گوشت را فقط با مهر دامپزشکی بخرید/هنوز تب کریمه کنگو در یزد مشاهده نشده است
به گزارش یزد آوا، مدیرکل دامپزشکی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در رابطه با شیوع بیماری تب کریمه کنگو در استان یزد گفت: با اقدامات پیشگیرانه شبکه دامپزشکی استان، تاکنون هیچ موردی از بیماری تب کریمه کنگو در استان یزد نداشته ایم و امیدواریم با همراهی مردم در سالجاری نیز موردی از ابتلا به این بیماری نداشته باشیم.
*کنه عامل اصلی انتقال بیماری تب کریمه کنگو است/ کریمه کنگو فقط در گوشت قرمز وجود دارد
علی اکبر حدادزاده، اذعان داشت: با گرم شدن هوا فعالیت انگل های خارجی دام مانند کنه ها افزایش می یابد و از آنجا که کنه عامل اصلی انتقال بیماری تب کریمه کنگو است؛ مردم باید احتیاط و مراقبت های لازم را داشته باشند.
وی با بیان اینکه تب کریمه کنگو فقط در گوشت قرمز وجود دارد، تصریح کرد: زیرساخت های خوبی برای کنترل و نظارت بر توزیع گوشت در استان یزد وجود دارد به گونه ای که تمام کشتارگاه استان مجهز به سیستم قرنطینه هستند لذا گوشتی که از کشتارگاه های استان تهیه و توزیع می شود، هیچگونه مشکلی ندارد.
*مردم گوشت های دارای لیبل بهداشتی کشتارگاه و مهر تایید دامپزشکی را تهیه کنند
این مقام مسئول اذعان داشت: مردم باید گوشت هایی را تهیه کنند که دارای لیبل بهداشتی کشتارگاه و دارای مهر تایید دامپزشکی باشد.
*حتما گوشت را 24 ساعت درون یخچال قرار دهید
وی با اشاره به مواردی از کشتار خانگی دام در روستاها و حاشیه شهرها، تصریح کرد: توصیه اکید ما به مردم این است که از کشتارگاه دام در محلی غیر از کشتارگاه خودداری و دام خود را در کشتارگاه های استان قربانی و ذبح کنند و اگر به هر دلیل مجبور به کشتار دام خارج از کشتارگاه شدند حتما گوشت را به مدت 24 ساعت در قسمت پایین یخچال و در دمای نزدیک صفر نگه داری کنند.
*تب کریمه کنگو در دام هیچگونه علائمی ندارد
حدادزاده با بیان اینکه تب کریمه کنگو در دام هیچگونه علائمی ندارد و حتی دامپزشک نمی تواند از ظاهر دام متوجه این بیماری شود، ادامه داد: فریز کردن مستقیم گوشت عامل این بیماری را از بین نمی برد و حتمن گوشت باید به مدت 24 ساعت در دمای حدود صفر درجه یا همان طبقه پایین یخچال نگه داری شود.
مدیرکل دامپزشکی یزد خاطرنشان کرد: توصیه ما به کسانی که با دام سروکار دارند این است که حتما سمپاشی های دوره ای را برای مبارزه با کنه ها و انگل های خارجی انجام دهند و اگر مبارزه کامل صورت نگیرد این انگل می تواند تا سال ها و دوره ها در دامداری باقی بماند و فعالیت کند.
وی تصریح کرد: افرادی که با دام سروکار دارند اگر علائمی شبیه آنفولانزا، سرماخوردگی، تب و یا دردی را در بدن خود دیدند حتمن در هنگام مراجعه به پزشک، وی را در جریان ارتباط خود با دام قرار دهند.
انتهای پیلم/م*
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|