شناسه : 19022953

کارگاه‌های طلاسازی یزد احیاء شدند


یکی از صنایعی که یزد را به ویژه در داخل کشور شهره کرده است، صنعت ساخت طلا و جواهراتش است به نحوی که بسیاری از گردشگران در سفر به یزد علاوه بر بازدید از بناهای کهن این شهر تاریخی، حتماً از بازار زرگری یزد نیز دیدن می‌کنند.

به گزارش یزد آوا، البته تا چندی پیش رکود اقتصادی از یک سو و اجرای قانون اخذ مالیات بر ارزش‌افزوده و البته عوارض‌، بسیاری از زرگرهای یزدی را تا لبه‌ی ورشکستگی پیش برد و حتی برخی را نیز به کناره‌گیری از شغلشان مجبور کرد ولی به دنبال وخیم‌تر شدن اوضاع این صنعت، مسئولان استان در نشستی مشترک برای حل مشکل زرگران و اعتراض آنها به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، طی مصوبه‌ای طلای آب‌شده فروشان و تولیدکنندگان طلا را از پرداخت این مالیات معاف کرد.

به گزارش ایسنا، براساس این مصوبه‌ی استانی، سازندگان طلا و جواهر استان به غیر از دارندگان پروانه تولید صنعتی از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف شده‌اند.

در این صورتجلسه به منظور رفع اختلاف بین اتحادیه صنف زرگر و اداره امور مالیاتی استان برای دریافت مالیات ارزش افزوده نیز مصوب شده که آب شده فروشان همه مستندات و فاکتورهای کارهای انجام شده در سال مالی را که مورد قبول اداره کل امور مالیاتی استان است را پس از تائید اتحادیه، برای محاسبه مالیات بر ارزش افزوده به این اداره کل تحویل دهند. علاوه بر این نیز بر همین اساس، آن بخش از کارها که به صورت امانی انجام شده با ارائه فاکتور معتبر از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف می‌شوند.

همچنین اعلام شده است که مالیات بر ارزش افزوده این رشته طبق مالیات بر عملکرد سال مالی، پس از کسر فروش سکه و بر مبنای دریافت سود هر مثقال ساخت کار، با نظر کارشناسی اتحادیه، محاسبه و دریافت می‌شود.

محمدحسین منتظری، نایب رئیس اتحادیه طلافروشان استان در مورد اهمیت اجرای این مصوبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنای منطقه یزد، اظهار کرد: تولیدکنندگان و آب‌شده فروشان طلا که مالیات بر ارزش افزوده پرداختی را از کسی دریافت نمی‌کنند، قائدتاً نباید مالیاتی نیز پرداخت کنند.

وی همچنین با اشتباه خواندن اجرای چنین روالی در استان، بیان کرد: در حال حاضر حدود 20 نفر فروشنده آب‌شده طلا در بازار طلای استان فعالیت می‌کنند. این افراد قبلا از اعمال این معافیت باید پس از خریداری طلای دست دوم و استانداردسازی عیار و دریافت حق‌الزحمه 500 تومان به ازای هر مثقال، برای هر مثقال 46 هزار تومان مالیات ‌بر ارزش افزوده پرداخت می‌کردند که قطعاً نادرست است.

این مسئول، رکود شدید در بازار طلای استان را یادآور شد و ابراز امیدواری کرد که نمایندگان مجلس لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده طلافروشان را برای نجات این صنعت مورد توجه قرار دهند.

منتظری اظهار کرد: خوشبختانه با انجام این اصلاحیه، بسیاری از زرگرانی که کار خود را رها کرده بودند، مجدداً شروع به کار کرده‌اند و در این باره رضایت نسبی و انگیزه برای کار در بین آنها ایجاد شده است.

وی با قدردانی از حمایت استاندار و مسئولان استان در مورد اجرای این مصوبه، اظهار کرد: مهر تایید استاندار باعث شد که تعداد زیادی از همکاران ما شغل خود را از دست ندهند اما قطعاً تا رسیدن به تمام خواسته‎‎های برحق و قانونی خود با توکل به خدا، پشتیبانی همکاران و حمایت مسئولان دلسوز نظام تلاش خواهیم کرد.

نایب رئیس اتحادیه طلافروشان استان یادآور شد: اداره کل امور مالیاتی استان، برداشت از مصوبه مذکور را نادرست و آن را غیرقانونی خوانده است، در حالی که یکی از افرادی که ذیل این مصوبه را امضاء کرده، نماینده اداره کل مالیاتی بوده است.

سید محمد میرمحمدی، استاندار یزد اخیراً در نشستی اجرای معافیت مالیاتی زرگرها در استان را در صورت مصوب شدن، ضروری خواند و در رابطه با رد این مصوبه از سوی اداره کل امور مالیاتی استان، اظهار کرد: اگر نماینده اداره کل مالیاتی استان این مصوبه را امضا کرده باشد، یعنی مفاد آن را قبول کرده و باید به آن متعهد باشد.

وی افزود: البته ممکن است در قانون، ابهاماتی موجود باشد که نیاز به تفسیر دارد و اگر اداره کل امور مالیاتی استان نیازمند شفاف‌سازی قانون است، باید این موضوع را به استانداری منعکس کند تا مورد پیگیری قرار گیرد. استان آمادگی دارد که مشکلات زرگران یزدی را از مجرای قانونی دنبال کند تا راهکار حل مشکل پیدا شود.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.