شناسه : 27215327

پرستاران یزدی پروانه صلاحیت حرفه‎‎ای می‎‎گیرند


با توجه به این که پرستاری حرفه‌‏‏ای مراقبت محور است، هرگونه کوتاهی یا اشتباه در نحوه ارائه خدمات پرستاری ممکن است صدمات جبران‎‎ناپذیری بر سلامت افراد و جامعه بگذارد. بنابراین اطمینان از خدمات پرستاری تنها از راه اطمینان از صلاحیت حرفه‏‏ای و بالینی آنان امکان‎‎پذیر است.

به گزارش یزد آوا؛ با توجه به این که پرستاری حرفه‌ای مراقبت محور است، هرگونه کوتاهی یا اشتباه در نحوه ارائه خدمات پرستاری ممکن است صدمات جبران‎‎ناپذیری بر سلامت افراد و جامعه بگذارد. بنابراین اطمینان از خدمات پرستاری تنها از راه اطمینان از صلاحیت حرفه‌ای و بالینی آنان امکان‎‎پذیر است.

در کشورهای پیشرفته برای اطمینان از صلاحیت حرفه‌ای تیم پرستاری بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، راه‌های مختلفی برای اطمینان از صلاحیت پرستاران اجرا می‌‌شود که شاخص‌ترین آن اعطای پروانه صلاحیت حرفه‌ای است که براساس آزمون‌های مختلف و انجام بازآموزی‌هایی همتراز با پیشرفت‌های علمی و رفتاری پرستاران، صادر می‌شود.

این موضوع در کشور ما نیز برای بهره‌گیری مناسب از فعالیت‌های حرفه‌ای پرستاری تصویب شده و پس از تدوین آیین‌نامه صدور پروانه صلاحیت حرفه‌ای پرستاران، به دستور وزیر بهداشت و با توجه به اختیارات دانشگاه‌های علوم پزشکی مراکز استان‌ها، ابلاغ شده است.

براساس برنامه‌ریزی انجام شده، تا پایان برنامه ششم توسعه، همه کادر پرستاری در کشور دارای پروانه صلاحیت حرفه‌ای خواهند شد.

البته انتظار می‌رود اعطای این گواهینامه دستاوردهای مهمی را برای بهبود کیفیت مراقبت‌های پرستاری، ارتقای اعتبار پرستاران در کشور و همچنین بالا رفتن کمی و کیفی خدمات درمانی در کشور و به تبع در یزد به عنوان قطب پزشکی کشور که به 40 درصد از بیماران غیر بومی هم خدمات ارائه می‌دهد، به همراه داشته باشد.

حفظ حقوق مردم با ارائه مراقبت‌های پرستاری

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می‌گوید: یکی از الزامات تضمین‌کننده کیفیت و کمیت مراقبت پرستاری، ساماندهی سرمایه‌های انسانی و غیرحرفه‌ای است چرا که هرگونه کوتاهی یا اشتباه در نحوه ارائه خدمات پرستاری می‌تواند تاثیر سوئی بر سلامت افراد بگذارد.

«علی اکبر جراحی» می‌افزاید: ‌اکنون در کشورهای پیشرفته‌ای مانند آلمان، آمریکا، انگلستان، استرالیا، ژاپن و کانادا روش‌های مختلفی برای اطمینان از صلاحیت بالینی پرستاران ارائه می‌شود که اعطای پروانه صلاحیت حرفه‌ای معمول‌ترین آنهاست.

به گفته وی، هدف از صدور پروانه صلاحیت حرفه‎‎ای پرستاران، حفظ حقوق مردم با ارائه مراقبت‎‎های پرستاری با کیفیت و در دسترس به بیماران و مددجویان در بالین در جامعه به واسطه کسب اطمینان از داشتن صلاحیت‎‎های لازم از نظر علمی، اخلاقی و انضباطی از سوی شاغلان بخش پرستاری است.

جراحی ادامه می‌دهد: برای نخستین بار در استان، پروانه صلاحیت حرفه‎‎ای به 300 نفر از مدیران پرستاری شامل مترون، سرپرستار و سوپر وایزرهای بالینی و آموزشی که شرایط احراز دارند، داده خواهد شد. همچنین همه پرستاران دولتی و خصوصی و خیریه تامین اجتماعی شامل این طرح هستند.

وی بیان می‌کند: مراکز صدور پروانه صلاحیت حرفه‎‎ای در معاونت پرستاری وزارت بهداشت قرار دارد و واحد صدور در هر استان، زیرمجموعه مدیریت پرستاری دانشگاه علوم پزشکی است که به گروه‎‎های وابسته شامل گروه‎‎های حرفه‌ای و شغلی پس از اطمینان از احراز شایستگی‎‎های لازم مبتنی بر استانداردهای حرفه‎‎ای، تعلق می‌گیرد.

جراحی با اشاره به گروه حرفه‎‎ای پرستاری، ادامه می‌دهد: گروه حرفه‎‎ای شامل کارشناسان پرستاری، اتاق عمل، هوشبری و فوریت‎‎های پزشکی و بالاتر است و طبق آیین‎‎نامه برای گروه‎‎های پرستاری و گروه‎های حرفه‎‎ای وابسته، پروانه صلاحیت حرفه‎‎ای و برای گروه های شغلی وابسته گواهی صلاحیت شغلی صادر می‌شود.

به گفته وی، کسب پروانه صلاحیت حرفه‎‎ای برای ایفای نقش و ارائه خدمات پرستاری در مراکز و موسسات بهداشتی و درمانی، آموزشی و توانبخشی دولتی و غیر دولتی و همچنین مراکز مشاوره و ارائه خدمات پرستاری در منزل به افراد و خانواده ها و علاوه بر آن گروه‌ها و جوامع مربوطه الزامی است.

شاخص‎‎های صلاحیت حرفه‎‎ای

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می‌گوید: اعطای پروانه صلاحیت، شاخص‎‎های خاصی را می‌طلبد که از آن جمله داشتن شرایط دریافت گواهی صلاحیت اعم از علمی، اخلاقی و انضباطی (نداشتن اعتیاد به مواد مخدر و روان گردان، نداشتن ممنوعیت اشتغال به حرفه پرستاری از سوی نیروی هیات‎‎های انتظامی، بدوی و کمیسیون‎‎های انتظامی اخلاقی)، شرایط جسمی و روانی که مانع کار پرستار شود، است.

جراحی می‌گوید: آزمون تایید صلاحیت حرفه‎‎ای یک امتحان جامع علمی است که امسال در نخستین دوره صدور آن، داشتن 115 امتیاز یا 230 ساعت آموزش تخصصی در 5 سال اخیر، الزامی است.

به گفته وی، براساس برنامه‌ریزی معاونت پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا پایان برنامه ششم توسعه، همه کادر پرستاری دارای شرایط احراز پروانه صلاحیت حرفه‌ای خواهند شد.

وجود 2700 پرستار در استان

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد عنوان می‎‎کند: در استان 2700 نفر کادر پرستاری فعالیت دارند ولی پروانه صلاحیت فقط به کارشناسان پرستاری داده می‌شود که در مرحله نخست آن، در استان به 300 نفر از مدیران پرستاری اعطا خواهد شد.

«علی اکبر جراحی» با بیان این که امسال در روز پرستار به طور نمادین به 6 نفر از پرستاران پروانه صلاحیت حرفه‎‎ای پرستاری اعطا شد، می‌افزاید: مرحله دوم این طرح شامل همه پرستاران که شرایط احراز دارند، خواهد شد.

انتهای پیام/

همشهری




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.