شناسه : 20588841
زمامداران بی اهلیت جامعه را به تباهی می‌کشند

کارگزاران نالایق؛ بزرگترین خطر برای جامعه اسلامی


هر نظام حكومتی بدون توجه به نقش كارگزاران صالح و مدیر نخواهد توانست در نیل به اهداف، از خود كارآمدی نشان دهد و در این راستا تفاوتی میان حكومت دینی و غیردینی یا لائیك وجود ندارد.

یزد آوا؛ یكی از عوامل مهم و اساسی در ثبات و كارائی نظامهای سیاسی كه از دیرباز تاكنون فلسفه سیاسی و تاریخ تطور فكر سیاسی در میان متفكران این حوزه مدنظر بوده است، مسأله صلاحیت و كارآمدی كارگزاران و مدیران یك نظام سیاسی است.

نكته حائز اهمیت در این مبحث آن است كه هر نظام حكومتی بدون توجه به نقش كارگزاران صالح و مدیر نخواهد توانست در نیل به اهداف، از خود كارآمدی نشان دهد و در این راستا تفاوتی میان حكومت دینی و غیردینی یا لائیك وجود ندارد.

در تمامی نامه ها و عهدنامه های حضرت علی(علیه السلام) به كارگزاران مسئله رعایت تقوی و ترس از خدا و توجه به آخرت ملاحظه می گردد. دقت ایشان در رعایت حال مردم و حفظ شخصیت آنها و پرهیز از زورگویی و تهدید مردم به این سبك در سایر رهبران دیده نمی شود.

جمهوری اسلامی ایران نیز که حکومت خود را برگرفته از رشحات و نفحات حکومت علوی می داند همواره چه در زمان امام راحل و چه اکنون در زمان امام خامنه ای(مدظله العالی) در تلاش بوده اند تا سبک زندگی مردم را بر مدار اسلام و قرآن نگاه دارند و در این رابطه نصایح بی شماری نیز دارند.

اما گاه پیش آمده که از این رهگذر دولت هایی بر سر کار آمده اند که هیچگونه تعهدی در قبال اسلام و انقلاب ندارند و بسان نو کیسه هایی می مانند که قصدشان فقط ثروت اندوزی و کسب قدرت است.

در اندیشه سیاسی حضرت علی علیه السلام كسانی كه از امكانات و اموال و اختیارات حكومتی بهره مند می شوند بایستی دارای صفات و ویژگیهایی باشند كه، بتوانند وظیفه خود را به درستی انجام دهند، چرا كه در غیر این صورت منجر به تباهی امور و سقوط حكومت می شوند.

متاسفانه در روز های گذشته  رئیس دولت یازدهم که خود نیز در کسوت مقدس روحانیت می باشد تمام اصول و ارزشهای اخلاقی را که یک روحانی در دفاع از اسلام باید داشته باشد را  زیر پا گذاشته  و تمام قد در مقابل بیانات رهبر معظم انقلاب ایستاده و از زبان و گفتاری دفاع کرد که در عمل زبان کفر و الحاد است اگرچه کسی یادگیری این زبان را بر خلاف مصالح عالیه اسلام نمی داند اما کج فهمی در فهم مطالب بیان شده از سوی رهبر انقلاب و سپس ایجاد شبهه در ذهن مخاطب با هدف تخریب را امری ناصواب قلمداد می کنیم.

اگرچه همه می دانیم که دولت ایشان به علت ناکارآمدی در حوزه اقتصاد مقاومتی، سیاست خارجی، تعطیلی کارخانه ها، بیکار شدن های مکرر کارگران، عدم توانایی دفاع از دستاوردهای انقلاب و هزاران مورد دیگر، مورد خشم عمومی قرار گرفته است  و مردم منتظرند تا واکنشی صریح به این بی لیاقتی سه ساله بدهند، بر خود لازم می دانم نکاتی را از منظر امام اول شیعیان در باب کارگزاران لایق و نالایق بیان کنم.

در بحث روی کار آمدن افراد نالایق و بی مسئولیت، حضرت امیر المومنین علیه السلام آن را به عنوان یکی از دغدغه های اصلی خود بیان می کند. در اندیشه سیاسی حضرت، هیچ خطری برای جامعه اسلامی بیشتر از خطر بر سر كار آمدن افراد فاقد اهلیت و كم صلاحیت نیست. او بیم داشت كه افراد ناصالح و نالایق زمام امور مملكت را به دست گیرند و جامعه را به سمت تباهی و سقوط بكشانند.

