شناسه : 36476490
مدیرکل دامپزشکی یزد:

گوشت‌ را فقط با مهر دامپزشکی بخرید/هنوز تب کریمه کنگو در یزد مشاهده نشده است


مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: مردم گوشت هایی را تهیه کنند که دارای لیبل بهداشتی کشتارگاه و دارای مهر تایید دامپزشکی باشد.

به گزارش یزد آوا، مدیرکل دامپزشکی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در رابطه با شیوع بیماری تب کریمه کنگو در استان یزد گفت: با اقدامات پیشگیرانه شبکه دامپزشکی استان، تاکنون هیچ موردی از بیماری تب کریمه کنگو در استان یزد نداشته ایم و امیدواریم با همراهی مردم در سالجاری نیز موردی از ابتلا به این بیماری نداشته باشیم.

*کنه عامل اصلی انتقال بیماری تب کریمه کنگو است/ کریمه کنگو فقط در گوشت قرمز وجود دارد

علی اکبر حدادزاده، اذعان داشت: با گرم شدن هوا فعالیت انگل های خارجی دام مانند کنه ها افزایش می یابد و از آنجا که کنه عامل اصلی انتقال بیماری تب کریمه کنگو است؛ مردم باید احتیاط و مراقبت های لازم را داشته باشند.

وی با بیان اینکه تب کریمه کنگو فقط در گوشت قرمز وجود دارد، تصریح کرد: زیرساخت های خوبی برای کنترل و نظارت بر توزیع گوشت در استان یزد وجود دارد به گونه ای که تمام کشتارگاه استان مجهز به سیستم قرنطینه هستند لذا گوشتی که از کشتارگاه های استان تهیه و توزیع می شود، هیچگونه مشکلی ندارد.

*مردم گوشت های دارای لیبل بهداشتی کشتارگاه و مهر تایید دامپزشکی را تهیه کنند

این مقام مسئول اذعان داشت: مردم باید گوشت هایی را تهیه کنند که دارای لیبل بهداشتی کشتارگاه و دارای مهر تایید دامپزشکی باشد.

*حتما گوشت را 24 ساعت درون یخچال قرار دهید

وی با اشاره به مواردی از کشتار خانگی دام در روستاها و حاشیه شهرها، تصریح کرد: توصیه اکید ما به مردم این است که از کشتارگاه دام در محلی غیر از کشتارگاه خودداری و دام خود را در کشتارگاه های استان قربانی و ذبح کنند و اگر به هر دلیل مجبور به کشتار دام خارج از کشتارگاه شدند حتما گوشت را به مدت 24  ساعت در قسمت پایین یخچال و در دمای نزدیک صفر نگه داری کنند.

*تب کریمه کنگو در دام هیچگونه علائمی ندارد

حدادزاده با بیان اینکه تب کریمه کنگو در دام هیچگونه علائمی ندارد و حتی دامپزشک نمی تواند از ظاهر دام متوجه این بیماری شود، ادامه داد: فریز کردن مستقیم گوشت عامل این بیماری را از بین نمی برد و حتمن گوشت باید به مدت 24 ساعت در دمای حدود صفر درجه یا همان طبقه پایین یخچال نگه داری شود.

مدیرکل دامپزشکی یزد خاطرنشان کرد: توصیه ما به کسانی که با دام سروکار دارند این است که حتما سمپاشی های دوره ای را برای مبارزه با کنه ها و انگل های خارجی انجام دهند و اگر مبارزه کامل صورت نگیرد این انگل می تواند تا سال ها و دوره ها در دامداری باقی بماند و فعالیت کند.

وی تصریح کرد: افرادی که با دام سروکار دارند اگر علائمی شبیه آنفولانزا، سرماخوردگی، تب و یا دردی را در بدن خود دیدند حتمن در هنگام مراجعه به پزشک، وی را در جریان ارتباط خود با دام قرار دهند.

انتهای پیلم/م*




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.