شناسه : 26289100
مدیرکل مدیریت بحران استان یزد مطرح کرد

گسل و فرونشست زمین تهدیدی برای استان یزد/ ضرورت تعامل بیشتر بین دستگاه‌ها/ افزایش ساخت و ساز بدون پروانه


مدیرکل مدیریت بحران استان یزد گفت: گسل دهشیر با 300 کیلومتر از نایین تا سیرجان کشیده شده است، گسل انار – گسل کوهبنان- گسل بهاباد و گسل نایین یزد در استان وجود دارد.

مدیرکل مدیریت بحران استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدآوا در خصوص فرونشست زمین و گسل‌های تهدید کننده استان یزد  گفت: فروچاله و فرو نشست در شهرستان ابرکوه که بر اثر برداشت بی رویه آب های زیرزمینی به وجود آمده  چند سالی است که مشکل ساز شده، همچنین در دشت یزد اردکان و بافق نشانه هایی از فرونشست زمین مشاهده شده که علت آن نیز بیشتر برداشت آب از سفره های زیزمینی است.

هادی هادی نسب افزود: گسل دهشیر با 300 کیلومتر از نایین تا سیرجان کشیده شده است، گسل انار – گسل کوهبنان- گسل بهاباد و گسل نایین یزد در استان وجود دارد.

وی با بیان اینکه « خشکسالی، زلزله، سیل، طوفان، آفات گیاهان» بلایای طبیعی هستند که استان یزد را تهدید می کنند اظهارکرد: آمادگی، مانور و آموزش بهترین راهکار جهت خروج از بحران است.

هادی نسب اذعان کرد: همچنین دقت در ساخت و ساز شهری و افزایش آگاهی های مردم در خصوص خطرات زلزله و رعایت مبحث مقررات ملی ساختمان یکی از راهکارهای جدی مقابله با نشست زمین و گسل ها است.

وی تاکید کرد: همکاری و هماهنگی بین بخشی توسط نظام مهندسی، شهرداری و مسکن و شهرسازی باید توسعه یافته و نظارت نظام مهندسی باید قوی تر شده و افزایش یابد تا آمار ساخت و ساز بدون پروانه که متاسفانه امروزه به 70 درصد رسیده کاهش یابد.

مدیرکل مدیریت بحران استان یزد در تشریح اقدامات پیشگیرانه ستاد مدیریت بحران استانداری گفت: ساخت 7 مرکز و ایستگاه‌ لرزه نگاری در سطح استان یزد، ساختن 6 سالن‌ چند منظوره مدیریت بحران، تهیه نقشه پایه مدیریت بحران شهر یزد، برگزاری دوره های آموزشی متعدد و تهیه سند جامع آموزش مدیریت بحران و برگزاری مانورهای دوره ای در اکثر شهرستان‌ها در زمان صفر از اقدامات پیشگیرانه ستاد مدیریت بحران استانداری بوده است.

هادی نسب اظهار کرد: یکی از اساسی ترین، کم هزینه ترین و موثرترین اقدامات و راهکارها در حوزه پیشگیری برگزاری دوره های آموزشی و اجرای برنامه های مانوری می‌باشد که الحمدلله استان یزد طی  6 ماهه اول سال جاری حدود 161000 نفر از شهروندان استان را درقالب بیش از 430 دوره و 5505 ساعت آموزشی تحت پوشش آموزه های مدیریت بحران قرار داده است.

وی در خصوص  سند آموزش مدیریت بحران استان یزد تصریح کرد: سند آموزش نقشه راهی است که به صورت هدفمندانه، مسیر آموزشی استان در حوزه آموزه های ایمنی به همراه نقش و وظیفه تک تک دستگاه‌های متولی را مشخص می کند، مضاف بر اینکه از موازی کاری ها جلوگیری نموده و باعث هم افزایی عملکرد دستگاه‌ها برای اجرای یک برنامه آموزشی منسجم می شود و البته اساس این سند بر اساس برنامه های آموزش مردمی بنا نهاده شده و 30 درصد آن مربوط به بخش اداری می باشد که الحمدلله مورد استقبال کشوری قرار گرفته وپس از تدوین این سند و ارائه آن به وزارت کشور ، از طرف وزیر محترم کشور،  استان یزد به عنوان پایلوت و استان هدف آموزش‌های مدیریت بحران کشور تعیین شد که امیدواریم بتوانیم با اجرای برنامه های مندرج در این سند با همکاری دستگاه‌های اجرایی استان گامی موثر در راستای اهداف پیشگیری از بلایای طبیعی برداریم.

مدیرکل مدیریت بحران استان یزد اذعان کرد: آنچه مسلم است در مقوله بحران‌های رخ داده در استان یزد از جمله خشکسالی، سیل، زلزله، طوفان، آفات و امراض، نشست و شق درزمین اقداماتی از قبیل برگزاری دوره های آموزشی، فرهنگ سازی عمومی، تامین یکسری تجهیزات و ماشین‌ها و اقدامات عمرانی انجام گرفته ولی باید گفت این اقدامات در جوابگویی بحران ها کافی نبوده و می بایست نسبت به تقویت ساختارها و کاهش آسیب‌های ناشی از حوادث و بحران ها گام های بلندی برداشت.

هادی نسب افزود:در مجموع مدیریت بحران ها با کمک دستگاه‌های امدادرسان توانست در جمع کردن بحران‌ها به موفقیت نسبی دست یابد و تجربه نشان داده دستگاه ها و ارگان‌های مسئول تعامل جدی با هم دارند که لازم است همچنان استمرار داشته باشد.

انتهای پیام/ک




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.