حضرت می فرمایند: «وَ لكِنَّنِي آسى‏ أَنْ يَلِىَ أَمْرَ هذِهِ الْأُمَّةَ سُفَهَاؤُها وَ فُجَّارُها فَيَتَّخِذُوا مالَ‏ اللَّهِ‏ دُوَلًا وَ عِبادَهُ خَوَلًا وَالصَّالِحِينَ حَرْباً وَالْفاسِقِينَ حِزْباً؛( نهج البلاغه نامه62)

«من بیم دارم كه نابخردان و نابكاران زمام امور مملكت را به دست گیرند و مال خدا را دست به دست گردانند و بندگان او را بردگان خود گیرند و با صالحان به دشمنی برخیزند و فاسقان را حزب خود قرار دهند.»

حضرت مرتباً مردم را به مسأله كارگزاران توجه می دادند و می فرمودند كه مبادا زمامداران بی اهلیت بر سر كار آیند و جامعه و مردمان را به تباهی كشانند چرا كه اگر حساسیت مردم نسبت به چگونگی رفتار كارگزاران از بین رود، آنگاه افراد بی لیاقت و فاقد صلاحیت در مراتب زمامداری قرار گرفته و جامعه را به تباهی می كشانند. ایشان در این خصوص می فرماید:

«انما هلك الناس حین ساووا بین ائمه الهدی و ائمه الكفر و قالوا ان الطاعه مفروضه لكل من قام مقام النبی براً كان او فاجراً فاتوا من قبل ذلك قال الله سبحانه تعالی أفتجعل المسلمین كالمجرمین مالكم كیف تحكمون»

«بی گمان مردم هلاك شدند، آنگاه كه پیشوایان هدایت و كفر را یكسان شمردند و گفتند هر كه به جای پیامبر نشست، چه نیكوكار و چه بدكار اطاعت او واجب است. پس بدین سبب هلاك شدند خدای سبحان فرموده است پس آیا مسلمانان را همچون بدكاران قرار خواهیم داد. شما را چه شده است؟ چگونه داوری می كنید؟»

بدین ترتیب مشاهده می شود كه در اندیشه سیاسی حضرت علی علیه السلام به مسئله ویژگیهای كارگزاران حكومتی اهمیت فوق العاده ای داده شده است، به طوری هلاكت و هدایت جامعه به آن ربط داده شده است.

با بیان این نکات مهم و ارزشمند باید گفت که دولت ها باید توجه داشته باشند که دولتی ممكن است با بی دینی و غفلت از اجرای احكام اسلامی در جامعه مدتهای مدید هم به حكمرانی بپردازند و حتی از مقبولیت بالای مردمی نیز برخوردار باشند، اما یقیناً با ظلم و ستم و بی توجهی به مشكلات مردم هیچ دولتی در درازمدت پایدار نخواهد ماند و سرانجام به فروپاشی منجر می شود.

لذا توصیه می گردد دولت مردان محترم که در عمل نشان هم دادند که هم و غمشان ارتباط با آمریکاست دست از عناد با ملت خداپرست، متدین، زجر کشیده ایران اسلامی بردارند و تا همچون اصحاب فتنه رسوای خلق نشده اند توبه کنند و باقی عمر دولت خود را صرف خدمت نمایند که ملت بیدار و همیشه در صحنه دروغ های پی در پی دولت راستگویان را با چشم می بیند و با عقل خود درک می کند.

ما امت حزب الله همچون رهبر بیدارمان امام خامنه ای عزیز که فرمودند «بنده از گفتن حقیقت خسته و ملول نخواهم شد» (94/11/28 دیدار با مردم آذربایجان) از بیان واقعیات جامعه برای مردم هیچگونه کوتاهی را برخود روا ندانسته و این کار را همانند جهاد در راه خدا قلمداد می کنیم و تا تحقق تمامی ارزشهای از دست رفته انقلاب اسلامی در این دولت به افشاگری در مورد بی لیاقتی برخی مسئولین دولتی خواهیم پرداخت چرا که یکی از شاخصه های مومن وَ لا يَخافُونَ لَوْمَةَ لائِمٍ‏ (مائده- 54)می باشد.

نویسنده: یوسف کریمی

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.