کمبود 200 فضای تفریحی ورزشی، خلا ملموس شهر یزد/ زنان یزدی در فقر تفریحی ورزشی
به گزارش یزد آوا به نقل از یزندا؛ شهروندان یزدی همواره از کمبود فضاها و امکانات ورزشی در محلهها گلایه دارند و خواستار توجه مسئولان به اهمیت تجهیز محلهها به امکانات ورزشی و تفریحی هستند.
ساکنان بیشتر محلهها بهویژه محلههای قدیمی واقع در هسته مرکزی شهر، به دلیل نبود فضاهای ورزشی همواره نگران پر کردن اوقات فراغت فرزندان خود در محلهها هستند. این در حالی است که زمینهای رهاشده زیادی در محلههای قدیم و جدید شهر وجود دارد که مستعد تبدیلشدن به فضای ورزشی است.
تفریحات سالم و ورزش از عوامل تامین کننده سلامتی آدمیاند که در روایات اهلبیت(ع) اهمیت ویژهای به آنها دادهشده و برای آنها مصادیقی را ذکر کردهاند. یکی از آثار بهرهمندی از تفریحات سالم و حلال، تقویت و یاری انسان در انجام دیگر امور دینی وزندگی است.
رسول خدا میفرماید: خردمند اوقات روزانهاش را به چهار بخش قسمت میکند:... بخشی از آن را بهرهجویی از حلال قرار میدهد و این بخش قسمتهای دیگر را تقویت میکند و مایهی آرامش و آسایش قلب میشود.
اهمیت تفریحات سالم
رسول خدا میفرماید: به بازی و سرگرمی بپردازید، زیرا دوست ندارم سختگیری و خشونت در دینتان مشاهده شود.
با توجه به سفارش پیامبر(ص) به اهمیت پرداختن به تفریحات سالم پی میبریم و اینکه پیوند عمیقی بین رواج خشونت و بزهکاری در جامعه و ترک تفریحات سالن وجود دارد.
آثار و برخی مصادیق تفریحات سالم
امیر المومنین میفرماید: اوقات سرور و شادمانی فرصت مناسبی برای طراوت روح و جان است.
در روایات از اسبدوانی، تیراندازی، شنا، ریسندگی و لطیفهگویی از مصادیق ذکرشده برای تفریحات سالم است.
در یزد با توجه به رشد روزافزون جمعیت و مهاجرپذیری این شهر مردم با کمبود امکانات تفریحیورزشی روبهرو هستند و این خلا در محلات قدیمی بیشتر دیده میشود.
کمبود 200 فضای ورزشی در یزد
به گفته مدیرکل ورزش و جوانان 200 فضای ورزشی مسقف و روباز و در حال استفاده در استان یزد است و تامین نیاز شهروندان استان به فضاهای ورزشی با ایجاد 200 فضای ورزشی دیگر میسر است.
«مسعود شریعتی» گفت: در حال حاضر سرانه ورزشی شهروندان یزد 59سانتیمتر است و اگر تعداد سالنهای ورزشی استان به 400سالن برسد سرانه ورزشی شهروندان استان به حداقل سرانه استاندارد یعنی یک مترمربع خواهد رسید.
ضرورت تعامل دستگاهها برای افزایش فضاهای ورزشی
رئیس کمیسیون خدمات شهری شهرداری یزد با اشاره به کمبود فضاهای ورزشی در شهر گفت: فضاهای ورزشی زیادی در اختیار اداره کل آموزشوپرورش استان و دانشگاههای استان قرار دارد که میتوان از ظرفیت آنها برای جبران کمبود فضاهای ورزشی برای شهروندان استفاده کرد.
«امیرحسین رادمنش» افزود: یکی از برنامههای شورای شهر برای پاسخ به نیازهای فرهنگی و ورزشی شهروندان، احیای پارکهای درون محلهای و تعیین هیئتامنا برای مدیریت این فضاها و ترویج فعالیتهای فرهنگی و ورزشی در آنهاست.
وی ادامه داد: با توجه به کمبود فضاهای ورزشی و فرهنگی در شهر، شورای شهر در نظر دارد که امکانات ورزشی و بازی کودکان را در پارکهای محلهای افزایش دهد و با مدیریت هیئتامنایی این نقاط، آنها را به فرهنگسراهایی در دل محلهها تبدیل کند.
بالا رفتن نرخ خودکشی، طلاق، رو آوردن به اعتیاد، افزایش بیشازحد مصرف قلیان همه و همه نشاندهنده نبودن روحیه نشاط و سرگرمی و از همه مهمتر نشناختن نوع سرگرمی و تفریح سالم در بین جوانان و جامعه است.
شهر یزد با کمبود پارک و مکانهای تفریحی نیز برخوردار است و اندک فضاهای تفریحی نیز که وجود دارد قبل مقایسه پارکهای شهرهای بزرگ و حتی برخی شهرستانهای استانهای دیگر نیست، بیشتر پارکها از نورپردازی، درختکاری، گلکاری و در کل فضای مناسبی برخوردار نیستند
بالا بردن کمی و کیفی تفریح و نشاط در جامعه علاوه بر نیاز به وجود امکانات ورزشی و تفریحی برای جوانان نیازمند شناساندن تفریحات سالم و فرهنگسازی در این زمینه نیز است.
زنان یزدی در فقر تفریحیورزشی
عدم وجود فضاهای تفریحیورزشی مستقل برای زنان یکی دیگر از نقاط ضعف شهر یزد محسوب میشود، شهر دارالعباده با توجه به سابقه دینی مذهبی که دارد و همچنین برای نهادینه شدن و غافل نماندن از موازین شرعی و اسلامی و همچنین حفظ کرامت زن بهشدت نیازمند فضای مستقل برای تفریح و ورزش است.
ضعفهای فضاهای تفریحی یزد
فضاهای تفریحی و پارکهای یزد غالبا نورپردازی مناسبی ندارند، گلکاری و درختکاری که از لازمههای یک پارک یا مکان تفریحی است در شهر یزد بسیار ناچیز است اما نباید تلاشهای چند سال اخیر مسئولان شهرداری و تغییرات گسترده در سطح شهر را نادیده گرفت .
جای تعجب دارد مرکز استان یک شهربازی استاندارد و زیبا ندارد و اینیکی دیگر از کمبودهای ملموس تفریح در یزد است.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|