شناسه : 37661193
کارشناس مسائل سیاسی:

کاهش شور انتخاباتی نتیجه عمل نکردن مسئولان به وعده‌هایشان است/ مردم بر عملکرد نمایندگان خود نظارت داشته باشند


اکبر غفوری گفت: یکی از عواملی که موجب شد حضور در پای صندوق‌های رأی در انتخابات مجلس، شور و هیجانش کمتر شود وضعیت اقتصادی امروز جامعه است که نتیجه سوء مدیریت مسئولان و همچنین عمل نکردن مسئولان و نمایندگان به وعده‌هایشان است.

اکبر غفوری در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، در خصوص انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: به طور کلی با توجه به اینکه نظام ما، به عنوان نظام جمهوری اسلامی است و یکی از شاخصه‌ها و ملاک‌های جمهوریت نظام، بحث انتخابات و مشارکت مردمی است لذا در هر انتخاباتی، در واقع برنده واقعی انتخابات مردم هستند که با حضور خود در پای صندوق‌های رأی، مهر تایید و تثبیتی بر جمهوریت نظام زده و حضور خود را اعلام می‌کنند.

وی ادامه داد: اما انتخابات یادزهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز دوم اسفندماه سال جاری، آنچه که مسلم است علیرغم وجود مسائل گوناگون شاهد حضور نسبتا خوب مردم در پای صندوق های رای بودیم اما شاید انتظار می‌رفت این حضور حماسی‌تر، دشمن شکن‌تر و پرشورتر باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه یزد گفت: به طور کلی می‌توان یکی از عواملی که موجب شد شور و هیجان حضور در پای صندوق‌های رأی در انتخابات مجلس کمتر شود وضعیت اقتصادی امروز جامعه است که این وضعیت بد اقتصادی بخشی از آنها به دلیل ضعف ساختارهای اقتصادی نظام، بخشی به دلیل ضعف مدیریتی در برخی افراد و نفوذ برخی عوامل در برخی مدیریت‌ها و نهادها و اینکه برخی افراد شاید خودشان خواستار این هستند که مردم به نوعی از وضع موجود ناراضی شوند است.

غفوری عنوان کرد: عامل دیگری که موجب شور و هیجان پایین‌تر این انتخابات نسبت به گذشته بود، عمل نکردن برخی مسئولان در حوزه‌های مدیریت و همچنین نمایندگان مجلس به وعده‌های خودشان بود که در نتیجه اعتماد بخشی از جامعه به برخی از نهادها با توجه به عدم وفا به وعده هایشان تا حدی تنزل پیدا کرد.

وی تصریح کرد: چنانچه نگاهی به تاریخ انتخابات مختلف ریاست جمهوری، مجلس خبرگان، مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر و روستا بیندازیم می بینیم که در دوره‌هایی که بخش عمده از حاکمیت در اختیار اصلاحات بوده متاسفانه میزان مشارکت در آن دوره‌ها علیرغم شعارهایی که مبنی بر مردم سالاری و حمایت از مردم داده می‌شود در نتیجه ناکارآمدی آنها کمتر بوده است.

این کارشناس مسائل سیاسی شایعات مربوط به بیماری کرونا را عامل دیگری در کاهش شور و هیجان انتخابات دانست و افزود: تبلیغات شبکه‌های خارجی در خصوص بیمار کرونا و شایعاتی که در خصوص این بیماری در کشور مطرح شد بر انتخابات تاثیرگذار بود و حتی در این شبکه ها گفته شده بود که هیچ کس از خانه‌ها بیرون نیاید.

غفوری با بیان اینکه انتخابات این دوره از مجلس با وجود مسائل و شایعات مختلف با میزان مشارکت بسیار خوبی برگزار شد، گفت: در بسیاری از کشورهایی که ادعای دموکراسی دارند مثل فرانسه و امریکا، در برخی انتخابات میزان مشارکت مردم این کشورها با وجود اینکه مانند کشور ما دچار مشکلات و تحریم‌ها نیستند، زیر 30 درصد است.

وی با تاکید بر اینکه بحث نظارت و کنترل بر مجلس آینده از مسئله‌های مهمی است که باید به آن توجه شود، گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند باید بحث مطالبه گری را از نمایندگان مجلس پیگیری کنیم، اگر فردی به عنوان نماینده ما در مجلس حضور دارد باید بدانیم در مجلس چه می‌کند و در مسائل مختلف چگونه رای می‌دهد در واقع باید بحث شفافیت آرا نمایندگان مجلس پیگیری شود.

این استاد علوم سیاسی دانشگاه یزد با بیان اینکه مردم باید برعملکرد نمایندگان خود نظارت داشته باشند، افزود: مردم باید بتوانند از طرق مختلف ازجمله پیامک، تماس تلفنی و ... نظر خود در مورد مسائل مختلف و مطرح شده در مجلس که می‌تواند در راستای منافع ملی یا  تضاد با آن باشد را به نمایندگان خود اعلام کنند و همچنین بر رأی و نظر نمایندگان خود در مجلس در خصوص مسائل مختلف نظارت داشته باشند و اینگونه نباشد که نماینده انتخابی خود را تا چهار سال بعد به حال خود رها کنند.

غفوری ابراز امیدواری کرد: همانگونه که نظام اسلامی یک خانه تکانی از قوه قضائیه شروع کرده است و با اقدامات انقلابی از بسیار تخلفات جلوگیری کرد در مجلس شورای اسلامی نیز یک خانه تکانی انجام شود و یک مجلس انقلابی شکل بگیرد چرا که قطعا یک مجلس انقلابی می‌تواند بر روی شرایط اقتصادی سیاسی فرهنگی جامعه تاثیر مثبت بگذارد و گام سوم نیز خانه تکانی در قوه مجریه باشد و در آینده نزدیک هر سه قوه در دست افرادی مؤمن، جوان و انقلابی قرار گیرد و از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های کلان در نظام استفاده شود.

انتهای پیام/

 

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.