شناسه : 39353503
مدیرعامل شرکت غله استان یزد:

پیش بینی خریدتضمینی 3 هزار تن گندم از کشاورزان یزدی/ خشکسالی تولید گندم را کاهش داده است


پایدار گفت: قیمت خرید تضمینی گندم نسبت به سال گذشته دو برابر شده است و پیش‌بینی می‌شود میزان خرید گندم از کشاورزان یزدی در سال جاری بیش از ۳ هزار تن نباشد.

حمید پایدار در گفتگو با خبرنگار یزدآوا، در خصوص تولید گندم در استان یزد گفت: طبق اعلام جهاد کشاورزی سطح زیر کشت گندم در استان یزد امسال ۹ هزار و ۱۰۰ هکتار بوده و با توجه به اینکه برداشت گندم در استان تقریباً از نیمه خرداد شروع و تا اواخر تیرماه ادامه می‌یابد، هم‌اکنون کار برداشت گندم با ۳۳ دستگاه کمباین شروع شده است.

وی با اشاره به خشکسالی‌های متوالی در استان ادامه داد: مصرف گندم استان در سال بیش از ۱۶۰ هزار تن و ماهانه تقریباً ۱۲ هزار تن است که بخش عمده‌ آن از خارج از استان از جمله استان‌های خوزستان و فارس تامین می‌شود در زمان خشکسالی در کشور، گندم مورد نیاز از خارج از کشور تأمین می‌شود.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان یزد در خصوص خرید تضمینی گندم از کشاورزان گفت: برای رفاه حال کشاورزان ۸ مرکز خرید گندم در استان در نظر گرفته شده است و سازمان تعاون روستایی و شرکت تعاون روستایی به عنوان مباشر در خرید گندم به ما کمک می‌کنند و اعلام آمادگی کردیم هر کجا که تعاون روستایی، فرمانداری و ... اعلام نیاز کنند مرکز خرید جهت تحویل گندم از کشاورزان راه‌اندازی می‌شود.

پایدار ادامه داد: سال گذشته حدود یک هزار و ۸۰۰ تن گندم به صورت خرید تضمینی و تقریباً یک هزار و ۵۰۰ تن به صورت توافقی توسط واحدهای صنف و صنعت از کشاورزان استان خریداری شده و برای امسال نیز با توجه به اینکه برداشت گندم در استان دیرتر شروع شده تاکنون خرید زیادی انجام نگرفته است.

وی گفت: تاکنون برای امسال ۸۴۷ تن گندم از کشاورزان استان به صورت تضمینی خریداری شده است که از این میزان پول ۱۱۱ تن از آن به کشاورزان پرداخت شده، اطلاعات خرید ۷۲۰ تن برای پرداخت وجه آن به بانک ارسال شده و مابقی آن در صف واریز وجه به کشاورزان است.

پایدار با بیان اینکه نرخ خرید تضمینی گندم برای سال جاری با دو برابر افزایش به ۵ هزار تومان رسیده است، افزود: به نظر می‌رسد با توجه به این قیمت، امسال خرید توافقی گندم توسط واحدهای صنف و صنعت استان انجام نمی‌گیرد چرا که قیمت فروش گندم از طرف شرکت غله به این واحدها ۲۷۰۰ تومان است و خرید مستقیم گندم از کشاورزان با قیمت ۵ هزار تومان برای آنها مقرون به صرفه نیست.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود خرید تضمینی گندم از کشاورزان استان در سال جاری بیش از ۳ هزار تن نباشد، گفت: با توجه به اینکه کشاورزان استان عمدتاً دامدار هستند و در تأمین نهاده‌های دامی با مشکل مواجه هستند کشاورزان چاره‌ای نمی‌بینند که به‌جای خرید نهاده دامی مثل جو با قیمت ۶ هزار تومان، گندم تولیدی خود را برای مصرف دام استفاده کنند و از طرفی با وجود خشکسالی و وضعیت نامناسب منابع آبی استان و تغییر الگوی کشت کشاورزان ترجیح می‌دهند به جای گندم به کشت محصولات کم آبخواه با درآمدزایی بیشتر مانند پسته روی آوردند.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان یزد با بیان اینکه امیدواریم کشاورزان گندم برداشت شده را به ما تحویل بدهند تا نیاز کمتری به تأمین گندم از خارج از استان داشته باشیم، افزود: در سطح کشور بالای ۸۰ درصد پول گندم خریداری‌شده از کشاورزان به آنها پرداخت شده اما در استان یزد به این دلیل که برداشت گندم دیرتر انجام شده هنوز نوبت پرداخت وجه آن به کشاورزان نرسیده است و طی چند روز آینده بخش قابل توجهی از آن پرداخت می‌شود.

پایدار ادامه داد: خرید گندم از کشاورزان توسط شرکت غله با قیمت ۵ هزار تومان و به صورت عمده انجام می‌گیرد و قطعا فروش گندم در بازار به صورت خرده از این قیمت بالاتر است و تا ۶ هزار تا ۶۵۰۰ تومان انجام می‌گیرد با این حال خریدوفروش گندم به صورت عمده و به صورت تجاری ممنوع است و گندم یا باید به صورت خرید تضمینی توسط شرکت غله انجام ‌گیرد یا در قالب خرید توافقی به کارخانجات تحویل داده شود.

وی در خصوص خودکفایی در تولید گندم گفت: گندم یک کالای استراتژیک است و طبق مصوبه شورای عالی امنیت ملی کشور باید حداقل ۵ میلیون تن گندم به عنوان ذخیره داشته باشیم و باید در این زمینه خودکفا باشیم، واقعیت این است که ظرفیت تولید کشور گندم در کشور ما حدود ۵۰۰ میلیون تن است اما ۷۰ درصد آن دیم است و اگر بارندگی مناسبی نداشته باشیم یا بارندگی در موقع مناسبی نباشد گندم دیم از بین می‌رود و سال‌هایی که چنین شرایطی داشته باشیم مانند امسال مجبور به واردات گندم هستیم.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.