شناسه : 28843407
فروشندگان اردکانی قربانی قاچاق کالای امثال دختر وزیر؛

کسبه اردکان: میزان رکود کنونی بازار سابقه نداشته است/ اتحادیه پوشاک اردکان: تعطیلی 17 مغازه پوشاک با توزیع آزادانه پوشاک قاچاق در اردکان


رئیس اتحادیه پوشاک اردکان گفت: از سال 95 تا به کنون 16 درخواست ابطال پروانه کسب فروشندگان پوشاک داشتیم و در دو ماه نخست سال 96 نیز دو واحد فروش پوشاک اردکان تعطیل شده است.

به گزارش یزد آوا به نقل از اردکان گويا، در سال هاي اخير با ايجاد رکود در کشور بسياري از واحد هاي صنفي دچار مشکل شده و بازار فروش خود را از دست داده اند. از سويي ديگر قاچاق کالا تيشه به ريشه  توليد کنندگان و فروشندگان جنس ايراني زده و رغبت آنها را براي توليد پوشاک ايراني و يا حتي فروش آن کاهش داده است.براي بررسي وضعيت بازار فروش پوشاک به سراغ چند تن از بازاريان اين واحد رفتيم تا وضعيت بازار را از زبان آنها بشنويم.

حسن روشنایی از فروشنده های سابقه دار اردکان در خصوص وضعیت بازار پوشاک گفت: قدرت خرید مردم بسیار کاهش پیدا کرده و به تبع آن  فروش پوشاک به مقدار قابل توجهی کم شده است.

وی افزود: حتی اکنون که در اعیاد شعبانیه هستیم و زوج های جوان برای شروع زندگی خود این ماه مبارک را انتخاب می کنند اما خبری از شور و نشاط در بازار نیست.

روشنایی تاکید کرد: اکثر کسبه به دلیل ان که فروش ندارند روز خود را با نشستن در مغازه، شب می کنند.این وضعیت فقط برای واحد پوشاک نیست بلکه دیگر واحد ها نیز همین وضعیت را دارند.

روشنایی ادامه داد: تورم و کمبود نقدینگی فقط مختص ما فروشندگان نیست و پاس نشدن چک ها و تسویه نشدن حساب های دفتری گریبانگیر مشتریان نیز هست. فروش به شدت کم شده است و معلوم نیست رونق کی به بازار بازخواهد گشت.

حسن روشنایی تاکید کرد: جنس چینی کل بازار را گرفته است و باعث تعطیلی بسیاری از واحد های تولیدی شده است.

در ادامه گزارش به سراغ یکی دیگر از پوشاک فروشان اردکانی رفتیم. این کسبه با اشاره به حاکمیت رکود بر بازار و پایین آمدن قدرت خرید مردم اظهار داشت: 18 سال است که در بازار هستم اما تا بحال بازار را به این کسادی ندیده بودم.

حسین شاکر اردکانی  با اشاره به چک برگشتی مشتریان ادامه داد: با وجود این که تمرکز ما بر روی جنس ایرانی است و استقبال خوبی هم طرف مردم می شود اما واردات جنس چینی تیشه به ریشه  بازاریان  زده و این صنف را به سوی ورشکستگی کشانده است.

سعید انتظاریان کسبه جوان اردکانی گفت: با این که قیمت ها ثابت مانده است اما قدرت خرید مردم به خصوص کارگران کاهش چشمگیری داشته و از رونق بازار کم شده است.

وی ادامه داد: حقوق کارگران نسبت به تورم افزایش نداشته و کارگران مجبورند برای صرفه جویی در مخارج زندگی خود از خرید پوشاک امتناع کنند

انتظاریان افزود: در دو سال اخیر فروش پوشاک کاهش چشمگیری داشته که باعث شده فروشندگان این صنف به سود کم اکتفا کرده و در بازار رقابت ایجاد کنند.

این کسبه جوان تاکید کرد: اکثر کسانی که سررشته ای از فروش پوشاک ندارند وارد این عرصه شده و با خیال سود زیاد، پس از گذشت زمان کوتاه ورشکست می شوند.

وی در پایان به فروشگاه های بزرگ و هایپری اشاره کرد و ادامه داد: پوشاک نیز نیازمند فروشگاههای بزرگ و هایپری است و امیدواریم که بزودی در اردکان هم این فروشگاه ها ایجاد شود.

سعید شفیعی دیگر کسبه  واحد پوشاک گفت: بازار پوشاک  به صورت راکد و در وضعیت قرمز قرار دارد، دخل و خرج کسبه ها باهم نمی سازد و فروش به شدت کم شده است.

وی افزود: علاوه بر فروش کم، اجاره، مالیات و قبض برق و آب را هم باید پرداخت کنیم و اگر به این رویه ادامه دهیم شرایط بدی در انتظار کسبه های واحد پوشاک خواهد بود.

این کسبه اردکانی اظهار داشت:  وقتی نقدینگی وقدرت خرید مردم کم می شود چاره ای جز تحمل و صرفه جویی در خرید پوشاک ندارند.

