شناسه : 30925464
ثبت جهانی یزد؛ محرم و فرصت ها؛

یزد جهانی می‌تواند تابلو تمام‌نمای فرهنگ عاشورا برای دنیا باشد/سطحی نگری به عاشورا؛ بزرگترین آفت عزاداری


ماه محرم فرصتی مناسب برای آشنایی با معارف و شعائر دینی بوده و می تواند زمینه ساز ترویج فرهنگ حسینی در جامعه باشد.

به گزارش یزد آوا به نقل از یزدامروز، ماه محرم فرصتی مناسب برای آشنایی با معارف و شعائر دینی بوده و می تواند زمینه ساز ترویج فرهنگ حسینی در جامعه باشد به همین دلیل یزدامروز به سراغ کارشناسان این حوزه  رفته و نظرات آنان را در خصوص فرصت ها و آفت های ماه محرم در یزد جویا شده است.

سطحی نگری؛ بزرگترین آفت محرم

احمد آبائی ازکارشناسان مذهبی استان یزد؛ با اشاره به حدیث «ان الحسین مصباح الهدی و السفینه النجاه» گفت: درست است که همه ائمه معصومین کشتی نجات هستند اما کشتی نجات امام حسین(ع) وسیع تر و سریعتر است.

 آبائی ماه محرم را بهترین فرصت برای ترویج فرهنگ عاشورا و نفوذ درعمق جان انسان ها دانست و اظهار داشت: امام حسین (ع ) تنها مربوط به شیعیان نبوده و متعلق به همه آزاد اندیشان جهان است و حضور افرادی با ادیان دیگر در مراسم عزاداری آن حضرت نشان از وسعت فرهنگ عاشورا دارد.

آبائی راهپیمایی اربعین حسینی را دلیلی آشکار بر ظرفیت عظیم محرم عنوان کرد و گفت: ظرفیت واقعه کربلا به قدری است  که برخی از مسیحیان معتقدند اگر حسین(ع) شیعیان را داشتیم  دنیا را فتح می کردیم.

وی سطحی نگری ،عدم درک فلسفه قیام اباعبدالله و پرداختن به حاشیه به جای متن  را از بزرگترین آفت های محرم برشمرد و گفت: علت اینکه امت اسلام پس از گذشت نیم قرن از اسلام اقدام به کشتن نواده پیامبر خود می کند این است که ارزش های دینی و معنوی در جامعه رنگ می بازد و همه زندگی مردم به شهوترانی و خوش گذرانی خلاصه می شود.

این کارشناس مذهبی تصریح کرد : اگر زندگی ما با فرهنگ عاشورا گره بخورد و با هدف قیام عاشورا که اهداف انقلاب نیز از آن منشعب شده آشنا شویم و در عین داشتن شور و هیجان از فلسفه قیام عاشورا  درس بگیریم می توانیم از همه ارزش های معنوی در زندگی بهره مند باشیم.

امر به معروف و نهی از منکر مصداق بارز فرهنگ حسینی

حسین آبیاری مسئول کانون مداحان استان سطحی نگری به محرم را آفتی بزرگ برشمرد و گفت: باید از نگاه سطحی به ماجرای کربلا و عاشورای حسینی پرهیز کرد و برای تحقق آرمان سیدالشهداء(ع) زمینه های پیاده سازی فرهنگ حسینی  که مصداق بارز آن امر به معروف و نهی از منکر است را در جامعه فراهم کنیم.

آبیاری؛ غفلت از فرهنگ امربه معروف و نهی از منکر را خطرناک خواند و ابراز کرد: فراموش شدن این فریضه مهم الهی در جامعه پس از رسول الله (ص) و غرق شدن مردم در ظواهر دنیایی سبب شد تا نواده رسول مکرم اسلام به دست مسلمانان به شهادت برسد.

وی؛ با ابراز تاسف از ورود برخی  بدعت ها و خرافه ها به سبک و سیاق عزاداری ها نظیر استفاده از تصاویرکذایی،خرافات ،قمه زنی،تیغ زنی ،عدم رعایل مسائل شرعی در ذبح حیوانات،عدم وجود نظم در برخی هیئات، غفلت از انجام واجبات به مانند برپایی نماز جماعت در برخی هیئات، بروز دعواها و درگیری ها بین عزاداران بر سر مسائل واهی،استفاده مادحین از اشعار و روضه های بی پایه، غیرواقعی ، استفاده از ملودی های غربی و نامناسب و وجود گروه های تعزیه که شان اهل بیت(ع) را تنزل می دهند را نمونه ای از آفت های عزدارای درایام محرم در یزد دانست و گفت: البته این آفت ها توسط  ما و دستگاه های نظارتی متولی در این زمینه ؛رصد شده تا حدی زیادی با مذاکره و به صورت دوستانه کاهش پیدا کرده است اما متاسفانه هرساله با ظهور آفت های جدیدی روبرو هستیم که قابل پیش بینی نیستند.

