کرونا فشار کاری پرستاران را بسیار افزایش داد/ هنوز تعرفه خدمات پرستاری اجرا نمیشود
محمد رضا ایزدی از پرستاران بیمارستان شهید صدوقی یزد در آستانه روز پرستار در گفتگو با خبرنگار یزدآوا، ضمن قدردانی از همه پرستاران و کادر درمان و تبریک این روز با بیان اینکه نزدیک به 6 سال است در بیمارستان شهید صدوقی به عنوان پرستار فعالیت دارم، گفت: 30 سال سن دارم و همسرم «فاطمه محمودی» نیز به عنوان پرستار در بخش قلب بیمارستان شهید صدوقی مشغول به کار است.
وی ادامه داد: قبل از شیوع کرونا در بخش آنکلوژی بیمارستان خدمت رسانی میکردم و با شیوع ویروس کووید 19، در بخش بیماران کرونایی مشغول به کار شدم و مهرماه امسال بود که خودم نیز به کرونا مبتلا شدم که دو هفته درگیر بیماری بودم و به دلیل وضعیتی که برایم به وجود آمد دو نوبت در بیمارستان بستری شدم.
این پرستار جوان و فعال در خصوص علاقه به این شغل گفت: به دلیل علاقهای که به رشتههای پزشکی و پیراپزشکی داشتم وارد رشته تجربی شدم و برای دانشگاه نیز رشته پرستاری را انتخاب کردم و فارغ التحصیل شدم و با وجود همه مشکلات و سختیهای این حرفه و حقوق پایینی که دارد باز هم با علاقه در این کار فعالیت دارم.
تاثیر فشار کاری بر جسم و روح پرستاران
ایزدی ادامه داد: پرستاری یکی از مشاغل سخت دنیا است که به صورت مستقیم روی روند زندگی پرستاران تاثیر زیادی می گذارد و شیفتهای در گردش و شیفتهای شب و فشرده اثرات جسمی، روحی و روانی زیادی بر روی پرستاران دارد و این فشار زیاد کاری باعث تضعیف سیستم ایمنی پرستاران و از نظر روحی و روانی نیز موجب تحریک پذیری آنها نسبت به مشکلات و شرایط بیرونی و کاهش آستانه تحمل میشود.
وی با بیان اینکه سر و کار داشتن با بیماران با وضعیت حاد و همچنین بیمارن سرطانی و صعب العلاج شغل سخت و پر استرسی را برای پرستاران رقم زده است، تصریح کرد: شغل پرستاری در ایران برخلاف کشورهای دیگر دارای درآمد پایین است و متاسفانه عدالتی در پرداختیها وجود ندارد و تعرفههای پرستاری هنوز اجرا نمیشود.
این پرستار یزدی عنوان کرد: شیوع کرونا مشکلات و سختیهای پرستاری را بیشتر کرد چرا که بیماری کرونا بیماری حاد تنفسی است و اقدامات اورژانسی می طلبد، در واقع با بحران کرونا مواجه هستیم و پرستاران دائما در این بحران قرار دارند و باید اقدامات اورژانسی انجام دهند، و پوشیدن دائم لباسهای مخصوص، دستکش، زدن ماسک و ... مشکلات و فشار کاری را در پرستاری افزایش داد.
وی با اشاره به پرستار بودن همسر خود نیز گفت: اینکه زن و شوهر هر دو پرستار باشند معایب و محاسنی دارد، درک متقابل از شغل و شرایط یکدیگر از محاسن فعال بودن زوجین در یک شغل است و هر دو طرف از مشکلات و سختیهایی آن شغل آگاه هستند اما از معایب آن هم این است که رسیدگی به زندگی شخصی کمتر میشود مخصوصا اگر پای فرزندی در میان باشد مشکلات بیشتری را به دنبال دارد.
کاهش ابتلا به کرونا به واسطه اعمال محدودیت و رعایت پروتکلها
ایزدی گفت: خوشبختانه هم اکنون تعداد پذیرشها و بیماران کرونایی بسیار کم شده است پیش از این با اوج گرفتن کرونا تعداد بخشهای کرونا در بیمارستان به 10 بخش رسیده بود اما در حال حاضر با اعمال محدودیتها و رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم دو بخش کرونا در بیمارستان فعال است و یک بخش مراقبت ویژه نیز در حال کار است و یک بخش در حالت استندبای است که در صورت لزوم فعال شود.
