شناسه : 23593838

کلاهی گشاد تک رقمی! بر سر مردم می‌رود؟!


دولتمردان با تمسک به هر شیوه ای حتی با دخل و تصرف در آمارها سعی در دستاوردسازی و ارائه کارنامه قابل قبول برای دولت هستند.

به گزارش یزد آوا به نقل از آوای اقتصاد، مر کز آمار نرخ تورم سالانه در شهریور ماه را ۸.۳ درصد و تورم نقطه‌ای ۶.۷ درصد اعلام کرده است. این درحالی است که واقعیت‌های جامعه با ادعاها و آمارهای مسئولین متفاوت است. هر چند کاهش عدد تورم به معنای ارزانی نیست اما متوقف شدن رشد قیمت ها بالاخره باید تاثیر خود را در سبد خانوار نشان بدهد، اما این اتفاق تا به امروز رخ نداده است.

علی رغم رکود اقتصادی شدیدی که بر اقتصاد کشور همچنان حکمفرما است ،دولتمردان تورم تک رقمی را به عنوان سند افتخار دولت یازدهم مطرح می‌‌کنند اما هنوز گشایشی در وضعیت اقتصادی دیده نمی شود و تورم تک رقمی تاثیری در وضعیت معیشت و سفره خانوارها نگذاشته است و حتی در نتیجه سیاست های بعضاً اشتباه دولت یازدهم وضعیت زندگی بسیاری از اقشار جامعه بسیار بدتر از گذشته شده است به طوری که اقشار متوسط و کم درآمد جامعه در تهیه مایحتاج زندگی خود به شدت دچار مشکل شده و فقر بیش از پیش در لایه های جامعه نفوذ کرده است.

به نظر می رسد که تورم کالاها و خدمات مصرفی و مورد نیاز روزمره مردم بالاتر از تورم واقعی است و به همین دلیل است که مردم کاهش نرخ تورم را در زندگی روزمره خود احساس نمی کنند. برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند که نمونه هایی که نهادهای آمار گیر برای تعیین شاخص تورم بکار می گیرند، با واقعیت های زندگی مردم چندان همخوانی ندارد.

برخی از اقلام سبد نهادهای آمارگیر تورم، بر اساس نیازها و کالاها و خدمات مردم متوسط و رو به پائین نیست، بلکه اقلامی همچون لوازم خانگی، مبلمان و غیره را در بر می گیرد که جایی در زندگی مردم عادی جامعه و اقشار متوسط ندارند، حتی بسیاری از مردم قدرت خرید برخی از اقلامی که در سبد مورد محاسبه قرار می گیرد را ندارند. بر همین اساس است که آمارهای منتشر شده از تورم تک رقمی با سبد معیشتی مردم همخوانی ندارد یا به عبارتی واقعیت اقتصاد ایران با آمارها و ارقام و اعداد اعلامی نمی خواند.

نکته دیگر که باید به آن توجه کرد این که مرجع قیمت بسیاری از کالاها برای مراکز آماری نرخ‌های مصوب اتحادیه و صنف‌های مربوطه است اما همان طور که برای همه روشن است در بسیاری از کالاها قیمت بازار با نرخ‌های مصوب اتحادیه متفاوت است.

به طور مثال بر اساس مصوبه اتحادیه قصاب، قیمت گوشت قرمز در یزد هر کیلو 29 هزار تومان است اما در سطح مغازه‌های شهر قیمت گوشت کمتر از 32 هزار تومان نیست و جالب آن که مسئولین استانی، قیمت‌ اتحادیه‌ها را ثبت و به تهران و مراکز آماری ارسال می‌کنند و حتی اتحادیه که خواهان افزایش نرخ‌های مصوب به دلیل گرانی دام زنده است با مخالفت مسئولین استانی مواجه می‌شود و در اقدامی جالب به بازرسین دستور نادیده گرفتن عدم رعایت نرخ مصوب اتحادیه را داده‌اند. در بسیاری از دیگر کالاها هم روال به همین صورت است و مسئولان برای بدست آوردن تورم تک نرخی سعی در عدم ارائه آمار واقعی از سطح بازار هستند.

بر خلاف ادعاهای دولتمردان با توجه به شرایط رکودی اقتصاد کشور مردم تورم تک رقمی را بر سر سفره‌‌های خود حس نمی کنند. عملکرد دولتمردان و تاکید آنان بر وجود تورم تک رقمی همه حاکی از آن است که دولت یازدهم سعی در دستاورد سازی برای خود دارد؛ چرا که این دولت نه تنها دستاورد مثبت و قابل توجهی در زمینه اقتصاد نداشت بلکه اقتصاد کشور در این دوره از بی‌برنامگی به شدت آسیب دیده است.

دولت یازدهم در طول ۳ سال گذشته مدام مشکلات اقتصادی کشور را به گردن دولت قبل انداخت و از اقدامات اساسی برای اصلاح ساختاری اقتصاد کشور سرباز زد و حالا در آستانة کمتر از یک سال تا انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶، ناچار است که دستاورد اقتصادی را برای خود دست و پا کند تا با استناد به آن مشکلات بتواند حضور خود را برای ۴ سال دیگر در قوة مجریه تضمین کند و در این میان دولتمردان با شیوه‌های گوناگون از جمله دخل و تصرف آماری در شاخص‌های مهم قتصادی چون نرخ تورم و رشد اقتصادی سعی در دستاورد سازی برای خود دارند.

انتهای پیام/ق




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.