شناسه : 32158537
حقایق دیابت یزدی‌ها از زبان مدیر مرکز دیابت استان یزد

یزدی ها دلخوش به رتبه پنجم دیابت نباشند/ طوفان دیابتی در راه یزد!


مدیر مرکز دیابت استان یزد گفت: نموداری به نام نتایج پیمایش ملی استپس که توسط مرکز تحقیقات وزارت بهداشت به استان ها ارائه می شود وجود دارد که در این نمودار میزان درصد شیوع دیابت در هر استان به تفکیک زن و مرد مشخص شده است.

به گزارش یزد آوا، در پی انتشار خبر «دیابت استان یزد بالاخره اول یا پنجم؟!» و انعکاس آن در رسانه های استان، دکتر محمدرضا آقایی مدیر مرکز تحقیقات دیابت استان یزد در تشریح بیشتر آمار دیابت در استان اظهار کرد: نموداری به نام نتایج پیمایش ملی استپس که توسط مرکز تحقیقات وزارت بهداشت به استان ها ارائه می شود وجود دارد که در این نمودار میزان درصد شیوع دیابت در هر استان به تفکیک زن و مرد مشخص شده است.

وی افزود: در این نمودار که آمار سال 95 را با معیار HbA1c یا همان قند سه ماهه گزارش می دهد استان سمنان در رتبه اول، استان گلستان رتبه دوم، استان البرز رتبه سوم، استان گیلان رتبه چهارم و رتبه پنجم به استان یزد تعلق دارد.


 

این مسئول ادامه داد: در گزارش دیگر میزان پِروالنس یا شیوع دیابت در هر استان بر اساس نقشه رنگ مشخص شده است که هر چه استان ها پر رنگ تر باشند شیوع دیابت در آن استان بیشتر است که بر اساس این نمودار علاوه بر یزد پنج استان درگیر شیوع 7 تا 12 درصدی دیابت هستند.


وی با بیان اینکه منبع اظهارات دکتر مهاجری تهران برای بنده هنوز مشخص نیست تصریح کرد: به نظر می رسد آمار مطرح شده توسط وی برای چند سال پیش تر است ولی آماری که توسط مرکز تحقیقات دیابت استان یزد مطرح شد برای سال 95 و از سوی مرکز تحقیقات وزارت بهداشت اعلام شده است.

**بزودی شاهد طوفان دیابتی در یزد هستیم
آقایی با بیان اینکه داشتن رتبه پنجم دیابت نیز جایگاه خوبی برای استان یزد نیست ابراز کرد: برای اینکه دیابت در استان کم شود تلاش های زیادی شده است اما همچنان معتقدیم که در آینده نزدیک طوفان دیابتی را در استان یزد شاهد خواهیم بود.
مدیر مرکز تحقیقات دیابت استان یزد افزود: از اینکه جامعه بویژه رسانه های استان یزد به دیابت حساس هستند خوشحالم و مطمئنا وقتی یک موضوع توسط رسانه ها به چالش کشیده می شود آن موضوع یک پله به موفقیت نزدیک تر می شود و خرسندیم جامعه در قبال ارائه آمارها به عملکرد ما نمره دهد.

**راه اندازی سی سی یو و ام آر آی دیگر افتخار نیست
وی با بیان اینکه دیگر راه اندازی سی سی یو و ام آر آی نباید افتخار محسوب شود گفت: زمانی باید افتخار کنیم که آمار بیماری ها به ویژه دیابت در استان کاهش پیدا کرده است و وقتی هم آماری ارائه می شود علاقه مندیم رسانه ها بررسی کنند که آیا کاری برای دیابت انجام شده و عملکردی صورت گرفته است؟ حتی با افکارسنجی بررسی کنند که چه میزان جامعه به دیابت حساس تر شده است؟


آقایی خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز توجه دستگاه ها به سمت مبارزه و پیشگیری دیابت سوق داده شده است خاطرنشان کرد: این نشان از ترویج فرهنگ سلامت اصلی که همان «پیشگیری بهتر از درمان است» می باشد.
این مسئول با بیان اینکه یزدی ها دلخوش به رتبه پنجم دیابت نباشند عنوان کرد: دیابت بیشتر از آن که یک بیماری باشد یک پدیده فرهنگی اجتماعی است و خطر زمانی بیشتر می شود که دیابت در نظر مردم یزد امری عادی تلقی شود، نقدها در خصوص دیابت باید ادامه دار باشد تا مردم در قبال آن هوشیار و بیدار باشند.
وی افزود: در جلوگیری از دیابت وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تقریبا 25 درصد سهم دارند و 75 درصد آن را باید در نهادهای اجتماعی، در هماهنگی ادارات، در خانواده و محیط‌های مردمی جستجو کرد برای مثال در عزاداری ها و روضه خوانی های یزد به طور متوسط برای هر نفر 8 تا12 حبه قند در تال چایی تعارف می شود که با اموزش می توان این فرهنگ های غلط را اصلاح کرد.

**هر پدیده ای در استان یزد نیازمند پیوست سلامت
آقایی با بیان اینکه هر پدیده ای که در استان رخ می دهد باید یک پیوست سلامت یا پیوست دیابت داشته باشد گفت: هماهنگی های بین بخشی از موارد مهم درباره پیشگیری از دیابت است که باید بیشتر از گذشته به ان پرداخته شود به طورمثال با توجه به تحرک کم بدنی یزدی ها اگر شهرداری قصد اجرای مسابقات دوچرهه سواری داشته باشد آیا دستگاه های دیگر برای این امر همراهی می کنند؟
مدیر مرکز دیابت استان یزد با بیان اینکه فرهنگ مردم یزد امروز به جایی رسیده که هرچه به سلامتی ضربه بزند ارزش تلقی می کنند و هرآنچه به سلامتی کمک کند ضد ارزش است تصریح کرد: هنوز برای یزدی ها افتخار است که در مجالس عروسی برای مهمان ها روی میز شیرینی می چینند! یا اینکه افتخار می کنند برای جشن تولد پیتزا سفارش می دهند!
وی با تاکید بر اینکه با فست فود مخالف نیستیم گفت: فست فود حتما نباید مصرف کالباس و سوسیس یا فرآورده های صنعتی گوشتی باشد و می توان با ترویج فرهنگ سلامت به خانواده ها این آموزش را داد که فست فود سالم مصرف کنند که در همین راستا برنامه های فرهنگی مختلفی تدارک دیده شده است.

انتهای پیام/

یزد رسا
 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.