گرفتن شهریه در مدارس دولتی غیر قانونی است!/ والدین زمان ثبت نام وجهی پرداخت نکنند
به گزارش یزد آوا، این روزها یکی از دغدغههای خانوادهها، ثبتنام فرزندانشان در مدارس است؛ مدارسی که هر کدام شرایط خاص خود را دارد، از دولتی و غیردولتی گرفته تا نمونه دولتی، تیزهوشان. غیردولتی ها و نمونه دولتی ها شرایط خاص خود را برای ثبتنام دارند. این روزها بسیاری از مدیران مدارس دولتی در قالب کمکهای مردمی پولهای هنگفتی را هنگام ثبت نام از خانوادهها دریافت میکنند.
روزگاری کمکهای مردمی برای اداره مدارس بر اساس نظر مسئولان آموزش و پرورش اختیاری و داوطلبانه بود، اما امروز همین کمکهای اختیاری و داوطلبانه چند سالی است که به معضلی برای خانواده دانش آموزان تبدیل شده است. مدیران هنگام ثبت نام از موارد مختلفی حرف میزنند آنها هرساله میخواهند میز و نیمکتهای مدرسه را نوسازی کنند. مدرسه تعمیر شود اما آخر سال از هیچ کدام این موارد هم خبری نیست.
این رویه نه تنها در هنگام ثبت نام بلکه چندین بار در سال برای خانوادهها تکرار میشود بهطوری که این روزها اگر به ادارات کل آموزش و پرورش سری بزنیم با خانوادههایی مواجه میشویم که از این روند مدارس شکایت دارند. با این حال آموزش و پرورش همچنان بر این پای می فشارد که دریافت وجه به صورت اجباری ممنوع است.
در این خصوص مسئول روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، با بیان اینکه دریافت هرگونه وجهی در مدارس دولتی خلاف قانون می باشد، اظهار کرد: در زمان ثبت نام دانش آموزان در مدارس دولتی اولیا آنها نباید به غیر از وجه کتاب و بیمه مبلغی پرداخت کنند.
محمدرضا قانع اذعان کرد: شهروندان در صورت مشاهد تخلف از مدارس دولتی می توانند مراتب را به کارشناس های ارزیابی آموزش و پروش ناحیه و یا مناطق گزارش دهند تا بررسی و پیگری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه سایر کمک های مردی به مدارس باید به صورت داوطلبانه باشد، افزود: اولیا اگر می خواند کمک کنند که قطعا باید داوطلبانه باشد باید بعد از زمان ثبت نام کمکهای خود را با انجمن اولیا و مدارس در میان بگذارند.
مشخص نیست پشت مدیرانی که این تخلفات مالی را می کنند به چه کسانی گرم است، متاسفانه این مسئله به صورت یک اپیدمی و بیماری واگیردار روز به روز در حال گسترش است و مانند سرطان نه تنها از حجم تخلفات کاسته نشده بلکه روز به روز افزایش می یابد.
پیش از این حجت الاسلام و المسلمین علیرضا سلیمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در رابطه با تخلفات برخی مدارس و اجبار کردن خانواده ها به مشارکت های مالی اظهار داشت: خالی کردن جیب والدین دانش آموزان به بهانه های مختلف غیرقانونی است و مجلس شورای اسلامی مکرراً در این رابطه تذکر داده و در پاره ای از موارد هم با تخلفات برخورد شده است اما وزارت آموزش و پرورش باید جدی تر با مدیران متخلف برخورد کند.
انتهای پیام/ه
مطالب مرتبط:
- هیچ اجباری در هدایت تحصیلی دانشآموزان یزدی وجود نداشت
- آغاز پروژه مهر در آموزش و پرورش استان یزد/ مدارس متوسطه یزد پذیرای 78 هزار دانش آموز است
- آموزش ترافیکی به پلیس مدارس یزد/ جریمه 50هزار تومانی رانندگان به عدم ایست پلیس مدارس
- توزیع شیر در مدارس استان همچنان در انتظار تامین اعتبارات!
- تحصیل 238 هزار دانش آموز در مدارس استان یزد/ 7 درصد دانش آموزان را اتباع بیگانه تشکیل میدهند
- فرسودگی 30درصدی مدارس استان، دانشآموزان را تهدید میکند/ مهرماه امسال و خبرهای خوب نوسازی مدارس یزد
- خرید نوشت افزار ایرانی، کمک به رشد تولید ملی/ ضرورت ایجاد نمایشگاههای لوازمالتحریر ایرانی
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|