زهرا نیکو نیز در خصوص بازار فروش در واحد پوشاک گفت: رکود در بازار به شدت حس می شود و من از صبح تا همین ساعت-8شب- هیچ فروشی نداشته ام.

این کسبه اردکانی اظهار داشت: کسادی در بازار نشانه ای جز کاهش قدرت خرید مردم و افزایش تورم ندارد. فروش کم چندین سال است مهمان فروشندگان پوشاک است و هر روز وضعیت از قبل بدتر می شود.

نیکو ادامه داد: در حال حاضر  در اعیاد شعبانیه قرار داریم و باید همانند سال های گذشته فروش بالایی داشته باشیم اما هیچ رونقی در بازار مشاهده نمی شود.

وی در پایان از مسئولین خواست به این واحد صنفی توجه بیشتری کنند.

الهام کریمی اردکانی با اشاره به تاکید رهبری بر حمایت از کالای ایرانی گفت: ما سعی کردیم که بیشتر بر روی کالاهای ایرانی متمرکز شویم و فرهنگ استفاده از جنس ایرانی را در جامعه ترویج دهیم، شهروندان نیز پس از استفاده از جنس ایرانی از خرید آن استقبال می کنند.

کریمی در ادامه با اشاره به کسادی بازار ادامه داد: با این که قیمت ها ثابت مانده است قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و بسیاری از مردم خرید های خود را اقساطی انجام می دهند با این حال در زمان پاس شدن، چکشان برگشت خورده و قدرت پرداخت ندارند.

این کسبه اردکانی اظهار داشت: مردم حتی قدرت تامین خوراک خود را ندارند و مجبورند ازخرید پوشاک صرف نظر کنند.

در ادامه برای بررسی مشکل واحد پوشاک خدمت رئیس صنف پوشاک اردکان رسیدیم تاوضعیت این واحد را از زبان وی جویا شویم.

ملکه شاکر اردکانی در خصوص مشکلات فروشندگان پوشاک در اردکان گفت: وضعیت پوشاک اردکان بسیار بد است به صورتی که از نوروز تا به حال تعداد زیادی از واحد های پوشاک تعطیل شده اند و بسیار دیگر از دیگر واحد ها نیز جنس خود را به دلیل تغییر شغل به اجناس خود چوب حراج زده اند.

وی با اشاره به ایجاد فروش های غیر قانونی البسه در برخی منازل افزود: بسیاری از خانم هایی که وضعیت مالی بالایی دارند اقدام به فروش اجناس قاچاق درمنازل خود می کنند و با فروش بالایی که دارند باعث شدند دیگر کسبه قانونی با رکود شدید بازار مواجه باشند.

شاکر ادامه داد: این خانم ها هیچ کدام محتاج نیستند که بگوییم از فرط فقر به این کار روی آورده اند،بلکه همه ی آنها وضعیت مالی خوبی دارند. بسیاری از آنها به مناطقی چون قشم می روند و اجناس قاچاق را به اردکان اورده و اقدام به توضیع آن می کنند. این همه که گفته می شود جنس قاچاق وارد نکنید پس چرا کسی جلوی آن را نمی گیرد؟

رئیس صنف پوشاک اردکان تاکید کرد: این فروشندگان غیرقانونی البسه ی قاچاق را به چند برابر قیمت به فروش می رسانند اما اما مالیاتی نمی دهند به همین دلیل سود زیادی به دست می آورند.

این کسبه اردکانی گفت: چندین بار برای حل این مشکل و جلو گیری از ایجاد این واحد های غیر قانونی پوشاک به اداره اماکن،  فرمانداری و ادارت دیگر مراجعه کردیم ولی جوابی نگرفتیم.

وی تاکید کرد: در جلسه ای که با مسئولین داشتیم قول هایی داده شد اما آنها هم تاکید دارند که نمی شود وارد خانه ی مردم شد و اجناس آنها را توقیف کرد.

شاکر با اشاره به برپایی بازارهای روزانه در شهر اردکان نیز گفت: روزی در هفته نیست که بازار هفتگی در اردکان نباشد و مردم مایحتاج خود را از این بازار ها تهیه می کنند و همین موضوع سبب شده است مغازه های سطح شهر فروش چندانی نداشته باشند.

ملکه شاکر در خصوص میزان تعطیلی واحد های پوشاک ادامه داد: از سال 95 تا به کنون 16 درخواست ابطال پروانه کسب فروشندگان پوشاک داشتیم  و در دو ماه نخست سال 96 نیز دو واحد فروش پوشاک اردکان تعطیل شده است.

وی تصریح کرد: فروشندگان کالای قاچاق با حق دیگر کسبه بازی کرده و نمیگذارند آب خوش از گلوی کسبه پایین رود.

ملکه شاکر در پایان خواستار رسیدگی مسئولین به معزل فروش اجناس قاچاق در اردکان شد و تاکید کرد در صورت ادامه این روند واحد های پوشاک اردکان راهی به جز تعطیلی مغازه پوشاک خود نخواهند دید.

انتهاي پيام/ر*ح.ا




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.