این پرستار جوان تصریح کرد: اوایل باشیوع کرونا به دلیل عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی تعداد پذیرش در بیمارستان و مبتلایان به کرونا افزایش یافته بود و کادر بیمارستان نیز با کمبود تجهیزات، لباس و ...، مواجه بودند و مرگ و میرها نیز افزایش یافته بود که فشار زیادی را پرسنل وارد میکرد اما خوشبختانه با افزایش آگاهی مردم و رعایت پروتکلها، افزایش تجهیزات در بیمارستان و افزایش منابعی که میتوان به آن رجوع کرد مرگ ناشی از کرونا کاهش یافته است بااین حال درگیر بودن چند ماهه پرستاران و کادر درمان با این بیماری و از دست رفتن تعداد زیادی از مردم فشار روحی و روانی را بر آنها افزایش داده است.
ایزدی تلخ ترین خاطره خود را فوت یک جوان 24 ساله که به سرطان مبتلا بود عنوان کرد و ادامه داد: با اینکه چهار سال از این اتفاق تلخ میگذرد هنوز مرگ آن جوان در ذهنم باقی مانده و یادآوری آن ناراحتم میکند، با این جوان 24 ساله و تحصیلکرده که در بخش آنکلولوژی بستری بود رابطه بسیار خوبی پیدا کرده بودم و با هم رفیق شده بودیم اما متاسفانه به خاطر وخامت حالش در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد و پس از چند روز فوت کرد.
وی با بیان اینکه به دست آوردن سلامتی بیماران و مرخص شدن آنها از بیمارستان بهترین اتفاقی است که میتواند برای ما رقم بخورد، افزود: جوان 32 سالهای دچار سرطان مغز استخوان بود و حالش بسیار رو به وخامت رفته و دچار خونریزی ریه شده بود در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد و با دستگاه تنفس میکرد همه کادر درمان و حتی خانواده او نیز از بهبود وی قطع امید کرده بودند اما به لطف خدا و اقدامات کادر درمان حالش رو به بهبودی رفت، به بخش منتقل و پس از چند روز مرخص شد و الان که حدودا دو سال از بیماریشان میگذرد اقدامات تزریقی و دارویی وی قطع شده و به زندگی خود ادامه میدهد.
برای پرستاران جان آدمها بسیار مهمتر از مسائل اقتصادی است
این پرستار وظیفه شناس گفت: با وجود تمام مشکلات و سختیها و درآمد پایینی که شغل پرستاری دارد و اعتراضات و درخواستهایی که در این زمینه دارند، هیچ موقع به خود اجازه ندادند که اعتصاب کنند و سر کار خود حاضر نشوند و یا بیماران را به حال خود رها کنند و همیشه به خصوص در ایام شیوع کرونا، ثابت کردند که جان آدمها برای آنها بسیار مهمتر از مسائل مادی و اقتصادی است و تا پای جان برای نجات بیماران و خدمت رسانی به آنها فعالیت میکنند.
فاطمه محمودی همسر وی نیز در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، گفت: فارغ التحصیل رشته پرستاری از دانشکده پزشکی علی بن ابیطالب(ع) یزد هستم و چند سالی هست در حرفه پرستاری، شغلی پر استرس، با سختی زیاد و با درآمد پایین مشغول به کار هستم و در واقع تنها دلخوشی پرستاران دعای خیر بیماران هست که به ما انگیزه میدهد.
وی ادامه داد: پرستاری شغلی است که همه از تو توقع دارند اما هیچوقت نباید از کسی انتظاری حتی توقع یه تشکر ساده داشته باشید، گاهی وقتها از خودم دلخور میشم که چرا این شغل با این همه استرس و سختی رو انتخاب کردم اما به خودم میگم بخاطر همین سختیها و مشکلات هست که یک شب پرستاری رو مصادف با هفتاد سال عبادت میدانند.
در پرداختیها عدالت برقرار شود
این پرستار یزدی عنوان کرد: در زمان شیوع کرونا پرستاران سختیهای زیادی رو دارند تحمل میکنند و به همه ی پرستاران کشورم بابت زحمات و فداکاریهایشان افتخار میکنم و امیدوارم هر چه زودتر این بیماری کرونا ریشه کن شود.
محمودی با اشاره به بیعدالتیهایی که در پرداختیها و حقوق پرستاران وجود دارد، گفت: هیچ تفاوتی بین پرستاران طرحی، رسمی و شرکتی وجود ندارد و نباید هیچ تفاوتی در پرداخت حقوق بین آنها باشد چرا که همه با تمام وجود کار میکنند و زحمت میکشند و امیدوارم در پرداختیها عدالت برقرار شود.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
- مسئولان به وعدههای خود عمل کنند/ نگاه ملتمسانه بیمار برای زنده ماندن از خاطرم نمیرود
- بیانیه کمیته پیگیری مطالبات پرستاری استان یزد در اعتراض به رد صلاحیت اعضای «خانه پرستار»
- ارتقای دانش پرستاران یزدی در حوزه شیمی درمانی
- تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی اصلیترین خواسته پرستاران/ پرداخت کارانه سه ماه پرستاران یزدی
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|