مسئول کانون مداحان استان، ماه محرم را بهترین فرصت برای جذب جوانان و آشناکردن آنان با معارف دین بیان کرد و گفت: باید پیرغلامان و مدیران هیئات مذهبی به گونه ای با نسل جوان برخورد کنند که فرهنگ عاشورایی در آنان تجلی پیدا کند واین روحیه  تا سال بعد حفظ  شود.

آبیاری بر ضرورت تشکیل اتاق های فکر برای پاسخگویی به شبهات دینی ،رسیدگی به ایتام و مساکین، واکاوی ابعاد مختلف زندگی حضرت سیدالشهدا(ع) و تبین هدف واقعی آن حضرت از قیام کربلا  تاکید کرد و اظهار داشت: مادحین ،وعاظ،روحانیون و به ویژه شعرای ما باید از ظرفیت محرم بهره کافی برده و با استفاده از مقتل های معتبر اشعاری نغز و بر اساس روایات بسرایند.

وی خطاب به مسئولان فرهنگی استان هم گفت: جامعه مادحین ظرفیت های عظیمی دارد که اگر مسئولان حمایت های مالی لازم نظیر در اختیار قرار دادن کتب مقتل با قیمت های مناسب در اختیار مادحین و شعرا قرار دهند اتفاقات ارزشمندی در این حوزه رقم خواهد خورد.

وی از مدیران و مسئولان هیئات  در خواست کرد : جلسات هیئات خود را محدود به  ایام محرم و دهه اول آن نکنند و برای حفظ سرمایه های جوان خود در طول سال و به مناسبت های مختلف در ایام شادی و ماتم برنامه داشته باشند.

جهانی شدن شهر یزد را فرصتی ارزنده برای ابلاغ پیام عاشور

مسئول سازمان بسیج مداحان و مدیران هیئات مذهبی استان یزد با اشاره به فرموده حضرت امام خیمنی(ره) که « محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است» گفت: ماه محرم فرصتی مغتنم برا ی معرفی حقیقت اسلام به جهانیان است و باید از ظرفیت های موجود در این استفاده کافی و وافی برد.

محمدرضا محبی با اشاره به حضور پرشور مردم و به ویژه نسل جوان در مراسم این ماه از شعرای آئینی خواست تا اشعار خود را در جهت شناساندن اهداف قیام حضرت سیدالشهداء(ع) بسرایند و ابراز داشت: مادحین عزیز هم باید توجه داشته باشند اشعاری را انتخاب کنند که از اساس و بنیان قوی برخودار باشد و عظمت حادثه کربلا را روایت کند.

محبی با اشاره به این مطلب که اهداف انقلاب اسلامی برگرفته از قیام عاشورا و دنباله رو اهداف امام حسین(ع) بر ضرورت آشنا ساختن نسل جوان با این اهداف از طریق وعاظ،شعرا و مادحین تاکید کرد.

مسئول سازمان بسیج مداحان و مدیران هیئات مذهبی استان جهانی شدن شهر یزد را فرصتی ارزنده برای معرفی فرهنگ و ابلاغ پیام عاشورا به جهانیان دانست و اظهار داشت: با توجه به سبک منحصر به فرد عزاداری در یزد و استقبال گردشگران خارجی و داخلی از این مراسم به جاست تا از این فرصت طلایی برای نشر و اشاعه فرهنگ حسینی و مکتب عاشورا استفاده شود.

وی با اشاره به هجمه های سنگین دشمنان به فرهنگ دینی و ملی ایرانیان خاطر نشان کرد: متاسفانه در برخی موارد ما خود راه را برای دشمنان بازمی کنیم و با ورود بدعت ها و خرافه پرستی ها نظیر قمه زنی ،تیغ زنی،دویدن بر روی خار و ... نا خودآگاه دشمنان را در رسیدن به اهدافشان کمک می کنیم و باید در این زمینه بسیار هوشیار باشیم.

وی استفاده ازبرخی آلات موسیقی در مجالس عزاداری،ملودی های نامناسب و متضاد با شرع و استفاده از برخی افراد غیر متخصص در زمینه عزاداری سیدالشهدا(ع) را از آفت های عزاداری در یزد دانست و گفت: امیدواریم هیئات مذهبی استان در این زمینه  هوشیاری خود را همچون گذشته حفظ کرده و بهانه به دست دشمنان دین و تشییع ندهند.

انتهای پیام/ح




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.