کرده است و چنانچه صندوقهای پژوهش و فناوری در تهران را در نظر نگیریم صندوق پژوهش و فناوری استان در بین صندوقهای شهرستانی جایگاه اول را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: صندوق پژوهش و فناوری استان در استان هرمزگان و تهران، دفتر دارد و فعال است و در سال گذشته به 18 استان ارائه خدمات داشته که هرمزگان، آذربایجان شرقی، بوشهر و ... از جمله این استانها بودند که برای دریافت خدمات بیشتر منابع خود را در اختیار این صندوق قرار دادند.
سپهر با بیان اینکه 500 شرکت استارتآپ و فناور در استان یزد فعالیت دارند، افزود: از ابتدای فعالیت صندوق تاکنون سه هزار و 500 فقره تسهیلات جمعا به مبلغ 170 میلیارد تومان به متقاضیان شامل شرکتهای فناور، دانشبنیان و غیردانشبنیان، استارتآپی و ... پرداخت شد، همچنین به 18 استان دیگر نیز تسهیلات پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه حمایت صندوق بیشتر از نتایج پژوهشها است، گفت: با شیوع کرونا صندوق پژوهش تقریبا 13 میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش به شرکتهای آسیب دیده از کرونا یا شرکتهایی که در زمینه مقابله با شیوع کرونا تولیدات و محصولاتی داشتند پرداخت کرده که 7.5 میلیارد تومان آنها تنها مربوط به همان ماه اول شیوع بیماری یعنی اسفند 98 است.
مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری استان یزد گفت: برای ارائه تسهیلات به یک طرح ابتدا باید آن طرح در کمیته اعتباری صندوق معرفی شده و مورد ارزیابی قرار میگیرد و سپس در مورد طرح و نحوه ارائه تسهیلات به آن تصمیمگیری میشود.
سپهر افزود: ارائه تسهیلات به معرفی شدگان از سوی دانشگاهها جهت سفر خارجی، حمایت از پایاننامهها، مقالات و ... سهم کمی از تسهیلات پرداختی صندوق و تقریبا معادل 5 درصد تسهیلات را به خود اختصاص میدهد و بالغ بر 95 درصد تسهیلات صندوق پژوهش و فناوری استان به شرکتهای پارک علم و فناوری، دانش بنیان، استارتآپ و .. اختصاص مییابد.
وی در خصوص نظارت بر فعالیتها و نحوه ارائه تسهیلات در صندوق پژوهش و فناوری گفت: علاوه بر نظارتی که حسابرس و بازرس انتخاب شده از سوی سهامداران بر فعالیتهای صندوق دارد، کارگروه صندوقهای پژوهش و فناوری کشور ناظر کلان صندوق و سهامداران آن است و هر مصوبه ای باید به تایید نماینده کارگروه صندوقهای پژوهش و فناوری برسد.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|